Dodaj do ulubionych

Życie bez orgazmu

• yuka12 Re: Życie bez orgazmu 12.01.14, 21:00
      Orgazm jest przereklamowany, co juz niesmialo przebakuja sami seksuolodzy. Wazniejsza od orgazmu jest, moim zdaniem, satysfakcja seksualna, ktora moze isc, choc nie musi, w parze z orgazmem i ktora, wedlug mnie, trudniej osiagnac, bo wymaga wiecej "pracy".
      • moofka Re: Życie bez orgazmu 12.01.14, 21:03
        yuka12 napisała:

> Orgazm jest przereklamowany, co juz niesmialo przebakuja sami seksuolodzy. Wazn
        > iejsza od orgazmu jest, moim zdaniem, satysfakcja seksualna, ktora moze isc, ch
        > oc nie musi, w parze z orgazmem i ktora, wedlug mnie, trudniej osiagnac, bo wym
        > aga wiecej "pracy".

intrygujace
        czym zatem jest satysfakcja seksualna bez owego orgazmu?
        • zuzanna2008 Re: Życie bez orgazmu 13.01.14, 11:06
          Dziękuję Wam za zaangażowanie w moim wątku, naprawdę pomogłyście mi zrozumieć pewne rzeczy. Dzięki Adwarp za link, bardzo mądry artykuł.

Wiem już, że problemem u mnie jest głowa. Po prostu nie czuję tego co powinnam czuć do męża, tzn miłości i pożądania. Muszę się z tym pogodzić, bo miłości raczej się nie nauczę. Uprzedzając pytania, kiedy wychodziłam za niego za mąż byłam przekona że bardzo go kocham, ale czuję że wszystko się we mnie wypaliło. Nie wiedziałam że to możliwe, ale tak właśnie jest w moim przypadkusad Nie tęsknię za nim, nie potrzebuję jego czułości i bliskości. Mój mąż o tym wie, małżeństwo będzie trwać nadal ze względu na małe dziecko.
          • d.o.s.i.a Re: Życie bez orgazmu 13.01.14, 11:45
            > czuć do męża, tzn miłości i pożądania. Muszę się z tym pogodzić, bo miłości rac
            > zej się nie nauczę. Uprzedzając pytania, kiedy wychodziłam za niego za mąż była
            > m przekona że bardzo go kocham, ale czuję że wszystko się we mnie wypaliło.

Mysle, ze wypalilo sie, bo zabraklo seksu. Seks spaja, bo podczas seksu wydziela sie oksytocyna, ktora podtrzymuje stan zakochania i przywiazania do partnera. U Ciebie seksu zabraklo, milosc wyblakla. Co nie znaczy ze jej nie bylo i ze, co wazniejsze, nie da sie jej odnalezc na nowo.
            Przypomnij sobie za co zakochalas sie w swoim mezu, co Cie wtedy w nim pociagalo i sprobuj przypomniec sobie uczucia jakie wtedy byly miedzy Wami. Zacznij od przywracania intymnosci miedzy Wami - a przez intymnosc rozumiem cieple rozmowy, mile rzeczy ktore wzajemnie robicie dla siebie, dobre slowa, dotyk, przytulanie, pozytywne myslenie o partnerze, wspieranie sie nawzajem, wspolne wyglupy. Po prostu nakieruj na niego tak pozytywne uczucia jak sie tylko da. To sie da wytrenowac, odnalezc na nowo. Jesli wroci intymnosc, to wroci tez dawka oksytocyny i wroci milosc.
            Nie ma sie co poddawac. To, czego doswiadczylas to naturalny mechanizm, ktory doswiadcza tysiace par. Milosc i porzadanie to jak ogien do ktorego trzeba ciagle podsypywac, zeby sie palil.
        • yuka12 Re: Życie bez orgazmu 13.01.14, 11:39
          Po prostu radosc z bycia razem, bliskosci, dzielenia wspolnego podniecenia soba nawzajem, bliskosci swoich cial. Przezywanie orgazmu przy kazdym zblizeniu nie zawsze daje poczucie satysfakcji. Na owo poczucie satysfakcji u kobiet ma wplyw wzajemna milosc, troska i czulosc okazywane na codzien: seks zakonczony orgazmem bez tych skladowych dla wielu kobiet jest pusty tzn. przezywaja chwilowa rozkosz po ktorej nie zostaje nic glebszego a czesto rozczarowanie. Wazniejsza bowiem jest jakosc a nie ilosc.
          Garsc artykulow:
          www.wroclawpsycholog.pl/seksuologia-porady-psychologa/zaburzenia-seksualne-kobiet/128-orgazm-satysfakcja-seksualna-kobiet.html
          kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-intymne/kiedy-kobieta-jest-zadowolona-z-seksu/q6j7f
          seksuolog.blox.pl/2006/11/Rozwod.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka