Dodaj do ulubionych

Czytniki - ladowarki

27.05.14, 22:22
tak, wiem, milionpiecisetny wątek o czytnikach ale kogo mam zapytać? No to pytam - czy czytniki ebook maja ładowarki sieciowe czy tylko takie do ładowania baterii via komputer? bo dzisiaj w sklepie obejrzałam trzy sztuki (lark, kindle i prestigio) i żaden nie miał ładowarki do gniazdka. Wszystkie tylko za pośrednictwem kompa. No i mnie to zastanawia.
Obserwuj wątek
    • lookrecja83 Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:25
      Jeśli czytnik ma wejście micro USB (a większość ma), nakazujesz każda ładowarką z micro USB.
      W dzisiejszych czasach wszysko oprócz produktów apple jest cudownie kompatybilnesmile
      • saqigar Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:51
        Nie kazda. Moja ladowarka z telefonu powodowala zaledwie utrzymywanie sie poziomu naladowania baterii w tablecie, przy okazji mocno sie nagrzewajac. Po sprawdzeniu wszystich w domu okazalo sie, ze kazda z czterech daje inne natezenie pradu na wyjsciu.
    • munia77 Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:28
      Miałam Prestigio, teraz mam Kindla- oba miały kabel łączący z komputerem tylko. Jako że ładowanie z gniazdka jest szybsze, na te potrzebę używałam i używam końcówki od ładowarki do telefonu. Wszystko jest ok.
      Aha. Prestigio nie polecam- był bardzo awaryjny, słaba bateria. Teraz mam Kindla i jest bez porównania lepszy.
    • anatt Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:30
      Mam iRiver Story hd i mam i ładowarkę do gniazdka i kabelek do ładowania przez kompa.
    • anika772 Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:34
      Kiedy kupowałam Kindla, Amazon proponował zakup ładowarki. Czyli istnieje.
      Nie skorzystałam, ładuję via komputer.
      • kaka-llina Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:48
        Ja mam kindlowa końcówkę i uzywam jej do Iphona też.. pasuje...
    • elaeis Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:47
      Mam Kindla. Faktycznie ma sam kabelek usb -czytnik, ale jak poprzedniczki ładuję go ładowarką od telefonu (dokładnie tą samą) albo biorę kabelek od kindla, usuwam kabel od komórki tak że zostaje mi sama wtyczka i wkładkam właśnie kabel od kindla. Działa tak i tak, w zasadzie już nie używam oryginalnego kabla
      • kaka-llina Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 22:50
        nie no kable są innesmile i wkurza mnie bo notorycznie tego kindlowego gubię (jak ładuje srednio raz na trzy tyg to zapominam gdzie połozyłamsmile)
        • antychreza Re: Czytniki - ladowarki 28.05.14, 09:26
          Kable są takie same, zwykłe mikro USB, tylko tyle, ze tam od kindla jest biały ;p, spokojnie można ładować na ładowarkach do Nokii i Samsunga.
    • landora Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 23:08
      Ja ładuję swojego Kindla zwykłą ładowarką od Samsunga Galaxy. W ciągu około godziny jest w pełni naładowany.
      • skarolina Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 23:37
        Ja też, cztery kindle w domu, cztery samsungi, każdy kindle ładowany ładowarką od samsunga smile
    • jo-asiunka Re: Czytniki - ladowarki 27.05.14, 23:52
      Też ładuję ładowarką od samsunga, ale wiem, że na amazonie są wtyczki do gniazdka pasujące do tego kabelka od kindla
      • beataj1 Re: Czytniki - ladowarki 28.05.14, 01:06
        Ja mam dla odmiany Sony Xperię i też bez problemu laduję z jednego kabla. Nawet nie byłam pewna czy była wtyczka w pudełku. Mam tablet, 3 komórki, czytnik: wszystko ładowane na jednym kabelku.
    • anetchen2306 Re: Wtyczka do USB 28.05.14, 07:25
      Kupujesz dodatkowo wtyczke z wejsciem USB. I po problemie ...
      Kabel do czytnika, koncowke USB do wtyczki, wtyczke do kontaktu i sie laduje big_grin
      Wtyczki nie ma standardowo w zadnym zestawie z readerem.
      Takie "cus":
      www.conrad.de/medias/global/ce/3000_3999/3900/3990/3990/399058_BB_00_FB.EPS_1000.jpg
      Nie ma czegos takiego jak "ladowarka" do readera. Przynajmniej jeszcze nie spotkalam.
      • anetchen2306 Re: Wtyczka do USB 28.05.14, 08:50
        Aha, mam readera Kobo i w zaleceniach producenta jest wlasnie ladowanie poprzez komputer/laptop albo wlasnie za pomoca wtyczki USB (prad o natezeniu 5 V/DC / 2100 mA).
    • incubus_0 Re: Czytniki - ladowarki 28.05.14, 08:02
      A ja sobie rozwaliłam baterię w kindlu i musiałam go wymieniać właśnie ładując go ładowarką do telefonu, bo okazało się, że coś nie pasuje (na prądzie się nie znam) i teraz ładuję już tylko przez komputer oryginalnym kablem do kindla.
      • skarolina Re: Czytniki - ladowarki 28.05.14, 08:35
        Ja też na prądzie się nie znam, dlatego ładowarka o możliwie najniższych cyferkach nadrukowanych. Ta mocna, do tabletu, mimo takich samych końcówek, odpada.
    • kadfael Re: Czytniki - ladowarki 28.05.14, 09:50
      Ja mam Onyxa z mikro USB i bez problemu używam ładowarki do telefonu. W ogóle - jestem aż zaskoczona - bywa, że czytam bardzo dużo - bateria trzyma co najmniej tydzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka