Dodaj do ulubionych

3-4tys/mc do rodziny c.d

10.12.13, 21:32
Masakra jaka bieda to jest 900euro na rodzinę 2+2 np ?? a 2 tys zł na rodzinę 600euro?? MAKABRA tyle to zarabia au pair za granicą żeby dorobić do kieszonkowego!! a nie życie, godne życie dla rodziny.....ale nas w chu.. robią wiecie ??? uczcie dzieci języków i niech stąd po prostu uciekają..wiecie, że mają byc od 2014 roku znowu podwyzki ?m.in gazu i prądu..To wegetacja dajemy sie traktowac jak bydł, jesteśmy tania siła roboczą. I wy sie jeszcze cieszycie, ze takie gospodarne jestescie bo za 4 tys potraficie rodzine utrzymać...ja bym płakała nad takim losem. Nigdy w życiu nie powoliłabym żeby moje dzieci zyły w tak skrajnej biedzie, tak to jest skrajna bieda te marne 900euro na CAŁĄ rodzinę.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 21:46
      Piłaś coś ? Podziel się suspicious
      • ichi51e Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 21:48
        obawiam sie ze to raczej ten azbest...uncertain
    • tezee Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 21:55
      No dobrze ale jakie są ceny poza PL przecie nie wazne ile zarabiasz ale jak to sie ma do kosztów życia. W UK mają na łape wiecej ale jednak zycie jest proporcjonalnie drozsze, jedzenie,usługi juz nie mowiac o prywatnej słuzbie zdrowia, stomatologu itd ubezpieczeniach itd
      • czar_bajry Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:02
        zmień dilera bo jakąś lipę ci wciska...
    • triss_merigold6 Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:07
      Zmień dilera albo bierz połowę.
      • 3eneduerabe Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:16
        Piszcie co chcecie, ja uwazam, ze to jest juz bieda i to przechwalanie sie gospodarnoscia w poprzednim watku?...zrobilabym wszystko zeby na rodzinę mieć wiekszy dochód niż 3 tys zł. Możecie miec inne zdanie dla mnie to jest naprawdę bieda. Taki dochód mozna miec w pojedynkę, a nie na całą rodzinę. No ale w Polsce wmówiono wam, że te 800euro na rodzine to jest normalność, nie to nie jest normalność to jest skrajna bieda.
        • 3eneduerabe Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:20
          Powiedzcie rodzinie we francji czy belgii zeby utrzymali sie za taka kwote to was wysmieja. Faktycznie utrzymanie drozsze ale i tak zarobki w stosunku do utrzymania jest duzo, duzo bardziej korzystniejsze. Ale dla was to normalnosc. Chwalcie sie dalej gospodarnoscia i dajcie robic sie w balona przez panstwo no bo to jest NORMALNOSC a nie wegetacja.
          • 3eneduerabe Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:21
            *zarobki w stosunku do utrzymania sa duzo, duzo korzystniejsze niz w Polsce
        • kk345 Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:55
          Zrób sobie wycieczkę na białoruską wieś, wróć i pogadamy o biedzie- a na razie nie bluźnij...
          • 3eneduerabe Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 23:03
            Chinczyk tez pracuje za miske ryzu i tez dla niego to jest normalnosc, bo innego zycia nie zna. Nie mam zamiaru porównywac sie do ludzi którym żyje sie gorzej wole patrzeć na coś co będzie dodawało motywacji aby żyło mi sie lepiej. Jeszcze 8-10lat temu zupełnie iaczej żyło sie rodzinie za te 3-4tys teraz nie oszukujmy się jest biednie. Ja sobie absolutnie nie wyobrazam i dziwie sie, że wy sie jeszcze przechwalacie gospodarnością. Zamiast po prostu tupnac noga ze tak nie moze byc, ze jak podwyzki wszystkego wokol to moze podwyzki plac?? ale nie polak ze spuszczona głową da sie zrobic w balona, da sobie wmówic normalność takiego stanu rzeczy i jeszcze bronic takiego systemu ze wcale nie jest źle, moim zdaniem jest źle jesli 80% polskich rodzin zyje za takie nedzne pieniadze, uwaza to za normalnosc a nie za biede i jeszcze chwali sie gospodarnoscia
            • pederastwa Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 11.12.13, 22:25
              >Nie mam zamiaru porównywac sie do ludzi którym żyje sie gorzej

Ale dlaczego? Zdecydowana wIększość świata żyje gorzej. Zyjemy w kraju plasującym się ok. 20-25 miesjca pod względem PKB na świecie, na ok. 180 sklasyfikowanych. Wystarczy się ruszyć gdziekolwiek poza UE, żeby wiedzieć, że żyjemy naprawdę względnie dostatnio i komfortowo.

pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_PKB_%28parytet_si%C5%82y_nabywczej%29
            • minerallna Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 02:32
              A co proponujesz?
              Ja obniżkę podatków.
              I będzie lepiej.
        • martha_marcy_may_marlene Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 22:58
          Też uważam, że to bieda, i nie jest to kwota wystarczająca nawet na utrzymanie się jednej osoby, chyba że ta otrzymała nowe mieszkanie i samochód w prezencie.
          Ale o czym my rozmawiamy, skoro ostatnio uznano w PL za zamożnych osoby zarabiające 7 tys. BRUTTO!
          • jagienka75 Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 23:04
            > Ale o czym my rozmawiamy, skoro ostatnio uznano w PL za zamożnych osoby zarabia
            > jące 7 tys. BRUTTO!

e tam...
            przecież Minister Pracy powiedział, że za 1200 złotych, można spokojnie przeżyć cały miesiąc a Ty tutaj z 7 tysiącami wyskakujeszbig_grin
        • czar_bajry Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 11.12.13, 23:00
          ok żyjemy w skrajnej biedzie ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś opuściła ten wstrętny kraj a nas biedne zacofane istoty pozostawiła w spokoju...
        • to_ja_tola Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 10:54
          Ja pier...le! Pisz w złotowkach a nue w tych euro...
          To juz sie stało nudne to ciągle wychwalanie UK i DE...i w ogóle.To tam zostan i nie bieduj z namiwink
    • kamunyak Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 23:07
      No ale zdaje się, że, jak dobrze zrozumiałam, ty nie masz tego problemu?
      To co się tak stresujesz? dzień dobroci dla bydła, czy jak?
      Ciesz się, że nie mieszkasz ani w Polsce, ani np. w Grecji, że już nie wspomnę o cytowanej już Białorusi, i nie musisz głowic sie utrzymaniem za 900 €.
      A jesli mieszkasz w Polsce to co cię powstrzymuje przed emigracją?
      • 3eneduerabe Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 23:11
        Wkurza mnie to pokorne godzenie się na wszystko przez polaków, na to dymanie na prawo i lewo, na to, ze nie widza ze sa tania sila robocza i jeszcze swiete oburzenie jak ktos im powie ze 3tys na rodzinę to jest bardzo biednie. O mnie sie nie martw, bo zapewniam ze ja nigdybym sobie na takie traktowanie nie pozwolila.
        • to_ja_tola Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 19:25
          3eneduerabe napisała:

> Wkurza mnie to pokorne godzenie się na wszystko przez polaków, na to dymanie na
          > prawo i lewo, na to, ze nie widza ze sa tania sila robocza i jeszcze swiete ob
          > urzenie jak ktos im powie ze 3tys na rodzinę to jest bardzo biednie. O mnie sie
          > nie martw, bo zapewniam ze ja nigdybym sobie na takie traktowanie nie pozwolil
          > a.

tylko nie rozumiem co cie wkurza,skoro w tej biednej polsce nie mieszkasz...?
          Wyjechała za kasą za granicę ,przelicza sobie to na złotówki i myśli,że pana Boga za nogi złapałabig_grin
          Jestes tam to siedź i nie lamentuj.
          W ogóle nie wiem po co z tobą dyskutuję.
      • bei Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 10.12.13, 23:23
        Ale jest druga strona medalu- u Ciebie czynsz to ok 600 euro, plus media, prąd woda i tysiąca euro nie ma.
        Cena za kilogram piersi z kurczaka, czy kilogram schabu to u nas cena za cztery kilogramy takiego mięsa.
        Szczypiorek nawet w tanim Reve to ponad dwa euro.
        Nie wspomnę o tanim fryzjerze za 100 euro( ścinanie wlosow bez farby), o cenach ubezpieczenia auta,
        Oczywiście, można taniej, ale trzeba biegac rano na rynek do Turków po warzywa, wędliny, mięso, sery kupić w angebocie, ale to wtedy jest takie kombinowanie jak i u nas smile
        • minerallna Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 02:43
          Tym fryzjerem to chyba jest jakiś mało znany stylista skoro tylko za 100 euro ścina włosy...
        • wies-baden Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 14:45
          Ceny w Niemczech są porównywalne do cen w Polsce, niektóre wyższe, niektóre niższe.
          • aneta-skarpeta Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 15:58
            Dlatego niemcy mieszkajacy przy granicy jezdza do polski na zakupy, na targ, do fryzjera i po inne usługi?
            • wies-baden Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 18:41
              Dlatego Polacy mieszkający przy granicy jeżdżą do Niemiec po niektóre zakupy.
    • marianna1970 Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 05:46
      Większość rodzin tyle zarabia nic dziwnego a na życie tyle wystarczy
      • olewka100procent Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 09:53
        4000 tyś ? to już jest luksus, w dużych miastach może to jest standard jak dwoje pracuje, ale nie na prowincji i wchodzie kraju.
        • krejzimama Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 10:12
          No 4000 tyś czyli 4 000 000 to spory luksus.
    • chipsi Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 10:11
      Ok... i co proponujesz? Mam się iść powiesić czy wysadzić parlament w pizdu? Masz pojęcie o biedzie jak ja o balecie mongolskim. Nie mam euraczy ale tu gdzie mieszkam i pracuje, mam coś, o czym możesz tylko pomarzyć i stąd pewnie te trolowe wątki.
      • kietka Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 16:01
        co by nie mowic, autorka watku ma racje.
        to ponizajace dostawac za prace tak niskie pensje w srodku europy, bo zadne z nas chiny, czy afryka.
        miejmy chociaz tego swiadomosc, a nie negujmy oczywistego.
        • pe.tronela Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 19:10
          > to ponizajace dostawac za prace tak niskie pensje w srodku europy,

o ile mi wiadomo za polozenie geograficzne nie dostaje sie pieniedzy od wszechswiata...
        • to_ja_tola Re: 3-4tys/mc do rodziny c.d 12.12.13, 20:31
          Tak jak dla niemca 8/10 ojro za godzine tak jak u nas te 8/10 zł na godzine.I tam uj i tu a jednak ludzie pracują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka