Dodaj do ulubionych

reklamacja

21.04.14, 16:37
czy reklamowałybyscie plecak który kupiony był w firmowym sklepie we wrześniu i już jest pościerany, wyblakły, zużyty.
Nie wiem co robic, tani nie był. Ale tez nie chcę reklamować bo to może zużycie jest?
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: reklamacja 21.04.14, 16:43
      Po ponad pół roku używania na pewno nie reklamowałabym. Chyba, że jest na gwarancji, która obejmuje zużycie.
      • moje.m Re: reklamacja 21.04.14, 16:48
        monika3411 napisała:

> Po ponad pół roku używania na pewno nie reklamowałabym. Chyba, że jest na gwara
        > ncji, która obejmuje zużycie.

gwarancja jest 2 lata. Plecak ma pól roku.
      • moje.m Re: reklamacja 21.04.14, 16:49
        monika3411 napisała:

> Po ponad pół roku używania na pewno nie reklamowałabym. Chyba, że jest na gwara
        > ncji, która obejmuje zużycie.

plecak jest poprzecierany, powinien tak szybko się zużyć? Dziecko które używa plecak w szkole to chyba tak nie niszczy do tego stopnia. Wina raczej wykonania.
        • k1k2 Re: reklamacja 21.04.14, 17:28
          Ludzie zuzywaja rzeczy w roznym tempie. Przecieran raczej nie reklamowalabym. Jesli sie porozlaza szwy albo zepsuje suwak, to byc moze tak.
          • atena12345 Re: reklamacja 21.04.14, 17:40
            k1k2 napisała:

> zepsuje suwak, to byc moze tak.

uwaga: najczęściej suwaki nie są objęte gwarancją. Warto to sprawdzać, lub przy reklamacji korzystać z ustawy, a nie gwarancji producenta
    • dantonka Re: reklamacja 21.04.14, 17:35
      Nie jest wyszczególnione, jakie uszkodzenia obejmuje gwarancja?
      Poszłabym do sklepu i zapytała. Dla spokoju własnych myśli.
      • moje.m Re: reklamacja 21.04.14, 17:39
        szwy są szerokie, takie jakby się rozeszły, suwak ok, ale zaczep którym się zasuwa odpadł. Ogólnie plecak wyblakły a nigdy nie był prany, wygląda jak sprany. Nie wiem czy iśc z tym cholera, bo nowy plecak na koniec roku kupowac, a tamtem za tyle kasy do śmieci?
    • cygarietka Re: reklamacja 21.04.14, 18:19
      Ja bym reklamowała. Nic nie stracisz, a możesz zyskać
    • kota_marcowa Re: reklamacja 21.04.14, 18:25
      Zareklamuj, co ci wisi. Raczej ci reklamacji nie przyjmą, jeżeli to są oznaki zużycia, ale co szkodzi spróbować. Kto nie ryzykuje, ten nie ma wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka