Dodaj do ulubionych

Prezent dla 2-latki

21.05.14, 10:28
Kochane mamy, potrzebne konsultacje smile Jestem na etapie kompletowania prezentu urodzinowego dla 2-letniej dziewczynki. Po konsultacji z rodzicami ustaliliśmy, że ja idę w rzeczy plastyczno-rozwijające. Wymyśliłam, że kupię ładne pudełko i to pudełko wypakuję różnymi "twórczymi" rzeczami...
Pytanie za 100 punktów: co powinno znaleźć się w tym pudełku?
Na razie wyszukałam takie flamastry specjalne dla małych dzieci, zmywalne podobno (crayon), jakiś blok z kolorowymi kartkami, ciastolina... co jeszcze mogę dorzucić?
Obserwuj wątek
    • liisa.valo Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 10:30
      a może taki domek do malowania? Miał ktoś?
      allegro.pl/domek-kartonowy-do-malowania-dla-dzieci-st-dom-i4254007372.html
      • mid.week Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 10:31
        nie zmieści się do kartonika wink
        • liisa.valo Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 10:34
          No, tak, musiałabym zmienić koncepcję pakowania smile
    • ichi51e Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 10:37
      Stemple naklejki (takie wypukle tez) rozne kredki (w sensie rozne typy pastela swiecowa) farba do nalowania lapkami fartuszek ochronny... Fajny jest tez piasek kolorowy i papier przylepny
      Osobiscie Polecam biale kartki (kartony?) formatu gigant - takiemu malemu dziecku latwiej jest na tym rysowac - sa w sklepach plastycznych na sztuki.
      • liisa.valo Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 10:53
        O, dzięki smile Napcham tym pudełko.
    • tabakierka2 Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 11:00
      liisa.valo napisała:

> Na razie wyszukałam takie flamastry specjalne dla małych dzieci, zmywalne podob
      > no (crayon),

ONE NIE SĄ ZMYWALNE!!! nasi synowie dostali je w prezencie - masakra! nie można tego zmyć po kilku dniach!
      • ichi51e Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 11:03
        Potwierdzam. Ja z kolei kupilam farbe do malowania lapkami z wielki napisem "washable" no i nawet na 90 stopni sie nie spralo :p do dzis sie zastanawiam czy to abi im nie chodzilo o to ze sie z ciala zmywa...
        A stemple najlepsze z chwytaczkiem - tak mi sie jeszcze przypomnialo. I w sumie bez zwiazku ale takie cos do baniek (u nas sprzedaja w papierniku) drobiazg a cieszy...
        • tabakierka2 Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 12:04
          ichi51e napisała:

Ja z kolei kupilam farbe do malowania lapkami z wielki napisem "wa
          > shable" no i nawet na 90 stopni sie nie spralo :p do dzis sie zastanawiam czy t
          > o abi im nie chodzilo o to ze sie z ciala zmywa..

z ciała też słabo, przynajmniej ta, którą my mamy uncertain
    • monique_alt Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 11:53
      A takie coś: www.czuczu.pl/raczka-rysuje-zwierzatka-3-4/ ?
      Kupiłam trzyletniej siostrzenicy i się podobało.

Jeszcze z innych pomysłów kolorowanki z grubym brzegiem obrazków (trudniej wyjechać za linię), ciastolina, bezpieczne nożyczki, kolorowa taśma klejąca, naklejki. Kredki Bambino grube w drewnianych oprawkach (najlepsze do rysowania) takie:
      zabawkownia.com.pl/pl/kredki-bambino-12-kolorow-sponge-bob-z-temperowka.html

• tomelanka Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 12:03

Blok, klej, nozyczki, plastelina, modelina, farby, pedzle, szablony, gumka, ozdobne dziurkacze, kolorowy blok samoprzylepny, temperowka, kreda kolorowa i biala
    • mikams75 Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 12:09
      stempelki zwykle, stempelki w rolce
      tasma przezroczysta lub z jakims wzorkiem
      tasiemka/wstazka
      kolorowy papier
      gumka do wycierania
      nozyczki
      cekiny
      brokat w kleju/tubce
      szkielka do przyklejania
      naklejki

a co do tych flamastrow - z ubran sie spieraly a z reszty to zalezalo od materialu...
    • conena Re: Prezent dla 2-latki 21.05.14, 12:28
      kopę lat, liiiso smile najpierw pisałyśmy na kobiecie, potem na 69,5 a teraz na emamiebig_grin
      fajnie Cię widziećsmile

pomysł masz fajny, zainspiruj się tutaj:
      www.pudlonienudno.pl/
      jak dwulatka kumata, to prezent powinien się spodobać. ja dorzuciłabym jeszcze naklejki albo książeczkę z naklejkami, bo moja córa kocha naklejki miłością absolutną.
      poszukaj kredek w oryginalnych kształtach, ja kupiłam w tesco takie:
      merlin.pl/Block-Crayon-Kredko-klocki-12-sztuk_Wooky-Entertainment/browse/product/206,1041866.html
      i w kształcie jamników, ale nie mogę ich teraz w sieci znaleźć.
      tu edycja lansiarska:
      www.tuliluli.eu/produkty/zabawki/artysta/2985/
      www.tuliluli.eu/produkty/zabawki/artysta/925/
      w tym klimacie fajna jeszcze jest mata wodna, coś takiego:
      zabawkidoris.eu/pl_PL/p/AQUADOODLE-WODNA-MATA-DO-MALOWANIA-DUMEL/459
      bo to nie brudzi, zwinąć można i zabrać ze sobą gdzie się chce i tak dalej. gdybyś z tego pudła się wycofała, to mata może Ci się spodoba.

pozdrowienia z Poznaniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka