Dodaj do ulubionych

jak kojarzą wam się nicki ematek

20.01.14, 01:26
Uwaga! wątek z przymrużeniem oka!
nieczęsto się tu wypowiadam, ale trochę nicków kojarzę. jak wiadomo każdy tu w mniej lub bardziej świadomy sposób się kreuje. pytanie czy wiecie jak jesteście odbierani? zacznę od moich obserwacji. podaję tylko te nicki, które teraz mi przychodzą do głowy, pewnie jutro dopiszę jeszcze jakieś, a więc:

triss -bardzo pozytywnie kojarzę z mądrych zazwyczaj (tudzież zbieżnych z moimi) wypowiedzi, dodatkowo triss widzę jako ładną, zadbaną i sympatyczną, mającą powodzenie u mężczyzn.
morgen- jest w każdym wątku, ale nie drażni ludzi, raczej sensowna.
gazetka- kiedyś chyba bardziej trollowała, teraz o dziwo ma niektóre wypowiedzi całkiem sensowne, nie dopuszczam myśli, że może być facetem. może emerytowana nauczycielka w wełnianej spódnicy?
mamaemmy- jakaś nagonka na nią była, nie wiem o co dokładnie chodziło, ale ogólnie sprawia wrażenie ciepłej i pozytywnej kobiety, choć nie zawsze się z nią zgadzam. okrągła, uśmiechnięta, z bogatym mężem.
wyznawczyni czerwia- nie potrafię pałać do niej sympatią, kojarzy mi się z korpolem i niechcianym singielstwem.
edelstein- pierwszy chyba nick, który tu zapamiętałam, ojjjj... nie daje sobie w kaszę dmuchać i to mi się bardzo podoba. wiele wypowiedzi zalatuje fantastyką. kawał baby, nosi irokeza i skórę z ćwiekami wink
misterni- no kurde pojawia się w wielu wątkach, a nie potrafię nic o niej powiedzieć.
jolka- ze względu na wiadomo jakie zachowanie, wierzę że jest pryszczatym gimnazjalistą, który nudzi się wieczorami, bo nie wierzę, że dorośli ludzie potrafią się tak zachować.
rosa- wiele osób wypomina jej przeszłość (nie wiem o co dokładnie chodzi), ale w gruncie rzeczy czuję do niej dziwną sympatię. ma córki, koty i depresję.
podkocem- siedzi na północy w szarym swetrze w renifery i jest zadowolona z życia.
w Wy jak kojarzycie forumowe koleżanki/kolegów?

Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 01:38
      Za moich czasów gimnazjum nie było ale ok,ludzie zabijają i to często też nie mieści się nam w głowach a jednak to robią.
      Nie mam wyobrażeń na temat ników więc się nie wypowiem w temacie.
      Może na temat jednego.
      Kkalipso-ladna zgrabna laska z gustem i stylem, ciekawa osobowość.
      • basia_400 [...] 20.01.14, 11:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • antyideal Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 11:18
          A styl ubierania, z tego co pisała, to wczesna Doda a nie skóra i irokez ;p

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQRKCsz-me02MQQO0Q6O2UwfeooS1I3dRttT7BhGm6JWO2pjb0Vcg

• edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 15:35

Jesli to mam byc ja (bo psychopatke wykasowali)to jestes w wielkim bledzie.Nigdy tak sie nie ubieralambig_grin
    • lady-z-gaga Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 11:35
      podkocem- siedzi na północy w szarym swetrze w renifery i jest zadowolona z życia.

big_grin
      • ledzeppelin3 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 11:43
        dzikafoka- nadużywanie wyrazów "gazetka" i "pozytywna" jednym słowem- Ochocza Harcerka.
        • dzikafoka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 14:26
          ej będę się broniła... "pozytywna"- dwukrotne użycie, "gazetka"- raz. to już nadużywanie?

Ochocza Harcerka brzmi świetnie, choć słabo pasuje do styranej życiem kobity wink
    • basia_400 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 11:51
      Tak, tak, a ten seks to tak, żeby synuś krzyki i jęki mamusi słyszał
      • jematkajakichmalo Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:03
        A potem sama potwierdza, ze polki maja opinie latwych... a dziwne to? Nie chce wiedziec, co jej dziecko opowiada w przedszkolu, a juz niedlugo w szkole. Potem sie ludzie dziwia...
        • gryzelda71 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:55
          Łatwa nie oznacza uprawiająca seks kilka razy dziennie z tym samym facetem.
          • jematkajakichmalo Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 13:04
            Jasne, ale jak myslisz jak to wyglada? Jak synus zacznie opowiadac w przedszkolu/szkole, ze u mamusi sypia facet (nie tatusiem przeciez), to ktos bdzie wnikal czy to ciagle ten sam facet czy nie? Do tego wlasnie nieslubne dziecko... Ludzie sa jacy sa i latke takiej przykleja od razu.
            • gryzelda71 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 13:08
              A jak dzieciak opowiada ze tatuś z mamusia ciagle się zamykają i mamusia piszczywink to jest łatwa, czy namiętna?
            • edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 15:37

U czyjej mamusi sypia facet?bo u mnie z pewnoscia niebig_grin
              Ach za forumowa troska,normalnie lezki wzruszenia ocieram.
              • jematkajakichmalo Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 19:46
                No to mamusia u faceta... jeszcze lepiej, w sumie wygodniej, codziennie mozna u innego big_grin big_grin

A jasne, ze troska, bo przez takie egzemplarze wszystkie maja taka opinie.
                • edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 20:23

No I znow nie trafilasbig_grin Z wpisow wynika,ze na tym forum,wiekszosc ematek miala wiecej partnerow niz ja.Martw sie lepiej o swoja opinie,widocznie musisz niezle dawac czadu,ze ostrzegaja twojego faceta przed toba.Mi w zyciu nikt nie zarzucil niemoralnego prowadzenia sie i nie warnowal przede mna nikogo.
                  Opinia pasuje do takich,ktore takie Sa,ale to juz twoj problem,ze uchodzisz mimo obraczki za latwa.
                  "Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
                  • jematkajakichmalo Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 10:15
                    Ktos tu ma problem z logicznym mysleniem... I to chyba jestes ty...
                    Jak ktos mogl ostrzegac mojego meza przede mna skoro ja mieszkalam w PL?? Mnie tu nikt nie znal i na oczy jeszcze wtedy nie widzial. Zanim przyjechalam do niemiec on slyszal takie zdanie od innych o polkach... logiczne, ze o polkach, ktore tu juz dawno byly, czyli takich jak ty (z tego co kojarze jestes tu ladnych pare lat dluzej jak ja), bo to one zadbaly o taka opinie.

A ty juz jak zwykle nie wiesz jak sie bronisz to atakujesz. big_grin
                    Napisalam powyzej, ze nikogo raczej nie interesuje ile facetow ma ematka, tylko przyjdzie dziecko do przedszkola, przedstawi fakty, ze spi z mama u obcego faceta (bo przeciez nie u taty) czy obcy facet u mamy (tu juz nieistotne kto u kogo) i jeszcze krzyki i jeczenia co chwila odchodza. Ludzie dorabiaja sobie teorie i to im wystarczy.
                    Wiesz sama, ze czasem mozesz byc wielce swiatobliwa, ktos cie gdzies raz zobaczy nie tak jak trzeba i opinia leci.
                    • edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 11:09

Juz zapomnialas co pisalas w innym watkutongue_out poczatki alzheimera najwyrazniej.
                      Problemy z logika tez masz.Gdy ciebie nie bylo ja bylam w zwiazku Pare dobrych lat przed i po twym przyjezdzietongue_out
                      Z czytaniem tez masz Problem,ani ja nie spie u nikogo ani nikt u mnie to raz,dwa,nie wiem czy zdajesz sobie sprawe,ze ponizasz swoimi wypowiedziami wszystkie,ktore smialy zalozyc ponownie rodzinie.Troche pokory dziewczynko,bo nigdy nie wiadomo co ci pisane i mozesz niedlugo dolaczyc do grona patchworkowych rodzin.Wiem,ze tego nie ogarniasz,ale wyobraz sobie,ze ojcem nie jest ten co zrobil,a ten co wychowuje.
                      Moja opinia jest b.dobra,martw sie swoja.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
                      • jematkajakichmalo Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:02
                        edelstein napisała:

> Z czytaniem tez masz Problem,ani ja nie spie u nikogo ani nikt u mnie to raz,dw
                        > a,

No jak sobie przypominam to mieszkasz z jakims gachem... Jak nie mieszkasz to jeszcze lepiej jak sie tak odwiedzacie tylko na bzykanie big_grin

nie wiem czy zdajesz sobie sprawe,ze ponizasz swoimi wypowiedziami wszystkie,
                        > ktore smialy zalozyc ponownie rodzinie.

O nagle zaslaniasz sie innymi.... i przepraszam jaka rodzine??
                        sama piszesz, ze on nie mieszka u ciebie ani ty u niego.... slubu nie macie, dziecko nie jego... to nie wiem co to za uklad, w moim mniemaniu na pewno nie rodzina.

Troche pokory dziewczynko,bo nigdy nie w
                        > iadomo co ci pisane i mozesz niedlugo dolaczyc do grona patchworkowych rodzin.W
                        > iem,ze tego nie ogarniasz,ale wyobraz sobie,ze ojcem nie jest ten co zrobil,a t
                        > en co wychowuje.

no jasne, bo jak sie z kims bzyka gdzies po katach i ten ktos sie nie przyznaje to trzeba jelenia do wychowywania znalezc. az sie dziwie, ze jakis niemiec sie na to porwal.

> Moja opinia jest b.dobra,martw sie swoja.

zapewniam cie, ze moja jest jeszcze lepsza.
                        ciebie to nawet tutaj uwazaja za forumowa blachare

>
                        > "Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur
                        > den Weg zum Parkplatz finden würden."
                        • edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 14:05
                          Tak przekonujaco piszesz o gachach,bzykaniu po katach i nie przyznawaniu sie do ojcostwa,ze na miejscu twojego faceta zrobilabym test na ojcostwo.
                          Na szczescie ja nie mam takich doswiadczen.

Ps.To straszne,ze podobno mezatka mieszka u kogos,a nie z kims w wspolnym domu I innej opcji nie zna.Pozostaje wspolczuc.

• jematkajakichmalo Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 16:09
                            edelstein napisała:

> Tak przekonujaco piszesz o gachach,bzykaniu po katach i nie przyznawaniu sie do
                            > ojcostwa,ze na miejscu twojego faceta zrobilabym test na ojcostwo.

Buhahahahahahhahah, moment pozbieram sie tylko z podlogi
                            No musze cie zmartwic, bo corka przyslowiowa "skora zdjeta" z tatusia. Slepy by zauwazyl.

>
                            > Ps.To straszne,ze podobno mezatka mieszka u kogos,a nie z kims w wspolnym domu
                            > I innej opcji nie zna.Pozostaje wspolczuc.

Khe??? skad taki wniosek? to ze przyjechalam tu do niego? no niby na pierwszy rzut oka logiczne, ale... tak sie sklada, ze remont (a wlasciwie przebudowe od piwnicy po wymiane dachu) ktory tu przeprowadzilismy jest zaplacony z mojej kasy, z nieruchomosci sprzedanej w polsce. Dla scislosci remont kosztowal prawie polowe wartosci domu wiec chyba bardziej wspolny byc nie moze...
                            >
                            >
                            > "Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur
                            > den Weg zum Parkplatz finden würden."
                            • edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 17:10

"No musze cie zmartwic, bo corka przyslowiowa "skora zdjeta" z tatusia"

Forum wszystko przyjmie.

• annajustyna Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 11:13
                    "ostrzegal", co to za slang polsko-niemiecki uncertain.
                    • edelstein Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 11:23
                      Nie masz innych problemow?
                      Byloby powtorzenie.
                      • annajustyna Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:40
                        To mow po niemiecku (a wlasciwie niemieckiemu) hat geostrzezegt tongue_out. Tez nie bedzie powtorzenia wink.
    • imogen0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 11:55
      Pozytywne babki:run_away83,bi_scotti,mamaemmy,inguszetia,lipcowa,gazeta(ale czy to babka?)smile
    • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:07
      Cytat> morgen- jest w każdym wątku, ale nie drażni ludzi, raczej sensowna.

Jak ja lubię takie pierd..., w każdym?? Oł rili? Mam ustawione forum tak, że pokazuje mi 100 wątków na stronie, wg moich szybkich obliczeń wypowiedziałam się w klilkunastu. To już jest "wszędzie" wg forumowych standardów?
      • ledzeppelin3 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:13
        Morgen, skup się na pozytywach big_grin- "nie drażni, sensowna raczej wink)
        • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:20
          Niech tak będzie tongue_out
      • dzikafoka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 14:27
        oj może wchodzę na te wątki, w których akurat Ty się wypowiadasz wink
    • podkocem Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:27

hehe tongue_outtongue_out. Jestem zadowolona z zycia, ale siedze na południu Hiszpanii smile -sweter zdecydowanie mi sie nie przydaje. Chyba musze zmienic nicka tongue_out

• lelija05 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:29
        nakocu smile
        • podkokosem Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:34
          ufff, od razu lepiej tongue_out
          • lelija05 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:38
            Zazdroszczę, mnie się właśnie odmraża nos.
            • podkokosem Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:48
              z moim talentem do przemieszczania sie, kto wie czy za rok - dwa i mnie nie bedzie sie odmrażał?
              • lelija05 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:51
                Mnie by musiało naprawdę bardzo przygrzać, by się z ciepłego do takich warunków przenieść big_grin
              • sanrio Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:55
                wróć lepiej do starej, dobrej Suellen, bo ten koc i kokos jakieś wymuszonewink
                • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 12:58
                  Mam dokładnie takie samo zdanie, tamten nick był ok, ten wymóżdżony i bez sensu. Tyle razy ci dziewczyny pisały smile
                  • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 18:02
                    Wyjątkowo zgadzam się z Morgen. Wróć do Suellen - to naprawdę bardzo fajny nick.
              • thorgalla Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 15:34
                Ten jeszcze gorszy.
                Ja go czytam "podkoksem"
          • lily-evans01 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:11
            Przepiękny nowy nick!
            Od razu mi się cieplej robi (za oknem -6, zepsute ogrzewanie wink )
      • dzikafoka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 14:28
        może pomyliłam nicki z kimś, kto siedzi w Norwegii
        • kietka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 14:32
          szczerze i bez bicia przyznaje sie, ze nie ogarniam towarzystwa, myle jednostki, nicki i opinie smile moze dlatego, ze za bardzo sie w to nie wtapiam smile

jednak mam nieodparte wrazenie, ze wszystkie tu macie po max 25 lat naaajwyzej, a potem okazuje sie, ze zonk.
          • credaq Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 15:27
            Czytam forum gdzieś od 10 lat, rzadko się udzielam bo szkoda mi czasu, zresztą klikanie uzależnia a forum powinno się dawkować.
            Większość nicków kojarzę, o wielu zmieniłam zdanie na przestrzeni czasu.
            Pozytywnie kojarzą mi się morgen, inguszetia, run_away i pewnie jeszcze kilka.
            Triss mnie niezmiernie nudzi, bo zawsze porusza te same tematy, kropkacom jest w każdym wątku ewidentnie przydałby się jej odwyk, bo zrobiła się jakaś drażliwa, podobnie guderianka.
            Najgorzej kojarzy mi się edelstein i vilez - kojarzą mi się z rozwrzeszczanymi babochłopami z sieczką w głowie.
            • mamaemmy Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 16:00
              Miło zacząć tydzień i przeczytać że dla kogoś kojarzę się pozytywnie smile
              Ja kompletnie nie mam pamięci do nickow,kojarze jedynie te które są latami tutaj. Ale tylko jedną kojarze negatywnie-panią która rozslawila się udawaną dobroczynnoscią...sad
    • shumi-mi-las Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 17:33
      morgen-stern - odważna, lubi bawić się swoim wizerunkiem, raz jest ostrą brunetką, raz seksowną blondynkąwink wyluzowana i seksowna, a jednocześnie potrafi być nieprzyjemna. taka femme fatale z prawdziwego zdarzeniawink
      (kiedyś wydawała mi się brzydką lesbijką nie wiadomo dlaczego)

edelstein - niska, przysadzista, podkreślająca ogromny biust krótkimi baaaardzo świecącymi kurtkami puchowymi rozpiętymi tak, żeby było widać rowki dwa tongue_out do tego tylko spodnie, bo nawet na imprezę typu bankiet w ambasadzie ona idzie w dżinach - koniecznie wytartych na kolanach, bo tak seksowniej - właśnie właśnie: "seksowniej" to clue całego jej życia, dzięki "seksowniej" ma świetnego faceta, świetny dom, świetne życie i rzecz jasna i oczywista świetny SEKS:p

- podkocem - ciepła, kiedyś zarąbista lasencja, która poderwała seksownego muchos potatostongue_out, ale życie ściągnęło ją wyginającą boskie ciało z densfloru pod ciepły kocyk w kratę (stąd zmiana nicka). Teraz podobnie do mnie (zresztą poglądowo, wyznaniowo i "wypowiedziowo" się z nią w sumie identyfikujęwink ) próbuje pogodzić rolę doskonałej matki i żony z byciem seksowną laską "jak dawniej" wink

- czar bajry - ciepła jak czary mary baju baju baj baj - kojarzy mi się z kotem wystawowym nie wiadomo "poczemu" wink - dowcipna (rzaaaaaadkość u ematek), choć zgryźliwa - co w połączeniu z poczuciem humoru sprawia, że ją lubię

- biscotti - połączenie Meryl Streep z .... w sumie wyglądowo wyobrazam ją sobie jak Meryl własnie, a charakterologicznie jako Meryl Streep po mocnym rolowaniu z Nataszą U. smile jej ponglish mnie rozbrajasmile

- rosalpulchra - pulpecja z Musierowiczowej. ciepła, ale ładna i mająca duuużo wdzięku, zwłaszcza kiedy zakłada odpowiedni płaszczyk wink

reszta jest dla mnie niestety szarą masą - bo rzecz oczywista twory takie jak jolka, gazeta, liściasty, baltycki, adelante, czy jamesonwhisky traktuję jak typowe sztuczne twory napędzające forum i nakręcające samotne sfrustrowane babeczki - wysyłając im maile i słodkie esemeskiwink
      • ponis1990 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 19:42
        Kojarze, dużo, ale głównie próbuję rozgryźć gazeta_mi_płaci - raz wypowiada się sensownie, konkretnie, aż na nudno na nią , innym razem wrednie acz celnie, jeszcze kiedy indziej zupełnie od czapy... Obstawiam mamę, tatę i synusia na zmianę dlatego nick ma rozdwojenie jaźnibig_grin
      • d.d.00 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 23:11
        shumi-mi-las napisała:

>
        > - rosalpulchra - pulpecja z Musierowiczowej. ciepła, ale ładna i mająca duuużo
        > wdzięku, zwłaszcza kiedy zakłada odpowiedni płaszczyk wink

Mam ochotę się do niej przytulić smile
        • mamaemmy Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 23:51
          Ja tez ją bardzo lubię !
      • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:34
        Bardzo wielką zrobiłyście mi niespodziankę, dziewczyny kiss
        Najczęściej na tym forum czytam, jaka to jestem nielubiana, zła, głupia, wredna, fałszywa ostatnio.. Generalnie staram się nie przejmować złymi opiniami na swój temat, szczególnie osób, które mnie znają tylko z forum, ale jako depresjonistka głęboka, czasem wpadam w czarne dziury z tego powodu, co niektóre pani hejterki wypisują na mój temat. W sumie to się przyzwyczaiłam do tego, że mnie się przede wszystkim krytykuje i przypisuje mi te złe cechy, których nie posiadam. A tu taka niespodzianka! smile Bardzo pięknie Wam dziękuję! I też Was lubię. Generalnie lubię to forum i forumowiczki, niektóre mniej, inne bardziej, ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nie ma tu osoby, która by mi za mocno zalazła za skórę. Być może dlatego, że ta skóra wraz ze zdobytymi doświadczeniami nabrała grubości słoniowej i naprawdę trudno się przez nią przebić? wink
        • neffi79 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:40
          rosa wyjdziesz za mnie?tongue_out
          • d.d.00 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 15:09
            Za mnie nie wyjdzie bo ja jestem szara masa wink
          • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 20:01
            Masz męża, a ja poligamii nawet jednopłciowej nie uznaję tongue_out
            • paul_ina Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 23.01.14, 07:00
              Z drugiej strony w takim związku byłybyście soooooo trendy wink
    • latarnia_umarlych Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 21:59
      verdana - sprawdza prace studentów w zagraconym mieszkaniu; pełno książek dookoła, a ona pije kawę i głaszcze nogą psa; ubiera się w ciepłe kolory
      morgen_stern - zgrabna i fit, włosy do ramion, figura gruszki, ubrana na luzie (kontrolowanym), rozwala się teraz na kanapie z laptopem i umawia się telefonicznie z przyjaciółkami na sziszę
      edelstein - blond pasemka, ubrania z widocznym logo, czyta właśnie artykuł na gazecie o polskich patologiach
      vilez - ubiera się na fioletowo, lubi słodycze, nosi okulary i ma ciemne włosy do ucha
      mamaemmy - pulchna blondynka z krótkimi włosami ułożonymi w fale, zadowolona z życia
      bi_scotti - ma jasne włosy i ładne zęby, nosi szare marynarki
      rosapulchra - okrągła, jest ciągle zmęczona więc ma podkrążone oczy, nerwowe ruchy
      neffi - odpicowana z namalowanymi brwiami
      triss - pewna siebie brunetka, faceci się jej boją; ma duży nos
      krejzimama - jest najgłośniejsza na osiedlu, barwna; lubi wypić
    • to_ja_tola Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 20.01.14, 23:58
      no więc
      Kojarzę Jole-kotkę po "ostatnim " wątku z pomocą,kojarzę Rosę...przewrażliwioną na swoim punkcie i jej emigracji,zakładającej wiecznie wątki.
      Kto jeszcze? hm?
      A gazeta.Coś mi tu nie ga,bo raz pisze jak kompletna idiotka a innym całkiem normalnie,że aż się zgadzam z nią a czasami podobno z nim.
      No i są też inne nicki,które znam z nazw,że tak powiem,ale opini ich nie kojarzę.Co piszą,o czym i jak?Ale wiem,że są.
    • alkamamma Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:38
      Nick rosapulchra kojarzy mi się z żabką siedzącą na liściu nenufaru i wypatrującą księcia, który ją pocałuje i przemieni w piękną księżniczkę smile
      • annajustyna Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:41
        To wtedy bylaby chyba ranapulchra wink.
    • misterni Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 13:44
      dzikafoka napisała:

misterni- no kurde pojawia się w wielu wątkach, a nie potrafię nic o niej powiedzieć.

Na tym polega misterny kamuflaż tongue_out
      • annajustyna Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 15:55
        Chyba misterni? wink
        • misterni Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:08
          Misterni, to nick powstały od określenia misterny smile Misterni, czyli misterna kobieta smile
    • heca7 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 16:00
      Odkąd pojawił się wątek , w którym ematki pokazywały swoje zdjęcia- rozmazane, trochę zasłonięte itd już sobie nie wyobrażam wink Po prostu m/w kojarzę już jaki wygląd mają.
      • to_ja_tola Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 17:28
        nie gadaj?! był i taki wątek???big_grin
        • heca7 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 20:06
          Był, był wink zaczął się chyba od zdjęcia czyichś stóp...
          • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 21:18
            Tak, ja na ten przykład dowiedziałam się z niego, że mam "brzydkie ramiona" tongue_out
            • marychna31 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:15

> Tak, ja na ten przykład dowiedziałam się z niego, że mam "brzydkie ramiona"
              Serio? Hehehehe. Wątek kojarzę ale opinii o ramionach nie. Myślę, że musiałaś być na fotce bez zarzutu, skoro ktoś taki "mankament" wynalazłwink
              • heca7 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:17
                Dokładnie wink Wg zasady "jak się chce psa uderzyć to się kij znajdzie..."
              • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:20
                Byłam na tej fotce w tunezyjskiej szacie, z zasłoniętą twarzą, żarcik taki miał być. Biedna rosa tylko te ramiona widziała, to i wymyśliła... Nieciekawą figurę pod tą szatą też dojrzała smile ale się wtedy uśmiałam.
                • moofka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:43
                  pamietam to zdjecie, swietne bylo
                  zagladalam do watku niedawno
                  i wielu zdjec juz nie ma niestety
                  tunezyjskiego tez nie sad
                  • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:52
                    espesziali for ju tongue_out
                    https://imageshack.com/a/img819/3752/54047710151677620652662.jpg
                    • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:52
                      Teraz widzę, że tych nieszczęsnych ramion też właściwie nie widać hehehe
                      • triss_merigold6 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:54
                        Eee właśnie chciałam napisać, że przecież tych ramion nie widać. Zasadniczo w ogóle niewiele widać, ale szata fajowa.
                        • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:55
                          Mam ją! Tylko jeszcze mi się żaden bal przebierańców nie trafił, wisi i czeka...
                          • triss_merigold6 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:06
                            Ja miałam w tym stylu marokańską, pamiątka z wycieczki. Tak sobie leżała, bo nawet jako podomka była zbyt nieporęczna, a ponieważ prześwitywała równo (czego w sklepie nie było widać, pod słońca za to znakomicie) to nie odważyłam się wyjść w tym na ulicę.
                            • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 09:10
                              Do wyrka zakładaj tongue_out
                      • jola-kotka Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:55
                        Ubranie wygląda jak moje meble w salonie
                        • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:02
                          Oj, biedny salon smile
                      • asia_i_p Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 12:37
                        Bez urazy, ale masz jakąś taką pustą twarz bez wyrazu.
                        • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 12:44
                          big_grin
                          • misterni Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 16:58
                            big_grin
                            Ale za to ładne dłonie i stopy wink
                          • ledzeppelin3 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 21:21
                            Ale twarz to jakąś taką masz niezaciekawą, sory
                    • totorotot Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 00:31
                      Jezusa Maria, jaka brzydka twarz! Ani oczu, ani nosa czy ust, leeetam.
                • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:17
                  morgen_stern napisała:

> Byłam na tej fotce w tunezyjskiej szacie, z zasłoniętą twarzą, żarcik taki miał
                  > być. Biedna rosa tylko te ramiona widziała, to i wymyśliła... Nieciekawą figur
                  > ę pod tą szatą też dojrzała smile ale się wtedy uśmiałam.
                  >

Coś ci się popierdaczyło z tymi brzydkimi ramionami. Właśnie czytam sobie ten wątek, żeby sprawdzić, gdzie i dlaczego tak napisałam. Sama byłaś, delikatnie mówiąc, niemiła, więc podejrzewam (choć tej wypowiedzi znaleźć nie mogę, diabeł mi oczy ogonem zasłonił, kurka suspicious), że moje słowa były reakcją na twoje.
                  W razie wu podaję link: forum.gazeta.pl/forum/w,567,144191568,,emama_modnisia_.html?v=2
                  Zawsze możesz sprawdzić i mi podać linka do mojej wypowiedzi.
                  P.S. Nie jestem biedna, jakby co suspicious
                  • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:29
                    Wybacz, ale nie mam siły grzebać, idę spać. Te ramiona bardzo dobrze zapamiętałam, bo mnie to tak ubawiło i nieciekawą figurę też. Jak nie w tym, to w innym to napisałaś, ale napisałaś na 100%, kobieta dobrze zapamiętuje komentarze na temat swojej urody tongue_out
                    • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:36
                      Oj, zachowujesz się teraz jak wWC. Ona też oskarżała o różne rzeczy, ale poproszona o link jakoś nigdy go nie podała tongue_out
                      • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 09:06
                        Zapewniam cię, że to napisałaś, tylko pamiętaj, że sporo twoich wypowiedzi jest wykasowanych tongue_out cóż, wiem, że bardzo się teraz starasz, ale przeszłość tak łatwo nie ucieknie!
                      • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 09:10
                        A jednak miałam rację, internet nie zapomina tongue_out

CytatRe: ematka się starzeje
                        rosapulchra-0 31.07.13, 12:57 Odpowiedz
                        Edel wygląda jak każdy inny człowiek. Ty też niczym specjalnym się nie wyróżniasz, choć ukryłas twarz, to figura, ramiona mają wiele do życzenia. I znowu zapytam niegrzecznie - kto szuka zwady dziś? Bo nie Edel, nie ja, ale ty, jak widzę chętna jak do orgazmu

Cały wątek tu:
                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,146068993,146068993,ematka_sie_starzeje.html
                        Tylko mi nie mów, że "cię sprowokowałam" i po prostu MUSIAŁAŚ. Nic nie musiałaś, ale bardzo chciałaś smile niemniej do dziś mnie zastanawia, jak ty te ramiona tam wypatrzyłaś i FIGURĘ big_grin
                        • heca7 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 10:03
                          ??? Jakie ramiona?! Przecież masz długie rękawy smile I co jest z nimi nie tak? Ani nie są masywne- przecież to widać , ani zbyt szerokie więc o co chodzi?
                          Przypomina mi to argument pani oglądającej mój samochód do sprzedania- "ma strasznie wysiedziany fotel kierowcy" ...42tys. 7 lat. A niby jak miałam go specjalnie wysiedzieć wink Albo jak można nie używać tego fotela prowadząc samochód? big_grin
                          • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 10:21
                            Rosa była wtedy na etapie "nienawidzę, kąsam na oślep i na ogół bez sensu" wink
                            • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 10:46
                              morgen_stern napisała:

> Rosa była wtedy na etapie "nienawidzę, kąsam na oślep i na ogół bez sensu" wink
                              >
                              O to to to! Wtedy naprawdę niewiele mi było trzeba, żeby wybuchnąć jadem, którym nie byłam w stanie nic więcej zdziałać poza robieniem sobie w ekspresowym tempie wrogów.
                        • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 10:45
                          Czyli pomyliłaś wątki tongue_out
                          Oczywiście, że nie musiałam ci tego pisać. Ale chciałam, bo sama byłaś w tym wątku opryskliwa i nieznośna. Uważny i obiektywny czytelnik zajarzy, że to była reakcja na twoje złośliwości.
                          Poza tym do twoich ramion nic nie mam, nie wiem, czemu o nich napisałam, nie mam pojęcia też o co mi chodziło z twoją figurą, która jest niewidoczna pod tym tunezyjskim (?) strojem. Po prostu przyczepiłam się dla samego przyczepienia.
                          Morgen, zasada jest prosta - widzisz w moim oku źdźbło, a w swoim belki nie zauważasz. Oczywiście dotyczy ona również i mnie. Mam nadzieję, że widzisz również swoje złośliwości, których mi nie żałujesz. Jeśli czujesz bardzo urażona z powodu ramion, figury i mojego krytykanctwa - bardzo przepraszam. Mea culpa.
                          • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 10:48
                            Jakie ma znaczenie, że pomyliłam wątki? smile Powiedziałaś to i już, o tym konkretnym zdjęciu i to jest ważne. Dlaczego ja zawsze muszę mieć rację...

Nigdzie nie pisałam, że jestem niewinną leliją przyjmującą ciosy na klatę, więc daruj sobie te pouczenia, przypomniał mi się tylko ten kuriozalny komentarz i piszę ci po raz kolejny, że nie czuję się urażona, bo niby czym? Uśmiałam się po prostu wtedy zdrowo, bo musiałaś być mocno zdesperowana w dowaleniu mi, żeby takie bzdury wymyślać. Było minęło tongue_out
                            • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 18:39
                              Jakie ma znaczenie? A bo w nocy oczy swe biedne wypatrywałam, żeby znaleźć ten cytat i.. nie znalazłam. Domyślałam się, że pewnie gdzie indziej coś takiego mogłam napisać, ale ni chu chu nie pamiętam kiedy i gdzie. Czyli nie ma znaczenia tongue_out
                              Zapewne masz rację z tą moją ówczesną desperacją. Teraz już mi się tak nie chce, więc CytatByło minęło tongue_out i tego się będę trzymać!
          • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:54
            Cytatheca7 napisała:

> Był, był wink zaczął się chyba od zdjęcia czyichś stóp...

A stopy to nie były czasem te? big_grin
            https://imageshack.com/a/img197/5404/mayl.jpg
            • heca7 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 22:58
              O to to! Kot cudowny smile
            • peggy_su Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:03
              O nie, sprany dres po domu, skandal wink
              • triss_merigold6 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:07
                Pościel - Ikea. Mam taką. Interpretacja: bohaterka na zdjęciu nie jest hipsterem.
              • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:11
                Tak! Sprany, zmechacony! W tym przynajmniej nitki nie sterczą, jak w moim zielonym...
                • peggy_su Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:17
                  moj nawet najładniejszy po godzinie jest cały w kocich kłakach.
                  • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:19
                    Dresów mi nie szkoda, ale szlag mnie trafia, gdy odkurzę cały dom (dwa piętra tylko mam suspicious) włącznie ze schodami i dosłownie po pięciu minutach widzę białe kłaki Bandyty. No specjalnie je gubi i to, oczywiście, na najciemniejszą wykładzinę, żeby lepiej je było widać.
                  • morgen_stern Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 21.01.14, 23:22
                    Moje też, ale na zdjęciach nie widać tongue_out
            • totorotot Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 00:29
              Lojeny jakie ładne stopy!!!

Twoich niestety nie widać, więc się nie wypowiem.
    • puza_666 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 11:44
      majenkir - dostojna pani z ksiażka przy kominku z hartami u stóp. Mieszka gdzies na wsi.
      podkocem - drobna sympatyczna blondynka, niezbyt bystra ale miła i spontaniczna
      lipcowa - duża wózkowa przekupa wlokaca za soba siaty, z pogrdą patrzaca na 90% ciemnej masy matek nie karmiących piersią i robiacych kariere
      morgen_stern- inteligentna i robiaca sobie jaja z foumek drobna brunetka
      jola-kotka - mix wczesnej dody z beatą kozidrak
      kikimora - swoja drogą dawno jej tu nie było. Obeseynie trzesąca sie na dzieckiem roztrzepana mamuska, ale w pewnych kwestiach wyluzowana, troche eko
    • heca7 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 19:01
      Nie zdawałam sobie sprawy, że jedna moja wypowiedź wywoła skręt tematu w zupełnie innym kierunku wink I Rosie dostanie się od Morgen suspicious
      • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 19:08
        heca7 napisała:

> Nie zdawałam sobie sprawy, że jedna moja wypowiedź wywoła skręt tematu w zupełn
        > ie innym kierunku wink I Rosie dostanie się od Morgen suspicious

Nie jesteś wróżką, przyszłości nie przewidzisz. Za to mnie spotkało miłe rozczarowanie - zniknęły hejterskie i obrażające mnie posty pewnej forumki, która aby zrobić powyższe, zmieniła nicka. Ot, jej bohaterstwo zostało nagrodzone wink
        • elle.hivernale Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 19:15
          Większość ludzi w tym wątku wie, że nie były ani obraźliwe, ani hejterskie, ale zapewne paluszki ci się zapaliły od klikania w kosz.
          Tak, zmieniłam nicka specjalnie na twoją okoliczność, jeżeli to wniesie choć odrobinę radości, to twojego nieudanego życia, to możesz w to wierzyć, mi to nie przeszkadza smile
          • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 22.01.14, 23:26
            Jasne. Gdyby były zgodne z regulaminem, to nie zostałyby wykasowane przez moderację.
            • elle.hivernale Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 23.01.14, 00:40
              A co, nagle stałaś się fanką moderacji? big_grin
              Przypominam, że twoje posty też poleciały. Ale to pewnie prześladowanie uciśnionej, co się tylko broni.
              • rosapulchra-0 Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 23.01.14, 01:14
                To jest wątek na luzie. Przestań go psuć swoim hejtowaniem.
    • ghrtth Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 23.01.14, 03:21
      triss - zdrowy egoizm, asertywność, bogate doświadczenia seksualne, celne uwagi w niektórych sprawach, w innych z kolei mało elastyczności.

rosa - nie wiem, skąd ataki na nią, wydaje się dość emocjonalna, trochę jakby szukała akceptacji i uwagi. Czasem coś sentymentalnie powie, czasem trochę banalnie, czasem rozsądnie, ale rzadko zbyt radykalnie np.

vilez - feministka o wiedzy teoretycznej na tematy społeczne, tolerancyjna w obrębie zgodnym z jej widzeniem świata, raczej z sensem pisze.

verdana - wyważona, rozsądna, profesor, wyobrażam sobie panią z rodziny inteligenckiej z przestronnymi mieszkaniami w starych kamienicach.

wyznawczyni wielkiego czerwia - feminizm, niezgoda na powszechnie akceptowane normy i odwaga z tym związana, ale też sporo pogardy dla myślących inaczej, poczucie wyższości ogólnie, klasizm.

neffi - charakterystyczny mafijny katolicyzm, czyli z jednej strony obrona swojego wyznania jako jedynego słusznego, z drugiej: życie sobie. Biznes, powiązania mafijne, przyjaciel alfons, brak skrupułów i moje ulubione przekonanie: skoro ja tak myślę, to inni na pewno też, ale się wstydzą przyznać big_grin

gazeta - wyobrażałam sobie panią koło 40, a ma podobno 25. Ograniczone horyzonty myślowe, celne krótkie sformułowania, poczucie humoru, tradycjonalizm, obsesja na punkcie emigracji. Miałam wcześniej wrażenie, że co jakiś czas zmienia się styl, jak by ktoś inny zaczynał pisać pod tym nikiem, ale teraz już nie wiem.

reszty nie kojarzę z cechami, najwyżej widzę, że jakiś nick się czasem pojawia.
    • paul_ina Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 23.01.14, 07:13
      Anaba - czy coś takiego - ten anioł z krakowa, który pasie dzieci ciastem domowej roboty big_grin - kojarzy mi się z blondyną w powłóczystej długiej sukni.
      Mary-lu - ja widzę zdrową blondynę w kowbojskim kapeluszu i dżinsowych szortach, z koszulą w kratę zamotaną w pasie big_grin
      Reszta mi się nie kojarzy pod wzgl wyglądu, raczej czuję albo nie sympatię jak już zobaczę nicka- i tutaj lubię podkocem/ podkokosem (bardzo stylowa wersja nicka lato/zima), ichi, gazetę, rosę, neffi (z niemowlęcia!) i całe stado innych nicków.
      Nielubianych jest może dwa, trzy, ostatnio podpadła mi vilez z 'prawicowymi kanaliami' i nie czytam jej postów. W ogóle, jak kogoś nie lubię, to nie czytam, po jakimś czasie zapominam własną antypatię, znów coś przeczytam - i bardzo szybko wraca status nieczytania big_grin
      • vilez Re: jak kojarzą wam się nicki ematek 23.01.14, 08:01
        > ostatnio podpadła mi vilez z 'prawicowymi kanaliami' i nie czytam jej postów

Szkoda, że nie podpadły ci same prawicowe kanalie suspicious Ale to już kwestia wyznawanych wartości, nieprawdaż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka