Dodaj do ulubionych

Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ?

30.06.14, 20:33
Tak,nudzi mi się a na Polsacie przerwa (oglądam mój ulubiony film tongue_out )
Które typowałybyście na szczęsliwe kobiety ?I to nie po tym CO piszą,a po tym JAK piszą smile

Ciekawa jestem Waszych typów.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 20:41
      misterni
      vilez
      verdana
      kropkakom
      moofka
      asia_i_p
      mika.p
    • ichi51e Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 20:41
      Wiekszosc wydaje sie zadowolona. Sa tez takie ktore sa zadowwolone tylko wtedy gdy cierpia - wot taka sprzecznosc.
    • mid.week Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 21:05
      poziom szczęścia przekłada się na życzliwy stosunek do świata więc... niewiele ich big_grin
      • klamkas Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 21:13
        Czy ja wiem - moja matka czerpie radość i szczęście z dowalania i unieszczęśliwiania innych. Jak jest miła i życzliwa, to zawsze o coś jej chodzi, chce coś ugrać - ostatnio jest życzliwa i milutka bo chce udowodnić, że jest tym lepszym rodzicem wink.
        • mid.week Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 21:16
          big_grin big_grin big_grin
        • heca7 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 12:37
          To chyba jesteśmy siostrami wink Moja to klasyczny wampir energetyczny.
    • cherry.coke Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 21:06
      Te co zakladaja malo watkow...
      • karola1008 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 02.07.14, 07:52
        cherry.coke napisała:

> Te co zakladaja malo watkow
        To ja, to ja! big_grinbig_grinbig_grin
        • echtom Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 02.07.14, 08:00
          Też się łapię smile
    • naomi19 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 21:31
      przyszla mi do glowy e_on
      od gretchen tez bije spokoj, odkad zerwala kontakty z rodzicami
      vilez i triss są tak pewne siebie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, ze na pewno zyje im sie latwiej, niz osobie, ktora jest niepewna swoich pogladw i siebie
      na pewno jest ich wiecej, ale to sa pierwsze osoby, ktore i przyszly do glowy
      • e_on Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 12:19
        Fajnie smile
        Czuję się szczęśliwa i czuję się też farciarą.
        Jednak chciałabym dodać, że dla mnie w ogólnym poczuciu szczęścia i spełnienia jest też miejsce na różne nastroje i emocje. Tak to widzę.

A ja sama nie potrafię ocenić poziomu szczęścia innej osoby. Wydaje mi się, że szczęśliwe nie są osoby, które muszą sobie poprawiać samoocenę kosztem innych albo są agresywne. Ale może to też nie jest prawda... Nie wiadomo smile

Jedna obserwacja z reala: myślę, że łatwo można się przejechać na ocenianiu, że ktoś " (nie) wygląda na szczęśliwego", tzn. w sytuacjach gdy tej osoby nie widujemy zbyt często. Bo łatwiej chyba zaobserwować nastrój niż poczucie szczęścia. Które owszem - czasem jest widoczne, ale chyba nie non-stop. Największy szczęściarz ma gorsze momenty, a największy smutas chwile prawdziwego zadowolenia. Tak mi się wydaje.

Choć może skłonność do zasmucania się i niezadowolenia z wiekiem zostawia trwałe ślady na twarzy? Tak teraz się zastanawiam...
    • mamako2216 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 21:31
      Ja
    • mamawojtuska79 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 22:00
      Te, które mają zdrowe dzieci.
      • bei Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 22:08

Mam nadzieję, że wszystkie smile
        Jeśli nawet zdarza się trudny czas, to po burzy słońce.
        Niech ziemia wybucha tęczami smile!

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
        • klamkas Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 22:14
          <rzyg tęczą> czy jakoś tak wink
        • mamaemmy Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 22:29
          bei napisała:

>
          > Mam nadzieję, że wszystkie smile
          > Jeśli nawet zdarza się trudny czas, to po burzy słońce.
          > Niech ziemia wybucha tęczami smile!
          >

po Twoim wpisie ,Bei,myslę,że Ty na pewno potrafisz być szczęśliwa smile
          >
          >
          > olaromanska.blox.pl/html
          >
          > www.dlaleszka.cba.pl/
      • heca7 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 12:41
        Trzymam za Was kciuki. A szczególnie za Wiktorka kiss
      • pederastwa Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 13:21
        mamawojtuska79 napisała:

> Te, które mają zdrowe dzieci.

Oj, przypomniało mi się. Jak zdrowie Twoich chłopaków? Kojarzę, że młodszego trudne leczenie czekało.
        • mamawojtuska79 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 19:10
          pederastwa napisała:

> Oj, przypomniało mi się. Jak zdrowie Twoich chłopaków? Kojarzę, że młodszego tr
          > udne leczenie czekało.

Najgorsze chyba za nami. Wiktorka czekają jeszcze dodatkowe dwie chemie (poza protokołem), czyli kolejne 1,5 miesiąca w szpitalu. Wojtusia czeka operacja na migdałki i od września przedszkole. Ogólnie dajemy radę ale do szczęścia nam jeszcze dużo brakuje.
          • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 21:28
            Będzie dobrze, zobaczysz smile
          • rosapulchra-0 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 22:40
            Na pewno wszystko będzie dobrze. Życzę Wam tego z całego serca.
      • slawekopty Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 14:41
        mamawojtuska79 napisała:

> Te, które mają zdrowe dzieci.
        >

W sumie to możesz mieć rację wink to by tłumaczyło złośliwość z jaką niektóre użyszkodniczki podchodzą do "innego spojrzenia" na codzienne sprawy wink u jednej zauważyłem nawet progresję w związku z tym.
        • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 14:43
          Nie czujesz jak bardzo ta uwaga jest nie na miejscu?
          • slawekopty Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 15:00
            misterni napisała:

> Nie czujesz jak bardzo ta uwaga jest nie na miejscu?

Według mnie trochę ostra, ale autorka ma przecież dużo racji.
            • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 15:55
              Czyli tak jak myślałam, nie czujesz.
              • slawekopty Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:04
                misterni napisała:

> Czyli tak jak myślałam, nie czujesz.

Nie czujesz wink ja wiem co napisałem i zrobiłem to świadomie, a ty po prostu tego nie rozumiesz.
                • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:13
                  Ty nie czujesz i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie twierdzę nigdzie, że zrobiłeś to nieświadomie, to że nie czujesz, nie wyklucza świadomie nietaktownego zachowania.
                  • slawekopty Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:17
                    misterni napisała:

> Ty nie czujesz i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie twierdzę nigdzie, ż
                    > e zrobiłeś to nieświadomie, to że nie czujesz, nie wyklucza świadomie nietaktow
                    > nego zachowania.

Jeszcze raz powtórzę, czuję i wiem co napisałem, po prostu ty tego nie rozumiesz. Notabene rozwinąłem tylko wypowiedź poprzedniczki wink
                    • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:28
                      Nie poprawiaj sobie nastroju mniemaniem, że ja nic nie zrozumiałam, bo to nieprawda.
                      Jesteś nietaktowany i to jest fakt.
                      • slawekopty Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:47
                        misterni napisała:

> Nie poprawiaj sobie nastroju mniemaniem, że ja nic nie zrozumiałam, bo to niepr
                        > awda.

Nie poprawia mi nastroju świadomość że ktoś czegoś nie rozumie, a wręcz odwrotnie. Wywnioskowałem brak zrozumienia z twoich wypowiedzi, ale jeżeli się pomyliłem, to oczywiście przepraszam wink
                        • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 17:15
                          I słusznie, że przepraszasz.
          • rosapulchra-0 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:43
            misterni napisała:

> Nie czujesz jak bardzo ta uwaga jest nie na miejscu?

On nie czuje własnego smrodu, a co dopiero tego nietaktu, delikatnie mówiąc.
    • gazeta_mi_placi Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 22:40
      mamaemmy, guderianka, nenia, verdana, olena, kocianna, bergamontka, kkalipso, ashraf generalnie oprócz dwóch pierwszych wszystkie mi się pokrywaja z lista bogatych z innego watku.
    • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 22:55
      Ty na pewno jesteś szczęśliwa. smile
      I myślę, że wiele osób na tym forum jest szczęśliwych, a przynajmniej zadowolonych z siebie smile
      Natomiast ja czuję, że dużo pozytywnej energii mają w sobie Marychna, Nenia, Bei, Wegatka, Zona_mi, Vilez, Solerojla, Mallard, Verdana, Nanuk, Moofka, Morgen. Przepraszam, wszystkich nie wymienię, ale jest sporo osób, przy których cieple chciałbym się grzać wink
      Ja sama jestem częściej szczęśliwa niż nie i to też sobie cenię smile
      • gazeta_mi_placi Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 23:00
        >Przepraszam, wszystkich nie wymienię, ale jest sporo osób, przy których cieple chciałbym się grzac

smile
        • rosapulchra-0 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:50
          Nie ciesz się tak, bo na pewno nie przy twoim tongue_out
      • niutaki Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 23:00
        no chociazby Ty Mamoemmysmile
      • misterni Przepraszam ,przekręciłam jednego nicka :) 30.06.14, 23:24
        Miało być Solejrolia oczywiście wink
    • elle.hivernale Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 23:15
      Nie wiem czy tak konwencjonalnie szczęśliwe, ale pogodne duchem: antyideał, majenkir, kawka, beataj.
    • kkalipso Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 23:31
      Chyba żadna.
      • 3eneduerabe Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 30.06.14, 23:38
        ja np jestem szczesliwa ale tez mam taki charakter ze widze raczej pozytywy i swiat w rozowych okularach. Mam swoje mniejsze troski ale tak uwazam, ze jestem szczesliwa szczesciara. Forumowiczek nie znam- nawet nie za bardzo znam tutaj z forum, czesc kojarze ale mysle, ze wiele tutaj optymistek i pewnie przekroj spoleczny co do tej wlasnie szczesliwosci.
      • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 00:34
        kkalipso napisała:

Chyba żadna.

Skąd ten smutny wniosek? Sama nie czujesz się szczęśliwa?
        • kkalipso Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 11:57
          Ja - nie narzekam, nie martw się.

Wnioskuję, że może nie tyle co nieszczęśliwe co samotne, lepiej?
          • misterni Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 14:00
            Nie martwię się, tylko przypominam, że tez należysz do grona ematek. Czujesz się samotna?
    • 18lipcowa3 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 11:15
      wg mnie run away, moofka i ichie
    • edelstein Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 11:48
      Co rozumiesz przez definicje szczesliwego czlowieka? Pieniadze, rodzina, posiadanie bidetu?
      Definiowanie szczesliwosci ludzi poprzez ich wpisy moze byc b.mylace.
    • krejzimama Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 12:27
      Rosapulchra
    • kropkacom Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 12:59
      Forumki w udanych związkach, gdzie partner jest codziennym wsparciem. Chciałam napisać, że forumowe matki zdrowych dzieci, ale po ostatnich dyskusjach mam wątpliwości. Podobnie z pracą forumek.

Gdybym miała wybrać jedna forumkę byłaby to heca.
    • neffi79 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 13:41
      nie wiem, nie jestem w stanie tego ocenić po działalności internetowej. Nigdy nie będzie to obiektywne, nie oszukujmy sie.
      jedyne co moge powiedzieć to to, że jestem mega szczęsliwa bo w weekend oddam się szaleństwu zakupowemu w Riviera Maison. Kto czai klimat, wie co mówiętongue_out
      • neffi79 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 13:49
        zabawne jest takie wymienianie z nicków i zupełnie mija się z sednem pytania
        raczej pasuje do: kto jest sympatyczny i kogo lubie (albo komu chcę polizać tyłek), zatem to dwie rózne kwestie
        • kocio_007 Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 13:59
          Ja jestem szczęśliwa. Mam wspaniałą, kochającą się rodzinę, jesteśmy zdrowi. Mamy piękny dom, robimy w życiu ciekawe rzeczy (każde z osobna, a niektóre razem). Przed nami cały świat (tak smile a niedługo wyjeżdżamy na wspaniałe wakacje - razem! Lubimy spędzać ze sobą czas. Oczywiście, są z boku jakieś niepozałatwiane sprawy w dalszej rodzinie, jakieś zadawnione konflikty, itp. Ale jestem już na takim etapie, ze nie ma to dla mnie znaczenia.

Może komuś podpadnę, ale - mam nieodparte wraże nie, że osoby szczęśliwe, spełnione, z ciekawym życiem - nie mają czasu smażyć jakieś wąty na forum po kilka dziennie smile
          • yenna_m Re: Które emamy wg Was są naprawdę szczęśliwe ? 01.07.14, 16:35
            coś w tym jest...
      • bei Neffi 01.07.14, 13:50
        Cieszę sie Twoim szczęściem zakupowym smile
        • kocio_007 Re: Neffi 01.07.14, 13:59
          ja też kocham RM smile Wielkich zakupów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka