Dodaj do ulubionych

Tele Polska-pomocy

18.03.14, 19:24
Czy ktos zna ta firme telekomunikacyjna?
Walsnie sie dowiedzialam, ze moja mama emarytka podpisala z nimi umowe.
Umowa miala zostac wylana poczta. Nie musze chyba pisac, ze do tej pory nie dotarla.
Nie wiadomo co i jak? Ze strachem czekamy na rachunek.
Z mama ciezko sie dogadac, bo nie dosyc ze jest juz starsza to jeszcze po 11 cyklach chemii.
Umowa najprawdopodobniej zawarta w pazdzierniku\listopadzie.Wszystko sie wydalo jak poprzedni operator wyslal rachunek za zerwanie z nimi umowy.
Na telefony nie odpowiadaja, wylalam maila z prosba o kopie umowy.
Jestem tak wsciekla, ze moglabym ugryzc.
Da sie to jakos odkrecic?
Sama nie wiem co robic?
Obserwuj wątek
    • grabasik Re: Tele Polska-pomocy 18.03.14, 20:05
      To niezależny operator telekomunikacyjny, często w rozmowach telefonicznych podszywający się pod TP. Czy mama fizycznie podpisała umowę czy tylko telefonicznie zgodziła się na zmianę? Jeśli własnoręcznie nic nie podpisała to możliwe, że ktoś podrobił jej podpis skoro poprzedni operator wysłał rachunek za zerwanie umowy. Ale to jest bezprawne i możliwe do odkręcenia. Przejście do innego operatora jest wiążące tylko w przypadku podpisania własnoręcznie nowej umowy. Spróbuj skontaktować się z poprzednim operatorem i poprosić o pomoc. Można też podpytać w UKE albo UOKiK.
    • asiczek66 Re: Tele Polska-pomocy 18.03.14, 20:15
      Ci oszusci wkrecili moja mame,podszywajac sie podczas rozmowy telefonicznej pod Telekomunikacje Polska.Kilka dni pozniej za rzekoma zgoda mamy w pospiechu przyjechal kurier i podpisala umowe. Kiedy owczesny operator zadzwonil czy potwierdzamy przejscie do tele-polski , a nie TP,dopiero wyszlo oszustwo.Aby ominac kary za zerwanie umowy ok(300 zl)w tele-polsce ,zostalismy juz u nich. Po 2 latach uciekam do TP,nie bede u oszustow ani chwili dluzej niz to konieczne.
      Wydaje mi sie,ze poprzedni operator nie powinien naliczac kary,tylko tele-polska dopiero po uplynieciu starej umowy powinna swiadczyc uslugi.
      Podam na przykladzie,umowa w tele-polsce konczy mi sie w maju,a ja juz miesiac temu PODPISALAM UMOWE z Orange. Zadzwonili do mnie 3 miesiace przed skonczeniem umowy w tele-polsce i powiedzieli ,ze potrzeb miesiaca,dwoch na zalatwienie papierkowej roboty i przejscie do nich.Powiedziano mi ,ze to Orange wypowiada za mnie odpowiednio wczesnie umowe w tele-polsce i mimo ze nowa umowa zostala podpisana w lutym, orange swiadczy mi uslugi od maja. Tak samo tele-polska nie moze sie wcisnac,tylko powinna poczekac do konca umowy,aby nikt nie naliczal kar,a nawet zalatwic to miedzy soba,tak jak w moim przypadku.
      • burina Re: Tele Polska-pomocy 18.03.14, 22:26
        > umowy w tele-polsce i powiedzieli ,ze potrzeb miesiaca,dwoch na zalatwienie pa
        > pierkowej roboty i przejscie do nich.

Jak młody pelikan...
      • kk345 Re: Tele Polska-pomocy 18.03.14, 23:47
        > Tak samo tele-polska nie moz
        > e sie wcisnac,tylko powinna poczekac do konca umowy,aby nikt nie naliczal kar,a
        > nawet zalatwic to miedzy soba,tak jak w moim przypadku.

Jaaaaaasnebig_grin
        • m.i.n.e.s Re: Tele Polska-pomocy 19.03.14, 06:47
          kk345 napisała:

> > Tak samo tele-polska nie moz
          > > e sie wcisnac,tylko powinna poczekac do konca umowy,aby nikt nie naliczal
          > kar,a
          > > nawet zalatwic to miedzy soba,tak jak w moim przypadku.
          >
          > Jaaaaaasnebig_grin

Wlasnie tego sie obawiam
          Dlatego czekam na pierwszy rachunek.

Jak bym dorwala tego gnoja .....
      • semihora Re: Tele Polska-pomocy 19.03.14, 07:10
        Wydaje mi sie,ze poprzedni operator nie powinien naliczac kary,tylko tele-polsk
        > a dopiero po uplynieciu starej umowy powinna swiadczyc uslugi.

Zależy od trybu rozwiązania, co innego oznacza wypowiedzenie z końcem dotychczasowej umowy, a co innego zwykłe wypowiedzenie. W tym drugim przypadku, jeśli do końca umowy pozostało więcej czasu niż typowy okres wypowiedzenia, operator nalicza karę za zerwanie umowy. W pierwszym drugi operator świadczy usługę, gdy zakończy się pierwsza umowa.
      • scher Re: Tele Polska-pomocy 19.03.14, 07:10
        asiczek66 napisała:

> Ci oszusci wkrecili moja mame,podszywajac sie podczas rozmowy
        > telefonicznej pod Telekomunikacje Polska. Kilka dni pozniej za rzekoma
        > zgoda mamy w pospiechu przyjechal kurier i podpisala umowe.
        > Aby ominac kary za zerwanie umowy ok(300 zl)w tele-polsce ,zostalismy
        > juz u nich.

No i wszystko na ten temat. Póki będą w Polsce naiwni, będą też firmy, które zechcą ich okradać.
    • premeda Re: Tele Polska-pomocy 19.03.14, 07:35
      Moja mama też tak dała się załatwić i też dopiero jak TPsa zadzwoniła to się okazało, że to oszustwo. Pisaliśmy pisma ale ostatecznie i tak mama zapłaciła karę za zerwanie umowy. Ostatnio w Interwencji o nich było.
    • default Re: Tele Polska-pomocy 19.03.14, 08:13
      To oszuści i tyle. Moja matka podpisała z nimi umowę będąc święcie przekonana, że podpisuje przedłużenie umowy z dotychczasowym operatorem (Dialog). Tyle że w jej przypadku to sam pracownik się naciął, bo przygotował "przedłużenie" umowy na nazwisko mojego ojca, który już nie żył wówczas... A i tak miałam problem z unieważnieniem - przez ponad pół roku przysyłali faktury, które uparcie odsyłałam z dopiskiem "adresat nie żyje". W końcu dali sobie spokój.
      Tu masz masę przykładów ich nieuczciwości:
      forum.gazeta.pl/forum/w,1115,108594653,131059947,Telekomunikacja_Polska_a_TelePolska_doswiadczenia.html?s=0
      • asiczek66 Re: Tele Polska-pomocy 19.03.14, 09:44
        Bylam jeszcze w innej sytuacji,gdzie podpisalam umowe z nowym dostawca nie wiedzac,ze umowa z poprzednim jeszcze trwa. I znowu plus dla Telekomunikacji -napisalam podanie z prosba o wstrzymanie uslug i bylo po problemie. Moze tele-polska zgodzi sie zaczekac i kare z daloby sie cofnac smile
      • pfeiffer1 Protest obywatelski 14.06.14, 11:52
        Wszystkich poszkodowanych przez TelePolska proszę o wejście na forum Protest Obywatelski i dołączenie do nas. Bierzmy sprawy w swoje ręce i rozprawmy się ostatecznie z "Hienami" telekomunikacyjnymi. Chcemy normalną, nieskorumpowaną i przewidywalną telekomunikację
        a nie pełną nepotyzmu i korupcji amber-goldową wolną amerykankę. Dość oszukiwania i okradania społeczeństwa w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, czyniąc z tej działalności
        stałe i duże zródło dochodu. Miejsce prezesów, oszustów jest tam gdzie obecnie znajduje się
        prezes Amber Gold.
    • woman_in_love przeraża mnie głupota,naiwn. i zidiocenie starszyc 14.06.14, 12:09
      Jeśli też mam tak skończyć, to wolę umrzeć przed 40, no może 50 sad.
      To jest tak straszne, że nie wiem nawet co o tym myśleć. Jak mam żyć tak długo, żeby w taki stan wpaść to chyba wolę eutanazję jednak.
      • cauliflowerpl Re: przeraża mnie głupota,naiwn. i zidiocenie sta 14.06.14, 12:19
        Przy kupowaniu mega garnków leczących raka za kilka tysięcy PLN to i tak pikuś wink
      • pfeiffer1 Re: przeraża mnie głupota,naiwn. i zidiocenie sta 15.06.14, 08:42
        Brawo. Lubisz kopać staruszki. Szanuję twój pogląd, choć go nie podzielam. Zacytuję fragment
        wiersza. Nie bierz go do siebie.
        "Nie wiecie, o czym mówię, internetu dzieci?
        To o Historii Polski przeczytajcie w sieci.
        Jestem dumny Polakiem. I takim zostanę.
        Ty masz wolny wybór.....Możesz być.....Baranem".

Lech Makowiecki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka