Dodaj do ulubionych

typ gruszki - spódnica

17.05.14, 22:10
hej, mój typ sylwetki to gruszka, właśnie wyczytałam, że powinnam unikać ołówkowych spódnic na rzecz rozkloszowanych i hmmm czy ktoś takie spódnice nosi i może polecić coś ciekawego, przeglądnęłam sklepy on-line i nic ciekawego nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:18
      No nie wiem jak masz ładny zgrabny odstający tyłek to dlaczego niby masz nie nosić.
      • tryggia Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:23
        Bo z boku gruszka wygląda w ołówkowej calkiem dobrze, ale z przodu...
    • tryggia Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:22
      Bo teraz faktycznie jest ich jakoś mniej. Ja też mam taką figurę i teraz można kupić albo ołówkowe albo miniówy. Z dwojga złego - wybieram te krótsze.
    • pe.tronela Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:27
      To jest bardziej kwestia dlugosci nog. Gruszki maja nisko osadzony najszerszy obwod bioder a to powoduje, ze nogi wydaja sie krotkie. Spodnica olowkowa ten najszerszy punkt bioder podkresla, wiec gruszka, ktora nie ma wyjatkowo dlugich nog, wyglada w olowkowej, jakby miala jakies skarlowaciale. Ale gruszka z dlugimi nogami, albo gruszka na wysokich obcasach, moze swietnie wygladac w olowkowej.
    • kxpert Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:33
      tak tak, ale czy nosicie takie trapezowe spódnice? Ja nigdy nie nosiłam. Możecie coś polecić? Ta mi się w miarę podoba www.zalando.pl/gerry-weber-edition-spodnica-trapezowa-niebieski-gw421b00o-k11.html
      • jola-kotka Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:37
        Nie nosimy to spódnica dla babci.
    • majeczka200 Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:38
      Najlepszy fason spódnicy dla gruszki to taka w kształcie litery A.Polecam też spódnice z wysokim stanem ponieważ gruszka ma bardzo ładnie zarysowaną talię więc warto ją podkreślićsmile
    • klamkas Re: typ gruszki - spódnica 17.05.14, 22:49
      Typ gruszki, ale ze średnimi nogami (ani ekstra długie, ani krótkie, takie proporcjonalne) - noszę albo ołówki z wysokim stanem, albo lekko rozszerzane spódnice do tuż przed kolano (mocno rozkloszowane robią wrażenie słonia między biodrami i kolanami z rachitycznymi odnóżami komara). Rozkloszowane noszę, ale muszą być dłuższe, tak z 5-10 cm poniżej kolana, w dawnym stylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka