jak-nie-ja-to-kto 23.11.13, 20:03 A nawet jeszcze gorzej. Dziś zrobiła mi to kosmetyczka. Jak się ratować? Jest tragedia. Macie jakieś sposoby???? Ratujcie. Wyglądam fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:07 mogę tylko współczuć swoją drogą prześladują mnie ostatnio panie, dziewczyny z wyskubanymi brwiami i pomalowanymi czymś....wygląda to obrzydliwie i nie wiem czemu one sobie to robią/....jakaś moda na oskubane brwi nastała czy cóś???? może są jakieś sztuczne to se doklej..... Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:10 Gdyby były to bym dokleiła Myślałam że ją zabije. Kupiłam cienie do brwi i jakoś muszę nadrobić. Ale jak przyspieszyć ich wzrost? Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Za mocno wyskubane brwi 24.11.13, 00:04 Spróbuj wcierać olej rycynowy po kropli, przyspiesza odrastanie włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Za mocno wyskubane brwi 24.11.13, 09:56 > swoją drogą prześladują mnie ostatnio panie, dziewczyny z wyskubanymi brwiami i > pomalowanymi czymś.... makijaz permanentny kolejne ofiary mody i marketingu, uwierzyły że się w ten sposób upiększają a do tego spuchnięte usteczka...miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:11 Dorysowywać dyskretnie, kredką w odpowiednim odcieniu (żadne czernie), dopóki nie odrosną. Przypomniało mi się, jak statystując kiedyś w jednym filmie, byłam świadkiem lamentów pewnej babki, że jej do sceny "krzaki domalowali". Nie wiedziałam, o co chodzi, bo miała naturalnie wyglądające brwi. Zobaczyłam po zakończeniu dnia zdjęciowego, jak rzeczona zmyła "krzaki" i wyrysowała sobie na prawie łysej skórze 2 cienkie, czarne glizdy, które współgrały z resztą codziennego image'u - na "Pamelę" (lata 90. to były). Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:16 ale kredką? To nie będzie wyglądać ohydnie sztucznie? Pędzelek nie jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:24 ja mam z natury jasne i rzadkie brwi- maluje je kredka, i potem dopelniam cieniem. Kredka w kolorze brazowo-szarym, bardzo jasna. Cien albo taki z Essence do brwi- albo taki zloty (jestem blondynka), na szybszy porost polecam albo wcierac olejek rycynowy (Za pare zeta w aptece kupisz) albo serum do rzes z L'Biotica- ma taka szczoteczke jak tusz do rzes, ja uzywam na brwi i rzesy- i tak- rzesy mam dlugasne, a brwi mocniejsze i szybciej odrastaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:25 Mam taką kredkę w kolorze brązowo-szarym, taupe. Jestem szatynką, ale brwi mam zupełnie jasne. Ten kolor wygląda wyjątkowo naturalnie, nawet jak nie mam henny i przejadę tą kredką po moich białych brwiach to wygląda to ok. Nikt się nie przygląda badawczo w każdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:22 Nie cierpię wyskubanych brwi - znam kobiety które nadal mają coś w stylu "odrysowałam od szklanki" i na widok tego skręca mnie od środka . Chyba musisz poczekać aż odrosną , na to rady nie ma ewentualnie ratuj się kredką do brwi.I na przyszłość nie daj się i patrz na ręce bo za bardzo skubane brwi już tak ładnie nie odrastają , często każdy włosek później rośnie każdy w inną stronę , trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:25 okropne. jak narazie kredka do brwi jak nie odrosną jak nalezy, lekki makijaż permanentny Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:28 No to mnie pocieszyłaś ( Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:29 www.amazon.com/Talika-Lipocils-Eyebrow-Conditioning-Gel/dp/B00198KRL4 Moze cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:30 byc może odrosną ale bywa tak, że brwi nie odrastają juz nigdy tak jak wcześniej odrastają nierównomiernie i rzadsze... kurde, chyba bym tam poszła i zrobiła dym o jakieś darmowe wizyty za takie "oszpecenie" Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:39 ja już tam nie pójdę nawet jakby mi dopłacali Odpowiedz Link Zgłoś
dajfartucha Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:29 Kup pędzelek do malowania brwi- ukośnie i krótko przycięty, dobrze dobrany odcień cienia do brwi powinien rozwiązać sprawę. Z preparatów stymulujących wzrost brwi to hitem jest Realasch, która jest odżywką do rzęs, ale spokojnie możesz używać również do brwi. Cena jest masakryczna jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:40 Mam. Ale ja mam po trzy włoski, a to właśnie na włoski się stosuje. Chodzi mi o skórę gdzie powinna być ta brew Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 20:31 allegro.pl/brwi-w-butelce-makijaz-permanentny-na-1-dzien-i3686670063.html Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 21:01 jeruna...taka cena za 1 dzień???? <wow> Odpowiedz Link Zgłoś
aanikaa Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 21:27 Jaka była Twoja reakcja, gdy to zobaczyłaś? Powiedziałaś coś tej kobiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 22:01 ja podobną głupotę zrobiłam, ale juz kilka lat wstecz, że zaczełam chodzic na korektę brwi i hennę do kosmetyczki. Nie wiem co mi odbiło bo mialam wtedy naturalnie ciemne i gęste brwi, teraz po regularnym regulowaniu i malowaniu henną zostały mi dwie jasne i rzadkie krechy, ktorych jak nie przyciemnię kredką to wyglądają nijak. Nie róbcie henny! Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 22:21 A kto skubie brwi u kosmetyczki??? (tak, wiem, błędy się popełnia- ja sobie swego czasu sama ufarbowałam łeb). Bywa, że brwi ciężko odrastają. To osobnicze. Rycyna. Smarować codziennie. Nic innego nie pomoże. Aa..i jeszcze to coś na jaskrę, tez działa ba brwi (nie tylko na rzęsy). No i hormony, ale nie radzę Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 22:29 Wspolczuję. Może wlosami zaslon, masz dlugie?- to mozna grzywką zasłonić. Nie martw się, włosy nie zęby, odrosną, w brwiach też odrastają. Widuję amatorki tych cieniutkich kreseczek, syn pytał, czy X rysuje sobie brwi przy pomocy cyrkla- czy wbija go w nos i zakreśla łuki nad oczyma Gdy X gościła u nas musialam wyhamować wesołość, ciągle ten cyrkiel na nosie widziałam Wracając do Ciebie- pogrubiaj cieniem bardzo delikatnie, na pewno dobrze wyglądasz, tylko przyzwyczaiłaś się do poprzedniego image. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 22:40 Otóż, zła wiadomość brzmi: nie zawsze odrastają całkowicie. Albo bywa, że trwa to latami. te panie z linijkami malowanymi kredką, to nie wszystkie miłośniczki kredek, o nie. Niech to będzie przestrogą dla wszystkich "skubaczek". Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 23:07 chcesz powiedzieć, że to teraz jakaś epidemia??? bo wczesniej panie też chodziły do kosmetyczek i tego nie było.....chyba, że teraz kwalifikacje pań kosmetyczek pozostawiają wiele do życzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Za mocno wyskubane brwi 24.11.13, 10:04 Nie, po prostu tak to z brwiami ( i nie tylko z brwiami) u niektórych osób jest, że wydepilowane włosy się osłabiają, browi sa na to szczególnie podatne. Innymi słowy- nie zawsze stratę da się odrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Za mocno wyskubane brwi 23.11.13, 22:30 Poczytaj o barwieniu brwi metodą piórkową, podobno wyglądają naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś