14.06.14, 15:04
Na jaki kolor najczęściej malujecie paznokcie u stóp?
Lato-wiadomo,odkryte buty. Jaki kolor jest teraz w modzie i czy w ogóle panuje jakaś moda w lakierach?smile
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Paznokcie 14.06.14, 15:14
      granatowy z metalicznym połyskiem- wygląda to super. i tam mam prawie przez całe lato.
      a sporadycznie krwista czerwień, lub bardzo ciemne bordo/praktycznie brąz.
      chociaż do mojej karnacji (śniadej) pasuje niemal każdy kolor- również jasny, pastelowy, bo wtedy podkreśla kolor opalenizny.

co do mody -nie znam się na modzie lakierowej, ja po prostu lubię ciemne. chociaż nie, jakieś oranże, czy czerwienie w oranż wpadające- takie kolory co roku na lato powracają.
      młode dziewczyny malują tez na neonowe kolory.
      • aqua48 Re: Paznokcie 14.06.14, 15:29
        Nasycona czerwień, taki kolor najbardziej lubię na stopach.
    • vilez Re: Paznokcie 14.06.14, 15:29
      Dziś mam trawiasto zielone. Bateria lakierów w lodówce.
    • beataj1 Re: Paznokcie 14.06.14, 15:46
      Ostatnie moje lakiery w kolejności od ostatniego:
      Granatowy,
      srebrny
      turkusowy
      pomarańczowy
      fioletowy (jedna noga jaśniejszy druga ciemniejszy)
      neonowo różowy z białymi drobinkami
      błekitny
      zielony

poza frenchem którego nie lubie - używam wszystkich
    • agaja5b Re: Paznokcie 14.06.14, 16:01
      Teraz mam paznokcie w odcieniu miętowej zieleni, a poza tym maluję albo na ciemoczerwony, albo na bordo prawie brąz, albo jakis szaro-brązowy bym go określiła. Neonowych paznokci nie miewam.
    • edelstein Re: Paznokcie 14.06.14, 16:24

Neonowy roz lub niebieski/granatowy.
    • beliska Re: Paznokcie 14.06.14, 17:34
      Jest lakierowa modabig_grin Nie śledzę jednak.
      Najbardziej lubię intensywną, jaśniejszą czerwień. Zdecydowanie najładniej wygląda moja stopa z paznokciami w takim kolorze świeżej krwi.
      Poza tym o ile pamiętam w tej chwili mam: bordo, pomarańcz, stonowany żółty, koral, kobalt i szmaragd.
    • ciaste-czkowa Re: Paznokcie 14.06.14, 17:39
      biskupi z połyskiem żelowym, u rąk nie maluję bo pracuś jestem smile
    • angazetka Re: Paznokcie 14.06.14, 18:03
      W nosie mam ewentualne mody, maluję, jak lubię, czyli na granat albo fiolet.
    • gretchen184 Re: Paznokcie 14.06.14, 18:10
      w tym temacie nie kieruję się modą
      od lat maluję paznokcie na krwistą czerwień albo mocny pomarańczowy perłowy
      raz na jakiś czas kupuję inny kolor ale zawsze wracam do moich ulubionych
    • guderianka Re: Paznokcie 14.06.14, 18:16
      Czerwony, latem niebieski i fuksja, pierwszy raz w życiu mam teraz french-oswajam się
    • brak.polskich.liter Re: Paznokcie 14.06.14, 18:30
      Rozne odcienie czerwieni (aktualnie kolor wozu strazackiego, zarowno na rekach, jak i nogach), wisniowy, purpura, czerwonawy braz. Zima na ogol ciemniejsze, latem jasniejsze.

Nie mam pojecia, jaka teraz jest moda, od wielu lat mam dosc stale preferencje kolorystyczne.
      • beverlyja90210 Re: Paznokcie 14.06.14, 19:49
        Teraz mam ciemny róż, mój nowy nabytek lakier z H&M i w niedziele bedzie drugi tydzień jak sie trzyma!!! kosztował grosze bo chyba 6 zł z groszami zapłaciłam za dwa drugi to jakiś z brokatem i jest rewelacyjny. U rak zawsze maluje na jakies delikatne pastele

A co powiecie na niemalowanie paznokci u stóp????
        Coraz czesciej widze młode kobiety bez pomalowanych paznokci w klapkach i eee jakos dziwnie mi too wyglada juz wolałabym chyba u rak niepomalowane
        • morgen_stern Re: Paznokcie 14.06.14, 22:52
          Yyyy mam niemal 40 lat i nigdy nie malowałam paznokci u stóp, w tym roku mam sobie zamiar zrobić hybrydę, nie wiedziałam, że teraz jest moda na niemalowanie, może w takim razie zrezygnuję tongue_out
        • aankaa Re: Paznokcie 14.06.14, 23:21
          A co powiecie na niemalowanie paznokci u stóp????
          Coraz czesciej widze młode kobiety bez pomalowanych paznokci w klapkach i eee jakos dziwnie mi too wyglada juz wolałabym chyba u rak niepomalowane

zadbanym wystarczy b.jaśniutki róż , bezbarwny, delikatny french
        • angazetka Re: Paznokcie 14.06.14, 23:35
          Jak chcę, to maluję, jak nie chcę, to nie maluję. Nie mam do malowania paznokci (zwłaszcza u innych) stosunku ideologicznego i dziwię się nieco tym, którzy mają wink
          • agaja5b Re: Paznokcie 15.06.14, 12:36
            Ano dokładnie, malowanie pazokci to nie jest dogmat, ale niktórzy jak widać bardzo chca go stworzyć, musza bo sie uduszą.
        • pederastwa Re: Paznokcie 15.06.14, 17:12
          > A co powiecie na niemalowanie paznokci u stóp????

Nic nie powiemy. NIe obchodzą mnie cudze paznokcie.

>>juz wolałabym chyba u rak niepomalowane

U rąk pomalowane miałam ze 3 razy w życiu. Nie cierpię pomalowanych paznokci u rąk.
        • miss_fahrenheit Re: Paznokcie 30.07.19, 17:33
          beverlyja90210 napisała:

> A co powiecie na niemalowanie paznokci u stóp????

Zupełnie normalne.
    • cosmetic.wipes Re: Paznokcie 14.06.14, 20:09
      Od klasycznej, krwistej czerwieni do ciemnego bordo, niemal śliwki. Może być mat, połysk, perła brokat, wsiorawno byle w powyższej palecie.
    • tuya Re: Paznokcie 14.06.14, 21:24
      Aktualnie żółto-niebiesko-zielone, na cześć mundialu.
    • klubgogo Re: Paznokcie 14.06.14, 21:29
      Jest jakaś tam moda na paznokcie. Dla mnie modne paznokcie to wypielęgnowane paznokcie przy wypielęgnowanych stopach. najładniejszy lakier nie będzie dobrze wyglądał przy żółtych zrogowacialych piętach i popękanej czy rozdwajaącej się płytce paznokcia.

U stóp noszę ciemnoszary, granatowy, brązowy - raczej ciemne, u dłoni mam etap tylko na jasne typu nude. Wybieram takie kolory, wktorych dobrze się czuję. Lakier u stóp mam zawsze inny niż u dloni, ale oczywiście pasujący do siebie.
    • ira_07 Re: Paznokcie 14.06.14, 22:15
      Granat. Ale ja mam w tym roku sionora na paznokciu tongue_out i tylko ten kolor mi pozostaje.
    • incubus_0 Re: Paznokcie 14.06.14, 22:40
      Gorzka czekolada. Uwielbiam brązy na paznokciach u nóg. U rąk raczej nie maluję, bo szybko schodzi, chyba że robię shellac (u nóg latem zawsze). Trzyma się super, nie ściera, nie rysuje.
    • tomelanka Re: Paznokcie 14.06.14, 22:53
      Właśnie sobie pomalowalam na, jak to okreslil maz, kolor paznokcia smile manhattan wyrownujacy płytkę, taki mleczny, rewelacja. Lubię też róże i czerwienie, koralowy. Czasem jakiś mietowy czy inny granat. Jak mam odkryte stopy to muszę mieć paznokcie u rąk w tym samym kolorze. Zimą nie zawsze mam stopy pomalowane albo bezbarwnym
    • piepe Re: Paznokcie 15.06.14, 00:20
      Ledwo ogarniam, aby nie szorować pazurami o podłogę, a piętami nie niszczyć pościeli. Gdy widzę laskę z kolorowymi pazurami na nogach mam wrażenie, ze jest co najmniej bezrobotna.
      • iza232 Re: Paznokcie 15.06.14, 14:28
        piepe napisał(a):

> Ledwo ogarniam, aby nie szorować pazurami o podłogę, a piętami nie niszczyć poś
        > cieli. Gdy widzę laskę z kolorowymi pazurami na nogach mam wrażenie, ze jest co
        > najmniej bezrobotna.

??????????????????????????????????????????????????????????????
      • edelstein Re: Paznokcie 15.06.14, 14:59

30minut raz na 3tyg? Czy 15raz na tydzien to taka niesamowita ilosc czasu?
        Skrocenie paznokci u rak i nog to 5min.z pietami nic nie robie,przejezdzam pilnikiem przy okazji kapieli i tyle.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
        Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
        Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
        Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
      • edelstein Re: Paznokcie 15.06.14, 15:00
        30minut raz na 3tyg? Czy 15raz na tydzien to taka niesamowita ilosc czasu?
        Skrocenie paznokci u rak i nog to 5min.z pietami nic nie robie,przejezdzam pilnikiem przy okazji kapieli i tyle.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
        Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
        Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
        Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
      • czekoladazkremem Re: Paznokcie 30.07.19, 17:14
        Raz na dwa tygodnie naprawdę można znaleźć tę godzinkę i przejść się na dobry pedicure z malowaniem/ żelem. Dla mnie zadbane stopy to podstawa. Miałam taką sąsiadkę kiedyś, co to na nic czasu nie miała i wydziwiała, że ja zawsze "zrobiona" - ale najnowsze seriale znała na pamięć.
    • a1ma Re: Paznokcie 15.06.14, 14:38
      Nasycony - najczęściej czerwienie albo ciemne róże. Robie na stopach hybryde od lat, wytrzymuje ok 5-6 tygodni (latem zmieniam troche częściej). Nie pamietam juz, kiedy miałam niepomalowane paznokcie.
      • czar_bajry Re: Paznokcie 15.06.14, 14:58
        u stóp zawsze są to czerwienie lub ciemne róże, kiedyś robiłam francuski.
    • neffi79 Re: Paznokcie 15.06.14, 15:36
      czerwien, french z bardzo cieniutkim białym paseczkiem bo gruby wygląda nieestetycznie

No i zawsze zasada: u rąk inny kolor niż u stóp. Nigdy jednakowo, wyjątek to delikatny french na jednych i drugich
      • 3-mamuska Re: Paznokcie 15.06.14, 16:14
        french z bardzo cieniutkim białym paseczkiem bo gruby wygląda nieestetycznie

No i zawsze zasada: u rąk inny kolor niż u stóp. Nigdy jednakowo, wyjątek to delikatny french na jednych i drugich

W tym roku zakochalam sie w czerwieniach na dłoni, ale mysle o chybrydowym na paznokcie stop.
        Z frenczem jest o tyle dobrze ze nie widać tak bardzo jak sa odrosty.
        -----------------
        ,,Miłość jest bólem ,powiedział zając jeża ściskając"
    • leanne_paul_piper Re: Paznokcie 15.06.14, 15:42
      Nie maluję w ogóle paznokci u stóp, u rąk przeciągam lakierem bezbarwnym.
      Nie znoszę, jak ktoś mi coś robi przy paznokciach.
      A ewentualne mody są mi herzlich Wurst.
    • iza232 Re: Paznokcie 15.06.14, 16:28
      Różne odcienie czerwonego. Nie podoba mi się french na stopach.
      • zuzanna56 Re: Paznokcie 15.06.14, 17:57
        Czerwony, ciemny róż, turkus, jasny beż.
        • kasandramajk_30 Re: Paznokcie 27.04.15, 20:51
          Dla lubiących malować paznokcie polecam dołączenie do akcji charytatywnej: www.wzordonasladowania.pl/twoj-wzor.html Można paznokcie malować i pomagać smile
          • nelamela Re: Paznokcie 27.04.15, 21:07
            Na nogach różne barwy czerwieni-teraz krwista czerwień-uwielbiam smile.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Paznokcie 27.04.15, 21:16
      Zimą nie maluję. Jako, że już się przesiadłam na odkryte buty, mąż mi pomalował na amarantowo smile (no samej ciężko coś ostatnio big_grin)
      • bei Re: Paznokcie 27.04.15, 21:22
        Bialy perłowy, albo transparentny z drobinkami ( srebrny mus), albo nudne nudesmile
    • beata985 Re: Paznokcie 27.04.15, 21:46
      o właśnie, czas by pomalować, jutro zrobię przegląd lakierów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka