Dodaj do ulubionych

"Mea maxima culpa"

29.04.14, 19:28
Czy katoliczki widział ten dokument ,można go zobaczyć chociażby na you tube.Co sądzicie o tym filmie ,macie jakieś refleksje .Pytam bez zaczepki i agresji .Czy widziałyście kiedykolwiek w wiadomościach żeby pokazano demonstrację pod Watykanem ? Ja szczerze nie widziałam a takie wydarzenie chyba jest ważne.

Obserwuj wątek
    • 5justi Re: "Mea maxima culpa" 29.04.14, 19:36
      alpenne=vilez ???

ale się nudzisz vilez big_grin
      • atteilow Re: "Mea maxima culpa" 29.04.14, 19:48
        Kropla draży skalę, niech pisze.

Myslę, że tylko cywilne pozwy o odszkodowanie utrą ryja tym pedofilom. Przykladem niech bedzie Australia.
      • alpenne Re: "Mea maxima culpa" 29.04.14, 20:06
        Nie jestem vilez. Problem męczy mnie od dawna, to tylko zbieg okoliczności że ostatnio tyle wątków o KK. Chciałam pogadać o kwestii pedofilii tu bo w realu wszyscy są zdziwienie że takie rzeczy miały miejsce ,przynajmniej na taką skale .U nas w Polsce o tym się mówi ,ludzie nie posiadają wiedzy na ten temat ,przynajmniej zwykli ludzie .Niby słyszeli o pojedynczych przypadkach ale głębiej się nad tym nie zastanawiali.
        • vilez Re: "Mea maxima culpa" 29.04.14, 20:13
          To nie zbieg okoliczności, tylko reakcja na potężny problem, jakim jest pedofilia. Stąd też wysyp watków krytycznych wobec kościoła, bo krycie pedofilli przez kościół wstrzasnęło ludźmi.

Ten film widziałam też chyba w cyklu Ewy Ewart, tak mi sie przynajmniej kojarzy- w zeszłym roku. Bardzo dobry dokument.
    • vilez Re: "Mea maxima culpa" 29.04.14, 19:46
      Tak, widziałam. Wstrząsający. Ostatnio był u Ewy Ewart o podobnej tematyce: "Tajemnice Watykanu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka