Dodaj do ulubionych

Z cyklu moje dziecko-:)

07.02.14, 12:58
Moje dziecko jak idziemy ulica to każdemu mówi dzień dobry.
Próbowałam przekonać ze witamy sie z osobami które znamy ale stwierdziło ze przecież miło jest mowić ludziom "dzień dobry" i właściwie dlaczego ludzie do innych spotykanych na ulicy tak nie mówią. I wiecie co? Najfajniejsze jest reakcja ludzi -smile Kazdy odpowiada i prawie każdy sie uśmiecha. I chyba przyznam tym razem racje , czasami tak niewiele potrzeba żeby było na świecie choć trochę przyjaźniej. Dzieci mogą nas wiele nauczyć albo przypomnieć nam takie proste sprawy. I to jest jakiś argument za posiadaniem dzieci wink
Obserwuj wątek
    • taka_pani_jedna Re: Z cyklu moje dziecko-:) 07.02.14, 14:17
      To słodkie smile
      Fajne masz dziecko. Kto wie, może słyszało o ESD (by Musierowicz) wink
    • pe.tronela Re: Z cyklu moje dziecko-:) 07.02.14, 14:26
      Jemu odpowiadaja i sie usmiechaja.
      A teraz sprobuj to powtorzyc kiedy bedziesz sama - isc ulica i mowic kazdemu dzien dobry. I zreferuj nam co sie dzialo wink
      • myfaith Re: Z cyklu moje dziecko-:) 07.02.14, 17:59
        Na mówienie "dzień dobry" nie wpadłam smile ale wiem jaka jest reakcja jak idę i się uśmiecham do mijanych ludzi - też się uśmiechają ew. widać na ich twarzach zdziwienie.
        Czasami zdarzało mi się powiedzieć przez pomyłkę( ale ja mam problem z zapamiętywaniem twarzy, imion, nazwisk) a wtedy następowała automatyczna odpowiedź a potem osłupienie.
    • saszanasza Re: Z cyklu moje dziecko-:) 07.02.14, 14:26
      Moje dzieci mówią "dzień dobry" osobom które znają, oraz osobom które nie znają, jeśli ja pierwsza powiem dzień dobry, lub odpowiem na pozdrowieniesmile Tyle że w tym temacie musiałam "przeszkolić", same z siebie nie są takie "kulturalne" jak Twoje dziecięsmile
    • nangaparbat3 Re: Z cyklu moje dziecko-:) 07.02.14, 18:06

Mnie dzisiaj na caly dzień rozpogodzila dwuletnia chyba dziewczynka, ktora w autobusie, słysząc klakson, zawolala z zachwytem: Zatrombiło!
      Oby wiecej takich dzieci jak Twoj Syn i dziewczynka z autobusu, gratulacje dla Mam smile
      A, jeszcze jedną widzialam: chodziła po murku piaskownicy i spiewala jakąś przez siebie ulożoną piosenkę.
      Miły dzień, naprawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka