Dodaj do ulubionych

pod mocnym aniolem

19.01.14, 08:11
Bylyscie? Podobal sie? Choc trudno tak poprostu powiedziec podoba mi sie o filmach Smarzowskiego...5
Obserwuj wątek
    • moofka Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 08:42
      Widziałam, zmęczyl mnie
    • vampire-freak Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 09:22
      Jak słyszę nazwisko tego reżysera, to automatycznie włączam blokadę. Jego filmy są tak chwalone, a w gruncie rzeczy wszystkie są takie same. Kojarzą mi się z nimi dwa kolory: szary i czarny. Widziałam tylko zapowiedzi najnowszego dzieła w kinie, ale już po tych kilku minutach miałam dość.
    • naomi19 Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 09:34
      na razie nie mam zamiaru oglądać, choć pewnie dobry, jak wszystkie jego
      na razie nie chcę się dołować i nie tego mi trzeba, ale pewnie wcześniej czy później obejrzę
      • shumi-mi-las Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 09:46
        Wg mnie swietny. Nie tak dobry jak Dom Zly, ale tez wciska w fotel. Ale co najbardziej podziwiam to sposob przeniesienia stylistyki Pilcha na ekran bez zadnego urszczerbku dla ksiazki. To prawdziwa rzadkosc, zwlaszcza ze Pilch ma mocno charakterystyczny sposob narracji.
        • fituq Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 10:50
          > ardziej podziwiam to sposob przeniesienia stylistyki Pilcha na ekran bez zadne
          > go urszczerbku dla ksiazki. To prawdziwa rzadkosc, zwlaszcza ze Pilch ma mocno
          > charakterystyczny sposob narracji.

tiaaa... zdecydowanie, Pilch to jeden z niewielu autorów których nie dałam rady przeczytać bo strona po stronie była coraz bardziej nużąco-nudna i od początku się dziwiłam za co on Nike dostał. Jeśli film ma taką samą stylistykę to szkoda na niego mojego czasu.
          • shumi-mi-las Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 11:19
            Ja podziwiam go za umiejetnosc bawienia sie czy wrecz smakowania sie w slowach. Czytanie tego jest jak saczenie nomen omenwink dobrego wytrawnego wina, albo koniaku. W kwestii nike - taka Bator tez podziwiam i lubie, ale jej proza jest jak trzy szybkie strzaly zmrozonej wodkiwink po czym ma sie kaca? Zalezy od nastrojuwink
    • d.d.00 Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 11:32
      Film pokroju "dom zły", chociaż po zapowiedziach spodziewalam się jakiejś komedii. To opowieść o ludzkich słabościach, o tym jak wydaje nam się, że panujemy nad nimi, a tak na prawdę one rządzą nami. O otoczeniu na dno, dna.
      Tak swoją drogą - nie spotkałam nigdy takiego alkoholika, ani w rodZinie ani wśród znajomych, takiego przypadku który się tak stoczył.

Co do Pilcha to też nie doczytałam żadnej jego książki do końca, w filmie ta Pilchowska treść aż tak BardO nie przeszkadzała.
    • shumi-mi-las Re: pod mocnym aniolem 23.01.14, 20:31
      Upwink
    • klubgogo Re: pod mocnym aniolem 23.01.14, 21:12
      Mnie się podoba kino Smarzowskiego, jest zupełnie w moim stylu, więc na najnowszy film wybieram sie po niedzieli, na razie doczytuję książkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka