Dodaj do ulubionych

Ukraina - co myślicie

01.03.14, 19:26
Tak sobie patrzę na to wymachiwanie szabelką naszych polityków, słucham, jak to nie będą tolerować tego czy owego. Ciekawi mnie, co oni zamyślają, naprawdę chcą wysłać wojsko na wojnę z Rosją, w razie konfliktu? Rosjanie jakby nie było non stop są zaangażowani w jakieś walki, a to Afganistan, a to Czeczenia, mają trening. Nasze wojsko mam wrażenie że jest trochę wirtualne, armia kasy nie ma, amunicji im starczy zapewne na jakieś 3 dni.
Dopóki rzecz ograniczała się do popierania demonstracji w Kijowie, można sobie było gardłować, w tej chwili kiedy konflikt nabrzmiewa, jaki jest sens odgrażać się, gdy się nie jest w stanie nic zrobić? Jakoś wątpię aby Niemcy poszli na konflikt z Rosją, zawsze dobrze żyli, inne państwa NATO podejrzewam nie są chętne umierać za Ukrainę.
Znowu się wyrwaliśmy z motyką na księżyc.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:28
      Bitch pliz, my nie mamy nawet zapasów strategicznych. Nie ma co porównywać z Ukrainą czy Rosją, bo taka Białoruś by nas zajęla w ciągu tygodnia.
      • kol.3 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:30
        Też tak myślę że Białoruś także smile.
        • wtopek Re: Ukraina - co myślicie 03.03.14, 07:58
          rozwiń tę ekspercką wypowiedź o białoruskiej armii - wyszkolenie, sprzęt, wsparcie logistyczne etc.

czy pod wyświechatnym sloganem o "szabelce" rozumiesz "ruki pa szwam i morda w kubeł"?
    • marzeka1 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:36
      Bo w wypowiedziach naszych polityków silnie pobrzmiewa jednak niechęć do Rosjan jako "ruskich". Nakładają na to, co dzieje się dzisiaj, wszelkie historyczne zaszłości- pewnie w myślach do XVIII wieku się cofają.
      • moofka Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:40
        przeciwko 'ruskim' to by samego diabła poparli
        chore
      • krejzimama Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:40
        Po co do 18 wieku?
        Byliśmy ruskim dominium do 1989 roku.
        Ich śmierdzące sałdaty stacjonowały tu do początku lat 90.
      • kol.3 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:44
        Niechęć nie zwalnia od myślenia i realizmu.
        • marzeka1 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 19:46
          Oczywiście, że nie, tyle że tu ujawnia się w nich "polska dusza", ta "ułańska fantazja"- coś na kształt wypowiedzi prez. Komorowskiego, gdy był szefem MON-u, ze "polski lotnik to na drzwiach od stodoły poleci" big_grin
      • iuscogens Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:42
        Nakładają, bo mechanizm działania władz rosyjskich jest cały czas taki sam.
    • ola Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:31
      Jeszcze tydzień temu forum pękało od euforycznych zachwytow nad przewrotem na Ukrainie. Plonęły świeczki w oknach, ludzie zmieniali zdjęcia profilowe na niebiesko zolte. Te nieliczne osoby, ktore pisaly, że nie ma się z czego cieszyć, wyzywano od debili.
      Teraz stało się to, co było jasne od samego początku. I stanie się więcej, bo dla Putina ogarnięta kryzysem Ukraina to ziemniak dla byka. I patrzcie, jaka wolta. Teraz to polityce wymachują szabelką. Lud cicho siedzi. Może tak trochę konsekwencji? Popierało się Majdan wtedy? To może iść za ciosem i bronić sąsiadów? Powiedziało się A, pora na B.
      Nieee, teraz wszyscy zgodnie orzekną, że to nie nasza sprawa i lepiej się nie mieszać. Co za hipokryzja.
      • marzeka1 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:42
        A dlaczego miałoby się "nie popierać Majdanu", gdzie część ludzi chciała w kraju ZMIAN, by nie rządził kryminalista i złodziej pospolity??? Że część z Ukraińców chciała "di Europy"?
        • ola Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:49
          Bo to nie leży w interesie Polski. Nie jest w naszym interesie konflikt z ogromną, chłonną Rosją w obronie słabej UKRAINY. Mówiąc najprościej na świecie: jeśli umierać, to za Warszawę, nie Kijów.
          • marzeka1 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:52
            Cytat Mówiąc najprościej na świecie: jeśl
            > i umierać, to za Warszawę, nie Kijów.
            - jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to w 1939 r. Francuzi nie chcieli "umierać za Gdańsk" i jak znasz historię, to znasz ciąg dalszy.
            • ola Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:58
              I Paryż wyglądał w 45tym ciut lepiej niż Warszawa.
              • wtopek Re: Ukraina - co myślicie 03.03.14, 08:00
                sugerujesz opcję kolaboracji z nazistami, tak jak to zrobili Francuzi?
          • inguszetia_2006 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:19
            ola napisała: Nie jest w naszym interesie konflikt z ogromną, chłonną Rosją w obronie słabej UKRAINY.
            Witam
            Olu, masz rację... połowicznie. Bo o tym, kto jest w konflikcie z Rosją decyduje...hm...Rosja może?;-P Czyli jak Rosja będzie miała ochotę być w konflikcie z Polską to będzie. Ot tak po prostu. Tego właśnie uczy historia. Czego nie zrobisz możesz być w konflikcie z Rosja, czy jej liżesz d..., czy wywijasz szabelką.
            Pzdr.
            Ing
            • na_pustyni Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 22:59
              dokladnie
              jakby nie patrzec du.. ekhemm Rosja zawsze z tylu
      • triss_merigold6 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:42
        Cóż, na Majdanie popełniono podstawowy błąd. Żeby sięgać po władzę skutecznie trzeba mieć do zaproponowania konkretną strukturę, instytucję, nazwiska - X naszym kandydatem na premiera, Y przyszłym prezydentem, iść za ciosem i powołać alternatywny rząd. Okres dwuwładzy jest wprawdzie okresem mało stabilnym ale inne podmioty tej gry musiałyby odnosić się do istniejącej już konkretnie struktury. Potem jakiś kruczek w konstytucji by się znalazł, a jak nie to zawsze można się odwołać do prawa międzynarodowego.
      • mid.week Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:48
        Ale co to znaczy powiedzieć B w tym przypadku? Mam jechac na Krym i machać widelcem czy mogę tylko zagłosować za oddaniem Rosji Rzeszowa jako rekompensaty?
        • ola Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:55
          Jezu, jak z dziećmi..,
          Jeśli A to polscy politycy udzielający poparcia opozycji, to B to konkretne działania (nie wyrazenie głębokiego ubolewania) w razie wojny. Żołnierze, zaopattrzenie, budowanie sojuszów, lobbing na aenie międzynarodowej. Np wymuszanie reakcj NATO. A to wszystko jest działaniem przeciw Rosji. Polska jest za blisko Rosji, zbyt duża jest nasza współpraca gospodarcza. Polska w tej syruacji powinna być neutralna, dla swojego dobra.
          Juz raz nie znalismy pojęcia pokoju za wszelką cenę i kosztowało nas to życie 6 milionów obywateli.
          • ola Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 20:56
            Honoru oczywiście
            • solange123 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:02
              Nikt nigdzie nie będzie wysylal wojsk - premier jeszcze nie oszalal.
              Wspomożemy ich duchowo i tyle.
              Co najwyżej wzmocnimy obstawe granicy z Ukrainą.

• wiktoria-111 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:26
                Mam nadzieję, że masz rację i że Tusk zachowa się rozsądnie. Strach pomyśleć co by było gdyby to wymachujący szabelką Kaczyński był na miejscu Tuska.
            • lauren6 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:05
              Zgadzam sie z Toba. Jak historia pokazuje mimo wszystko bardziej nam po drodze z Rosja, niz ukraincami, w szczegolnisci skrajna ukrainska prawica. Jakby na Ukrainie doszlo do odwetu za majdan i czystek to nie mam watpliwosci z kogo by czyscili swoj kraj, zaraz po rosjanach. Jesli w teoriach spiskowych jest krztyna prawdy i majdan byl prowokacja finansowana przez juesej to angazujac sie wdepniemy w duza kupe, ktorej nie rozumiemy.
              Moim zdaniem w tej sytuacji po prostu lepiej sie nie mieszac.
              • claudel6 Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 01:46
                >Jak historia pokazuje mimo wszystko bardziej nam po drodze

well, szczególnie historia ostatnich kilku wieków. najpierw zabory, później II wojna, później zamordyzm ZSRR, zawsze po drodze z Rosją.
                • nutka07 Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 03:31
                  No jakos tak oddaja nas zawsze Rosji.
                  To naszych politykow i 'wyzszych sfer' szczescia tez nie mamy.
          • myfaith Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:00
            I myślisz ze jakbyśmy oddali Gdańsk i dorzucili jeszcze korytarz to Hitler by grzecznie podziękował i nie chciał więcej? Bo co dla Ciebie oznacza ze nie chcieliśmy pokoju za wszelka cenę?
            Problem z dyktatorami jest taki ze wciąż im mało.
            • kol.3 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:08
              Genezą tej całej awantury jest koncepcja polskiej polityki zagranicznej, aby kraje wschodnie wciągnąć do UE, czyli wyciągnąć spod wpływów Rosji. Paru panom się wydawało, że rozdają karty w tej części Europy. Obecnie Putin rozdeptał im babkę w piaskownicy.
          • mid.week Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:02

Jezu nie jezu, ale na wstępie pisałaś o foruum i popraciu dla Ukrainy wśród piszących.
            Potem wlazłaś na lud, który cicho siedzi. Może tak trochę konsekwencji? Popierało się Majdan wtedy? To może iść za ciosem i bronić sąsiadów? Powiedziało się A, pora na B.
            Politycy to w twoim wpisie lekkie wtrącenie...
    • mamma_2012 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:14
      W takich sytuacjach zawsze przeraża mnie niepewność czy nasi politycy zdają sobie sprawę, ze jesteśmy ratlerkiem upajadajacym na niedxwiedzia? Czy koza i ratlerek sa w stanie przestraszyc ńiedzwiedzia? Przewolywanie przykładów innych mocarstw, ktore przed druga wojna sie na nas wypiely jest nietrafione, bo tam chyba była większa równowaga sił.
      Zreszta to wszystko jest bardziej skomplikowane, bo Ukraina jest niejednorodna narodowosciowo, nie ma absolutnie pomysłu na rząd, stoi na skraju bankructwa itd.
      Mysle, ze nie powinnismy wychodzić przed szereg, sa wieksi i silniejsi, ktorzy najpierw powinni zabrać głos.
      Zatrzymamy sie na swieczkach w oknie, a dalej przypomnijmy sobie nasze powstania...
    • kol.3 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:20
      Znając realia w kolejnym dniu na portalu ukaże się tytuł: "Wybuchła trzecia wojna światowa" - dalsza część artykułu po opłaceniu abonamentu w piano big_grin
    • kamunyak Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:22
      no, oczywiście, można, w imię dalibóg nie wiem czego, siedzieć cicho.
      Tylko, ze jak juz tak głębiej spojrzec w historię to - Polska nie doczekała się ongis pomocy bo Francuzi nie chcileli umierać za Gdańsk. No to umierali za Paryż. Wkrótce.
      Obyśmy my nie musieli umierać za Warszawę. Wkrótce.
      Wszak ciężko, oj, ciężko, jest się wielkiej Rusi pogodzic z utratą "swoich" ziem, w tym polskiej.
      Moim zdaniem, po to podpisuje się umowy, unie, i cholera wie co, żeby bronić cywilów przed machaniem szabelką przez takich putinów. Chowanie głowy w piasek nie prowadzi do niczego dobrego, jak historia pokazuje.
      Jesli wielki putin poczuje sie bezkarny to nie poprzestanie na Ukrainie.
      • kol.3 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:36
        Putin szabelką nie macha, ma broń większą niż szabelka, to my machamy szabelką, bo nie mamy ani sil ani środków, a się odgrażamy. On nie ma wątpliwości, że jak będzie trzeba, to wyśle armię na wojnę. Rosjanie pójdą, bo wojnę mają we krwi, nie mogą się odzwyczaić od patrzenia na życie inaczej niż przez celownik. Poza tym u nich obowiązuje pogląd "nas mnogo".
        Natomiast my się zaangażowaliśmy w zbawianie Ukrainy za bardzo i nie wiadomo po co. W dowód wdzięczności Ukraina zaczęła przebąkiwać o zwrocie Przemyśla i ziem wschodniej Polski.
        Putin ostatnio wygłosił znamienne zdanie na temat ewentualnej restytucji ZSRR : "Kto nie żałuje upadku ZSRR nie ma serca, kto myśli o jego przywróceniu nie ma rozumu".
    • mary_lu Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:25
      Politycy gadki szmatki, ludzie muszą wziąć sprawy w swoje ręce. Planujemy właśnie z ojcem akcję w naszym lidlu, wypędzimy stamtąd Ruskich, chcemy zrobić transparent "Do swidania lidl, do swidania biedronka", ale matka nam prześcieradła nie chce dać. Zawsze była proimperialistyczna!

Mogą się politycy do nas przyłączyć i to będzie na tyle, jeśli chodzi o naszą zdolność bojową suspicious
    • uzaleznionytanebo22 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 21:29
      W najgorszym razie będzie tak - Rosjanie wkraczają do Kijowa. USA znoszą zakaz eksportu gazu do UE i Chin. Który jest tańszy od rosyjskiego. Ceny spadają o 30%. Najdalej w lipcu Putin wyjeżdża do jakiegoś kraju środkowazjatyckiego a Rosja ma swój Majdan.
      • wioskowy_glupek Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 22:51
        Znacie się na polityce jak świnia na pomidorach, właśnie bardzo dobrze, że się pchamy w wojnę z Rosją, przecież powszechnie wiadomo, że jesteśmy najważniejszym sojusznikiem USA. Jak tylko Putin nam podskoczy to Obama wyśle nam najnowsze samoloty, najznamienitsze oddziały wojskowe i jeszcze wizy w pakiecie dołoży, żeby nas bronić big_grinbig_grin

A tak poważnie, od początku mówiłam że sprawa Ukrainy ani mnie ziębi ani grzeje, kompletnie mnie ten cały cyrk nie ruszał. Natomiast obecne stawianie się Putinowi przypomina mi pajacowanie Kaczora w Gruzji - bez sensu kompletnie.
        • uzaleznionytanebo22 Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 23:10
          Ale kto się stawia? Polska? Gdzie? Kiedy?
      • krejzimama Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 22:56
        Ten czlowiek jest emama.
        Specjalista w wąskiej dziedzinie. Dziedzinie wąskich horyzontów. Oraz bezkresnego morzą. Morza głupoty.
    • shige Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 23:17
      Wystarczy pojechać na Krym zeby wiedzieć ze Krym jest rosyjski i zawsze był rosyjski...To ze Chruszczow w pijanym widzie oddał Ukrainie Krym było kompletnym przypadkiem i za ten przypadek Ukraina teraz płaci. Jest to konflikt w który żaden kraj nie powinien sie mieszać. Rosyjskie wojsko zawsze tam było i bedzie bo nikt o zdrowych zmysłach nie oddaje dostępu do morza czarnego i srodziemnego.
      A co do wielkości Rosji to jest to kolos na glinianych nogach kolonizowany od lat sprawnie przez Chińczyków ( głównie Syberia ), powoli wykanczany przez rewolucje energetyczna. Putin doskonale zdaje sobie sprawę ze za kilka lat skończy jak Janukowycz. Kraj juz jest w równie opłakanym stanie co Ukraina a młodzi Rosjanie chcą zmian i reform a nie władzy Putina. Za kilkanaście lat Rosja bedzie bardziej chińska niż rosyjska.
      • krejzimama Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 23:22
        Zawsze był rosyjski powiadasz.
        Czyli jego historia zaczeła sie pod koniec 18 wieku?
        • shige Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 07:32
          Była Pani na Krymie?ja wielokrotnie i wielokrotnie przekonywałem sie jaki to Krym jest ukraińskismile
          Historia to jedno a realia drugie...
          • krejzimama Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 10:00
            Jakie ma znaczenie byłam czy nie byłam?
            Twierdzenie, że Krym był zawsze rosyjski jest nieprawdziwe i tyle.
            • nikki30 Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 20:19
              Krejzi mentalnie Krym jest od dziesięcioleci rosyjski . To się czuje tam jeżdżąc.Jest tam taki kult żołnierza rosyjskiego -bohatera, kultury rosyjskiej jakiej nigdzie w Rosji nie uświadczysz.To był absolutny przypadek że Chruszczow (notabene Ukrainiec) podarował Krym Ukrainie. Nie przypuszczał pewnie kiedykolwiek że ZSRR upadnie a ukraińcy stworzą odrębne państwo. Na Krymie na prawdę nie czujesz się jak na Ukrainie. Zaledwie 10 % mieszkańców Krymu mówi po ukraińsku.
              Cudowne miejsce do życia, którego Putin ze względów ekonomicznych i strategicznych nie odpuści.
    • na_pustyni Re: Ukraina - co myślicie 01.03.14, 23:37
      a teraz nie guglamy tylko piszemy z glowy - jak daleko od polskich granic sa ukrainskie elektrownie atomowe? chociazby dlatego Polska musi ingerowac w ten konflikt, ale wiem, ze nie przekonam twardzielek, dla ktorych to tylko 'machanie szabelka'

• nutka07 Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 00:24
        No elektrownie atomowe w rekach wywrotowcow, ktorzy przejeli wladze koktajlami molotowa i bronia, przy pomocy pieniedzy zachodu ( tak tak ukrainskich kobiet wysylajacych pieniadze zarobione na emigracji ha ha ha) to bardzo zly pomysl.

Rosjanie sobie lepiej z tym poradza.
    • nutka07 Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 00:55
      Przejeli wladze nielegalnie i co zrobil w pierwszej kolejnosci samozwanczy parlament?
      Wypuscili Tymoszenko, zalozycielke partii do ktorej nalezy aktualny premier Ukrainy.

Ciekawa jestem ile ja to kosztowalo, iles istnien ludzkich i dolarow.
    • minerallna Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 01:06
      Może szkoda że kiedyś Ukraina zgodziła się oddać cały potencjał jądrowy?
      Chyba dziś sytuacja Ukrainy wyglądałaby inaczej. Takie państwo wzbudza respekt.
      A tak jest jak jest...
      • riki_i Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 01:34
        minerallna napisała:

> Może szkoda że kiedyś Ukraina zgodziła się oddać cały potencjał jądrowy?
        > Chyba dziś sytuacja Ukrainy wyglądałaby inaczej.

Ooooo, na pewno sytuacja wyglądałaby inaczej. Tiahnybok żądałby Przemyśla wymachując bombką atomową...
        • erica_fade Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 10:53
          A kumacie, że w przypadku aneksji Ukrainy, Rosja będzie naszym bezpośrednim sąsiadem i do tego będzie nas miała z dwóch stron, a wiadomo co Putinowi dalej do głowy strzeli? Ja chyba jednak za sąsiadów wolę mieć Ukraińców. Kto wie co to będzie? Tak czy siak nie jest najlepiejsad
          • ca.melia Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 11:01
            Bo w tym wszystkim my,jako kraj jak zwykle mamy się za "Mesjasza Narodòw", który będzie zbawial teraz Ukrainę
            • znowu.to.samo Re: Ukraina - co myślicie 02.03.14, 13:04
              ca.melia napisała:

> Bo w tym wszystkim my,jako kraj jak zwykle mamy się za "Mesjasza Narodòw",
              > który będzie zbawial teraz Ukrainę

ciekawe czy ukraińcy czy ktokolwiek stawiłby się za nami w analogicznej sytuacji
    • hunkis Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoje 02.03.14, 11:43
      strefy wpływów
      Gdy rozpadały się państwa bałtyckie to właśnie Rosjanie wykupywali co atrakcyjniejsze tereny, rugując biednych autochtonów.
      Może za kolejne -dziesiąt lat okaże się, że tam też mieszka tylu Rosjan, że imperium rosyjskie uzna za oczywiste, że trzeba tam wkroczyć i terytorium obcego kraju zająć pod pretekstem obrony rosyjskojęzycznych obywateli..
      • znowu.to.samo Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 13:12
        Ja myślę że gdyby zaczeli się kotłować na ukrainie, sojusz rozmieści w tej okolicy swoje wojska by nie dopuścić do rozlania sie konfliktu. Putin wtedy nie zadrze z sojuszem, który jednak jest silny.
        Zapewne już sa plany ewentualnych działań.
        Z drugiej strony co by o Putinie nie gadać, zrobił to po mistrzowsku. Skorzystał z zamieszania, z tego że rząd jest słaby i nie mogący dojść do porozumienia, i zanim ukraińcy się obudzili to już ruscy siedzieli na krymie tongue_out
        • hunkis Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 13:55
          Nie zrobił "po mistrzowsku" ale zrobił to jak zwykle. I jak zwykle Europa i Stany siedzą na wygodnej grzędzie i gadają i gadają i gadają. A tyłka nie ruszą bo finansowo im się nie opłaci i po co mają z Rosją zadzierać.
          Ja się boję, że tradycyjnie i nie po raz pierwszy dostaniemy po dupie my. Bo mamy za mało kasy i minerałów żeby ktoś się naszym głosem przejmował. Jak Niemcy, Francja mają wybrać swoje interesy z Polską lub swoje interesy z Rosją - to palcem w bucie nie kiwną tylko nas sprzedadzą gładko gadając o ideałach i potrzebie poszanowania wolności.
          • triss_merigold6 Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 14:00
            No i z tego powodu nie powinniśmy się ambitnie antyrosyjsko rzucać, tylko siedzieć cichutko i ze współczuciem przygotować konwój z pomocą humanitarną.
            • hunkis Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 14:04
              Z tego powodu chcący niechcący musimy trzymać się zębami i pazurami Unii i lizać tyłki zachodowi bo jeśli będziemy robić cokolwiek indywidualnie to Zachód nas zostawi na Wschodzie razem z Ukrainą i Gruzją i palcem w naszej sprawie nie kiwnie. A jak Turcja wejdzie do gry, która mniej się szczypie od zachodu w konwenansach - to pozostanie nam meczety zakładać.
              • triss_merigold6 Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 14:09
                Mnie zakpienia do białego takie hurraoptymistyczne pobrzękiwanie szabelką. Jakoś graniczące z Ukrainą Słowacja, Węgry i Rumunia siedzą cichutko i nie reagują patriotyczną paniką.
                • moofka Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 14:49
                  triss_merigold6 napisała:

> Mnie zakpienia do białego takie hurraoptymistyczne pobrzękiwanie szabelką. Jako
                  > ś graniczące z Ukrainą Słowacja, Węgry i Rumunia siedzą cichutko i nie reagują
                  > patriotyczną paniką.

taaaa
                  i nazywanie ich bracmi i wyrazanie solidarnosci
                  wtf? jacy oni nam bracia
                  ja tam zadnego braterstwa w ukrainskimi nacjonaistami nie czulam i czuc nie bede
                  wypowiadanie sie w imieniu 'wszystkich solidarnych Polakow' jest nie ok
          • kol.3 Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 14:56
            Ależ dlaczego mamy nie dostać. Przecież to nasi politycy połączonymi siłami PO i PiS jeździli tam uświadamiać Ukrainę ze musi do Europy, to ambitne plany naszej polityki zagranicznej zakładały wejście Ukrainy , Białorusi, Mołdowy itd. do UE. Zdecydowanie zabrakło wyobraźni.
            • znowu.to.samo Re: Myślimy, że Rosja krok po kroku poszerza swoj 02.03.14, 15:19
              Teraz Obama pewnie pluje sobie w brodę, że jednak nie zamieścił tej tarczy. Teraz by było jak znalazł tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka