Są jakieś panie ćwiczące z Ewą?
Ja akurat nie ćwiczę z Ewą, mam swój fitness club do którego chodzę i ulubioną instruktorkę.
Ale dziś mnie trafiło...
Takie dwa zdjęcia dostałam od koleżanki.
Na pierwszym - wykonuje ćwiczenia na kanapie (nie wolno wykonywać ćwiczeń na miękkim podłożu m.in na łózku/kanapie, bo można bardzo łatwo uszkodzić sobie kręgosłup):
A tu z kolei całkowicie niepoprawna pompka, moja instruktorka mówi o prawidłowej postawie (prostych plecach) na każdych zajęciach, a pani Chodakowskarobi tę pompke pozwijana jak harmonijka (a kręgosłup mówi auuuuuaaaaa).
Bycie instruktorem fitness to jednak odpowiedzialność, prawidłowe wykonywanie ćwiczeń to podstawa, bo tu szybko można sobie zrobic krzywdę. Fajnie, że Chodakowska ruszyła mnóstwo kobiet z kanapy. Niech sobie będzie trenerką wszystkich Polek, niech sobie wydaje te kalendarze. Ale niech ćwiczenia wykonuje poprawnie i zwraca uwagę na ich wykonanie, bo w końcu kiedyś ktoś wyląduje przez nią na wózku inwalidzkim.
Jesli jest nieprofesjonalna, to chyba powinna się doszkolić, a nie nagrywac płyty z błędami, bo to nie są żarty. Tak jak do tej pory nie miałam nic do niej, tak teraz jestem zniesmaczona.