Dodaj do ulubionych

GoT - do tych, co czytały

28.04.14, 23:03
Dziewczyny, książkę czytałam parę lat temu, więc już mi się co nieco zatarło... Dam się pokroić, że w książce Bran nie trafił do Crastera. Spotkał pod murem Umarłego na łosiu i on przeprowadził go do drzewa na dalekiej północy. Nie został pojmany przez buntownicow z NS, nie został/zostanie uwolniony przez Jona. Pierwsze tez widzę, by Duch był w niewoli u buntowników. Dobrze pamiętam?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: GoT - do tych, co czytały 28.04.14, 23:05
      Dobrze pamiętasz.
      • ola Re: GoT - do tych, co czytały 28.04.14, 23:18
        Swoją drogą jestem głęboko przekonana, że umarły na łosiu to Benjen smile
        Ale chyba błędnie, skoro go wycieli ze scenariusza
        • lauren6 Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 02:38
          Nie sugeruj sie scenariuszem, jak widzisz ma niewiele wspolnego z ksiazka. W 9 serii bedziemy miec pojawienie sie dawno zaginionego wuja wink
    • rhaenyra Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 07:35
      pamiec cie nie zawodzi
      to scenarzystow bog opuscil uncertain
      • anel_ma Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 07:41
        ale ponoc autor książki wspólpracuje ze scenarzystami uncertain
        • rhaenyra Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 08:46
          wspolpracuje ale ostatecznego slowa nie ma
          • ola Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 09:00
            A mi się wydaje ze te niescislosci wynikaja z tego, ze Martin zdradzil scenarzystom zakonczenie serii, a oni zmuszeni sa upraszczac watki, zeby scenariusz trzymal sie kupy.
            Martin w powiesci rozbudowuje, kreci i gubi tropy. Zwodzi czytelnikow, prowadzi akcjè jak warszawski ZTM trasy autobusów nocnych.
            A scenarzysci probuja może te wątki przyciac i związać w spójna całość.
            • rhaenyra Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 09:18
              no fakt maja dostep do wichrow zimy ale czesc watkow chrzania zupelnie niepotrzebnie
              np jak chcieli sanse a potem cersei hajtnac z lorasem zamiast jak w oryginale z willasem
              przeciez loras jest w gwardii i musi zyc w celibacie ( no a przynajmniej nie moze sie ozenic) tongue_out
              no i zlapanie ducha
              no kurna przeciez nie da sie go od tak capnac
              zreszta nawet jakby im sie udalo to po co by go mieli karmic i sobie zapasy zmiejszac uncertain
    • pszczolaasia Re: GoT - do tych, co czytały 29.04.14, 08:25
      dobrze pamietasz.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka