Dodaj do ulubionych

Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczkowate

06.07.14, 19:05
allegro.pl/tamaris-baleriny-brazowy-38-skorzane-nowe-i4370863532.html

sprzedająca twierdzi, ze sa takie jak w opisie

i co teraz? nie chce tych butów
Obserwuj wątek
    • iwonapa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:06
      allegro.pl/tamaris-baleriny-brazowy-38-skorzane-nowe-i4370863532.html
    • ichi51e Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:08
      Te na zdjeciu sa brazowe.
      Wystaw moze ktos szuka sraczkowatych?
      • iwonapa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:13
        może ty szukasz? chetnie ci odstapię
    • best_bej Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:13
      towar kupiony przez Internet można zwrócić bez podania przyczyny, składając pisemne oświadczenie w terminie 10 dni kalendarzowych. Liczy się go od dnia wydania towaru
      • zana781 bEST 06.07.14, 19:16
        nIE OPOWIADAJ BZDUR(COS TAM SLYSZLAS, ALE POWTORZYC DOBRZE NIE POTRAFISZ), a autorce watku to dobrze, za chamska odpowiedz..Bujaj sie z nimi.
        • iwonapa Re: bEST 06.07.14, 19:20
          zana781 napisała:

> ..Bujaj sie z nimi.

a to nie jest chamskie
        • best_bej Re: bEST 06.07.14, 19:20
          ezakupy.uokik.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/zwrot-towaru-i-odstapienie-od-umowy/
          • best_bej Re: bEST 06.07.14, 19:24
            chyba ze sprzedawca jest osoba prywatna wtedy przyjecie zwrotu to tylko dobra wola
          • kwietniowka2011 Re: bEST 06.07.14, 19:28
            nie kupiła od firmy i w dodatku w drodze licytacji, więc może co najwyżej odesłać towar niezgodny z umową w drodze reklamacji
            fotki zrób, do allegro zgłoś, choć to pewnie niewiele da
            • arwena_11 Re: bEST 07.07.14, 09:04
              może też zgłosić do US od razu lub pośledzić wystawcę i zebrać dowody na handlowanie bez DG.
              Poza tym głupotą jest kupowanie u osób z małą ilością pkt nie za pobraniem lub nie odbierając osobiście.
      • meskakoszula Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:25
        to chyba nie dotyczy licytacji
      • ophelia78 Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 08:53
        >towar kupiony przez Internet można zwrócić bez podania przyczyny,

Owszem, ale tylko jeslu kupiło się go w SKLEPIE internetowym. A tutaj Spredający z All nie jest sklepem i nie musi przyjąć zwrotu. Jest osobą fizyczną.
        Jedyne, co możesz zrobić, to buty ZAREKLAMOWAĆ - jako powód podajac neizgodność z opisem. Z tym, ze Sprzedajacy może reklamację uznać bądź nie (w tym przypadku jak widac raczej bedzie na nie...). Mozesz zaryzykowac i odesłać buty paczką za pobraniem, ale ryzykujesz, że Sprzedający paczki nie odbierze, ona wróci do Ciebie i jeszcze podniesiesz dodatkowe koszty "podrózy" powrotnej paczki.

Na Twoim miejscu ponegocjowałąbym jeszcze ze Spzredającym, a potem sama wystawiła te buty na All. Pewnie będziesz i tak stratna, ale moze choć część kasy odzyskasz.
    • iwonapa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:19
      Zana, gdzie odpowiedzialam chamsko?
    • jematkajakichmalo Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:50
      zrob prosze fotke i wrzuc tu to Ci powiemy dokldnie jaki to kolor.

jezeli jest faktycznie sraczkowaty to obejrzyj te buty dokladnie czy nie jaka podroba. Akurat baleriny tamarisa nosze od lat i nigdy nie widzialam w ofercie sraczkowatych. Te brazowe co sa na zdjeciu owszem.
    • pederastwa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:52
      Takie ryzyko zakupów w necie. Wrzuć zdjęcia butów, które otrzymałaś, ale imho za wiele nie zdziałasz.
      • pederastwa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 19:54
        To te są: www.zalando.pl/tamaris-baleriny-brazowy-ta111a0jn-o11.html
        Nie ma sraczkowatych w ofercie.
        • ichi51e Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 21:16
          Moze zagroz ze zglosisz ze podroby sprzedaje? Mam 40 wiec nie wezme :p
    • jakw Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 06.07.14, 23:33
      Pewnie możesz coś nabluzgać w ocenie sprzedającego. I pewnie to tyle.
      Przy czym te na załączonym linku wyglądają jednak na trochę sraczkowate. Może to kwestia intepretacji koloru?
    • aga.doris Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 08:33
      Hmmm... generalnie sraczka jest brązowa...wink Wszystkie ciepłe odcienie brązu są sraczkowe.
      Ja bardzo lubię zimne brązy, takie złamane szarością, brązy kakaowe lub bardzo ciemne. Moim zdaniem za zalinkowanych zdjęciach widać "jaki" to kolorwink
    • gazeta_mi_placi Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 09:22
      Jeżeli kolor butów różni się od tego ze zdjęcia masz prawo do zwrotu.
      Jedno małe "ale". Kolor "sraczkowaty" to też brązowy, po prostu jasnobrązowy.
    • iwonapa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 12:49
      lubię brązowe buty, kolor taki jak ze zdjecia, dla mnie to taki ciemny brąz, a ja dostałam taki jakby orzech laskowy
      • kaamilka Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 12:57
        orzech laskowy to nie sraczka tongue_out
        I te ze zdjęcia to właśnie jasny ciepły brąz
        • gazeta_mi_placi Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 13:19
          Ja widzę na zdjęciu z Allegro ciemny brąz, może ostatecznie średni, ale na pewno nie jasny.
          Może niech autorka wklei zdjęcia butów które dostała, porównamy z tymi z Allegro.
      • to_ja_tola Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 22:27
        iwonapa napisała:

> lubię brązowe buty, kolor taki jak ze zdjecia, dla mnie to taki ciemny brąz, a
        > ja dostałam taki jakby orzech laskowy

no ale wrzuć te zdjęcia tych "sraczkowatych"
    • iwonapa Re: Zdjęcie 07.07.14, 18:15

zdjęcie
      • gazeta_mi_placi Re: Zdjęcie 07.07.14, 18:46
        Kolor butów faktycznie różni się od tych z aukcji, jest jaśniejszy.
        Ładna sofa big_grin
      • pederastwa Re: Zdjęcie 07.07.14, 19:12
        Moim zdaniem sraczkowate zdecydowanie nie są. Kolor mają może o ton jaśniejszy niż w aukcji, ja bym się nie czepiała. Taki "urok" zakupów towaru, którego nie widzisz na własne oczy.
        • annajustyna Re: Zdjęcie 07.07.14, 22:26
          W opisie bylo, ze brazowo-bezowe.
      • agnewo Re: Zdjęcie 07.07.14, 22:22
        czy to aby przypadkiem nie sa podrobki ? bo ja widzialam te buty w sklepie na zywo i roznia sie od tych ze zdjecia wrzuconego przez ciebie , w sklepie byly rzeczywicie dosc ciemno brazwe.
      • to_ja_tola Re: Zdjęcie 07.07.14, 22:27
        eeee przeszadzasz....mnie się tam podobają.Nawet ładniejsze niż na allegro smile
    • mynia_pynia Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 18:19
      I zapłaciłaś za buty tamaris odkupione od kogoś 111 zł!
      Masakra jakaś.
      • iwonapa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 18:43
        mynia_pynia napisała:

> I zapłaciłaś za buty tamaris odkupione od kogoś 111 zł!
        > Masakra jakaś.

za nowe, bo są nowe, dałam 111 zł, to masakra duzo czy masakra mało?
        • gazeta_mi_placi Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 18:47
          A ile kosztują takie same w sklepie?
          • iwonapa Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 18:50
            199 zł, cena w sklepie internetowym
            • gazeta_mi_placi Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 18:56
              Jeśli kolor absolutnie nie jest do zaakceptowania reklamuj, masz prawo reklamować nawet u prywatnej osoby i z licytacji jeśli towar różni się od opisu i zdjęcia z aukcji lub ma inne wady.
              Najpierw spróbuj z kupującą po dobroci, może jak zwrócisz jej za koszt wysyłki i wystawienia aukcji to się zgodzi, inaczej czeka Cię bujanie z reklamacją, Ty jej napiszesz, że kolor sraki ona po odbiorze paczki, że taki jak miał być.
              Oczywiście zawsze możesz iść do sądu, ale wiadomo...
              Dlatego spróbuj po dobroci.
              • viviene12 Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 08.07.14, 18:03
                pierdu pierdu
                kolor opisany to odcienie bezu i brazu

co niby chcesz reklamowac? Wyobraznie? czy ustawienie monitoru?
                • aneta-skarpeta Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 09.07.14, 12:25
                  dla mnie ten kolor mieści się w granicy zdjecia z allegro, gdzie wiadomo, że różnie kolory wypadają

jest to dla mnie średni brąz, b. podobny do tego na aukcji

bym się nie czepiała

a przy tym, że na uakcji jest napisane brąz i odcienie beżu- to juz w ogóle
    • kosheen4 Re: Allegro-kupiłam brazowe buty, dostałam sraczk 07.07.14, 19:29
      gdybym nie miała stopy jak podolski złodziej wink to bym je od ciebie odkupiła, podobają mi się, ale pięta by wychodziła.
      osobiście podziałałabym czarną pastą, ale sposobu nie polecam, bo nie każdy lubi efekt.
    • iwonapa a szewc nie pokoloruje? 07.07.14, 19:35
      na ciemniejszy kolor? albo ja sama brązową pastą?
      • kosheen4 Re: a szewc nie pokoloruje? 07.07.14, 21:04
        iwonapa napisała:

> na ciemniejszy kolor? albo ja sama brązową pastą?

jest szansa na sukces. spróbować można.
      • annajustyna Re: a szewc nie pokoloruje? 07.07.14, 22:27
        Pasta zawsze mozna ciut przyciemnic.
    • iwonapa a może to rzeczywiscie podróbka? 08.07.14, 17:03

ktoś tu z was zasugerował, i moze rzeczywiscie? ale jak to sprawdzic? teraz tak sobie myslę, ze skóra powinna być miękka, a te buty są sztywne, dopiero muszę je rozchodzić
      co do koloru to spróbuję pastą do butów

• agnewo Re: a może to rzeczywiscie podróbka? 08.07.14, 17:53
        www.ebay.de/itm/Tamaris-Ballerinas-Braun-Damenschuhe-Ballerina-22122-Muscat-/300887572013
        czy te sa takie jak kupilas ?
        • agnewo Re: a może to rzeczywiscie podróbka? 08.07.14, 17:57
          Mysle , ze sprzedano ci podrobki . Dostalas je w ogole w oryginalym pudelku Tamaris? Ja bym je reklamowala .
        • pederastwa Re: a może to rzeczywiscie podróbka? 08.07.14, 18:42
          O i na tym zdjęciu widać dokładnie, że one mają rzeczywiście taki kolor wpadajacy w orzech laskowy.
          • agnewo Re: a może to rzeczywiscie podróbka? 08.07.14, 19:25
            No ok, ale na tym zdjeciu widac - wiec wiesz co kupujesz. Natomiast na tamtym byly ciemno czekoladowe i takie autorka chciala a dostala jasne . Wiec zdjecia nie oddajace realnego wygladu butow. Oddalabym je z dokladnie taka notka , ze produkt nie zgodny ze zdjeciem.
            • iwonapa Re: a może to rzeczywiscie podróbka? 09.07.14, 12:20
              agnewo napisał(a):

> No ok, ale na tym zdjeciu widac - wiec wiesz co kupujesz. Natomiast na tamtym b
              > yly ciemno czekoladowe i takie autorka chciala a dostala jasne . Wiec zdjecia n
              > ie oddajace realnego wygladu butow. Oddalabym je z dokladnie taka notka , ze pr
              > odukt nie zgodny ze zdjeciem.

Jest dokładnie tak jak piszesz, na zalinkowanym zdjeciu są buty, jakie dostałam, kolor absolutnie dla mnie nie do przyjęcia. Oczywiscie dostałam bez pudełka. Buty są sztywne, a wiem, że tamaris ma fajne, wygodne buty, miękka skóra, mam 2 pary czółenek. sprzedajaca idzie w zaparte, że buty sa takie jak na zdjeciu, o oddaniu kasy nie ma mowy. wystawię jej negatywa, to odwdzieczy sie tym samym, i po sprawie, a ja dalej będę miała te buty i mniej w portfelu.
            • pederastwa Re: a może to rzeczywiscie podróbka? 09.07.14, 12:43
              No ale o zdjęcie można mieć pretensję do producenta - na ich stronie internetowej są właśnie takie trochę ciemniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka