Dodaj do ulubionych

Lakiery do paznokci

19.02.14, 00:41
Ostatnio naczytałam się na wizażu pozytywnych opinii o lakierach essie i nabyłam kilka - rzeczywiscie kolory piękne, doskonale kryjące, ale niestety trwałość wbrew opisom marna - szybko odpryskuje, mimo że od kilku dni praktycznie nie wykonuje żadnych prac domowych (wyjechali na ferie wszyscy podopieczni wink)
Co Wy polecacie kobietki?
Obserwuj wątek
    • mor_lena Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:10
      Inglot - mi się trzyma bardzo dobrze, nawet przy wykonywaniu prac domowych. Lakiery z Oriflame też przebywały mi na paznokciach dość długo smile
      • boo-boo Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:24
        A moim zdaniem trwałość lakieru zależy także od "rodzaju" paznokcia- są lakiery, które mi się przez tydzień trzymają, a mojej koleżance góra 2 dni. Nie mam jakiejś ulubionej marki- kupuję ten, który ma kolor co mi się podoba ale lubię Collection 2000.
    • mia_siochi Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:29
      Na moich paznokciach dokładnie tydzień bez najmniejszego odprysku utrzymują się czerwienie Pierre Rene (innych kolorów nie próbowałam).
      Bardzo dłucho trzynają się też lakiery Rimmel bodajże pro salon (18zł z groszami).
      Zawsze stosuję wcześniej podkład, taką kremową bazę, albo Inglot, albo Manhattan.
    • neffi79 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:34
      Chanel lub jego nieco tańszy odpowiednik Bourjois. Są to najlepsze lakiery jakich używałam (uzywam).
    • viviene12 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:34
      O.P.I. i Sally Hanson.
      W sumie to prawie kazdy lakier dobrze sie trzyma, tylko trzeba go dobrze zaryglowacsmile Sally Hanson ma taki specjalny lakier, pewnie kazda inna marka tez.
    • lilly_about Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:35
      Polecam lakiery OPI, moja kosmetyczka ich uzywa, ładne kolory i dobra trwałość.
    • aquella Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 08:40
      z tańszych bardzo mi pasują Lovely z rossmana typu gloss like gel - czyli efekt lakieru żelowego
    • gendrenam Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 09:14
      Kupuję lakiery, których kolory mnie urzeka, nie jestem przywiązana do konkretnej marki. Zauważyłam natomiast, iż trwałość wielu z nich jest znacznie lepsza, gdy używam bazy+top coat (2 w 1) Sally Hansen. W sklepie to trochę dla mnie za drogo, ale na Allegro kupuję ją za 7,99. Jest genialna. Ostatnio lakier za 6 zł trzymał mi się ponad 4 dni i pewnie miałabym go dlużej, ale mnie znudził + zrobił się "odrost" wink
    • kikimora78 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 09:18
      jak zobaczyłam temat to od razu pomyślałam i essie - dla mnie rewelacja.
    • gretchen184 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 09:24
      Rimmel- używam czasem innych ale zawsze do niego wracam
      • marzeka1 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 09:29
        Jak zaczęłam używać tego: wysuszacz - to czy lakier za 3 zł., czy za 30- każdy trzyma tydzień (wtedy zmywam), bez odprysków itp.
        • viviene12 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 10:21
          To dokladnie ten, o ktorym wspominalam wczesniej - rewelka!
    • lauren6 Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 10:29
      Opi, essie, inglot.
    • drinkit Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 12:08
      no właśnie essie. Trwałość bez szału (3 dni), ale to i tak o niebo lepiej niż inne.
      • bei Re: Lakiery do paznokci 19.02.14, 12:24

Lakier nie musi być trwały, najważniejsza baza i utwardzacz smile
        Trzyma, az ciężko zmyć.
        A teraz sposob lenia- nie ma większego problemu np. ze zwyklym inglot, wystarczy wybrać jaśniutki kolor, albo bezbarwny. Maluję pierwszą warstwę, gdy mam czas i chęci to nawet dwie.
        A poźniej , gdy widzę odpryski nakladam kolejną warstwę, kolejną, niekiedy trzeba ściągnąc z ktoregoś paznokcia calą pokrywę- tak ręcznie bez uzycia zmywacza.
        I tak zleci nawet tydzien.
        Gdyby paznokcie brac pod lupę to widać nieraz, ze przy brzegu jest nizej, ale to dopiero gdy paznokcie podsuwamy tuz przed czy smile

Pod kolor trzeba jednak bazę, na kolor utrwalacz i kolejnych warstw nie da się dolozyc smile

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
        • nini6 Re: Lakiery do paznokci 26.03.14, 08:50
          bei napisała:
          niekiedy trzeba ściągnąc z ktoregoś paznokcia calą pokrywę- tak ręcznie bez uzycia zmywacza.

Znaczy co, zdrapać..?
          Brrr...
    • to_ja_tola Re: Lakiery do paznokci 25.03.14, 13:48
      ja od lat Sally Hensen
    • pszczolaasia Re: Lakiery do paznokci 25.03.14, 13:50
      osobiscie nie spotkalam lakierow ktore sie nie odpryskuja.uzywam sephory. male, w miare tanie i fajne kolory. odpryskuja jak kazde inne. czy to maybeline, loreal czy inne puppy.
      • misterni Re: Lakiery do paznokci 25.03.14, 13:55
        Ja kiedyś miałam lakier Artistry Amwaya, po tygodniu noszenia czasem się ścierał przy końcówkach paznokci, nigdy nie odpryskiwał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka