Dodaj do ulubionych

Długa spódnica

24.05.14, 15:45
Gdzie kupić długą spódnicę, która będzie dobra przy wzroście 1,60 cm? Chodziłam dziś pół dnia po galerii handlowej i spódnic takich jest pełno wszędzie, ale musiałabym je skracać o co najmniej 10 cm. Kupię gdzieś trochę krótszą?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Długa spódnica 24.05.14, 16:13
      Moim zdaniem nigdzie, szukam od miesiąca wink
      • lucadimontezemolo Re: Długa spódnica 24.05.14, 16:42
        Mam taką www.hm.com/pl/product/10278?article=10278-A
        Na długość podobnie jak na modelce. Mam 164 cm. wzrostu.
        • rozamund Re: Długa spódnica 24.05.14, 20:44
          Dzięki, zajrzę, tylko do innego sklepu, bo tam gdzie dzisiaj byłam, w ogóle długich spódnic nie mieli.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Długa spódnica 24.05.14, 17:18
      A nie możesz kupić dłuższej i dać krawcu/krawcowej do skrócenia?
    • bachtin Re: Długa spódnica 24.05.14, 17:25
      Nie ma takich. Ja jestem 5 cm wyższa i po prostu do każdej ceny dołączam koszt skrócenia.
      • andaba Re: Długa spódnica 24.05.14, 18:28
        Możesz podać, gdzie te długie spódnice?
        Bo ja wszystkie mam, w najlepszym razie do połowy łydki.
    • madzioreck Re: Długa spódnica 24.05.14, 18:31
      Powiedzcie, gdzie takie długie kiecki znajdujecie, ja mam 173cm wzrostu i najdłuższe jakie znalazłam odsłaniają kostkę...
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Długa spódnica 24.05.14, 18:46
        w zarze są, h&mie
        w bezimiennych sklepikach na allegro
        na asosie
      • rozamund Re: Długa spódnica 24.05.14, 20:43
        Widziałam takie długie w Promodzie, Camaieu, Orsay, w Espricie również były - tylko dość drogie. Wszystkie mogłabym podciągnąć pod szyję smile Nie chce mi się bawić ze skracaniem. W h&m nie widziałam takich spódnic, może akurat ich nie było w tym konkretnym sklepie - zauważyłam zresztą, że różne sklepy są różnie zaopatrzone.
        • andaba Re: Długa spódnica 24.05.14, 20:47
          Te w zarze są krótkie. Szukam spódnicy, która sięgałaby tak ze trzy cm nad podłogę - nie ma nigdzie.
          • rozamund Re: Długa spódnica 24.05.14, 20:58
            Zobacz w Promodzie. Te spódnice były u nich bardzo długie i można było je jeszcze "odwinąć" w pasie i wydłużyć, bo miały taką podwójną warstwę materiału w talii.
    • anianatalii Re: Długa spódnica 24.05.14, 18:48
      Mam pytanie, czy długa spódnica w rodzaju tej z H&H pasuje na figurę z szerokimi biodrami?
      • ida_listopadowa Re: Długa spódnica 24.05.14, 23:35
        Wg kanonu spódnice z marszczeniami w pasie - nie.
        Przy szerokich biodrach generalnie lepiej wyglądają spódnice gładko leżące na biodrach i ew. rozszerzającej sie dopiero niżej.
        Musiałabys jednak sprobowac. Wiele zalezy od materiału, miękki wyglada lepiej. Inna mozliwosc to podciagniecie spódnicy powyżej talii (wziac mniejszy rozmiar) lub opuszczenie jej na biodra (wez wiekszy rozmiar)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka