Dodaj do ulubionych

supernova - czysty obled

12.01.14, 00:07
Po raz kolejny zostala zorganizowana akcja "bizuteryjki dla WOSP" i jak co roku zachwycam sie cudami, ktore kolektywnie zostaly stworzone - nigdy nie wiem, ktora z bransoletek mi sie najbardziej podoba. Ale w tym roku jestem przede wszystkim ciekawa, co zrobia w przyszlym roku, by przebic to cudo. Bo trudno mi sobie wyobrazic cos bardziej imponujacego. To jest po prostu czysty obled.

https://bizuteryjkidlawosp.pl/wp-content/uploads/2013/12/gorset_3_600.jpg

aukcje.wosp.org.pl/gorset-supernova-dzielo-200-kobiet-z-calej-polski-i889671
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 10:35
      Przepiękny.
      Ogólnie bizuteria robiona metodą sutaszową jest sliczna.
    • incubus_1 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 12:03
      Cudo! I torebka też! I Tenczak z zeszłego roku! Zakochałam się. Dobrze, że lata już nie te (i figura też) bo chyba zaszalałabym.
    • totorotot Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 12:08
      Zgadzam się, piękne! I te bransoletki, w całkiem przystępnej cenie zwłaszcza że widzę wśród twórczyn tzw. "nazwiska" modowe.
    • menodo Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 12:34
      Ale Ty żartujesz, prawda?
      • incubus_1 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 12:37
        Ale dlaczego ma żartować?
      • turzyca Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 13:33
        Nie zartuje. Niezaleznie od estetyki - bo to kwestia gustu, ktory kazdy ma inny - cala akcja mi niesamowicie imponuje. Skoordynowanie 200 osob w calej Europie, stworzenie 400 elementow jednoczesnie wspolgrajacych, ale odmiennych, tak zeby kazda tworczyni mogla nadac swojemu kawalkowi indywidualny rys, zebranie ich, zlozenie z nich calosci, reczne zszycie - moim zdaniem to jest po prostu niesamowite.
        • menodo Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 14:11
          Jestem w stanie docenić wysiłek organizacyjny tego przedsięwzięcia, ale jego efekt końcowy wydaje mi się banalny; jak to ktoś niżej napisał - w sam raz na karnawał w Rio.
          • turzyca Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 14:30
            Ja jestem w stanie sobie wyobrazic jeszcze pare miejsc, gdzie by pasowal. A juz szczegolnie w karnawale, ktory przeciez wlasnie trwa, bo na niektorych balach uchodzilby wrecz za skromna ozdobe.
            • menodo Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 14:42
              Ja też, niemniej - moim zdaniem - to nie jest jakieś wielkie Wow i żaden to "czysty obłęd" w sensie wartości artystycznej, nawet jeśli komuś odpowiada stylistyka karnawału w Rio.
              Nie ma w tym żadnego szaleństwa - to jest odtwórcze, schematyczne i poprawne.
              • incubus_1 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 14:43
                A co jest kreatywne, ma wartość artystyczną i jest Wow?
                • menodo Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 15:24
                  OMG - po co ta dyskusja?
                  Podoba Ci się - to sobie kup, ale nie oczekuj, że wszyscy muszą się tym zachwycać, tak jak tego oczekuje autorka wątku.
                  • incubus_1 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 15:31
                    Ale ja pytam bez złośliwości, nic nie miałam złego na myśli. Byłam po prostu ciekawa. Nie musisz od razu się złościć. Generalnie oczywiste jest, że ilu ludzi, tyle opinii, a mnie interesuje, co się innym podoba, zawsze jest możliwe, że znajdę w tym coś, o czym nie wiedziałam, a co jest fajne.
                  • turzyca Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 15:38
                    Autorka watku nie oczekuje, ze wszyscy beda mieli identyczny gust i sie beda zachwycac wartosciami artystycznymi. Sama zreszta licytuje geometryczny wisior z bursztynu, a nie sutaszowe dziela.
                    Ale to jak z koronkowym obrusem, ktory wyszydelkowal moj przyjaciel - w zyciu nie chcialabym takiego miec, a juz na pewno nie na takim stole, na jakim on go kladzie. Ale ilekroc u niego jestem, to sie tym obrusem szczerze zachwycam, bo facet wladowal w niego wieczory z praktycznie dwoch lat, nie dosc ze rozmiary wielkie, to jeszcze wzor jest potwornie skomplikowany i wymaga nie lada kunsztu. Nawet jesli cos jest wzorniczo nie moja bajka, to umiem docenic ogrom pracy i umiejetnosci w niej wlozone. I dlatego w zeszlym roku podziwialam wedrujacy naszyjnik, ktory powstawal krok po kroku w kolejnych warsztatach, a w tym roku podziwiam gorset, nawet jesli nie chcialabym miec tych rzeczy na wlasnosc czy z nich korzystac.
              • totorotot Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 21:20
                opinia znawczyni zawsze wiele warta smile
        • incubus_1 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 14:28
          Mnie się podoba. Pewnie, że nie do wszystkiego, nie zawsze i nie na każdą okazję, ale wyobrażam sobie kreację, do której to pasowałoby i też okazję (nie koniecznie karnawał w Rio).
    • beverly1985 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 12:48
      Lubie kolory, ale ten gorset zdecydowanie nie wyglada obłędnie... Wyglada bazarowo.
      • wpak Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 12:52
        widzę obłęd, widzę obłęd...ale tylko we wpisach
        • mvszka Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 13:24
          jeżeli jest coś ładnego w technice sutasz to na portalu daWanda widziałam fajne kolczyki i bransoletki

ten pas wygląda jak element przebrania ( np. na karnawał w Rio) a nie ubrania
    • crises Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 13:52
      Ale czym się zachwycasz?

Przeryłam dziś całe WOŚP-owe allegro w poszukiwaniu jakiegoś kawałka biżuterii w cenie, powiedzmy, do 2-3 stówek, i straszna kaszana. No owszem, gdyby chciała coś nabyć za czterocyfrową kwotę, to pewnie, perły od Rubik się znajdą, ale ja chciałam coś tańszego i jest wyłącznie taka kicha, że aż wstyd. Biżuteria z gotowych elementów, jaką ja potrafiłabym zmajstrować w kwadrans. Wstydziłabym się brać za to pieniądze. Więc nie kupię, wolę dać do puszki.
    • nenharma Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 15:31
      A mnie się podoba! smile I cała akcja niesamowita. Oczywiście nie jest to rzecz do noszenia na co dzień ale na trwający wciąż karnawał jak najbardziej.
    • madi138 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 15:51
      no i znowu to samo! komus sie CHCE, wiec trzeba go zgnoic, coby sie za bardzo nie ekscytowal. a potem narzekaja na ludzka znieczulice i ze czlowiek sam sobie zostawiony i nkt nie chce pomoc. ale ruszyc tylek z kanapy i samemu cos zorganizowac, jakos sie nie chce! lepiej pluc jadem i krytykowac, kogos kto realnie pomaga, ma pasje i okazuje serce innym. ale w gruncie rzeczy jest mi zal tych malkontetow- zzera ich zazdrosc i przerazenie wlasna malostkowoscia...
      a sama akcja super!!!! super, ze komus sie chce i wibruje tyle pozytywnych emocji!!! gorset CUDO! nie zalozylabym go, bo to nie moj styl, ale chcialbym miec w szafie cos tak wyjatkowego i szalonego!
      • maggi9 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 21:36
        Chyba się nieco za bardzo podniecasz. Nie chodzi o to, że komuś się chciało tylko o to, że nie na wszystkich ten gorset robi takie powalające wrażenie.

Nie, nie zrobiłabym lepszego. Tak, na pewno to sporo roboty. Tak, podziwiam, że się komuś chciało. Nie, nie podoba mi się efekt końcowy.
    • lady-z-gaga Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 16:16
      Ktoś, komu estetyka sutaszu nie odpowiada albo nie wie, jaką ta praca ma wartość jako rękodzieło, będzie widział tylko pstrokaciznę. Dla mnie - bomba smile
      I nie, to nie jest strój na karnawał w Rio, chociaż kolorowy i trochę świecący.smile
    • anel_ma Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 22:41
      obejrzałam zdjęcia z aukcji, te zbliżenia też - tam wygląda dużo lepiej, piękny jest po prostu
      Tęczaka z zeszłego roku też widziałam - odjechany i cudny.
      Gdyby mi kasy zbywało, to bym licytowała smile
      Ciekawe, za ile "pójdzie" ?
      • beverly1985 Re: supernova - czysty obled 12.01.14, 23:36
        tanio poszło
        jednak tego obłędu nie zauważono
        • wioskowy_glupek Re: supernova - czysty obled 13.01.14, 01:14
          No fakt taniocha ematka 2000 na bulki wydaje...

"Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka