09.06.14, 17:07
Jestem leniwa i czytać nie zamierzam. Pospojlerujcie trochę , bo mnie wczorajszy odcinek zafrapował. O Tyrionie wiem. Nie wiem co z resztą tak z grubsza smile
Obserwuj wątek
    • marusia_ogoniok_102 Re: GoT 09.06.14, 17:13
      O Aryi już się nic nie da powiedzieć, nie mam pojęcia, w jakim kierunku idą scenarzyści - w książce nie doszli do Orlego Gniazda.

Ale dopóki Ogar żyje - przyjmuję wszystko smile
      • ola Re: GoT 09.06.14, 17:28
        Jesteś pewna, że chcesz spojler?

O Aryi akurat bardzo dużo można powiedzieć, na dzień dzisiejszy przebywa za morzem i uczy się na kilera.
        Tyrion też za morzem, z tego co pamiętam szukał Dany a znalazł... innego Targaryena.
        Chcesz więcej?
        Tak w ogóle książka nie idzie w żadnym logicznym kierunku, mnoży postacie, mnoży wątki, abstrahuje od układu odniesienia.
        Nie wiem co zrobią z tym scenarzyści. Będą chyba musieli zaprzyjaźnić się z nożyczkami.
        Chcesz spojler o Jonie Snow?
        • mama_dziecka3 Re: GoT 09.06.14, 21:49
          ola napisała:

> Chcesz spojler o Jonie Snow?

Taaaaaaaak big_grin i o wszystkim innym, dużo dużo dużo big_grin
          • ola Re: GoT 09.06.14, 23:01
            Bitwę o mur zakończy przybycie Stanisa i wzięcie do niewoli Mance'a.
            Stanis będzie chciał spalić Mancowe dzieci, ale Jon pokrzyzuje mu plany. Jon raczej zginie. Moim zdaniem jest to dosc wyraznie napisane, niezaleznie od tego jak bardzo by mnie to wku...alo.
            • rhaenyra Re: GoT 09.06.14, 23:03
              ale jego dusza przezyla!!!!!
      • rhaenyra Re: GoT 09.06.14, 17:30
        mysle ze arya tak jak w ksiazce wyruszy na waskie morze tyle poprzeciagaja jeszcze troche lazenie bez celu z ogarkiem tongue_out
    • rhaenyra Re: GoT 09.06.14, 17:42
      spojlery tongue_out

Arya zostawi umierajacego ogara i wyruszy za waskie morze żeby sie uczyc w domu bieli i czerni na super wypasiona asasynke zmieniajaca twarz tongue_out ( a nauka bedzie polegac glownie na oporzadzaniu trupow i dostawaniu wpier*** tongue_out )

tywin umrze i dobrze big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

cersei dostanie jeszcze wiekszej paranoi i wyznaczy nagrode na glowe tyriona (w wyniku czego spadnie wiele niewinnych karlich glow), a sama bedzie sobie umilac czas z kochanka
      bedzie kunla przeciwko malgoscie , ale troche jej nie wyjdzie w skutek czego polazi troche nago po miescie

jamie pojedzie zawracac tylek dalszej rodzinie

sansa i paluszek beda kombinowac i zajma sie robinem, a z troski o jego zdrowie zadbaja o odpowiednia suplementacje jego diety tongue_out
      • ola Re: GoT 09.06.14, 17:52

Jon Snow najpierw zostanie Lordem nocnej straży a potem umrze
        Sam popłynie do akademii maestrów, po drodze umilając sobie zycie z Goździk.
        Dany utknie na wschodzie a smoki wymkną jej się spod kontroli.
        Pojawi się mnóstwo nowych postaci, w tym takie, które miały juz od lat nie żyć (na przykład Aegon Targaryen)
        • marusia_ogoniok_102 Re: GoT 09.06.14, 18:46
          Jon Snow nie umiera. Dostaje cztery razy sztyletem ale wcale nie jest powiedziane, że umiera. Zdecydowanie sprzeciwiam się rozpowszechnianiu takich pogłosek!
          • mama_dziecka3 Re: GoT 09.06.14, 21:52
            No o tej domniemanej śmierci Jona czytałam i również przeważają opinie, że nigdzie nie jest napisane, że ginie. Nie wiem tylko czy to nie pobożne życzenia fanów, którzy do końca mają nadzieję wink
            • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 14:22
              Dochodzi jeszcze tajemnica wokol pochodzenia Jona...
        • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 13:38
          Z Aegonem najbardziej podoba mi sie, ze prawdopodobnie zyje dzieki lysej pale Varisowi. A o co chodzilo z tym chlopem, co on go wiezi w stole (?, jakims meble w kazdym razie) i dlaczego ten trzeci lord starzec tak naparwde udaje swoja niedoleznosc?
          • rhaenyra Re: GoT 11.06.14, 14:15
            varys gdy byl malym chlopcem nalezal do wedrownych aktorow czy czegos takiego
            pewnego razu kupil go czarownik
            dal chlopcu napoj po ktorym nie mogl sie ruszac ani krzyczec ale wszytko czul
            a nastepnie wykastrowal i wrzucil klejnoty do ognia ( bo to jakies czary mialy byc)
            okaleczony maly varys zostal wywalony na ulice zeby umarl
            ale zawzial sie i nie umarl smile
            zostal zlodziejem
            szkolil innych zlodzieji i szybko nauczyl sie ze zawartosc listow jest cenniejsza niz zawartosc sakiewek
            i tak stal sie pajakiem
            a kiedy juz byl dorosly i ustawiony znalazl skur%$# ktory go okaleczyl i trzyma go w pudle
            • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 14:18
              Czyli zostal pierwsza w historii ofiara tzw. swiadomej narkozy uncertain. Mimo wszytsko dla mnie od poczatku byla to postac bardziej pozytywna niz negatywna.
      • rhaenyra Re: GoT 09.06.14, 17:56
        spojlery ciag dalszy

catelyn po smierci jest jeszcze bardziej wkurzajaca niz za zycia

brienne spotka catelyn

jon zostaje lordem dowodca i robi domowke ze stannisem, dzikimi, olbrzymami i czerwona baba. grilluja falszywego krola za murem, a potem dostaje kose

gilli z flaszywym dzieckiem smoczym dziadkiem i samem urywa sie z imprezy na rozkaz jona

ramsey hajta sie z flaszywa arya

prawdziwy mance i 6 wlocznikami ida odbic arie, mance konczy w klatce w plaszczu
        • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 13:39
          Dlaczego z falszywym dzieckiem?
          • rhaenyra Re: GoT 11.06.14, 14:06
            krol za murem ma kobite, a kobita rodzi dziecko
            jon zamienia dzieci zeby czerwona baba nie zgrillowala dziecka mance
            • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 14:23
              Czyli zgrilluje synka Gilly?!
              • rhaenyra Re: GoT 11.06.14, 14:29
                nieeeee

jon wie cze czerwona ma ten durny fetysz z paleniem krolewskiej krwi
                wiec prewencyjnie zamienia dzieci
                wiec gdyby czerwona chciala spalic dzieciaka to sie dowie to to nie maly ksiaze wiec na darmo palic nie bedzie ( przynajmniej taki jest plan)
                • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 14:47
                  A czy czerwona baba to Melisandre? Sorry, znam tylko nazwy wlasne w wersji oryginalnej.
                  • rhaenyra Re: GoT 11.06.14, 14:51
                    nom
      • annajustyna Re: GoT 11.06.14, 13:30
        Cersei bedzie miala kochanke czy kochanka?
        • rhaenyra Re: GoT 11.06.14, 14:37
          zeby zycie mialo smaczek
    • sueellen Re: GoT 09.06.14, 17:49
      ja bym sie chciała dowiedzieć o co chodzi z kiblem.
      • triss_merigold6 Re: GoT 09.06.14, 18:02
        Tywin zostaje trafiony z kuszy w wychodku i tam umiera. Okazuje się, że jednak nie sr... złotem.
    • mama_dziecka3 Re: GoT 09.06.14, 21:53
      Mnogość wątków i postaci powala.
      • rhaenyra Re: GoT 09.06.14, 22:05
        a chcesz wiedziec co sie dzieje w dorne?tongue_out
        • mama_dziecka3 Re: GoT 09.06.14, 22:10
          Chcę wiedzieć wszystko smile Wal!
          • rhaenyra Re: GoT 09.06.14, 22:52
            w dorne rzadzi ksiaze doran, brat oberyna i ellli
            ma podagre , corke, 2 synow i nerwy ze stali
            dowiaduje sie o smierci zmiji i zamyka jego corki zeby nie polecialy sie mscic za ojca

jego najstarsza corka i dziedziczka arianna ( w drone nie sa tacy powaleni jak w reszcie westeros ze tylko synowie dziedzicza tytuly ) mysli ze tatus jej nie kocha
            bo nie znalazl jej jeszcze meza ( jako kandydatow przedstawia jej samych brzydkich oblesnych dziadow, ktorych mloda oczywiscie odrzuca), w dodatku przeczytala list w ktorym ksiaze obiecuje jej mlodszemu bratu ze bedzie jego nastepca

zeby zrobic papciowi na zlosc i ogolnie zeby bylo girl power bierze udzial w spisku majacym na celu ukoronowanie Myrcki ( narzeczonej swojego najmlodszego brata) gdyz iz myrcella jest starsza od totemma wiec po dornijsku to ona powinna byc krolowa
            spisek sie nie udaje a myrcka traci ucho ( auc )

arianna laduje u tatusia na dywaniuku a ten jej tlumaczy jak krowie na rowie
            ze uklad byl taki ze byla zareczona z viserysem i miala zostac krolowa kiedy on odzyska tron
            wszystko bylo utrzymywane w najwiekszej tajemnicy dlatego musial przedstawiac jej starych oblechow zeby miec pewnosc ze ich odrzuci
            a jej nie mogl o niczym powiedziec bo jest straszna papla i by wygadala
    • lorelailee Re: GoT 11.06.14, 15:28
      ja cos kojarze ze Dany wychodzi za maz za ktoregos tam syna tych dawnych panow- zeby w miescie zapanowal spokoj, bo ludzie zaczynaja sie przeciw niej buntowac i dochodzi do atakow i mordow na unsullied.
      Pewnego dnia przychodzi pasterz i pokazuje jej spalone kosci- mowi ze zrobil to jeden z jej smokow, Dany mowi ze w zamian za spalona owce dostanie od niej nowe stado. Pasterz mowi ze to nie owca, tylko kosci jego 5 letniej coreczki... Dany zamyka smoki - ale tylko 2, ten najwiekszy i najbardziej dziki ucieka.
      Potem jak wyszla za maz za jednego z tych synow dawnych panow- okazuje sie ze organizuja takie walki na arenie, i jej 2 smoki tez biora w tym udzial. Pewnego dnia dochodzi do jatki i przylatuje ten czarny Drogon ktory zwial, wpada na scene i spala wszystko w kolo, ludzie probuja go jakos opanowac ale nic z tego im nie wychodzi, wiec Dany zeskakuje na arene, dosiada go i odlatuja.
      Laduja w jego kryjowce gdzies chyba za dornijskim stepem (tu mozecie mnie poprawic bo nazw nie pamietam dobrze), w koncu Dany postanawia ze musi wrocic do cywilizacji i byc krolowa, idzie wiec na piechote, idzie i prawie pada z wycienczenia. Nagle widzi cale khan i zwiadowce na koniu, nadlatuje Drogon i ona czeka na przybycie Khala- okazuje sie ze Khalem jest ten ktory wczesniej bym z Khalem Drogo a ktory sie jej przeciwstawil (na tym skonczylam czytac ...)
      Tyrion laduje za morzem i jego losy sa jakies malo interesujace- ciagle szuka miejsca- gdzie ida wszystkie k.rwy i w sumie to jakos malo mnie jego story obeszla.
      Cersei laduje w niewoli, i zeby sie wykupic musi nago zupelnie przejsc przez cale miasto i wyznac swe winy, wiec idzie- ludzie ja obrzucaja zgnilymi warzywami, g.wnem i obelgami, Cersei przezywa ponizenie i oczywiscie rodzi to w niej chec zemsty na tym kaplanie i calym zakonie, ktory jej kazal odbyc ten 'walk of shame'. Ogolnie to jest odseparowana od Tommena-jej syna, ktory po Joffreyu zasiada na tronie, i w sumie po prostu jest skazana na sama siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka