moje.m 21.04.14, 16:37 czy reklamowałybyscie plecak który kupiony był w firmowym sklepie we wrześniu i już jest pościerany, wyblakły, zużyty. Nie wiem co robic, tani nie był. Ale tez nie chcę reklamować bo to może zużycie jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: reklamacja 21.04.14, 16:43 Po ponad pół roku używania na pewno nie reklamowałabym. Chyba, że jest na gwarancji, która obejmuje zużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: reklamacja 21.04.14, 16:48 monika3411 napisała: > Po ponad pół roku używania na pewno nie reklamowałabym. Chyba, że jest na gwara > ncji, która obejmuje zużycie. gwarancja jest 2 lata. Plecak ma pól roku. Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: reklamacja 21.04.14, 16:49 monika3411 napisała: > Po ponad pół roku używania na pewno nie reklamowałabym. Chyba, że jest na gwara > ncji, która obejmuje zużycie. plecak jest poprzecierany, powinien tak szybko się zużyć? Dziecko które używa plecak w szkole to chyba tak nie niszczy do tego stopnia. Wina raczej wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: reklamacja 21.04.14, 17:28 Ludzie zuzywaja rzeczy w roznym tempie. Przecieran raczej nie reklamowalabym. Jesli sie porozlaza szwy albo zepsuje suwak, to byc moze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: reklamacja 21.04.14, 17:40 k1k2 napisała: > zepsuje suwak, to byc moze tak. uwaga: najczęściej suwaki nie są objęte gwarancją. Warto to sprawdzać, lub przy reklamacji korzystać z ustawy, a nie gwarancji producenta Odpowiedz Link Zgłoś
dantonka Re: reklamacja 21.04.14, 17:35 Nie jest wyszczególnione, jakie uszkodzenia obejmuje gwarancja? Poszłabym do sklepu i zapytała. Dla spokoju własnych myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: reklamacja 21.04.14, 17:39 szwy są szerokie, takie jakby się rozeszły, suwak ok, ale zaczep którym się zasuwa odpadł. Ogólnie plecak wyblakły a nigdy nie był prany, wygląda jak sprany. Nie wiem czy iśc z tym cholera, bo nowy plecak na koniec roku kupowac, a tamtem za tyle kasy do śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: reklamacja 21.04.14, 18:19 Ja bym reklamowała. Nic nie stracisz, a możesz zyskać Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: reklamacja 21.04.14, 18:25 Zareklamuj, co ci wisi. Raczej ci reklamacji nie przyjmą, jeżeli to są oznaki zużycia, ale co szkodzi spróbować. Kto nie ryzykuje, ten nie ma Odpowiedz Link Zgłoś