edelstein 21.07.14, 20:54 Szczeniak rzuca sie do twarzy i ciaga za nogawki.Co zrobic z takim doopkiem droga redakcjo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: pies 21.07.14, 21:15 chwytam za gardlo, przyduszam do podlogi, i mowie basem (ale cicho): NIE WOLNO. Potem samo "nie wolno" cicho basem wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: pies 21.07.14, 21:23 więc trzeba to zrobić delikatnie - albo pogodzic się z jego wyskokami My mamy malą suczkę i jeden z absztyfikantów mojej corki wciąz powtarzal, że im mniejszy pies, tym bardziej niewychowany. coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pies 21.07.14, 21:58 Nigdy nie mialam malego psa.Faktycznie wszystkie wypierdki jakie znam sa wredne do upeku.Pittbull ktorego posiadalam byl oaza spokoju i dobrego wychowania, a to male sie rzuca i próbuje drygowac.Na malych psach sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: pies 21.07.14, 21:24 Pokochać i poczekać aż podrośnie, a na teraz zrobić mu gałgan ze starych rajstop i rzucić najstarszego papcia w domu do gryzienia. Wszystkie moje psy tak wychowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: pies 21.07.14, 21:42 czołgasz sie po ziemi że ci taki mały pies do twarzy skacze? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pies 21.07.14, 22:00 Bez rasy, jak dla mnie to skrzyzowanie swiniki z szczurem.Oficjalnie matka chiuaua a ojciec jamnik. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: pies 21.07.14, 22:10 Sorry, ale wyobraziłam sobie moment poczęcia tego szczeniaczka Powodzenia w wychowaniu - nagradzaj za dobre zachowanie, karć za złe. Proste, nie Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pies 21.07.14, 22:22 Spoko Tez sobie to wyobrazilam pies nie moj, ale skoro ma przychodzic z wizyta to trzeba go wychowac, tym bardziej, ze moj syn ma alergie i skakaniem do twarzy ma niemile skutki ze wzgledu na sline. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: pies 21.07.14, 22:13 Czyli skrzyżowanie wredoty z wredotą, dzikim uporem i silnym instynktem przywódczym. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: pies 21.07.14, 22:13 Ale Twojemu synowi to pewnie nie przeszkadza, co? Pewnie musza sami sobie wypracowac jakis uklad pokojowy, bo jak zaczniesz zbyt powaznie wychowywac psa to Ci sie dziecko obrazi, ze mu przyjaciela kontrolujesz Nie miala baba klopotu - wziela sobie dziecko chihuahua i jamnika Jak go nazwalas? Chimney? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pies 21.07.14, 22:17 To nie jest moj pies na szczescie.Przychodzi w odwiedziny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonapa Re: pies 21.07.14, 22:28 nie wszystkie małe psy są wredne mój 1,6 kg york to dama, dystyngowana bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: pies 22.07.14, 09:07 przygotowac jak najwięcej zabawek do gryzienia Odpowiedz Link Zgłoś
new.models Re: pies 22.07.14, 09:34 Jeśli skacze-odsuwać konsekwentnie tysiące razy ręką z jakimś hasłem(feee, nie wolno), drugą ręką ładować w mordkę pluszaki-czyli nauka zamiany mojej ręki/nogi/nosa na zabawkę. Pluszaki są najlepsze, bo łatwo wchodzą w mordziszcze(najlepiej usunąć pluszakom nosy i oczy jeśli są plastikowe). Odpowiedz Link Zgłoś