Dodaj do ulubionych

Inna rodzina- sesja

27.03.14, 13:26
Inna rodzina - dokumentowanie codziennego życia 2-latki. I o ile wiem,że rodziny są naprawdę różne, to tu jednak szkoda dziecka.
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 13:35
      to zdjęcie jest przerażające.

https://lh5.ggpht.com/_JlPoEhp3_ZU/S_PbPTaYpqI/AAAAAAAAA2g/Qn3TNvbgZ1k/s1600/fotos2-3.jpeg
      • aneta-skarpeta Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 13:48
        przerażające, bo tego dziecka nic dobrego w zyciu nie czeka
        • aquella Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 16:25
          no co Ty?
          przeczytaj sobie historie życia Ophry Winfrey
          • aneta-skarpeta Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 16:28
            znam jej historie, co nie zmienia faktu, że miliardy dzieci krzywdzonych nie wyrastają na Oprah
            • aquella Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 16:51
              oraz nie zmienia faktu, że miliony dzieci zadbanych i wychowanych schodzi w życiu na złą drogę narkomaństwa
              • aneta-skarpeta Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 16:58
                tak, ale przynajmniej nie maja bagazu w postaci wyrastania miedzy petami i metaamfetaminą pałetając się miedzy zacpanymi ludzmi

nie czujesz róznicy?
                • aquella Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 17:02
                  > tak,

skoro tak to nie czujesz bezsensu swojego wyrokowania, że dziecka o którym jest mowa nic dobrego już w życiu nie czeka ?
                  • aneta-skarpeta Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 17:09
                    nie, nie widzę- bo taka jest moja opinia, która wyrażam w dyskusji

To jest sposób okazania głębokiego sprzeciwu wewnętrznego na takie rodzicielstwo- ci rodzice swoim postepowaniem zniszczyli swojej córce życie- tym , ze matka cpała w ciązy- bo nie zrobiła sobie przerwy- że wychowują ją tak a nie inaczej, że dziecko wyladowało w domu dziecka z wielkim bagażem

jak zaczniemy to łagodzic- ooo moze wyrosnie z niej druga Oprah, nic sie nie stało to i bedziemy wybielać ta sytuację- no co prawda to nie sa warunki dla dziecka, ale nic straconego dla niego ... to wszystko sie rozmywa- bo i tak wszystko dobrze sie skończyło

tak jak z biciem dzieci i zasaa- mnie ojciec bił i wyrosłem na porządnego człowieka

jak się pomylę, to tylko bedę się cieszyć
      • antyideal Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:04
        Dziwi mnie oburzenie autorki zdjec, ze zarzuca jej sie obojetnosc i wykorzystywanie krzywdy dziecka do swoich celow, bo przeciez w niczym nie mogla pomóc...
        Ciekawe czy chociaz spróbowala ?

https://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/artykuly/374815/irina-popova-dziewczynka-wychowywana-przez-narkomanow-1.jpg

• niecierpek_25 Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:11
          Czy ja dobrze widzę, że na zdjęciu zalinkowanym przez Ciebie dziewczynka robi to co robi?!
          To jest wstrętne, straszne i nie wiem jak może być przedmiotem "sztuki"
          • antyideal Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:15
            Nie wiem co robi, ale na pewno wychowywala sie w warunkach w jakich nie powinna,
            pomijajac biede - demoralizujacych i dziwi mnie, ze fotograf spokojnie pstrykala zdjecia
            patrzac na to wszystkouncertain
            • marzeka1 Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:18
              Nie wiem, ale w takich warunkach, przy takim stanie świadomości rodziców, widzę tę małą jako szybką ofiarę jakiegoś pedofila sad
              • antyideal Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:22
                Jesli dobrze zrozumialam to zdjecia sa z 2008 r.a dziecko zostalo zabrane
                niedawno stamtad, wiec mozna sobie wyobrazic ile przeszlo.
                Rodzice wygladaja na takich, ktorzy sa w stanie w zamian na pieniadze na narkotyki
                wypozyczac ją"wujkom"i kto wie czy nie mialo to miejsca.
                • niecierpek_25 Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:27
                  Straszliwe, obrzydliwe i ze wszystkich sił niemoralne.
                  • antyideal Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:29
                    Taki swiat niestety tez istnieje.
                    • marzeka1 Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:51
                      Wiem, że istnieje, ale zobaczony- szokuje, bo dziecka szkoda mocno.
                • mx3_sp Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 14:30

https://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/artykuly/374841/irina-popova-dziewczynka-wychowywana-przez-narkomanow-14.jpg
    • na_pustyni Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 17:00
      ten chlopak chyba nie jest jej ojcem
    • demonii.larua Re: Inna rodzina- sesja 27.03.14, 17:26
      I pod każdym zdjęciem koniecznie dopisek gdzie można kupić książkę...
    • liliaak i tak by z niej nic nie bylo, bo 27.03.14, 17:58
      gdyby ja nawet zabrali stamtad to trafilaby do osrdka, a tam nie lepiej...
    • zona_mi wklejone przez moderatora 27.03.14, 20:03

rosapulchra-0 27.03.14, 19:53

Dwuletnia Rosjanka dorastała w otoczeniu punków i narkomanów. Mocne fotografie wywołały burzę
      Wstrząsnęły mną te zdjęcia i historia tego dziecka. Zdjęcia zostały zrobione w 2008 roku, niedawno zostały opublikowane i dopiero po ich publikacji dziecko zostało zabrane do sierocińca. Ale.. ale pobyt tego dziecka w sierocińcu jest lepszy?
      • wioskowy_glupek Re: wklejone przez moderatora 28.03.14, 01:18
        "Popova przyznaje, że krytyczna reakcja internautów na jej pracę bardzo ją zaskoczyła. - Zupełnie się tego nie spodziewałam - " No jak się jest przygłupem, to takie rzeczy mogą faktycznie dziwić... pierd**a artystka się znalazła - obrzydliwe.
        • amy.28 Re: wklejone przez moderatora 28.03.14, 07:36
          Reakcją człowieka normalnego jest telefon na policję i natychmiastowa pomoc dziecku. Nie trzeba mieć wyobraźni Tolkiena żeby wiedzieć, że dziecko może być głodne, wykorzystywane seksualnie, maltretowane.

A fotografowie pokroju tej pani traktują nieszczęścia, ból, cierpienie (zwłaszcza dzieci i zwłaszcza umiejscowionych na tle przemocy, patologii i wojen) jak doskonałe tło na zdjęcie w nadziei na nagrodę World Press Foto. I charakterystyczne dla tych fotografów jest, że jak na swojej drodze napatoczy się na wykrwawiające się dziecko nad którym wisi matka błagająca o pomoc to zamiast pomóc - bierze aparat do ręki i robi kilkadzisiąt ujęć i odchodzi - a potem publikuje podpisując "oblicza wojny" etc.

Za fotkę oczywiście będzie kasa, a fotograf ma poczucie że przyczynia się do szczerzenia świadomości społecznej i niesie pomoc. I pomaga tak jak dobroczyńcy fejsbookowi, którzy pod apelem o pomoc dla chorego dziecka z numerem konta klikają lajka i ewneutalnie udostępnią dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka