Dodaj do ulubionych

Przekłucie ucha

07.01.14, 16:44
Pamiętając drogie panie wasze rozmowy o tatuażach i kolczykach. Uprzejmie zapytuje czym, i gdzie przekuwałyście uszy sobie i swoim dzieciom ( w przypadku drugiej grupy proszę ominąć punkt A)

A) same babcinymi metodami.
B) w salonie kosmetycznym:
- pierwszym lepszym
- sprawdzonym po długich poszukiwaniach ( zwracałyście na coś uwagę?)
C) Salonie piercingu
D) nie mam kolczyków.
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 16:52
      Moje uszy przekluwal chyba lekarz, dokladnie nie pamietam. Dodatkow 2 dziurki (tez w uszach) przebijalam sobie sama, po lekkim "znieczuleniu" wink

Moja corka jeszcze nie ma kolczykow ale jak bede chciala to tez pojde do lekarza. Mam juz nawet wybranego takiego co ma 2 aparaty i robi jednoczesnie 2 dziurki co by sie dziec po jednej nie rozmyslil smile
      • jematkajakichmalo Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 16:53
        mialo byc oczywiscie jak ona bedzie chciala
      • memphis90 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:22
        Pierwsze słyszę, żeby lekarze zakładali kolczyki... Gdzie takie cuda się dzieją?
        • jolinka102 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:29
          Kolezana z Czech przekluwala uszy swojej corce wlasnie tam. Tez bylam zdziwiona, ze u nich takie sprawy zalatwia lekarz.
          • kropkacom Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:33
            Oczywiście nie za darmo. Dodajmy.
    • majenkir Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 16:56
      Ja u kosmetyczki (pierwszej lepszej)
      Corka w sklepie z kolczykami smile
    • demonii.larua Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 16:58
      Moje uszy przekłuła ciotka pielęgniarka (następne w uszach robiłam sobie już sama). Córkom uszy przekłuwała kosmetyczka w poleconym salonie.
    • kropkacom Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:07
      Młodej lekarka zrobiła dziurki w uszach, ale to nie w Polsce.
    • slonko1335 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:11
      W pierwszym lepszym salonie kosmetycznym chyba(choć głowy nie dam, bo ojciec mnie wiózł tam przez pół miasta wiec może mama jakiś wywiad robiła i tam kazała zawieźć), byłam dzieckiem i zebrałam o kolczyki od jakiegoś już czasu, kiedy nie pamiętam ale na Komunii już je miałam, wiec musiało być wcześniej.
      Córka pierwszoklasistka uszy nie przekłute-boi się.
    • jusiakr Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:15
      Synowi jeszcze nie przekłuwałam. wink Swoje uszy przedziurkowałam w wieku 23 lat (z okazji rozstania z chłopakiem) w sklepie z biżuterią.
    • memphis90 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:21
      Pierwszy raz: jedno ucho igłą, drugie zaostrzonym kolczykiem. Drugi raz- u kosmetyczki, pistoltem. To tylko ucho, więc wybrałam pierwszą, która pokazała jałowy, jednorazowy sprzęt.
    • gretchen184 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:23
      mnie uszy przekłuła ciotka igłą do szycia w domu
      z córką poszliśmy do kosmetyczki
    • wies-baden Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:25
      Chciałabym poznać powód dziurkowania uszu; czy przyozdobienie kolczykami przydaje urody, czy może chodzi o coś więcej?
      • kropkacom Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:28
        To chyba sprawa gustu, nie?
        • wies-baden Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:33
          ....czyli chodzi o estetykę?
          • kropkacom Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:36
            A to niespodzianka big_grin
          • ksionzka Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:39
            Nie, to jest zabieg niezbędny do życia smile
    • koza_w_rajtuzach Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:29
      Nie mam kolczyków, a córce przebijałam w pierwszym lepszym salonie kosmetycznym.
    • redheadfreaq Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:39
      Swoje uszy przekłułam u kosmetyczki, mając lat bodajże 15, z okazji dnia wagarowicza. "Oczywiście" pistoletem, bo nie wiedziałam, że można i powinno się inaczej. Goiły się dość długo, trochę paprały.
      • lucadimontezemolo Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 17:59
        Pierwszy raz przekuwałam sobie sama jak miałam 11-12 lat, nie pamiętam czy to była igła czy zaostrzony kolczyk. Drugi raz u kosmetyczki, ale resztę dziurek już własnoręcznie. Nie było tego wiele, 3-4 kolczyki na ucho. Aktualnie mam po kolczyku na ucho, reszta dziur zarośnięta.
    • gryzelda71 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 19:25
      mnie uszy przekłuwała domowy sposobem pewna pani.
      Z córka byłam u kosmetyczki.Pierwszej z brzegu.
    • kawka74 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 19:43
      Pierwsze dziurki w uszach - lat 10, ciotka pielęgniarka, z zachowaniem wszystkich zasad BHP.
      Druga dziurka w lewym uchu - lat 15, kolonie, igła do szycia chyba dezynfekowana spirytusem, ale głowy nie dam.
      Trzecia dziurka w lewym uchu - rok przed narodzinami córki, profesjonalny zakład tatuażu i piercingu, warunki jak na sali operacyjnej.
      Dziecku nie przekłuwam, ona nie chce, ja też się nie palę.
      • andaba Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 19:51
        Mnie - nie mam pojęcia, byłam mała, pewnie igłą do szycia + nitka, to był powszechny wtedy sposób.

Córce jednej u jubilera, drugiej w salonie kosmetycznym, pierwszym lepszym.

Uszu nie straciła żadna z nas.
    • anika772 Re: Przekłucie ucha 07.01.14, 19:55
      E) W domu mojej koleżanki, zabiegu dokonała jej matka igłą chirurgiczną oraz przekrojonym ziemniakiem (nie wiem po co). Wspominam całość jako koszmar. To było 23 lata temu, o pistoletach chyba jeszcze nie słyszano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka