19.05.14, 09:28
Ponieważ Wy wiecie wszystko więc chcę się poradzić,dopytać. Mam zamiar kupić sobie rolki, takie jeszcze nastoletnie niespełnione marzenie. Nigdy nie jeździłam, ba nawet na nodze nie miałam smile. Budżet mam niewielki max. 150 zł. Czy w takiej cenie da się coś względnego kupić, na co zwrócić uwagę?
Obserwuj wątek
    • tabakierka2 Re: Rolki 19.05.14, 09:32
      nie zmieścisz się w tej kwocie - dobrze, żeby kółka były kauczukowe no i ochraniacze na kolana, łokcie i nadgarstki dobrze byłoby nabyć. Kask również.
      • patir23 Re: Rolki 19.05.14, 09:37
        właśnie się logowałam po to, żeby założyć dokładnie taki sam watek. A tak w ogole łatwo się nauczyć na tym jezdzic? bo ja tez nigdy nie miałam na nodze sad
        • tabakierka2 Re: Rolki 19.05.14, 09:41
          patir23 napisała:

. A tak w ogo
          > le łatwo się nauczyć na tym jezdzic? bo ja tez nigdy nie miałam na nodze sad

tak sobie.Warto zacząć od nauki upadania - w sensie: najpierw na kolana, potem na dłonie (ochraniacze przydatne). Hamowanie też dobrze najpierw opanować. I właściwą pozycję (kolana zgięte, pupa wypięta, ciało lekko pochylone do przodu)wink
          Macie możliwość wzięcia lekcji u instruktora? ja polecam.
    • run_away83 Re: Rolki 19.05.14, 09:36
      Mam najtańsze rolki z decathlona, do rekreacyjnego użytkowania są zupełnie wystarczające. Po pewnym czasie zużywają się kółeczka, wtedy trzeba je przełożyć zgodnie z instrukcją, a kiedy to już nie wystarcza, można je po prostu wymienić.

Jeżeli jeździłaś kiedyś na łyżwach/wrotkach, to jazdę na rolkach załapiesz prawie od razu. Jak nie, to polecam zakup ochraniaczy na kolana i nadgarstki, i opcjonalnie na łokcie. Szkoda, żeby spełnione marzenie zaowocowało kontuzją wink
    • oqoq74 Re: Rolki 19.05.14, 09:49
      Zależy jaką masz dużą stopę. Do 36 może próbować znaleźć jakieś dziecięce modele i wtedy 150 powinno starczyć. Ale ochraniacze i kask to też jakiś wydatek.
      Na pewno na początek nie ma sensu kupować drogiego sprzętu, bo nie wiesz czy w ogóle będziesz chciała z tego regularnie korzystać.
      • aquella Re: Rolki 19.05.14, 12:03
        nie sądzę aby to dobry pomysł był skoro rolki mają też max. nośność
        dziecięce mogą być np do 50 kg tylko
        • oqoq74 Re: Rolki 19.05.14, 13:00
          Logiczne, że trzeba doczytać o warunkach użytkowania.
          Choć zdaję sobie sprawę, że wiele osób instrukcji nie czyta.
    • estragonka Re: Rolki 19.05.14, 09:53
      używane właśnie kupiłam za niecałą stówkę, widać że kilka razy były na nogach przy niezbyt intensywnym użyciu bo rys nawet nie mają.
      a jak nie używane to decathlon teraz ma jakieś początkowe rolki za ok 150zł, na początek żeby sprawdzić czy załapiesz bakcyla na pewno wystarczą
      • an.16 Re: Rolki 19.05.14, 10:17
        Kupisz. Ochraniacze kup w hipermarkecie - 19, 90 zł. Spełniają swoąa funkcje nie gorzej od tych ze sklepów sportowych.
        • tuya Re: Rolki 19.05.14, 11:32
          Tylko nie kupuj rolek z hipermarketu bo się tylko zniechęcisz!
          Juz lepiej firmowe używane.
    • alba27 Re: Rolki 19.05.14, 11:55
      Odnośnie kupna nie poradzę, ale przyznam że od miesiąca bardzo dużo jeżdżę i nigdy nie miałam tak zgrabnych nóg smile i tyłek mi schudł smile Polecam!
    • kagrami Re: Rolki 19.05.14, 18:47
      Poluj w ALDI i Lidlu, ostatnio były damskie w ALDI za 139, baardzo fajne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka