Dodaj do ulubionych

Chcecie show?

25.12.13, 14:38
Będę się żalić bo nie mam komu w życiu codziennym.
Mój mąż się zmienił przez ostatni miesiąc. Dzisiaj po kolejnej sprzeczce, podczas której byłam złośliwa ale był i on, zaczął mnie wyzywać od k.. podszedł i napluł mi na twarz. Byłam w takim ogromnym szoku, że pierwszy raz w życiu rozpłakałam się (przy nim) jak małe dziecko i nie umiałam się uspokoić. 15 minut później przyszedł i z takim zażenowaniem w głosie i udawaną troską powiedział, że ja potrzebuje psychiatry i co robię przecież mam dwójkę dość małych jeszcze dzieci. Tydzień temu wyrzucił mnie z domu z dziećmi słowami wyp...j k..o pakuj się i wyper...
Nigdy wcześniej latami się to nie zdarzało, nie znam takiego języka, nie znam ludzi którzy w ten sposób postępują, on się tak nie zachowywał i nie mam pojęcia co się stało. Tak nagle zaczął się zachowywać skrajnie beznadziejnie. Nie układa się dobrze, ale wcześniej też się nie układało. A tu nagle taka patologia. On uważa się za ofiarę bo ja się go czepiam, i najgorsze że naprawdę w to wierzy. Wcześniej były granice które zupełnie nieoczekiwanie zostają przekraczane, a ja się ciągle zastanawiam dlaczego? Co się aż takiego wydarzyło? I wiecie że nie mam pojęcia?

Chciałam się wyżalić. Nie mam do kogo się wyprowadzić. Nie stać mnie na wynajęcie, bo wtedy mi nie da kasy, powiedział. Więc nie chce rad. Nie wezmę dzieci i nie wyjdę po prostu z domu. Tyle.
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Chcecie show? 25.12.13, 14:52
      Myslisz wiec, ze gosc moze robic sobie co mu sie zywnie podoba
      a Ty mozesz sie na to tylko biernie godzic ?
      I pozwalac dzieciom na ogladanie takich przedstawien ?
    • krejzimama Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:00
      Widocznie dałaś mu powód by tak się zachował.
      Głupie babsko potrafi każdego mężczyznę wyprowadzić z równowagi.
      Przeproś męża i zmień swoje postępowanie.
      • basia_400 Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:03
        Jak jesteś ku.... to mu się nie dziwię.
        Jak nie jesteś, to powiedz panu, że następnym razem będziesz mniej milutka i uległa, i że jeszcze pożałuje tego, co robi.
        I dotrzymaj słowa.
        • fioletowo-fiolkowy Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:08
          Nie, nie jestem i on dobrze o tym wie. Chodziło o to aby mnie poniżyć. Mam mu grozić? A co ja mogę mu zrobić? Do czego to wszystko doprowadzi? Co mam go uderzyć?! A jak mi odda?

Krejzimama jaki mógł być powód takiego zachowania? Bo trudno mi znaleźć cokolwiek co by umniejszało takiemu zachowaniu. To wina kobiet jak mężczyźni są tak bezczelni?! Ty się dobrze aby czujesz? Jak mi przypieprzy (bo w ciągu kilku tygodni zauważyłam że nie znam tego człowieka) to też mam go przeprosić? Weź ty lepiej nic nie pisz.
          • basia_400 Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:10
            A wiesz, co zrobił J. Dahmer jednej ze swoich ofiar?
        • semihora Re: Chcecie show? 25.12.13, 17:16
          O ja pier..., a gdyby była, to można tak ją traktować? Ty pewnie jesteś z frakcji "nie można zgwałcić prostytutki"?
    • 5justi Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:20
      moim zdaniem to co zrobił jest niewybaczalne.
      naplucie w twarz i takie słowa do matki swoich dzieci
      oznaczają totalne chamidło i prostaka.
      ja po takiej akcji uznałabym DEFINITYWNY koniec związku!

nie wiem co ci doradzić w sferze mieszkaniowej i finansowej
      ale jedyne co mogę rzec to, że nie możesz dłużej tego tolerować!!!
      • fioletowo-fiolkowy Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:31
        Masz racje. To jest koniec.
        Tylko co ja mogę zrobić? Nie tolerować czyli co robić?
        Nie za bardzo mam wyjście.
        • verdana Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:41
          W ciągu miesiąca?
          Albo facet znalazł sobie kogoś innego, albo coś sie stało, o czym nie wiesz, albo facet - jeśli dotychczas był spokojny i normalny - zwyczajnie zachorował. Dla mnie gwałtowna zmiana , połączona z agresją u kogoś, kto dotychczas był całkiem OK, to byłby sygnał, aby faceta przed rozwodem wysłać na cito do lekarza.
          Mąż koleżanki tak miał , dokładnie tak - guz mózgu.
          • mvszka Re: Chcecie show? 25.12.13, 17:25
            > Mąż koleżanki tak miał , dokładnie tak - guz mózgu.

też mi przyszła do głowy choroba, tyle, że schizofrenia
            • verdana Re: Chcecie show? 25.12.13, 17:28
              Trochę chyba za stary na schizofrenię - ale to może być początek choroby psychicznej.
        • antyideal Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:43
          Zakladasz mezowi niebieska karte, zeby fachowcy pouczyli go jak nie nalezy
          zachowywac sie wobec zony, skoro sam tego nie wie.
          Wzywasz policje przy jakichkolwiek aktach agresji z jego strony.
          • aqua48 Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:49
            Przede wszystkim po Świętach znajdź prawnika, popytaj w centrach dla kobiet, tam porady są bezpłatne, po drugie szybko poszukaj jakiejkolwiek pracy i po trzecie jeśli SPOKOJNA rozmowa z mężem na temat niedopuszczalności jego zachowania, zmian osobowości i badań lekarskich nie da rezultatów występuj o rozwód..
          • fioletowo-fiolkowy Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:51
            Nie uderzył mnie. Co mam zgłosić? I co to da? Przybita jestem bo widzę beznadziejność sytuacji i zaczynam się niepokoić, co jeszcze mnie czeka?
            • antyideal Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:57
              Naplul Ci w twarz, wyzywal, byl agresywny, to mało ?
              Policja ma obowiazek interweniowac nie tylko, gdy noże lataja w powietrzu.
              Dzieci byly wtedy w domu ?

Co to da ?
              Maz zobaczy, ze nie jestes bierna ofiarą, ze bedziesz walczyc o swoje bezpieczenstwo
              i dzieci i ze moze miec klopoty, gdy sprawa ujrzy swiatlo dzienne.
            • na_pustyni Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:57
              negujesz kazda wskazowke, ktora daja Ci dziewczyny
              nie uderzyl - jeszcze
              zacznij dzialac, zanim to zrobi
              wiem, ze teraz czujesz sie jak w czarnej d.pie, ale zrob to po swietach dla siebie i dzieci
              a jak szanowny agresor ma sie w Boze Narodzenie? pewnie jedzie na fochu - zgadlam?
            • aqua48 Re: Chcecie show? 25.12.13, 16:28
              fioletowo-fiolkowy napisał(a):

> Nie uderzył mnie. Co mam zgłosić?

Zgłoś agresję. Wyzwiska i plucie oraz wyrzucanie z domu to właśnie to. Poproś dzielnicowego aby przyszedł do domu i pogadał z mężem.

I co to da?

Albo opamiętanie i refleksję, ze coś jest nie tak i chęć sprawdzenia u lekarza co się dzieje, albo podstawy do wszczęcia sprawy rozwodowej z orzeczeniem o winie i alimentami nie tylko dla dzieci ale i dla siebie, jeśli rozwód zmieni niekorzystnie Twoją sytuacje materialną. I wiele innych sytuacji, w pracy, rodzinie, wśród znajomych, które mogą być dla męża na tyle niekorzystne, że zastanowi się nad swymi postępkami.
              A przede wszystkim jak piszą dziewczyny naukę dla Waszych dzieci, że nie można pozwalać na plucie na siebie i pomiatanie twierdząc że deszcz pada.
    • vilez Re: Chcecie show? 25.12.13, 15:59
      W miesiąc taka zmiana./ A jak długo jesteście razem. Bo jak rok-dwa, to może się maskował? Albo jest chory.
      • bi_scotti Re: Chcecie show? 25.12.13, 16:51
        Short term & long term goals. Na krotki dystans: minimum kontaktow z mezem, chlodno i uprzejmie, bez wdawania sie w dyskusje i przepychanki slowne, otwarcie wlasnego konta niezaleznego kompletnie od wspolmalzonka, odkladania nawet najmniejszych extras na to konto i szykowanie sie do wyprowadzki. A na dluzsza mete przygotowanie do separacji: kontakt z prawnikiem, wynajecie czegos etc. To nie znaczy, ze separacja musi nastapic. Maz moze sobie przemyslec, dojsc do jakichs wnioskow i sam zainicjowac proces godzenia i wtedy wszystko bedzie cacy ale nalezy miec nadzieje na najlepsze (rozwiazanie) i przygotowywac sie na najgorsze! Wiec procz tego, ze siedzisz teraz z zalamanymi rekami i cierpisz, to gdzies tam sie jednak zbierz w sobie i zacznij planowac 2014, bo cokolwiek Cie jeszcze nie czeka ze strony meza (dobrego badz zlego), to nie jestes przeciez bezwolna laleczka w rekach wielkiego manipulatora - jestes dorosla, samodzielna kobieta & the world belongs to you! Powodzenia.
    • kadfael Re: Chcecie show? 25.12.13, 17:17
      Tydzień temu wyrzucił mnie z domu z dziećmi słowami wyp...j k..o pakuj się i wyper...

W tym momencie trzeba było natychmiast wzywać policję.

A jeżeli to jest faktycznie i niespodziewanie od miesiąca to faktycznie może to być chorobowe...
    • agpido Re: Chcecie show? 25.12.13, 17:21
      Szczerze to też by obstawiała jakąś chorobę.
      • bbuziaczekk Re: Chcecie show? 25.12.13, 18:09
        Tez bym obstawiala jakas chore mozgu. Guz mozgu dokladnie.
        Ostatnio ogladalam program gdzie faceci identycznie sie zachowywali. Jeden przez guza mozgu a drugi tez mial guza mozgu ale to nie przez to sie zachowywal tylko przez sterydy ktore musial brac po operacji.

Od razu jak przczytalam watek to o tym pomyslalam.
        • bbuziaczekk Re: Chcecie show? 25.12.13, 18:10
          Lub jakas inna choroba.
    • totorotot Re: Chcecie show? 25.12.13, 19:12
      Ma inną kobietę.
      • fioletowo-fiolkowy Re: Chcecie show? 25.12.13, 19:37
        Nie że neguję każdą radę. Małżonek nie znosi policji, uzna jakiekolwiek zgłoszenie jako wojnę naprawdę istną wojnę. I jeśli robi rzeczy, za które byłam pewna, że nigdy nie nastąpią po prostu boję się reakcji.
        Konto oszczędnościowe mam osobno i jest tam niewielka kwota, drobne w morzu potrzeb jeśli chciałabym się wyprowadzić. Ale mam i nie dostanie się do tego. Jestem na urlopie wychowawczym. Mam pracę ale nie dam rady z dwójką dzieci jeśli wrócę do pracy. U mnie w firmie oczekują poświęcenia się, nadgodzin. Jeśli nie to znajdą kogoś kto chętnie się poświęcać będzie, a ja z byle powodu dostane wypowiedzenie.
        • antyideal Re: Chcecie show? 25.12.13, 20:54
          Jesli nie znosi policji to tym lepiej smile
          Po wizycie policji, jesli bedzie agresywny, wzywasz ponownie pomoc.
          I niezwlocznie zakladasz niebieska karte, gdzie wszystko opisujesz.
          Maz zostanie wezwany na komisje interdyscyplinarna, gdzie zostanie pouczony
          jakie konsekwencje groza mu za stosowanie przemocy, Ty bedziesz mogla skorzystac
          z bezplatnej opieki psychologicznej. Ponadto dzielnicowy bedzie wpadal co jakis czas z
          przyjacielską wizyta wink zeby sprawdzac aktualna sytuacje.
          W miedzyczasie dzialania, ktore podpowiadaly Ci dziewczyny, przygotowujace grunt pod ewentualny rozwód.
      • fioletowo-fiolkowy Re: Chcecie show? 25.12.13, 19:39
        Też pomyślałam że ma inną kobietę. Ale on w czasie wolnym ciągle jest w domu, nawet jak mówię mu żeby wyszedł gdzieś się odstresować i tak nigdy nie idzie. Z pracy wraca zawsze brudny itd. więc mało prawdopodobne żeby w takiej odzieży z kimś się spotykał uncertain
        • sanciasancia Re: Chcecie show? 25.12.13, 19:52
          > pracy wraca zawsze brudny itd. więc mało prawdopodobne żeby w takiej odzieży z
          > kimś się spotykał uncertain
          To akurat nie każdej przeszkadza.
    • krejzimama Re: Chcecie show? 25.12.13, 20:00
      Show oceniamy na 1 w skali 1 do 10.
      Wymyśl coś lepszego i wróć.
      • kroliczyca80 Re: Chcecie show? 25.12.13, 20:09
        Durna krejzi, wyłącz pluralis majestatis, bo póki co jesteś sama z tymi genialnymi spostrzeżeniami.
      • mvszka Re: Chcecie show? 25.12.13, 20:50
        to nie jest "mam talent"
        Ty wyjdź i nie wracaj
    • kroliczyca80 Re: Chcecie show? 25.12.13, 20:11
      Bi_scotti dala dobre rady i nie ma, że boli, bo innego wyjścia nie masz.
      • fioletowo-fiolkowy Re: Chcecie show? 25.12.13, 20:43
        Dzięki, pomagacie.

Krejzimamo może ty się bzykasz z moim mężem big_grin to by wyjaśniało chamstwo, którym się ostatnio popisuje. I to powyżej nie jest do ciebie uncertain
    • jematkajakichmalo Re: Chcecie show? 25.12.13, 23:51
      Nie masz zupelnie zadnej rodziny? Dobrych znajomych? Nawet jak nie w celu wyprowadzki to przynajmniej opowiedz komus o sytuacji, nie zostawaj z tym sama! W razie czego bedziesz miala tez swiadkow.
    • mruwa9 Re: Chcecie show? 26.12.13, 00:03
      jesli taka zmiana nastapila nagle, w ciagu miesiaca, to moze to wskazywac na chorobowe, organiczne podloze- na przyklad guz mozgu, tetniak, moze narkotyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka