Dodaj do ulubionych

Wylane mleko

04.03.14, 22:40
WitajciesmileNIestety spotkalo mnie nie przyjemne zdazenie wylalo mi sie mleko w torebcesadWypralam ja 2 razy niestety zapachu nadal nie moge sie pozbyc a wyrzucic torebki mi szkoda wiec prosze o pomoc jak sie pozbyc tego smrodu????dziekuje z gory za odpisy
Obserwuj wątek
    • bloopsar Re: Wylane mleko 05.03.14, 00:03
      Przede wszystkim - nie płacz big_grin
      • rhaenyra Re: Wylane mleko 05.03.14, 00:10
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • sueellen Re: Wylane mleko 05.03.14, 00:11
      Pozostaje czekać, wietrzyć, może wyprać jeszcze raz. Nic więcej nie zrobisz skoro JUŻ śmierdzi. Następnym razem upierz od razu.
    • naomi19 Re: Wylane mleko 05.03.14, 00:33
      spróbuj wsypać sodę do torebki
      • bi_scotti Re: Wylane mleko 05.03.14, 01:43
        Na smrod po skunksie pomaga sok pomidorowy, moze na smrod po mleku tez - wyplucz w soku pomidorowym, moze pomoze. Pisze jak najpowazniej. Good luck.
        • rhodesian_ridgeback Re: Wylane mleko 05.03.14, 07:19
          Ale po tym soku to chyba też ma wypłukać?

Czy chodzi o zastąpienie smrodu skisłego mleka smrodem spleśniałego pomidora? big_grin
          • ichi51e Re: Wylane mleko 05.03.14, 08:37
            Bylo o tym w seinfeldzie. W odcinku o bo.
            Soda sok pomidorowy umyc w torebke plastikowa i na noc do zamrazalki
    • mala-wiedzma Re: Wylane mleko 05.03.14, 07:25
      nie wiem czy zadziała na zaśmiardniętą torebkę, ale na zaśmiardnięte buty jak najbardziej - dużo sody oczyszczonej, talku dla niemowląt lub mąki ziemniaczanej, wsyp to do torebki na jakąś dobę, wytrzep. jak będzie dalej capić operację powtarzasz, za drugim razem myślę, że już nie powinno. potem wypłucz zimną wodą dokładnie, żeby się kisiel nie zrobił z kartoflanki wink i wypierz. i daj znać czy zadziałało, warto wiedzieć na przyszłość wink))
      • nowel1 Re: Wylane mleko 05.03.14, 07:39
        Ciekawa jestem stanu i wyglądu torebki po tych licznych zabiegach smile Bo chyba skórzana jest, skoro "wypranie" nie wywabiło zapachu?
    • a1ma Re: Wylane mleko 05.03.14, 08:04
      Nam sie raz wylalo w bagażniku, musieliśmy sprzedać samochód.
      Niestety, nie wiazalabym wielkich nadziei z ta torebka.
      • sanrio Re: Wylane mleko 05.03.14, 11:29
        ktoś kupił taki zaśmiardnięty czy przypadkowo zapomnieliście poinformować nowego nabywcę?
        • sueellen Re: Wylane mleko 05.03.14, 11:37
          moze nawbywca ma wadliwe receptory węchowe?
    • black-cat Re: Wylane mleko 05.03.14, 08:51
      Nigdy co prawda nie stosowałam, ale podobno na rozlane mleko i śmierdzące buty świetnie działa ... siano. Moja koleżanka, kiedy dziecku wylało się mleko w plecaku, umyła go, wysuszyła i wypchała sianem na dwa dni. Plecak nie śmierdzi. Pozbywa się w ten sposób wszelkich nieprzyjemnych zapachów.
      • alicja.sunshine Re: Wylane mleko 05.03.14, 10:35
        teraz śmierdzi sianem... po prostu smile
        • pampelune Re: Wylane mleko 05.03.14, 11:36
          > teraz śmierdzi sianem... po prostu smile

Kiedy bo siano nie śmierdzi. Siano ma przepiękny zapach, zwłaszcza świeżo skoszone, tak, wiem, że teraz trudno o świeżo skoszone... Nie mogłam się powstrzymać żeby nie obronić mojego ulubionego zapachu.
          • iwonapa Re: Wylane mleko 05.03.14, 12:53
            pampelune napisała:

> > Siano ma przepiękny zapach, zwłaszcza świeżo skosz
            > one, tak, wiem, że teraz trudno o świeżo skoszone.
            >
            YYYYYY, jak mozna skosic siano???????? chyba trawę się kosi smile

• jolunia01 Re: Wylane mleko 05.03.14, 13:28
            pampelune napisała:

> ... Siano ma przepiękny zapach, zwłaszcza świeżo skoszone, ...

Siana się nie kosi smile, ono jest wyschniętą, uprzednio skoszoną trawą.
            • xxx.16 Re: Wylane mleko 14.03.14, 10:37
              Dziekuje Kobitki Drogie za odpisy te powazne i te pol serio tez dziekuje za poswiecenie swojego czasu aby je napisacsmileTorebka uratowana soda podzialal jupismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka