Dodaj do ulubionych

Żeberka pieczone

31.01.14, 08:43
Witam,

Czy któras z was ma może sprawdzony przepis na żeberka pieczone i może się nim podzielić? Nigdy nie robiłam, w necie są przepisy ale chciałabym wypróbować jakis sprawdzony już przez kogoś smile.
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 10:05
      ja pieke w prodiżu
      robie marynate z przypraw, chilli i miodu
      stoja tak sobie calą noc i potem wrzucam do prodiża na 1.5 godziny
      ew w rekawie w piekarniku, tak samo
    • triismegistos Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 11:49
      Hmm a jak chcesz przyrządzić te żebra? Raczej po czesku z kminkiem i kapustą, czy raczej po chińku, z imbirem i miodem? Bo nie wiem w jakim kierunku chcesz iść. Tak na sucho to jedyne, co mogę doradzić, to żeby je ugotować na parze zanim wetkniesz do pieca, będą mięciusieńkie.
      • izak31 Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 11:53
        Raczej w miodzie. własnie w necie znalazłam jeden przepis aby najpierw pogotwac przez około godzine w bulionie. A w innych było, że po prostu przyprawione do piekarnika.
        • estragonka Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 12:55
          izak31 napisała:

> Raczej w miodzie. własnie w necie znalazłam jeden przepis aby najpierw pogotwac
          > przez około godzine w bulionie. A w innych było, że po prostu przyprawione do
          > piekarnika.

najczęściej (bo tak jest najszybciej) wrzucam przyprawione do piekarnika, ale w worku. mniam. aż sobie wieczorem zrobię jak wrócę do domu chyba smile
    • matokk Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 15:16
      Ja b. często robię, ale zazwyczaj nie mam czasu i idę na łatwiznę: kupuję Pomysł na... Tam jest dołączony rękaw. Piekę według zaleceń, chyba godzinę - rozpływają się w ustach, nigdy nie były twarde i gumowate. Myślę, że sekret tkwi w rękawie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka