moni692 20.12.13, 13:06 Moje dziecko ja zaprosilo na teatrzyk w ktorym bedzie wystepowac. Babcia nie przyjdzie, bo do godziny 9:30 (ma samochod) to ona sie nie wybierze, bo ona sie musi wyspac (!) i przygotowac (uczesac, ubrac, zjesc sniadanie). Kto zna lepsze wymowki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leon992 Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:27 Kilka lat temu, moja teściowa nie przyszła na występ naszej córki, bo: wersja 1 - bo to jednak daleko, może gdyby ją ktoś podwiózł ???? dodam, że przedszkole 2 km od jej mieszkania (2 przystanki autobusowe). wersja 2 - nie może, bo musi odebrać ze szkoły wnuczkę (od córki), dodam ,że to była 5 klasistka i miała do domu ok 400 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:31 spoko koleżanka zaprosiła tesciową na roczek swojego syna, a tesciowej wnuka. tesciowa odparła ze nie przyjdzie bo - bedzie zajeta. tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:35 Roczek to nie chrzciny, dziecko będzie miało jeszcze niejedne urodziny. Lepiej żeby odmówiła gdy dziecko ma roczek z którego i tak nie będzie nic pamiętało ani kojarzyło niż zrobiła przykrość dziecku już "kumującemu" np. kilkulatkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:36 Poza tym roczek jest dla dorosłych, nie dla dziecka, dziecko w tym wieku ma w nosie przyjęcie, i tak nic nie kuma, nawet większa ilość osób może je zdezorientować, zdenerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:36 Acha, zeby nie bylo. Tesciowa zdrowa jak ryba, ma 59 lat, nie pracuje. W razie czego M. by ja odebral samochodem i z nia pojechal, do szkoly m. jest 5 minutek samochodem. No ale w kazdym razie powiedziala, ze moze on by ja pozniej odebral???? Tak jakby teatrzyk czekal na babcie az sie ta pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:37 Dziwnym trafem, sa to przewaznie babki ze strony ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:40 ha, moja mama żeby być u nas o 8 musi wstać o 5 (dojazd z tego zajmuje 50min). zawsze się spóźnia ale przybywa. teściowa za to nieraz omija urodziny wnuka bo ma zawody sportowe w których bierze udział (hobbistycznie) ale że poza tym jest bardzo oddana i pomocna to nikt jej nie ma tego za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:40 Znam historię, w której babcia zaproszona na występy do przedszkola (21.01) obiecała dziecku, że będzie, po czym na dzień przed imprezą zadzwoniła, że jednak jej się nie chce, bo to za dużo zachodu i ona nie będzie tak na każde gwizdnięcie latać. Na protesty całej rodziny (płacz dziecka, wzburzenie dorosłych "przecież mu obiecałaś") babcia..........rzuciła słuchawką i obraziła się na całe 2 lata, tj. przez tyle czasu odmawiała wszelkiego kontaktu, napuszczając jeszcze innych członków rodziny. I co, kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
gojdap Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 13:56 Mama mojej bratowej nigdy nie mogła choć na chwilę zająć się swoim wnukiem, bo codziennie musi ugotować i podać obiad synowi. Dodam, że syn ma lat trzydzieści. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 14:33 Nie da się kogoś kochać z samego tytułu bycia babcia.Nie kocha wnuczki i tyle, w sumie lepiej niech nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 14:47 Moja tez by sie nie wybrala, z prostej przyczyny siedzi do 3 spi do 12 - dzien ma na glowie ale tak jej sie zegar przestawil. Ostatnio jak ojciec mowil ze pociag na 11 to az zbladla ze tak wczesnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lulkak Re: Zaproszenie dla babci na teatrzyk 20.12.13, 14:54 Moja teściowa nie przyjechała na 17 na urodzinowy tort swojej wnuczki bo "jej się nie opłaca". Był dzień powszedni- poczęstunek zaraz po moim powrocie z pracy dlatego ta godzina. Babcia na emeryturze, zdrowa, duże miasto, komunikacja pod nosem w obie strony. No bo jak to- przyjechać tylko na kilka godzin? Jak juz to trzeba od 12 do 22 siedzieć. Wtedy się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś