Dodaj do ulubionych

wstawiłybyście takie zdjęcie na fb?

31.03.14, 12:43
Bo ja w życiu. Po pierwsze głównie dlatego, że nie jestem ekshibicjonistką, po drugie ze względów estetycznych.
Tak się zastanawiam, co kieruje ludźmi, że tak się publicznie obnażają.

A oto link:

dziecisawazne.pl/cialo-karmiacej-matki/
P.S. Miałam wstawić samo zdjęcie, ale pomyślałam, że modki mogłyby ciachnąćwink
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:48
      Nie chce wiedziec jak reszta tej babki wyglada....
      Ale takie bym wstawila www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/miranda-kerr-debate-breastfeeding-public-105623ea
      • niktmadry Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:51
        Nie wstawiłam by, ale to zdjęcie jest chociaż prawdziwe.
        • antyideal Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:53
          A niby te zdjecia, na ktorych nie ma wiekszych "strat"poporodowych
          to wszystko fotoszop ?
        • heca7 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:53
          Prawdziwe w jakim sensie? Wg mnie przedstawia tylko i wyłącznie wygląd tej, konkretnej kobiety.
          Urodziłam trójkę dzieci a takiej masakry nie mam i nie miałam.
          • kropkacom Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:03
            Urodziłam bliźnięta i tak, jest to jakaś prawda. Masakra? Może. Ale co zrobić?

Zdjęcia bym nie wystawiła, bo obawiałabym się reakcji takich jak w tym wątku.
          • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:31

Rodzilas blizniaki?bo wybacz,albo b.duze dzieci?
            • cosmetic.wipes Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:40
              Moja przyjaciolka urodzila trojke dzieci, w tym blizniaki. Duze. Jedno 2800 drugie 3100. Nie ma ani pol rozstepu. Sama bylam zdziwiona, prawie z lupa jej brzuch ogladalamsmile
              Ja urodzilam dwoje, po drugim zrobil mi sie jeden! rozstep, tak nisko na brzuchu, ze zauwazylam go dopiero pare tygodni po porodzie.
              Znajoma ma jedno dziecko, urodzone w wadze przecietnej, brzuch zorany jakby jej czolgiem przejechano.

Sklonnosc do rozstepow to rzecz osobnicza, zalezna od ilosci i jakosci wlokien kolagenowych w skorze.
              • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:47

Urodzilam jedno dziecko,ktore wazylo prawie Jak te dwa blizniaki razem.Brzuch mialam wielki,prawie rowny memu wzrostowi.Tylko brzuch.Mam poorany rowno i dokladnie.Normalnie pokazuje moj brzuch na plazy,basenia,nie czuje powodu so wstydu,bo nie jest idealny.Moja kolezanka na rowniez rozstepy na brzuchu,druga na poorane piersi,trzecia uda,a czwarta ani jednego,za to mnostwo zmarszczek na twarzy.Nie wiem co mozna z tego wywnioskowac.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
                Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
                Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
                Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
                • viviene12 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:00
                  edelstein napisała:

>
                  > Urodzilam jedno dziecko,ktore wazylo prawie Jak te dwa blizniaki razem.Brzuch m

serio prawie 6 kilo?
                  Cukrzyca ciazowa??

>
                  > "Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
                  > Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
                  > Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
                  > Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
                  • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:09

Nie,tylko 4z kawalkiem.mialam olbrzymi brzuch.
                    • kura17 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:19
                      > Nie,tylko 4z kawalkiem.mialam olbrzymi brzuch.

Edel, ja tez mialam ponad 4-kilowe dziecko i ogromny brzuch i ani jednego rozstepu...
                      ... za to piersi mam cale w rozstepach, od czasow kiedy bylam nastolatka wink

ciezko zgadnac i zdefiniowac co kogo dopadnie i juz.
                      a mowienie o zaniedbaniu ma malo wspolnego z rzeczywistoscia.
                      • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:24

Alez ja wlasnie caly czas pisze,ze kobiety da rozne.Ja nie man rozstepow nigdzie poza brzuchem,moja kolezanka Jak ty,na Cale piersi poorane.Mam wrazenie,ze wypowiada sie tu nastoletniepokolenie photoshopu,bo niemozliwe,by dorosle kobiety byly tak odrealnione.

• kura17 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:26
                          tak, wiem, ja sie zgadzam z Toba, podajac rozne przyklady wink
                          • ponis1990 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 01.04.14, 09:31
                            No dokładnie, znam babki po dwóch ciążach z figurą i ciałem prawie-nastolatki, znam też babki, które po jednej ciąży mają brzuch podobny, jak na tym zdjęciu. Ja na brzuchu o dziwo nie mam zbyt wielu rozstępów po ciąży, ale to może tylko dlatego, że rodziłam w siódmym miesiącu - skłonności bowiem niestety mam.
                • cosmetic.wipes Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:20
                  > Nie wiem co mozna z tego wywnioskowac.

No wlasnie to, ze roztepy sie jednym robia, a innym nie. Wielkosc brzucha w ciazy ma znaczenie drugorzedne.

A ty chyba sugerowalas wczesniej, ze jak duzy brzuch /duze dziecko*, bliznieta/ to rozstepy sa pewne. A nie sa.

Przy okazji - duze dziecko nie zawsze przeklada sie na duzy brzuch i odwrotnie.
                  • alienka20 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 01.04.14, 01:52
                    cosmetic.wipes napisał(a):
                    > Przy okazji - duze dziecko nie zawsze przeklada sie na duzy brzuch i odwrotnie.

Racja. Mój ważył po urodzeniu 3850 g a brzuch miałam mały, przytyłam może 6,5 kg przez całą ciążę.
                    Podobnie koleżanka w pierwszej ciąży. W drugiej przytyła już 30 kg, a syn nie był jakoś szczególnie duży.
          • rosapulchra-0 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 18:10
            Urodziłam trójkę dzieci, miałam kilkudziesięciokilogramowe wahania wagi i też takiej masakry nie miałam i nie mam.
          • misterni Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 22:57
            heca7 napisała:

Urodziłam trójkę dzieci a takiej masakry nie mam i nie miałam.

Bo do takiej masakry trzeba mieć predyspozycje. I żadna zasługa Twoja czy moja, że takiej nie doświadczyłyśmy. Poza tym, żadna z nas nie urodziła bliźniaków smile
        • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:53
          Bez przesady - to jest zdjecie babki wyjatkowo poszkodowanej przez los. Ja po ciazy i karminiu 20mcy wygladam jak wczesniej. Normalnie.
          • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:00
            Chcialam znalezc wiecej zdjec karmiacych wpisalam women breastfeeding - czy ktos wie dlaczego tyle babek karmi koty malpki i inne male zwierzeta?) eot

I tu: to wszystko ps?
            https://unrulybodies.files.wordpress.com/2012/02/maggie-gyllenhaal-breast-feeding-01.jpg
            https://mckenziemilkymamas.files.wordpress.com/2013/05/img_5045.jpg
            https://doublethink.us.com/paala/wp-content/uploads/2012/02/Mentawai-woman-breastfeeding-her-baby.-Photographed-on-Siberut-Island-Mentawai-Archipelago-Sumatra-Indonesia-Sciencephoto.jpg
            https://www.loupiote.com/photos_l/5774317163-breastfeeding-two-babies.jpg

• kota_marcowa Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:04
              No te co wstawiłaś są całkiem ładne, ale ja nadal nie widzę powodu żeby obnażać się przed obcymi ludźmi. A tamto jest zwyczajnie obleśne na dodatek.
              • slonecznik1981 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:18
                Ten po prawej to pierwszoklasista czy jeszcze zerówka?
                • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:21
                  Daje ze 3+ tylko przy malym dorosle wyszedl :p
                  • slonecznik1981 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:26
                    Ciekawe ile zamierza jeszcze ciągnąć i prezentować plażowe dojenie. Lepiej niech sobie zrobi zęby bo ma paskudne i zgryz nieprawidłowy...ups naturalne, a wszystko co naturalne jest piękne big_grin
            • pederastwa Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:28
              Jak widzę na pierwszym zdjęciu tę odchyloną główkę i wyciągnięty sutek, to aż mnie dreszcze przechodzą.
        • niktmadry Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:58
          Nie wiem ja też tak po ciąży nie wyglądałam ale gdybym wyglądała to szybciej nic bym na fejsa nie wstawiła niż zdjęcie przerobione w fotoszopie.
    • sueellen Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:51
      o jezzzzuuu
      • e_on Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:56
        Baaa... pewnie że nie ma się czym chwalić.
        Ale i bez ciąży oraz karmienia zdecydowana większość kobiet nie wygląda tak, jak widać "w przestrzeni publicznej".
        Choć z drugiej strony... walor edukacyjni to zdjęcie ma. Niewątpliwie. Może i dobrze, że znalazła się odważna smile

PS. Nie wyglądałam z oseskiem aż tak źle ale i tal do głowy by mi nie przyszło wrzucanie zdjęcia do netu.
    • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:53
      dla faceta może to być szok. Tutaj brzydszego zdjęcia już chyba się nie dało zrobić
    • melancho_lia Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:56
      Bidna kobitka- strasznie ją te ciąże/ta ciąża zmasakrowała...
      Ja bym takiego zdjęcia nie wstawiła- nie lubię się obnażać publicznie.
      A można ładniejsze ujęcie było zrobić...
    • mary_lu Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 12:57
      Może miała dość samotnego dołowania się swoim ciałem?

Może miała dość wszystkiego i to zdjęcie to było takie pokazanie środkowego palca całemu swiatu?

A może nie widzi w tym nic złego - ot - tak ma i już.

Mnie bardziej zastanawiają kobiety, które wylewają morza łez nad swoimi rozstępami. Albo takie, które uważają, że można wstawić zdjecie z kp, ale tylko jeśli wyglada się na nim świetnie.
      • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:03
        Bo po co pokazywac zdjecia na ktorym sie wyglada koszmarnie? Jakies zebranie o wspolczucie?
        • mary_lu Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:33
          A jeśli ktoś jest po prostu niezbyt piękny albo zryty rozstepami, to co - zakaz publikacji na fb? Albo nakaz używania ps?

To jest jej ciało i jej profil. Sfotografowała się i wrzuciła zdjęcie.
          • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:24
            Zgadzam sie. Babki sprawa. Ludzie chamowaci ze zglosili ze ich uraza - mogli wygasic. A sami coz takiego wartosciowego postuja? Wiekszosc zdjec na fb jest nieciekawa badz wku...ajaca zwlaszcza wakacyjne ( tak zajebiscie ze masz wakacje ...) zwierzat domowych badz stanu posiadania czy dzieci. Z tego wszystkiego dzieci i sa dla mnie osobiscie najbardziej interesujace. Na pewno ciekawsze niz co drugie zdjecie profilowe na ktorym widze wykrzywiona morde wyealony jezor i faka. uncertain czas zrobic czystke w znajomych.
        • totorotot Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 02.04.14, 08:55
          ichi51e napisała:
          > Bo po co pokazywac zdjecia na
          ktorym sie wyglada koszmarnie?
          Jakies zebranie o
          > wspolczucie?

Bo się ma wyjebane na swój wygląd? I nie on stanowi fundament pozycji tej samicy w stadzie?

Ukrainki kontra Szwedki
    • agata0 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:01
      Mi się zdjęcie podoba. Ale przedstawia chwilę tak intymną, że nie potrafię sobie uzasadnić potrzeby dzielenia się nią z kompletnie obcymi ludźmi.

Prawda? Po co komu taka prywatna prawda? Trochę mi to przypomina uzasadnienia hien dziennikarskich, że ludzie mają prawo do prawdy. Prawa do prawdy o związku Jaruzelskiego z gosposią i tym podobnych brudów mogę się zrzec. A raczej: nie muszę być takimi 'prawdami' epatowana.

Każdy, kto ma trochę rozumu w głowie, potrafi sobie wyobrazić, że ciało kobiety po bliźniaczym porodzie, długo karmiącej dzieci, odbiega wyglądem od ciała wyfotoszopowanych modelek czy 'młodych mam' zrobionych na potrzeby sesji.
    • aquella Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:03
      > Tak się zastanawiam, co kieruje ludźmi,

chęć dania szansy innym aby poczuli się lepiej - to jest wyższa forma łaski wink)
      oraz sprzeciw nudnym aż do wy.rzygu sweet fociom,
      to jest widok natury i poświęcenia dla mnie, mi się podoba, chociaż tani krem fissan z apteki pozwoliłby uniknąć posiekania brzucha
      • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:06
        a gdzie tutaj widzisz poświęcenie? Dzieci pewnie były chciane i wyczekiwane. Z Fissanem to prawda.
        • aquella Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:09
          > a gdzie tutaj widzisz poświęcenie?

w cyckach dojonych i brzuchu w okropnym stanie
          • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:14
            cycki to cycki, przestanie karmić będa mniej dojne. Brzuch to zaniedbanie, a nie poświęcenie.
            • aquella Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:19
              cycki będą też mniej jędrne
              pewne zaniedbania (siebie) wynikają z poświęcenia ( innym)
            • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:28
              -Brzuch to zaniedbanie, a ni
              > e poświęcenie.

Ile blizniakow urodzilas?masz sklonnosci do rozstepow?

• mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:31
                urodziłam jedno dziecko. Rozstępów nie mam. Otaczam się matkami i jedna tylko ma troszkę mniej od tej kobiety. Używałam kremów.
                • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:43

Urodzilam jedno b.duze dziecko,wklepywalam w siebie kremy,mam brzuch poorany rozstepami i nie tylko ja jedna.
                  • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:49
                    to pocieszaj się. Sporo jest jednak ładnych zgrabnych i jędrnych kobiet, które urodziły niejedno dziecko.
                    • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:56

Wytlumacz mu prosze z jakiego powodu mam sie pocieszac?Posiadanie rozstepow nie powoduje,ze jestem brzydka i nie zgrabna.Ot,mam biale Linie i tunele na brzuchu.
                    • aniorek Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 19:21
                      mx3_sp napisała:

> to pocieszaj się. Sporo jest jednak ładnych zgrabnych i jędrnych kobiet, które
                      > urodziły niejedno dziecko.

Dzizaz. Sporo jest tez zgrabnych, jedrnych i ladnych kobiet z rozstepami, np. Sylvie van der Vaart. Rozstepy ciazowe to najczesciej kwestia predyspozycji i genetyki, a nie zaniedbania.
                      • ponis1990 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 01.04.14, 09:37
                        Dokładnie, co za głupoty. Wszystko w większości zależy od genetyki i włókien kolagenowych.
                • thea19 eee tam 31.03.14, 19:49
                  urodzilam jedno dziecko, tendencje do rozstepow mam, bo okres dojrzewania mnie nie oszczedzil. rozstepy ciazowe na brzuchu ma moja mama i babcia. uznalam, ze i mnie nie omina. nie smarowalam niczym bo pomoze jak umarlemu kadzidlo i nie pojawil sie nawet centymetr zmian. moja psiapsiola w pierwszej ciazy smarowala i rozstepow dostala, w drugiej ciazy smarowala jeszcze bardziej i tez wyszly.
                  jak rozstepy maja wyjsc to wyjda, chocbys sie plynnnym zlotem nacierala
        • marychna31 Fissan?! ot 31.03.14, 15:21
          Największa ściema i g... jakie widziałam.
          Na rozstępy co prawda nic nie pomogło ale uczuliło tak, że rany tygodniami się goiły.... a mnie nigdy nic nie uczula. Przy takich ranach jak mi Fissan zafundował to niech wszystkie rozstępy świata się schowają.

Jak ktoś używał Fisaanu i rozstępów nie dostał to znaczy, że i tak by nie dostał, nawet niczym nie smarując. Tylko portfel byłby grubszy...
          • mx3_sp Re: Fissan?! ot 31.03.14, 15:25
            na dwoje babka wróźyła. Co niby miało tam uczulić? Wazelina?
            • marychna31 Re: Fissan?! ot 31.03.14, 15:28

> na dwoje babka wróźyła. Co niby miało tam uczulić? Wazelina?
              Jakieś gó..., które pakują oprócz wazeliny- konserwanty, barwniki... no coś co sprawia, ze Fissan jest dziesięciokrotnie droższy od wazeliny.
              • aquella Re: Fissan?! ot 31.03.14, 17:31
                skoro Cię uczula to nie możesz potwierdzić lub obalić jego skuteczności bo zapewne posmarowałaś się raz i dostałaś uczulenia, dodatkowo przy rosnącym brzuchu wystarczy raz się nie posmarować i rozstępy się pojawią a resztę smarowania cowieczornego szlag trafi

ja osobiście nie wierzę w bio oil, który reklamują 50kilogramowe 18latki
                • marychna31 Re: Fissan?! ot 31.03.14, 19:25

> skoro Cię uczula to nie możesz potwierdzić lub obalić jego skuteczności bo zap
                  > ewne posmarowałaś się raz i dostałaś uczulenia
                  uczulenie pojawiło się po kilku tygodniach stosowanie. To uczulenie akumulacyjne.
                  • aquella Re: Fissan?! ot 31.03.14, 21:18
                    brzuch ciążowy rośnie dłużej niż kilka tygodni

natomiast jeśli chodzi o uczulenie to współczuję skutków bo ja też jestem uczulona na jeden popularny krem tyle, że mnie dusiło już po 20minutach od posmarowania - ledwo dobiegłam do domu nachlać się wapna i ten krem przez lata ubogacił się o chemiczne dodatki- wcale nie wykluczam więc, że i fissan ( ktróry ostatnio używałam w 2006) nie uczuliłby mnie dzisiaj
                    • marychna31 Re: Fissan?! ot 01.04.14, 10:08
                      > brzuch ciążowy rośnie dłużej niż kilka tygodni
                      Aleś się uparłasmile

Pierwsze rozstępy pojawiły się na dwa tygodnie przed porodem i potem do porodu sukcesywnie ich przybywało. Smarować brzuch Fissanem zaczęłam w trzecim trymestrze (około 3 miesięcy przed porodem). Przedtem smarowałam brzuch, jak i ciało, zwykłym balsamem do ciała.

Niniejszym kończę temat Fissanu smile Ostrzegam tylko ewentualne dziewczyny zainteresowane zakupem, że to straszne oszustwo i szkoda pieniędzy bo sama kupiłam Fissan po przeczytaniu na forum jaki to cudowny specyfik.
                • alienka20 Re: Fissan?! ot 01.04.14, 01:59
                  Pfff...
                  Smarowałam się na wyrywki i ani cm rozstępu nie miałam.
                  I nie był to jakiś drogi kosmetyk.
                  Po prostu nie dane mi było mieć rozstępów wink.
                  Co straciłam? tongue_out
                  • marychna31 Re: Fissan?! ot 01.04.14, 10:00

> Co straciłam? tongue_out
                    No pieniądze. Jeśli nie miałaś rozstępów to i tak byś ich nie miała. Twoje pieniądze- twoje marnowanie. Mnie nic do tego.
            • aquella Re: Fissan?! ot 31.03.14, 17:40
              wazeliny nie ma w kremie fissan
    • kawka74 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:03
      Nie. Wstawianie tak kiepskiego zdjęcia w połączeniu z czynnością uznawaną za dość intymną to samobój.
      Nie chodzi mi o to, że rozstępy, że fałda - po prostu można pokazać to inaczej.
      • zona_mi Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:56
        Podpisuję się pod każdym słowem.

Wstawiałam do sieci zdjęcia z karmienia piersią, ale inne ujęcia smile
        • kawka74 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 01.04.14, 09:34
          Można na przykład zrobić takie zdjęcie .
          Jeśli kobieta na zdjęciu ma jakiekolwiek rozstępy, to i tak ich nie widać wink
    • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:05
      Yslemze babka juz sie przyzwyczila do swojego brzucha i dla niej jest normalny. Jak robila zdjecie patrzyla pewnie na dziecko i jego pys ktory faktycznie swietnie wyszedl. Ile kobiet ktore nie rodzily nosi tak jeansy? I jakos ich nie rusza ze im sie schaby wylewaja,
      • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:08
        ta babka chyba wcześniej miała już rozstępy. Brzuch wygląda jakby były stare i świeższe.
        • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:20
          No wlasnie - nikt nie ma pretensji w sumie o zdjecie karmiace - rizne ludzie maja podejscie niektore babki uwazaja za ich misje reklamowanie kp inne uwazaja za zynnosc intymna a inne w ogole ze to jak jedzenie i w ogole nie ma na co zwracac uwagi. W tym zdjeciu ludzie oburzaja sie bliznami. Ale co - czy to naprawde znaczy ze mamy takie rzeczy ukrywac? Ze jak ktos ma np blizny po oparzeniach to do konca zycia w golfie zeby nie urazic? Jak ktos nie ma reki to tylko moze zdjecie bokiem? Widac babka miala potrzebe podzielenia sie zdjeciem. Nie ma obowiazku ogladac.
    • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:13
      Ja bym nie wstawiła, ale nie ze względów estetycznych, tylko dlatego, że ogólnie nie kręci mnie takie pokazywanie się. Nie podoba mi się jednak, że ktoś się pani czepia i domaga usunięcia, bo mu się ciało nie podoba. Ci sami ludzie by się ślinili, gdyby ciało było apetyczne. Nie podoba mi się postrzeganie kobiecego ciała jako zabawki dla mężczyzn, jak piersi są jędrne, to mogą być wywalone na wierzch, pierś karmiąca ma być schowana, bo to nieestetyczny widok. A jak kobiety wyjeżdżają z takimi tekstami, to już można tylko współczuć, bo kręcą bat na własna dupę, nie zawsze będą piękne i jędrne.
      • mayaalex Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:16
        10/10
      • stacie_o Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:26
        Podpisuję się.
      • mrs.petronela Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 17:34
        Jowita! 100% racji!
      • rosapulchra-0 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 18:29
        Jowita, 100/100
    • mayaalex Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:19
      Nie, bo w ogole nie wstawiam swoich zdjec w bikini/ bieliznie/nago, niezaleznie czy przed, w trakcie czy po ciazy. Ale mnie to zdjecie nie szokuje, rzeczywiscie rozstepy ma dziewczyna spore (po blizniqkach to pewnie nic dziwnego) ale nie uwazam, zeby akurat rozstepy mialy byc powodem do wstydu. Czy karmienie piersia.
    • run_away83 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:36
      Nie, po pierwsze - dlatego, że nie mam takich zdjęć - też karmię piersią, już trzecie dziecko, ale nie przyszloby mi do głowy żeby chodzić półnago, choćby po domu.

Po drugie - ja też nie jestem ekshibicjonistką i to nawet nie chodzi o nieeksponowanie rozstępów (bo pod tym względem matka natura byla dla mnie łaskawa), a o nieeksponowanie nagich piersi. Jak karmię poza domem (co robię regularnie), to też nie odnażam się przy tym od pasa w górę.

Wyglad ciala tej pani mnie nie szokuje. Nie żyję w plastikowym świecie lalek barbie i fotoszopa, naturalne "zużycie" ludzkiego ciała w wyniku macierzynstwa, ciężkiej pracy czy starości nie wywołuje we mnie niesmaku.
      • sitniczek Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:55
        run_away83 napisała:

>
        > Wyglad ciala tej pani mnie nie szokuje. Nie żyję w plastikowym świecie lalek ba
        > rbie i fotoszopa, naturalne "zużycie" ludzkiego ciała w wyniku macierzynstwa, c
        > iężkiej pracy czy starości nie wywołuje we mnie niesmaku.

Nie chodzi o plastik, ale czy takim zdjęciem pochwalisz się np. koleżankom w pracy? Raczej nie. Chodzi raczej o pewne granice smaku, chyba, że miało to sprowokować dyskusję. Nie bardzo rozumiem, czym ta pani chciała się pochwalić. Dziećmi? Trochę słabo je widać... Rozstępami? Może... Jeśli tak, to ja też mogę moją gołą d... wstawić, cellulicik gratis wink
        Na fejsie to i kupą w kształcie konia w galopie można się pysznić.. Niektórzy tak mają, nie wiem, rekompensata za coś?
        • run_away83 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:13
          Nie pokazałabym takiego zdjęcia koleżankom z pracy. Nie dlatego, że widać na nim niedoskonałe ciało, tylko dlatego że jest bardzo intymne. I nawet nie dlatego, że widać na nim karmienie piersią, tylko dlatego że pani jest półnaga. To jest fotka do rodzinnego albumu, a nie na fejsbuka albo do pokazywania koleżankom z pracy.

Mam sporo zdjęć z dzieckiem przy piersi, niektóre opublikowane w sieci (dostępne dla rodziny i przyjaciół, nie publicznie), ale na żadnym z tych zdjęć nie widać ani skrawka piersi, a faktu, że przytulone do mnie dziecko ssie, można się co najwyżej domyślić.
    • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:40

Mam tak samo poorany rozstepami brzuch i nie czuje sie specjalnie poszkodowana.Modelka nie jestem,wiec ten brzuch to nie jest moje byc albo nie byc.
      Rozsmieszaja mnie natomiast teksty o zaniedbaniu i slowa "urodzilam,a nie mam".Kazda kobieta jest inna,jedna na sklonnosci do rozstepow,inna niedowage.
      Te wyrazy wspolczucia jakby z powodu brzucha mial sie zawalic swiat.
      Ubieram bikini,a co pomysli jedna z druga to ich Problem.

• sitniczek O ku... 31.03.14, 13:46
      Nawet na lodówkę nie dam, bo mi się kot porzyga..
      • edelstein Re: O ku... 31.03.14, 13:50

A Jak reaguje na brak mozgu swojej pani?
        • sitniczek Re: O ku... 31.03.14, 14:03
          Tak samo byś była ZA, gdyby to było nie na fejsie tylko na billboardzie? Dla mnie jest to niesmaczne i tyle. M-Ó-zgu jeśli już, jak już chcesz błysnąć.
          • edelstein Re: O ku... 31.03.14, 14:14
            Gorsze rzeczy widza na bilboardach w Polsce i jakos nikt nic z tym nie robi.
            Niesmaczny to szpinak moze byc.
            Moglabys mnie poprawiac gdybym napisala mUzgu.Chyba go nie za czesto uzywasz skoro nie widzisz,ze nie Ma polskich znakow.

• sitniczek Re: O ku... 31.03.14, 14:27
              Właśnie przez takich mądralińskich piewców jak Ty nikt z tym nic nie robi. Bo zawsze znajdzie się ktoś kto powie: Ależ to piękne!
              Oho, siła argumentów nie działa, to argumentu siły używasz? Zniżyłam się do Twojego poziomu, ale musiałabym podkop zrobić.
              Sorry, ale ktoś, kto wstawia takie zdjęcie musi się liczyć z krytyką.
              • aneta-skarpeta Re: O ku... 31.03.14, 14:31
                > Sorry, ale ktoś, kto wstawia takie zdjęcie musi się liczyć z krytyką.

rozumiem, że to samo napiszesz o zdjeciu osoby np bez ręki? albo z poparzeniem?
                • mx3_sp Re: O ku... 31.03.14, 14:33
                  ale ciąża to nie wypadek jak poparzenie czy brak kończyny. Ciążę zazwyczaj się planuje i jest okresem szczęśliwym. Porównujesz ciążę z wypadkiem, dla Ciebie to jest tożsame?
                  • viviene12 Re: O ku... 31.03.14, 14:36
                    mx3_sp napisała:

> planuje i jest okresem szczęśliwym. Porównujesz ciążę z wypadkiem, dla Ciebie t
                    > o jest tożsame?

... a jesli sie wie, ze w linia zenska w rodzinie ma rozstepy to co, madralo?
                    Zrezygnowac z ciazy? Czy wierzysz naiwnie w super kremy przeciw rozstepom?
                  • edelstein Re: O ku... 31.03.14, 14:40

Tzn,ze Jak sie planuje to rozstepow nie bedzie?big_grin
                    Ciaza wcale nie musi byc okresem szczesliwym,cudownym i super,nawet jak jest planowana moze byc horrorem.

• aneta-skarpeta Re: O ku... 31.03.14, 14:40
                    > ale ciąża to nie wypadek jak poparzenie czy brak kończyny. Ciążę zazwyczaj się
                    > planuje i jest okresem szczęśliwym. Porównujesz ciążę z wypadkiem, dla Ciebie t
                    > o jest tożsame?

nie, chodzi o "uszkodzenie" ciała
                    przeważnie osobyz tak pocharatanym brzuchem o siebie dbały w ciązy i cokoliwke by nie zrobiły rozstępy by miały- np ja, kremowałam, masowałam, a mam takie rozstępy że hej, bo takie mam ciało ( po mamie)

są to blizny, nikt sobie tego specjalnie nie robi i to blizny dość powszechne

dlatego nie rozumiem dlaczego można z obrzydzeniem pisac- ale ma brzuch- po co go pokazuje, a nie wypada mówic- ale ma poparzoną ręke, jak on może chodzic w koszulce z krókim rękawem?

w pewnym momencie ludzie godzą się z tym jak wygladają- z rozstepami, bliznami, uszkodzeniami itd i traktują je jako element siebie

normalny człowiek to rozumie i przechodzi nad tym do porządku dziennego, a nie pisze- a ja po ciązy nie miałam rozstępów

jakby to miało jakiekolwiek znaczenie

tak samo jakbys powiedziała człowiekowi, który w wypadku samochodowym stracił nogę powiedziała- mialam taki wypadek i nic mi nie jest

oczywiscie skala obciecia nogi jest wieksza, ale chodzi o zasadę
                  • atteilow Re: O ku... 31.03.14, 17:40
                    Widze, że Ty z frakcji gloryfikowania ciazy, jako okresu błogiej cudowności. Faktem jest, że większosć ciaz jest nieplanowana. A tutaj ciało jest pokiereszowane jak podczas nieszczęśliwego wypadku.
                  • nanuk24 Re: O ku... 31.03.14, 18:51
                    Dziewczyno, w kazdym watku udowadniasz, ze jestes pusta jak beben i nie widze, by cie to w jakis sposob krepowalo publicznie, za to pierwsza krzyczysz o cudzym ekshibicjonizmie.
                    Moze zacznij dawac innym przyklad?
                    • rosapulchra-0 Re: O ku... 31.03.14, 19:30
                      nanuk24 napisała:

> Dziewczyno, w kazdym watku udowadniasz, ze jestes pusta jak beben i nie widze,
                      > by cie to w jakis sposob krepowalo publicznie, za to pierwsza krzyczysz o cudzy
                      > m ekshibicjonizmie.
                      > Moze zacznij dawac innym przyklad?
                      >
                      Do kogo to napisałaś? Drzewko świruje i wygląda na to, że do anety, której o bębnową pustość nie podejrzewam wink
                • lady-z-gaga Re: O ku... 31.03.14, 14:44
                  > rozumiem, że to samo napiszesz o zdjeciu osoby np bez ręki? albo z poparzeniem?

Jesli ktos ma poparzoną d...ę, to koniecznie musi ją pokazać? i nie wolno go skrytykowac, bo ma misję?
                  • aneta-skarpeta Re: O ku... 31.03.14, 14:48
                    powiem szczerze, że nie rozumiem po co ludzie pokazują w ogóle dupę na FB
                    natomiast jakbym zobaczyła poparzoną dupe lub taki brzuch ( nie wiem po co to wrzucają)

to raczej mnie ten widok smuci i czołowiekowi współczuję, a nie mówie' ale maszkaron, jak ona może taki brzuch pokazywać, obrzydliwość

to, że możemy cos robić ( krytykować w niewybredny sposób) nie oznacza, że warto to robić, naprawdęsmile
              • viviene12 Re: O ku... 31.03.14, 14:33
                sitniczek napisała:

> Właśnie przez takich mądralińskich piewców jak Ty nikt z tym nic nie robi. Bo z
                > awsze znajdzie się ktoś kto powie: Ależ to piękne!

a kto twierdzi, ze piekne?
                babka chciala - to wstawila
                nikt Ci nie kaze ogladac / drukowac / przyklejac na lodowce

acha, nie mam polskich znakow
                i uprzedzajac ew. pytanie - zadnych rozstepow, chociaz przybylo mi tez niezle.
                No i co z tego? Nic.

• edelstein Re: O ku... 31.03.14, 14:35

Nie,to nie jest piekne,to jest natura.Rozumiem,ze na plazy powinno selekcjonowac kto ma prawo do opalania w bikini? Zeby nie razilo estetow twojego pokroju czyli dziuni oderwanych od rzeczywistosci.
                Powinien istniec absolutny zakaz fotoshopa,przynajmniej czes osob wrocilaby na ziemie.

• sitniczek Re: O ku... 31.03.14, 14:52
                  Wiesz, dziwię Ci się, nie zauważyłam, żebym Cię pierwsza obraziła, a Ty na mnie wlazłaś zaczynając od mózgu. Wyobraź sobie, że nie jestem "dziunią", też mam rozstępy, pomarszczony brzuch, słaby wzrok i krzywe zęby. I żyję na ziemi. Na plaży się rozbieram, na basenie też, swego ciała się nie wstydzę, nie uważam też, żeby trzeba było w kożuchu się szczelnie ukrywać. Natura, mówisz, naturalnie w internecie.. Buhahaha
                  A o moim pokroju nic nie mów, bo się po prostu na nim nie znasz.
                  • edelstein Re: O ku... 31.03.14, 15:17

Twoj piereszy komentarz swietnie obrazuje jakiego pokroju jestes osoba.
                    • sitniczek Re: O ku... 31.03.14, 16:32
                      Aha, bo jakbym napisała o kurteczka! też byłby taki rejwach?
      • jowita771 Re: O ku... 31.03.14, 14:40
        Jak będziemy wybierać najbardziej chamski komentarz roku, masz szansę na podium. Pani karmiąca nie jest nawet w małej części tak obleśna, jak to, co napisałaś.
        • sitniczek Re: O ku... 31.03.14, 15:00
          W końcu przemówiłam językiem, który internet jest w stanie zrozumieć. Ja nie jestem w stanie zrozumieć po co wstawiono to zdjęcie? Żeby pokazać, że ciało w/po ciąży się zmienia? Też mi nowość. Naprawdę do tego trzeba mieć konto na fb? Litości.
          P.S. ciekawa jestem reakcji tych dzieciaczków jak po latach zobaczą TO swoje zdjęcie?
          • aneta-skarpeta Re: O ku... 31.03.14, 15:01
            ja też nie rozumiem, ale nie musze od razu obrażac tej kobiety- i tak ma na pewno ciężko z takim ciałem
          • jowita771 Re: O ku... 31.03.14, 15:08
            > P.S. ciekawa jestem reakcji tych dzieciaczków jak po latach zobaczą TO swoje zd
            > jęcie?

I na pewno Twój komentarz o rzygającym kocie był wyrazem troski o potencjalne uczucia tych dzieci za ileś lat. Na pewno też jeśli zniesmaczy ich widok mamy z rozstępami, Twój komentarz sprawi, że poczują się lepiej. Nie dorabiaj dupie uszu.
        • rosapulchra-0 Re: O ku... 01.04.14, 04:21
          jowita771 napisał:

> Jak będziemy wybierać najbardziej chamski komentarz roku, masz szansę na podium
          > . Pani karmiąca nie jest nawet w małej części tak obleśna, jak to, co napisałaś
          > .
          100/100
      • rosapulchra-0 Re: O ku... 31.03.14, 18:32
        sitniczek napisała:

> Nawet na lodówkę nie dam, bo mi się kot porzyga..
        >

Uuu.. Ktoś tu chyba kompleksy leczy.. suspicious
        • sitniczek Re: O ku... 31.03.14, 19:57
          I znowu pudło.
          • rosapulchra-0 Re: O ku... 01.04.14, 04:20
            To po co napisałaś taki taki chamski komentarz?
            • sitniczek Re: O ku... 01.04.14, 07:59
              Wszystkie granice zostały tym zdjęciem przekroczone. Jest brudne, jak ktoś tu napisał, nie ma nic, a w każdym razie niewiele wspólnego z macierzyństwem, za taki prymitywny ekshibicjonizm to ja dziękuję. Gdyby to była moja znajoma, powiedziałabym jej "weź, dziewczyno zdejmij to zdjęcie". Ja wiem, że w internecie można znaleźć wszystko, najgorszego sortu. Panna mogła wrzucić jakieś lepsze zdjęcia siebie, dzieci, ale skoro woli tak się pokazać. Wygląda jak cysterna do karmienia, a nie kobieta z krwi i kości.
              • rosapulchra-0 Re: O ku... 01.04.14, 11:47
                i?
                nadal nie odpowiedziałaś na moje pytanie.
                • sitniczek Re: O ku... 01.04.14, 13:38
                  Mam dość czasem tej wszechogarniającej wszędzie wciskającej się politycznej poprawności. Wybitnie nie podoba mi się to zdjęcie, nie mam tu na myśli obiektów fotografowanych, ale raczej silenie się na pseudo-artyzm i misję uświadamiania jak wygląda człowiek z bliska. Zachwyt nad matką, której bohaterstwo sprowadza się w tym momencie do pokazania dzieci i brzucha. Bo twarz się już nie załapała. Czyżby jednak jakieś względy estetyczne zadecydowały? Samokrytyka?
    • lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:53
      Żyję juz długo, a nikogo tak wyglądającego nie widziałam.
      Na dodatek od wielu lat mam okazję przez cały rok oglądac kobiety bez ubrania w szatni klubowej. Młodsze, starsze, znam mnóstwo z nich i wiem, że mają dzieci. Żadna nie ma takiej masakry. Więc proszę mi nie wmawiac, że to jest normalne i powszechne, bo nie jest. Jesli ktoś wygląda podobnie do tej pani - wyrazy współczucia. Wmawianie kobietom, że tak ma byc po porodzie, to zupełnie niepotrzebna przesada. Młode bezdzietne po obejrzeniu tego brzucha jak z horroru mogą ( i trudno się dziwić) skutecznie zniechęcic się do posiadania dzieci. Albo w przyszłości zrobic wszystko, żeby miec cesarkę, za każde pieniądze.
      Demagogia w stylu "propagujesz fotoszop i sztuczny wizerunek kobiety" nie zrobi na mnie wrażenia, uprzedzam. Prawdziwy wizerunek to są setki kobiet, jakie widziałam na żywo, a nie jeden koszmarny wyjątek.
      • mary_lu Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:58
        Żyję średnio długo i widziałam wiele tak wygladajacych kobiet. Zdecydowana większość z nich unika przybytków w rodzaju szatni klubowych. Ciekawe dlaczego...
        • lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:06
          faktycznie, ciekawe dlaczego...
          może się krępują, bo uważają, że nie wyglądają jak "typowa kobieta ktora urodziła dziecko"? wink
          • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:31
            Raczej dlatego,ze boja sie reakcji takich Jak w tym watku.W Niemczech jest zupelnie inaczej.Plaza jest pelna niedoskonalych cial w bikini.Tu nikt sie nie przejmuje i nie liczy Ile rozstepow czy zmarszczek ma plazowiczka obok.Nikt nie naciaga na siebie jednoczesciowych kostiumow tylko w celu ukrycia niedoskonalosci ciala.W Pl jeszcze duzo wody uplynie zanim polacy Beda mieli to samo podejscie.

• mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:34
              a może to dlatego.,że Polki są piękniejsze i doskonalsze ciało jednak mają?
              • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:46

Tak jest,Polki nie posiadaja nadwagi,rozstrpow,celulitu.Tylko po wybiegach chodzi,wiecej niemieckich Topmodels.
                -

• mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:51
                  rdzennych?
                  • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:21

Tak rdzennych.Zyje w tym kraju i widze mnostwo szczuplych,wysokich blondynek.Za to taka Angela Merkel ma polskie korzenietongue_out

• mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:25
                      i Ty.
                      • caroninka Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 02.04.14, 09:34
                        I jak ma sie to w takim razie, do twojej tezy, ze Polki sa naj? Chyba bardziej jej przeczy i dowalanka nie wyszla. To przykre, ze czlowiek z rozstepami czy innymi "mankamentami" urody, mimo ze nie ma na nie wplywu, musi sie chowac przed swiatem. Tak wlasnie jest w Poslce, przez mentalnosc wielu pustakow, masa ludzi nie moze czuc sie swobodnie, chocby na plazy.

Zdjecia bym nie wystawila, baa nawet sobie nie zrobila zapewne, ale mam kilka rozstepow po ciazach i nie mam zamiaru przez to rezygnowac z bikini.
                • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:13
                  > Tak jest,Polki nie posiadaja nadwagi,rozstrpow,celulitu.Tylko po wybiegach chod
                  > zi,wiecej niemieckich Topmodels.

Ale nasza jest najchudsza! wink
              • viviene12 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:59
                mx3_sp napisała:

> a może to dlatego.,że Polki są piękniejsze i doskonalsze ciało jednak mają?

Ty tak serio? smile

Taaa, z pewnoscia hehe

Wyobraz sobie, ze sa inne kraje w ktorych ludzi po prostu malo interesuje, jaka kto ma fryzure, jak sie ubral i czy ma rozstepy. Matrix, nie?
                • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:06
                  nie. Ale to nie od kraju zależy, ale od obywateli. Ty oczywiście nie komentujesz, jak widać.
                  • viviene12 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 16:16
                    mx3_sp napisała:

> nie. Ale to nie od kraju zależy, ale od obywateli. Ty oczywiście nie komentujes
                    > z, jak widać.

Tak?
                    a gdziez ja tak skomentowalam czyjkowiek wyglad w tym watku??
                • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:26

Teraz juz wiesz przynajmniej dlaczego w De jest Maly przyrost naturalny.Matki Niemki strasza rozstepami mlode pokoleniewink

• jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:30
                    Jak to dobrze, że imigrantkom rozstępy nie straszne wink
      • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:59
        rozstępy robią SIĘ od rosnącego brzucha a nie formy rozwiąznia ciąż. Cesarka nie ma tu nic do rzeczy, ale faktycznie to zdjęcie może odrzucić. Zwłaszcza mężczyzn, którzy nie w temacie .
        • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:03
          Brzuch najbardziej rosnie w ostatnim mcu. Jak robisz cc ze wzgledow estetycznych to rozwiazujesz w 8mcu. Jest to jeden z powodow dla ktorych lekarze ja robia bardzo niechetnie
      • lelija05 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:59
        A co ma cesarka do rozstępów?

Poza tym, rozstępy, to kwestia genetyki, a nie używania lub nie kremów, można sobie tonę wsmarować, jeśli się ma skłonności to i tak guzik pomogą.
        Wielkie halo o rozstępy, a co wy zrobicie na starość? Jak wam wszystko zwiędnie i opadnie?
        • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:08
          starość na szczęście nie przychodzi znienacka. Można się oswoić. Kiedy pokazywać ciało jak nie wtedy kiedy jeszcze jest względnie ładne. Brzydkie to brzydkie.
          • lelija05 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:10
            Brzydkich do getta?
            • lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:13
              nie, rozebrać ich wszystkich i na billboardy
              koniecznie, żeby było uczciwie, humanitarnie i po nowemu czyli fejsbukowemu smile
              • lelija05 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:19
                Już było. Brytyjczykom uświadamiano, że nie wszyscy są piękni.
            • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:18
              nic takiego nie napisałam. Każdy ma swoją granicę estetyki.
              • lelija05 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:19
                Tylko spytałam.
        • lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:10
          To nie jest żadne halo. To jest prosta informacja, że poród nie musi powodowac żadnych spustoszeń. Może, ale nie musi.
          Tak samo, jak i starość. Można zamieścic zdjęcie niezgrabnej, pomarszczonej baby z żylakami, rozstępami i fałdami tłuszczu. Można je opisac "tak wygląda typowa kobieta po 50tce".
          I będzie to taka sama prawda, jak opinie o omawianym zdjęciu.
          • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:20

Ale ktos twierdzil,ze musi?pisano,ze tak moze sie stac.I tak za duzo b.szkodliwe uwazam zdjecia celebrytek tuz po porodzie.Ktore przy okazji naciagna sobie to czy tamto,a photoshop wygladzi i wyszczupli co nie jest idealne.A potem Nowakowa oglada te zdjecia,porownuje ze swoimi paroma kg na plus,rozstepami i wpada w kompleksy lub nawet depresje,a spoleczenstwo ja gnoinze nie wyglada Jak Klum.

• lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:32
              Ani zdjęcia celebrytek nie oddają tzw statystycznej prawdy, ani to zdjęcie, o ktorym wątek.
              Po prostu - niektorym kobietom udaje się wizualnie wyjść bez szwanku z niewątpliwie wspaniałego doświadczenia, jakim jest macierzyństwo, innym nie. Te, ktorym się nie udało, nie muszą straszyć nadchodzącego pokolenia matek "zobaczcie, taka jest prawda i tak będziecie wyglądać" wink
              • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:47
                > Po prostu - niektorym kobietom udaje się wizualnie wyjść bez szwanku z niewątpl
                > iwie wspaniałego doświadczenia, jakim jest macierzyństwo, innym nie. Te, ktorym
                > się nie udało, nie muszą straszyć nadchodzącego pokolenia matek "zobaczcie, ta
                > ka jest prawda i tak będziecie wyglądać" wink

Ale nie muszą się też chować po kątach i wdziać wora pokutnego, bo a nuż kogoś zniesmaczą.
              • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:50

Czyli kobiety z rozstepami Maja zakaz wychodzenia na plaze,by nie przestraszyc mlodych Polek?
                • lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:00
                  Ja nie mam nic do kobiet z rozstępami i z poharatanym brzuchem tongue_out mnie burzy nie samo zdjęcie, tylko opinie w stylu "to jest właśnie prawda bez fotoszopu" albo "tak wygląda kobieta po urodzeniu blixniakow". W momencie, w ktorym włączyłam się do wątku, akurat takie wypowiedzi zwóciły moją uwagę i na to zareagowałam.
                  Nigdzie nie napisałam, że ja tej pani nie chciałabym widziec obok siebie na plaży. Plaża jest dla wszystkich bez wyjątku, 80 letnie staruszki niech sobie paradują w bikini, albo nawet i bez, jesli to plaża nudystów. Czym innym jest rozebranie się na plazy, a czym innym wstawianie zdjęć w internecie.
                  • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:10
                    Byłoby czym innym, gdyby Ci ten internet właził do domu oknem i nie mogłabyś nie oglądać tego zdjęcia czy jakichkolwiek innych. Ta pani zdaje się nie wywiesza bilbordów i nikogo nie zmusza do oglądania?
                    • lady-z-gaga Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 16:09
                      ja tez nie wywiesiłam bilbordu z moimi poglądami wink tongue_out
      • edelstein Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:59
        A ja widuje u siebie i u innych.Minie troche czasu,kobiety zgubi brzuch,rozstepy zbledna i bedzie miala po prostu poorana skore.Czym grubsza osoba tym bardziej widac rozstepy.
      • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:13
        Cesarka nic nie da, chyba, żeby miała być robiona w piątym miesiącu ciąży, zanim się skóra rozciągnie. Ja przy pierwszym porodzie leżałam z dziewczyna, która miała bliźnięta, do tego duże, mniejsze dziecko ważyło prawie 2600. Do tego dziewczyna niewysoka, brzuch musiała mieć konkretny (poznałam ją, jak była już po). Cesarka nie pomogła, brzuch pani ze zdjęcia jest niewielki i nie wisi, moja sąsiadka ze szpitalnej sali była załamana, przerażona i zaskoczona, skóra jej wisiała jak fartuszek i tez była cała w rozstępach. Ona się nie spodziewała i zupełnie nie była na to przygotowana, po porodzie była załamana swoim wyglądem. Pewnie później się część wchłonęła, ale trudno, żeby tyle skóry zniknęło.
      • madzioreck Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 21:14
        > Żyję juz długo, a nikogo tak wyglądającego nie widziałam.

Ty nie widziałaś, to nie ma, brawo...
        A ja widuję całkiem sporo. Pracuję z kobietami, i taki wygląd ciała po ciąży to nie jest specjalna rzadkość. M. in. kobiety w mojej rodzinie tak wyglądają po ciążach, z czasem ewentualnie rozstępy blakną.

Młode bezdzietne po obejrzeniu tego brzucha jak z horroru mogą ( i
        > trudno się dziwić) skutecznie zniechęcic się do posiadania dzieci. Albo w przys
        > złości zrobic wszystko, żeby miec cesarkę, za każde pieniądze.

Chyba mylisz pojęcia. Co ma cesarka do ciążowego brzucha?
    • maquelli Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 13:54
      Szczerze...to nie rozumiem, jak można wstawiać na FB jakiekolwiek zdjęcia!!!
    • zielonakrufka88 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:02
      Nie, nie wstawiłabym, gdybym miała takie brzydkie ciało to bym sie tym nie chawliła na fejsie na pewno.
      I broń boże nie szokuja mnie rozstepy, fałdka tłuszczu czy gołe cycki, chodzi o estetyke po prostu i nikt mi nie wmówi że to konkretne ciało jest "piękne" bo nalezy do karmiacej matki. Nie jest piekne i już....
      • maslova Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:21
        Ale dlaczego wg ciebie należy publikować tylko ładne zdjęcia? Przecież świat jest różnorodny. IMO pokazywanie tylko ładnych obrazków powoduje po pewnym czasie lekkie oderwanie się od rzeczywistości. I piszę ogólnie, nie chodzi mi te konkretne zdjęcie.
        • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:30
          Oglądałam kiedyś na TVN Style angielski program, w którym rozmawiali z młodymi ludźmi o seksie, ludzkim ciele, chorobach itp. I w jednym odcinku pokazali chłopcom kobiece piersi. Chłopcy mieli powiedzieć, które im się najbardziej podobają. Wybrali wszyscy albo prawie wszyscy te same piersi i byli w ciężkim szoku, że są tam implanty, oni byli przekonani, że tak wyglądają naturalne kobiece piersi, że tak stercza, bo tak mają i już. A pozostałe, zupełnie naturalne, wydawały im się obwisłe, nawet, jeśli takie nie były, ale po prostu te spore nie stały na baczność.
          • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:35
            a ciekawe skąd ci chłopcy wiedzę nt ciało mieli, z pornosów i rozkładówek. Dziewczyny widać nawet realnej nie mieli.
            • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:51
              Nie tylko tacy młodzi maja takie pojęcie, kiedyś oglądałam jakiś program,w którym Anja Orthodox opowiadała o swoich nowych piersiach i powiedziała, że jej kolega kiedyś opowiadał o swojej nowej dziewczynie i zachwycał się jej piersiami, że są niesamowite i jak zwykle kobietom piersi idą na boki, kiedy właścicielka leży na wznak, tak jej cały czas stoją. I tez był zaskoczony, jak się dowiedział, że to sztuczne, bo myślał, że po prostu takie jędrne i zdyscyplinowane suspicious
              • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:52
                to chyba były rozmowy w toku. Jej ówczesny mąż był połowę od niej młodszy.
        • zielonakrufka88 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 20:04
          maslova napisała:

> Ale dlaczego wg ciebie należy publikować tylko ładne zdjęcia?
          a gdzie ja twierdze ze należy publikować tylko ładne zdjęcia? Pytanie dotyczyło czy ja osobiście wstawiłabym takie zdjęcie na fejsa. I jeszcze raz powtarzam że nie, nie wstawiałbym zdjęcia swojego zdeformowanego brzydkiego ciała i tyle. To bardzo intymna i osobista fotka. Taki widok jest zarezerwowany dla najbliższych a nie dla niezliczonej ilości ludzi. Wrzucanie tego typu zdjęc do sieci to ocieranie się o lekko chory ekshibicjonizm...
    • saszanasza Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:06
      Nie widzę nic złego w uwiecznianiu takich chwil, natomiast sama forma pokazania jest dla mnie nie do przyjęcia. To zdjęcie powinno znajdować się wyłącznie w archiwach rodzinnych, nigdy w internecie.
      • sitniczek Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:10
        I o to chodzi..
        W samym cyckonoszu to ja mogę po chałupie połazić i poświecić rozstępami, ale na miasto to już raczej nie.. A co dopiero w internet wrzucać.
    • sadosia75 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:10
      Pewne fotki powinny zostać wyłacznie w albumie rodzinnym. I owszem mam tego typu zdjęcia, ale są nasza, prywatne, intymne. Nie do pokazu. Tak jak i zdjęcia z pierwszych kąpieli naszych dzieci itp.
      Nie wszystko jest na pokaz, naprawdę wiele warto zostawić wyłącznie na siebie.
      Nie wiem po co takie zdjęcia ( i tu nie chodzi o estetykę a o intymność ) umieszczać w necie ?
      • ichi51e Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:25
        Moim zdaniem to zalezy od zdjecia i tego czy ma ono wartosc sentymentalna wylacznie czy tez artystyczna. Sentymentalne sa piekne dla matki/ojca/dzieci moze kiedys. Ale mozna tez zrobic zdjecie matki karmiacej ktore bedzie piekne jako zdjecie albo bedzie nioslo za soba jakas tresv po za "bubus przy cycusiu" sa np obrazy matki boskiej karmiacej - nie chodzi o piers jedzenie czy dziecko ale o taki symbol macierzynstwa z jego plusami i minusami(zelaszcza w zestawieniy z pieta.)
    • guderianka Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:31
      Nie wiem jak bym się czuła mając takie ciało. Na szczęście mam zupełnie inne-a mimo to takich fotek i tak nie wstawiam
    • eliszka25 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:34
      nie, w zyciu nie wstawilabym czegos takiego do internetu. moja bliska znajoma ma blizniaki w wieku mojego mlodzszego syna. karmila maluchy wylacznie piersia ponad pol roku. pozniej byla piers i butelka w trakcie rozszerzania diety (zalecenie lekarza, zeby troche oszczedzic mame, bo strasznie chudla i miala poczatki anemii). jednak jako zywo ani razu nie widzialam, zeby musiala sie do karmienia rozebrac.
    • gaskama Zdjęcie jest wzruszające. 31.03.14, 14:39
      I nie, nie wstawiłabym go na FB, tym bardziej, że nie mam profilu. Pewnie nie zrobiłabym sobie też takiego zdjęcia. Ale uważam, że jest wzruszające. Będąc w ciąży chodziłam na basen dla ciężarnych. I odczuwałam autentycznie wzruszenie, jak widziałam te sine i białe i czerwone rozstępy na brzuchu i piersiach. Czasami te kobiety rozmawiały między sobą, że niestety geny, że dbają (a dbały, chodziły ze mną dwa razy w tygodniu na basen), że kremują, ale nie da się nic zrobić. Taka natura. Można sobie wynająć surogatkę, jak robi to wiele aktorek. Ale myślę, że ciąża jest czymś cudownym. Cieszę się, czy było mi dane zajść w ciążę, urodzić dziecko i patrzeć, jak rośnie. Ciało kobiety się zmienia w ciąży.
      A pieklą się pewnie ci, którzy sami dzieci nie mają, dziewczyny, które nie rodziły. A argument "ja też urodziłam i tak nie wyglądam" jest z doopy wzięty.
    • kozica111 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:47
      Masakrycznie utyłam w ciąży, z 63 do przeszło 100 /potem przestałam sie ważyć/nie mam ani jednego rozstępu brzuch wrócił do stanu przed.Czy to moja zasługa - nie.
      Czy wystawiłabym takie zdjęcie? Po małej przeróbce , może...ale raczej rodzinny album - ze względu na nagi biust, a nie brzuch smile
      • aneta-skarpeta Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:51
        a ja przytyłam niedużo, ale brzuch miałam ogromny i ciąża go zmasakrowała

nie ma sprawiedliwości na swiecie

smile
        • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:54
          bo co zrobi krem przeciw na istniejące już rozstępy? Nic. Prze to może może.
          • aneta-skarpeta Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:00
            mx3_sp napisała:

> bo co zrobi krem przeciw na istniejące już rozstępy? Nic. Prze to może może.

kremowałam na poczatku ciązy jak jeszcze brzuch mialam płaski- do końca

wczesniej generalnie kremowałam ciało, a jednak rozstępy mi sie porobiły
            • kozica111 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:06
              A ja nie kremowałam szczególnie, najwyżej oliwką jak mi sie przypomniało.Co dziwne skórę mam raczej cienka, ale to może cienka mniej pęka, nie wiem.Niemniej nie była to moja wypracowana zasługa.
          • jowita771 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:05
            Wątpię, że zdziała cuda, rozstępy są w dużym stopniu zależne od genów, znaczenie ma tez fakt, ile się przytyło. Moja kuzynka kupowała w aptece dość drogi krem, najlepszy, jak jej poleciła farmaceutka i rozstępy ma, ja smarowałam się oliwką Bambino i to nie zawsze i nie mam ani jednego. Śmiałyśmy się, że nie ma sprawiedliwości.
            • mx3_sp Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:09
              przytyłam 17-18 kg smarowałam fissanem - nie mam, koleżanka przytyła15 smarowała mustelą - nie ma, inna 12 kg - oliwka-nie ma. Teraz inna urodziła, smarowała fissANEM POD KONIEC-ma
              • aneta-skarpeta Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:11
                ja mustelą i oliwką
                • kura17 Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:14
                  a ja nie smarowalam i tez nie mam tongue_out

... a przepraszam, w ostatniej ciazy nabylam JEDEN rozstep, dlugosci ok 1 cm, wychodzacy z pepka....
            • asia_i_p Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 01.04.14, 13:33
              No bo nie ma, mnie się ani jeden nie zrobił w pierwszej ciąży i teraz, przy końcu ósmego miesiąca, też nie mam, a nie robię w tym kierunku nic. Chyba, że zaliczyć fakt spasienia się przed ciążą i przejścia na zdrową dietę w ciąży, co powoduje, że na początku jest jakiś tam zapasik skóry - ale to chyba nie jest zalecana metoda? wink
      • niutaki Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 14:58
        Zdjecie jest straszne, ale nie bylabym oburzona, ani nie zglaszalabym do usuniecia, chciala kobieta wstawic, to wstawila i tyle. Ja bym nie wstawila, ale niech sobie inni wstawiaja co chca...
    • quelquechose Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 15:16
      Ja bym nie wstawila. Ale ja to z tych, ktore lubia na zdjeciach ladnie wygladac i wybieram na fejsa te lepsze, a nie te gorsze - nie wierze, ze ta pani ich nie ma smile Ciekawe, jaki przyswiecal jej cel - moze "ku przestrodze", a moze z mezem sie zalozyla? wink Jesli chciala umiescic pysio dziecka, to mogla sobie potem wykadrowac. Wyraznie chciala zaszokowac wygladem brzucha... Mnie szczesliwie akurat to sie po ciazy nie przydazylo, ale mam za to duza blizne po wypadku samochodowym, biegnaca wlasnie wzdluz calego brzucha - przyznam, ze bikini nosze (jesli akurat figura pozwala wink) i praktycznie o tym nie pamietam. Ale nie zrobilabym sobie foty z brzuchem i blizna na pierwszym planie - bo i po co?

Taka fota nadalaby sie raczej na jakis reportaz czy do galerii poswieconej macierzynstwu - to by nadalo jakis kontekst, ale na FB? Bez sensu. Widok karmiacej matki mnie nie rudza smile
      • larrisa Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 17:24
        quelquechose napisała:

> Ciekawe, jaki przyswiecal jej cel - moze "ku przestrodze", a moze z mez
        > em sie zalozyla? wink Jesli chciala umiescic pysio dziecka, to mogla sobie potem
        > wykadrowac. Wyraznie chciala zaszokowac wygladem brzucha...

Potrzeba zwracania i skupiania na sobie uwagi.
        Teraz taki trend - nic nie umiem, nie jestem piękna, nie jestem mądra, nie mam nic ciekawego do powiedzenia - więc pozostaje być albo chamskim, albo pokazać gołe cycki, albo brzuch z rozstępami, gołą dupę, zrobić sobie fotkę w piecu krematoryjnym albo udawać że się sika na pomnik.
        Mało to przykładów na forum, są tu ludzie którzy ze wszystkim mają problem, ciągle coś im dolega, albo coś się przytrafia itd. - po co to robią?
        No właśnie po chwilę poczucia, że uwaga skupia się na nich.
        • kropkacom Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 17:35
          > Potrzeba zwracania i skupiania na sobie uwagi.

No i co? Udało si brzydkiej, głupiej mamuśce, prawda? Podobnie na forum. Popatrzmy na wątki forumek, których przykład podajesz. Gdyby nikt na te wątki nie odpisywał trend umarłby śmiercią naturalną. I to tu jest głupi?
          • kropkacom Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 17:37
            I kto - miało być.
          • larrisa Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 20:44
            kropkacom napisała:

> No i co? Udało si brzydkiej, głupiej mamuśce, prawda? Podobnie na forum. Popatr
            > zmy na wątki forumek, których przykład podajesz.

No strasznie odkrywcze...przecież o tym piszę, właśnie dlatego, że takie rzeczy działają jest ich coraz więcej.
            Jeśli ktoś z jednej strony ma silną potrzebę skupiania na sobie uwagi, a z drugiej strony nie ma poczucia obciachu, lub obciach jest wliczony w straty, to będzie wyczyniał różne "dziwne" rzeczy, a ponieważ talent niestety nie jest równo rozdzielany, idzie się w drugą stronę, w stronę bulwersowania, atakowania, rozdrażniania.
            Oczywiście, że to działa, w końcu ile osób może dyskutować w wątku z wybitnym naukowcem z dziedziny fizyki jądrowej? W wątku o chorych narządach albo o kolejnym wdepnięciu w psią kupę odnajduje się o wiele więcej osób.
            Internet trafił pod strzechy.
            • kropkacom Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 21:03
              > Internet trafił pod strzechy.

A gdzie miał trafić? big_grin

> No strasznie odkrywcze...przecież o tym piszę, właśnie dlatego, że takie rzeczy
              > działają jest ich coraz więcej.

Zawsze jednak można tu na forum wykazać się pewną dojrzałością. Prawda?
              • larrisa Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 21:25
                kropkacom napisała:

> > Internet trafił pod strzechy.
                >
                > A gdzie miał trafić? big_grin
                > Zawsze jednak można tu na forum wykazać się pewną dojrzałością. Prawda?

Szczerze mówiąc męczy mnie nieco konwersacja oparta wyłącznie na zasadzie udzielania odpowiedzi na pytania.
                Twoje pytania niczego do dyskusji nie wnoszą, a zmuszają rozmówcę do tłumaczenia się z każdego słowa.
                To tak jakbym ja teraz zaczęła pisać:

kropkacom napisała:

> A gdzie miał trafić? big_grin

No właśnie, gdzie?

> Zawsze jednak można tu na forum wykazać się pewną dojrzałością. Prawda?

I nie tylko na forum, prawda?

Pewnie można tak długo, ale przyznasz, że mało to interesujące, chyba że się nudzisz i zabijasz czas.

• kropkacom Re: wstawiłybyście takie zdjęcie na fb? 31.03.14, 21:30
                  > Szczerze mówiąc męczy mnie nieco konwersacja oparta wyłącznie na zasadzie udzie
                  > lania odpowiedzi na pytania.

To nie udzielaj odpowiedzi. big_grin

> No właśnie, gdzie?

Chyba po strzechy właśnie.

> I nie tylko na forum, prawda?

Prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka