Dodaj do ulubionych

W jakim stroju śpicie?

07.12.13, 22:10
Ja aktualnie próbuje wpisać się w jakiś nowy nawyk w tej kwestii. W czasach nastolatkowych była to koszulka z zabawnym nadrukiem. W czasach grupowych wyjazdow z przyjaciolkami na wakacje zazwyczaj top i bokserki. W burzliwych czasach poszukiwania tego jedynego, zwanych tez singielskimi była to typowa satynowa koszulka z odpowiednia ekspozycja frontu smile. Jak ten jedyny się już znalazł i zadomowił w sypialni to strój Ewy, ewentualnie coś tematycznego..koronkowo czarno piórkowego albo tak filmowo, czyli jego T-shirt oversized. Po powołaniu potomka przez długi czas były funkcjonalne bawelniane koszuliny do karmienia, które chyba nieco za bardzo mnie wyluzowaly estetycznie bo teraz zawiesilam się miedzy T-shirtem
, który niestety nie jest w pewnych miejscach już zbyt oversized (i to niestety nie są piersi) a jakimiś bawelnianymi koszulkami, niestety z durnymi dziecinnymi printami albo jakimiś hello kitty czy hello uszatek. Jakoś aseksualnie mi w tym i chciałabym coś pośredniego ale nie znajduje nic takiego. Czy muszę być albo francuska pokojowka z wycieta dziurka w fartuszku ,w tym miejscu, (a wolałabym nie klusowac w nocy do dziecka w tej wersji), albo jak koszulka ale nie koronkowa to od razu łypie z niej na mojego doroslego jednak meza rozowy misio, kotek ewentualnie rybka ? Ja chce coś kobiecego, sexi ale większego niż chustka do nosa. Aha, o flaneli w kratkę nie pisze celowo, bo uznaje to za strój na 2 pierwsze noce silnej grypy, te kiedy chodzi o maksymalne wypocenie się. Macie jakieś typy, coś ciekawego znalazlyscie do spania?
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:21
      A majtki i koszulka?
    • run_away83 Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:22
      Ladne koszulki z dużym dekoltem, bo karmię. Żadne tam koszuliny do karmienia o kroju namiotu (bleeeeee). Mam fajne koszulki z carry, z h&m i mothercare - z ładnych materiałów, raczej krótkie i dopasowane w kroju, fajnie wykończone (koronka itd), niektóre na ramiączkach,inne z rękawkami (krótkie lub 3/4).

W upały śpię w szortach i miękkim staniku lub koszulce bez ramiączek.
      --
      doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ? Dresden
      www.trageschule-dresden.de
      • alkamamma Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:34
        Wiem, że bywają ładne i maja rożne ozdoby i wcale nie muszą być plachtami, ale rozdział karmienie zamknelam i póki nie ma potrzeby nie chce mieć już z nimi nic wspólnegosmile
    • kwiat_w_kratke Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:22
      Czy znalazłam coś ciekawego do spania? big_grin Nigdy nie szukałam rzeczy do spania pod tym kontem. Dla mnie rzeczy do spania muszą być przede wszystkim wygodne. To jedyne kryterium.
      Śpię w cienkiej, bawełnianej piżamie. Nie w kratkę, jakieś drobne kwiatki albo gładka. Latem krótki rękaw i krótkie nogawki, obecnie długi rękaw i długie nogawki. Ewentualnie T-shirt i dół od piżamy.
      • 3-mamuska Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:33
        Latem w koszulkach bawelnianych po pól uda, takie dopasowane nie worek, na cienkich ramiaczkach.
        Zima w koszulce z legginsach 3/4 lub cienkich bawelnianych dresach.

Mam tez koronkowe koszulki po prostu zależy od nastroju i pogody.
    • kosheen4 Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:27
      miliony inspiracji w internetach
      www.blokesonly.co.uk/women/pyjamas-nightdresses/
      www.pajamagram.com/category/feminine.aspx
      • kitka05 Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:30
        Śpię bez stroju, bo tak mi najwygodniej.
      • alkamamma Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:31
        Pod tym pierwszym linkiem: ciemna, z długim rekawem, fason kapitana - dla mnie rewelacja, widzę w niej i komfort i pazur.
    • lola211 Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:36
      Kupuje w M&S pizamy-top lub t-shirt z kokardka i spodnie.Wygodne i kobiece.
    • jola-kotka Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:40
      Bez stroju jakiegokolwiek przez cały rok,w sytuacjach kiedy muszę np.szpital cierpie bardzo nie mogę spać.
      • alkamamma Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:48
        Rozumiem, bo chociaż sama nago sypiam tylko okazjonalnie to na myśl, ze miałabym spać w skarpetkach tracę chęć lezenia w łóżku, a Ty masz tak po całości, ze tak powiem.
      • sanrio Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 13:05
        a jak to się ma do twojego marznięcia?
    • beverlyja90210 Tylko tchibo 07.12.13, 22:41
      Jeśli chodzi o wygodne, porządne i estetyczne dla oka piżamy/koszule nocne to w grę wchodzi tylko Tchibo. Mam 3 piżamy i 3 koszulki z Tchibo jak dla mnie rewelacja.
      Podaje przykłady z tegorocznej kolekcji

www.tchibo.pl/pizama-p400040552.html
      www.tchibo.pl/koszula-nocna-p400040469.html
      www.tchibo.pl/koszula-nocna-p400040510.html - tą dostałam od mikołajasmile

www.tchibo.pl/pizama-p400040462.html
      Najwiekszym koszmarem są dla mnie piżamki satynowe, nieoddychające to przez co odpychajace.
    • nangaparbat3 Re: W jakim stroju śpicie? 07.12.13, 22:54
      Właściwie nie wiem, co to jest, luźna letnia sukienka czy nocna koszula, kolor fuksja z bialym ludowym haftem, 100% lnu, kupiłam latem w lumpeksie za 5 PLN. Kiedy trzeba wyprać i musze wlożyc coś innego, cierpię, nigdy nie sądziłam, że len jest aż tak cudowną tkaniną.
    • princy-mincy Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 03:35
      Chyba kiepsko szukasz.
      Jest masa fajnych kobiecych pizam lub koszul, ktore sa ładne i wygodne, bez infantylnych nadrukow.

W zależności od pory roku u mnie zmieńila sie tylko długość rękawa.
      Reszta to koszule nocne.
    • nanuk24 Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 03:42
      spodnie/spodenki pizamowe i podkoszulek na ramiaczkach.
    • aguar Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 12:58
      Od kilku dni w piżamce z polaru, super wynalazek jak dla mnie. Lubię spać przy co najmniej uchylonym oknie więc spanie nago albo prawie nago nie wchodzi w grę.
    • barefoot_duck Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 13:32
      Generalnie sypiam saute, gdybym musiała pokłusować do młodej, to koło łóżka mam szlafrok. Szczęśliwie to raczej młoda wbija się nad ranem do naszego wyra i równie szczęśliwie, póki co jej mój brak odzienia nie przeszkadza.
      Natomiast na czas, kiedy już MUSZĘ coś nocnego na grzbiet włożyć (wizyta u rodziców lub teściów) nabyłam piżamę w Nexcie i biorąc pod uwagę fakt, że ja piżam organicznie nie cierpię, to ta jest genialna. Ładna, nie infantylna, nie przegięta koronkowo, ale z ładną wstawką na plecach, więc nie wygląda jak drelich. Cudownie trzyma biust, a ten mam spory. Co prawda w nocy i tak ściągam szybko porcięta od niej, bo mnie wkurzają, ale rano zakładam i mogę w tym dezabilu (uzupełnionym w razie chłodu o coś na ramiona) nawet zjeść śniadanie z ultra-katolicką teściową bez ryzyka zgorszenia i dżihadu.
      pl.nextdirect.com/pl/g592042s1#733034
      • marikooo Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 16:40
        barefoot_duck napisała:

> rel="nofollow">pl.nextdirect.com/pl/g592042s1#733034

O, fajna! A jak pojemność biustowa wygląda? Z 65G próbować w ogóle rozmiar 36?
        • barefoot_duck Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 17:12
          Hmmm, ja to nieuświadomiona stanikowo jestem, na tych dużych miseczkach i wąskich obwodach się nie znam, jak ostatni raz mi taki zapodano - 70 albo 65G/H? (jakoś tak) to odezwała się moja zapomniana arytmia i zejść z braku powietrza chciałam. Aktualnie biustonosz noszę 75E. Piżamę mam w rozmiarze 12 (polskie 40) i biust się mieści, jest ładnie podtrzymany, aczkolwiek dekolt wygląda seksownie raczej, bo jest go sporo odsłonięte. Więc myślę, że powinna piżamka i twojemu biustowi odpowiadać.
          • marikooo Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 17:14
            barefoot_duck napisała:

> Hmmm, ja to nieuświadomiona stanikowo jestem, na tych dużych miseczkach i wąski
            > ch obwodach się nie znam, jak ostatni raz mi taki zapodano - 70 albo 65G/H? (ja
            > koś tak) to odezwała się moja zapomniana arytmia i zejść z braku powietrza chci
            > ałam. Aktualnie biustonosz noszę 75E.

Dziękuję!
            A nowego rozmiaru się nie obawiaj, na 100% będzie Ci w nim wygodniej smile
    • fomica Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 14:27
      Ja mam dwa ulubione fasony: skąpa koszulka do bioder + szorty lub równie skąpa koszulka do pół uda + dół goły. Jedno i drugie musi byc cienkie, lekkie, na ramiączkach, nigdy nie spałam w niczym co ma rękawy, nogawki albo sięga poniżej kolan. Oczywiście trzeba miec raczej ciepło w sypialni.
      Takich koszulek nocnych jest wybór ogromny, moje nie sa ani różowe z misiem ani wulgarne z cekinami. Mam satynowe, jedne prześwitujące, inne nie, z delikatną koronka wokół dekoltu albo gładkie, ramiączka regulowane, więc możesz sobie dekolt pogłębić albo podnieść, kolor dowolny. Nada się i do dziecka i do męża smile
    • vilez Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 14:41
      Nago. Tylko nago smile Pomijając atrakcje typu szpital czy spanie z kimś obcym w pokoju, co mi się ostatnio nie zdarza- wtedy w piżamie białej w kwiatuszki z kokardkami.
    • asia06 Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 14:48
      Noszę piżamy z firmy Wadima. Bawełniane, niezmieniające kształtu, dobre jakościowo. I bez głupich rysunków smile
    • anorektycznazdzira Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 15:24
      Bardzo różnie.
      Mam swój zestaw bez wprawdzie koronek, ale kusy, opinający gdzie trzeba i dość dobrze działający na zadomowionego w sypialni.
      Jak jestem chora, to prawie w polarze i spodniach dresowych potrafię spać.
      Jak mam fantazję, to w faceta T-shircie i nawet w jego bokserkach tongue_out
      Jak mam ochotę, to w jakimś celowo niekompletnym zestawie koronek.
    • gazeta_mi_placi Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 16:25
      Adama/Ewy - co kto woli.
      Jak zimno duży dłuższy bawełniany podkoszulek.
    • neffi79 Re: W jakim stroju śpicie? 08.12.13, 17:16
      odkąd mamy dzieci to w odzieniu
    • alkamamma Nabyłam parę kombinacji wczoraj :-) 09.12.13, 09:14
      Posłuchałam Waszych porad, popatrzyłam na fotki w necie i zrobiłam rajd po sklepach. Zaopatrzyłam się w:
      - szarą sportową piżamę w Tchibo - to jest zestaw złożony z koszulki na ramiączkach i legginsów 3/4, wygodnie w tym można spać, jak podać śniadanie, czy pobawić się z dzieckiem na podłodze,
      - bokserki z koronkowym wykończeniem z firmy Atlantic,
      - szlafroczek z Kappahla ze śliskiego materiału, czarny w jesienne liście czy też jakieś mazaje,
      - boską po prostu boską lekko modelującą koszulkę z Intimissimi - czarna, z bawełnianymi koronkami - cudo po prostu, zarówno w wyglądzie jak i wygodzie.
      Jestem szczęśliwa smile
      • gazeta_mi_placi Re: Nabyłam parę kombinacji wczoraj :-) 09.12.13, 11:23
        Modeluje ruch i mniej żarcia, a nie kawałek szmaty.
    • default Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 09:41
      Od kilku lat w jednym modelu - mam oczywiście kilka , w różnych kolorach, ale ten fason najlepiej mi podpasował, wygodny, jednocześnie kobiecy : na ramiączkach, lekko zwężana w talii, miękki, uciągliwy materiał podkreślający figurę, wymodelowane krojem miseczki nie spłaszczają biustu. Nie znalazłam w necie identycznie takich jak moje, ale to coś bardzo podobnego do tego:
      koszulanocna.pl/galeria/?koszula-nocna-triumph-sunny-moments-na-ramiaczka
    • morgen_stern Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 09:45
      Nago, tylko kiedy jest mi naprawdę chłodno to jakąś dłuższą bawełnianą koszulkę. Mam awaryjne piżamy "w gości" albo "do szpitala" tongue_out
      • kanga_roo Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 10:32
        zazdroszczę Wam, ja w koszulce na ramiączkach mogę spać tylko w upały. o tej porze roku najchętniej śpię w piżamie typu linkowanej z tchibo (długie spodnie, długi rękaw) i bluzie od dresu. oraz skarpetach wełnianych.
        • morgen_stern Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 10:34
          Kiedy śpię sama, to rzeczywiście bardziej marznę. Czy wasi faceci nie grzeją? Ja się czuję jakbym miała ogromny termofor pod kołdrą smile
          • alkamamma Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 11:06
            hihihihi...ja również mam ogromny ponad stukilogramowy termofor w łóżku. Jak śpię sama to długo nie mogę zasnąć, bo przed snem naczytam się zawsze Stephena Kinga i potem mam strachy nocne smile
        • default Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 11:18
          Mnie jest ciepło niezależnie od tego czy śpię z mężem, czy tylko z psami. U mnie w domu jest zawsze raczej za ciepło niż za chłodno.
    • redheadfreaq Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 12:52
      Zależy. Mam pełną gamę strojów nocnych, od pełnowymiarowej piżamy w aseksualne paseczki, przez koszulki nocne z mniej lub bardziej dojrzałymi nadrukami, t-shirty+bokserki, po jakieś fiubździu-koronki. W lecie sypiam nago, bo muszę być kołdrą nakryta po szyję i jest mi wtedy za gorąco.
    • pszczolaasia Re: W jakim stroju śpicie? 09.12.13, 13:01
      w bokserkach
    • mamaemmy Re: W jakim stroju śpicie? 10.12.13, 14:14
      Dwie półki w mojej szafie to piżamy/koszule ncne/koszulki/rzeczy do spania.
      Od polarowych piżamek poprzez flanelkowe spodnie z wygodną bluzką po sexy proste koszulki od VS.
      W zależności od stopnia odczuwania temperatury.Generalnie zmieniam piżamę co 3 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka