agnieszka77_11 17.03.14, 19:45 Byliśmy w Bałtowie i w Łebie, a teraz chcielibyśmy wybrać się do parku z ruchomymi dinozaurami. Który polecacie? Z góry dziękuję za Wasze rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitka111 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 19:57 Zdecydowanie w Zatorze Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 20:00 Nawet mozna zostac obsikanym Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 20:09 Zator i Inwałd -zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Zakwaterowanie 17.03.14, 20:27 Czy znacie jakieś fajne miejsca, gdzie można się zakwaterować w pobliżu Zatoru? Gdzie byłoby fajnie i ciekawie dla dzieci (może być agroturystyka)? Żywiec jest ok 50km od Zatoru, ale może gdzieś bliżej samego Zatoru i bardziej w stronę Warszawy? Chcielibyśmy wybrać się na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Zakwaterowanie 17.03.14, 20:29 Inwałd Hotel Łyson Przy samym parku. Poszukaj może coś w Wadowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Zakwaterowanie 17.03.14, 20:44 krejzimama napisał: > Inwałd Hotel Łyson A coś tańszego znacie gdzieś w pobliżu? Dwie doby w pokoju 2osobowym standard to koszt 760zł, a potrzebowałbym 2 takich pokoi. Zbyt drogo wyszłyby mnie te dinozaury, choć hotel niewątpliwie ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Zakwaterowanie 17.03.14, 21:01 Żywiec. www.nad-jeziorem.eu/ Polecam pokoje na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Zakwaterowanie 01.04.14, 00:14 Dlaczego polecasz pokoje akurat na dole? Chcemy wybrać się na wyjazd w maju i zastanawiam się nad Waszymi propozycjami Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Zakwaterowanie 01.04.14, 15:17 Na piętrze masz tylko balkon jak w bloku. Dolne pokoje mają taki trawnik gdzie można wystawić krzesła oraz stoliki. Jak dla mnie przyjemniej niż na balkonie. Trudno mi to opisać. Sniadania jedliśmy na powietrzu na ławach. Jest miejsce na grilla i ognisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ulau Re: Zakwaterowanie 17.03.14, 21:24 Jakieś 3 lata temu nocowaliśmy tutaj www.karpik.pl/ Jednego dnia byliśmy w Inwałdzie, nocleg tam (na trasie niejako) i drugiego dnia do Zatoru Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 15:13 Byliśmy tam kilka lat temu i bardzo się nam podobało. Teraz to już pewnie całkiem super skoro nadal polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 20:20 Jeśli trzeba wybierać z tych dwóch to moim zdaniem Zator. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 21:39 Ja rok temu założyłam podobny wątek forum.gazeta.pl/forum/w,567,143660365,143660365,Parki_dinozaurow_w_Polsce_.html, w międzyczasie zaliczyliśmy Rogowo (nieruchome) i Solec Kujawski (tylko jeden się rusza, ale park bardzo nam się podobał) oraz Vyskov w Czechach w pobliżu Brna (tam część fajnie się rusza). Ciekawe opinie o różnych parkach można przeczytać tutaj: wakacjezdzieciakiem.pl/polska/87-woj-kujawsko-pomorskie/310-solec-kujawski-park-dinozaurow-jurapark.html W tym roku marzy nam się krótki przedsezonowy wypad nad morze z odwiedzeniem parków w Łebie i Malborku. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 21:50 aguar napisała: > W tym roku marzy nam się krótki przedsezonowy wypad nad morze z odwiedzeniem pa > rków w Łebie i Malborku. Park w Łebie bardzo polecam. Jest przede wszystkim duży. My natomiast szukamy teraz czegoś ruchomego i chyba skusimy się na ten Zator Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 17.03.14, 21:56 Aha tam jest coś takiego jak Park Bajek czy coś takiego. SZkoda kasy. Lepiej iść pooglądać wielkie robale zaraz przy wejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:12 o tak na park bajek szkoda czasu , właściwie są tam 4 parki ( plus jeden sezonowy św. mikołaja) gdybym miała usystematyzować od najlepszego: Dinozaury potem dłuuuuuuuuuuuugo nic i jeśli już naprawdę muszę pozostałe parki, to chyba: Mitologii Bajek ( te manekiny sklepowe ) Owadów są tam domki do wynajęcia: www.riverpark.com.pl/ nie byłam, ale słyszałam że fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 09:07 Malbork Tani nocleg na campingu obok No i unikatowy zamek krzyżacki (u nas dinopark był tylko dodatkiem do zamku w nagrodę, ze dziecko wytrzymało 4,5 h zwiedzania). Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 11:24 Właśnie, polecam Malbork. U nas to już taka "świecka wakacyjna tradycja" wpaść do dinoparku co roku go modernizują i ulepszają. Pół dnia z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 15:18 To jeśli już będziecie w Malborku z noclegiem, to można się wybrać do Nowej Holandii, tak trochę po drodze w stronę Warszawy. Ja nie byłam, ale dzieciaki były z dziadkami i wróciły zachwycone (dzieci lat 5 i 9) rpr.nowaholandia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:06 Inwałd już wymieniano, to dorzucę jeszcze "Dream Park Ochaby". Jest tam jedna atrakcja, której nie spotkałam w innych tego typu parkach, mianowicie oceanarium prehistoryczne. Naprawdę fajne. Oprócz dinozaurów są oczywiście inne atrakcje jak kino 5D, park linowy dla dzieci i dorosłych, place zabaw, labirynt itd. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:08 Nie polecam Rodzinnego Parku Atrakcji w Rybniku - wielkie nic za dużo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:17 a ja polecam ale bylam za polowe ceny- groupon- a poza tym zator Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:11 Gdybyś się wybrała na Ochaby to po drodze polecam miasteczko westernowe "Twinpigs" w Żorach. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:31 Na stronie są ceny biletów grupowych, a indywidualnie też można zwiedzać? O Ochaby mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 12:50 Byliśmy indywidualnie w zeszłym roku. Cennik faktycznie teraz jakiś dziwny, może dlatego że do kwietnia nieczynne i potem uaktualnią (?). Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 18.03.14, 14:19 A znacie taki park z ruchomymi dinozaurami w Polsce Pn? te w Łebie czy Malborku się nie ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 19.03.14, 18:29 A możecie coś napisać o Krasiejowie? Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Parki Ruchomych Dinozaurów w Polsce 01.04.14, 11:54 Do Krasiejowa bardzo polecam, ale głównie ze względu na oceanarium 3D- niezapomniane wrażenie! Wracamy tam ze względu na to oceanarium właśnie. Jest też świetna plaża z bezpłatnym wesołym miasteczkiem, więc warto wybrać się jak będzie ciepło. Co do samych dino to są nieruchome, ale robią wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Ile czasu potrzeba na zwiedzanie w Inwałdzie? 31.03.14, 19:14 A'propo Inwałdu. Ile czasu potrzeba aby zwiedzić w normalnym, spokojnym tempie Park Miniatur i pójść do Dinolandii? Odpowiedz Link Zgłoś