Dodaj do ulubionych

Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniały.

28.07.14, 18:25
Czytając różne informacje, blogi,artykuły znalazłam jeden, który przykuł bardzo moją uwagę.
Jest wprawdzie bardzo krótki; założeniem autorki było zapisywać swoje przemyślenia, przeżycia podczas trwania choroby nowotworowej.
30 letnia żona, matka małych dzieci.
Dramat.
Jestem wstrząśnięta, zła na taki los, zrozpaczona.
Blog jest niezwykły, wspaniały...
mojawalka.mimowszystko.org/
Obserwuj wątek
    • tol8 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 19:07
      Przeczytałam przed chwilą cały. Szok - jak szybko rak potrafi zabrać człowieka. Mama nadzieję, że spędziła z dziećmi dość czasu w domu, że nacieszyła się nimi... Brak słów.
      • mrs.petronela Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 19:18
        przeczytałam kilka wpisów tylko i z trudem się trzymam...
        • szos.zana Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 19:51
          Dziś zastanawiam się jak to jest.Jedni chłoną chwile życia, których niedługo nadejdzie kres, inni przejmują się bzdetami np. mają dylemat co na siebie włożyć, jak schudnąć, jak zarobić więcej pieniędzy. Czytając tego bloga czułam się jakbym dostała w twarz. Zdaje sobie sprawę,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ale dziś ciężko mi smucić się moimi błahymi problemami.Wyobraziłam sobie przez chwilę gdybym to ja miała swoje dziecko okazję widzieć po raz ostatni. Nie mieści mi się to w głowie,jak i to,w jak krótkim czasie to świństwo rozprawiło się z Gabrysią.
    • lady-z-gaga Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 20:40
      jakie to wzruszajace - jedyny temat, jaki Cię sprowadza na forum, to rak
      jesli zachwycasz się jeszcze czymś innym w życiu, to rownież się z nami podziel wink
      • szos.zana Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 20:44
        Niestety taką mam przypadłość.Podzielić się z Wami chciałam jednak czymś innym.
        • toxicity1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 20:51
          Masz problemy onkologiczne?
          • szos.zana Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 20:55
            Choruję na nerwicę, której podłożem jest strach przed tą chorobą.To jest trudny i złożony problem.W chwili obecnej to mój największy problem zdrowotny.
            • toxicity1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 21:00
              W takim razie dobrze Ci radzę - odpuść sobie rakowe blogi.
              Mogą być niebezpieczne.
              • marzeka1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 21:07
                Mój mąż miał raka złośliwego, jest po operacji, radioterapii- ostatnie wyniki są dobre, nie ma przerzutów, a radioterapia - pozabijała wszystko, co miała. I wiesz , ostatnią rzeczą, na którą i ja, i mój mąż wypadlibyśmy- to blogi rakowe- w sumie na serio wzięliśmy słowa lekarzy, że w tej chorobie niezwykle ważne jest też nastawienie psychiczne, ze mieli przypadki beznadziejnych raków- zakończonych zwalczeniem choroby, właśnie dzięki sile psychiki, oraz raki do pokonania, ale przegrane, bo siadła psychika.
                W maju ja ciężko zachorowałam, najbliższy rok będę na zwolnieniu i wiesz? Cieszę się każdego dnia, że przeżyłam, mimo że mąż słyszał na początku złe prognozy- ale żyję, chodzę, mówię, piszę i mam zamiar cieszyć się z mężem każdym wspólnym dniem. Nie czytam takich blogów.
                • madzioreck Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 22:07
                  Marzeko, w takim razie dużo siły, optymizmu, i zdrowia oczywiście.
                  • marzeka1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 10:19
                    madzioreck napisała:

> Marzeko, w takim razie dużo siły, optymizmu, i zdrowia oczywiście.

- dziękuję, już nie mamy czego się bać, bo paskudne rzeczy przyszły, ale przeżyliśmy i wiesz co? Wyjątkowo kochamy życie smile
                    Nie rozumiem przyczyny czytania takiego blogu i jakby podkręcania własnych emocji.
                    • zuzanna56 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 19:27
                      Marzeko, dużo zdrowia dla ciebie i męża smile
                      • marzeka1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 19:43
                        zuzanna56 napisała:

> Marzeko, dużo zdrowia dla ciebie i męża smile

- dziękuję smile
              • nenia1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 21:11
                A ja pójdę jeszcze dalej. Rozumiem nerwicę, ale wiesz co teraz robisz? Z mojego punktu widzenia pasiesz się na nieszczęściu tej kobiety. Zamiast zmierzyć się w własnymi demonami "przeżywasz" i rozczulasz się cudzą chorobą i śmiercią.
                • capa_negra Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 21:14
                  Dobrze napisane
            • lady-z-gaga Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 21:05
              I dlatego pisałas tu tylko raz, pół roku temu, sugerując Rosie, że ma raka.
              A teraz zjawiłas się, by zachęcać do czytania bloga.
              Lecz spokojnie swoją przypadłość, ale nie próbuj zarażać nią innych.
              • enatealie Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 21:20
                W ogóle pisanie o tym blogu "niezwykły i wspaniały", to dla mnie jakieś nieporozumienie. Blog o chorobie, umieraniu w bólu, ciągle na lekach dla kogoś może być wspaniały, zdumiewające.
                • konwalka Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 22:23
                  chyba mam dość onkoblogów sad
                  przeczytałam kilka wpisów i dzieki
                  do diabła z rakami
                  mam tego dookoła tyle, ze bokiem mi wychodzi
                  sorry
    • neffi79 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 28.07.14, 22:33
      autorko, skontaktuj się ze mną assentra@interia.pl
      • morgen_stern Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 10:25
        Assentra daje radę, dobra myśl smile
        • neffi79 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 10:39
          ?tzn?
          • morgen_stern Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 30.07.14, 19:34
            bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=21488
            Autorka wątku cierpi zdaje sie na nerwicę i lęki, będzie jak znalazł.
    • kol.3 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 10:46
      W życiu spotkałam się z tyloma przypadkami nowotworów, w tym świeżo upieczonych matek, że żadnego bloga nie potrzebuję ani niczyjej relacji z umierania. Nie rozumiem ekscytacji cudzą śmiercią, zwłaszcza jeśli jest to osoba kompletnie nieznana. Tym bardziej że jak się zdarzy choroba w rodzinie to mało kto z krewnych pomaga, pójdzie do szpitala, czy zrobi zakupy, a nawet odwiedzi.
      Każdy na swój nowotwór zdąży.
    • gazeta_mi_placi Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 11:31
      Ja codziennie jestem wstrząśnięta, jest tyle tragedii ludzkich na świecie (dzieci w Afryce rodzące się z HIV, bywa że gwałcone i bite przez lata, podpalanie żywcem kobiet, wycinanie małym dziewczynkom łechtaczek na żywca, a potem ich wydawanie siłą za mąż i kutanie w szmaty), że przy nich 30 latka która miała szczęśliwe syte dzieciństwo, fajnego męża i zdążyła urodzić dwójkę zdrowych dzieci to bajka.
      • jola-kotka Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 19:34
        OJP jak można coś takiego napisać?
    • nombrilek Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 14:17

Przeczytałam.
      Nie wiem co w nim wspaniałego i niezwykłego.
      To blog umierającej, cierpiącej fizycznie i psychicznie osoby.
      Strasznie niesprawiedliwe i okrutne to życie.
      Dramat całej rodziny
      • marzeka1 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 19:04
        Nie wiem, czy niesprawiedliwe- mam za to świadomość, że choroby, także ciężkie , są częścią zycia, a szczęście mają ci, którzy dłuugo są zdrowi, w sumie teraz mam świadomość, że większość innych spraw ma sens, gdy człowiek jest zdrowy.
    • demonii.larua Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 16:20
      Od dawna nie czytam blogów rakowych. Swoje widziałam jak sama byłam chora, wśród znajomych i rodziny rak też nie jest rzadkością i jakoś nie mam ochoty dokładać sobie trosk.
      Teraz czytam blog lekarza, który pracuje w jednym z trójmiejskich szpitali. Urzekł mnie facet niesłychanie (choć śmietnik w gębie ma ogromny).
      • dagbe [offtopic] Demonii 29.07.14, 17:55
        Podziel się linkiem do tego bloga, pliiiissss... Czytywałam Morfeusza, ale się wziął był zawinął gdzieś do Tel Avivu...

Dzięki,
        Dagmara
        • demonii.larua Re: [offtopic] Demonii 29.07.14, 20:04
          Proszę
          Ostrzegam, że facet klnie gorzej niż przysłowiowy szewc.
          • dagbe Re: [offtopic] Demonii 29.07.14, 20:35
            Dziękuję, "łacina" mi nie przeszkadza o ile treść warta przeczytania.

Pozdrawiam,
            Dagmara
            • demonii.larua Re: [offtopic] Demonii 29.07.14, 21:24
              No Morfeuszowy blog to to nie jest, ale ja się przy nim autentycznie odprężam, najczęściej gdy czuję że mózg mi się lasuje. A to dla mnie dość cenne doświadczenie wink
    • super-mikunia Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 17:29
      Nie wiem czy dobrze odczytałam daty, ta dziewczyna zwinęła się z tego świata w ciągu 2 m-cy??
      • zuzanna56 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 19:31
        Nie czytałam i nie przeczytam. Rak zabrał jesienią ukochaną osobę z mojej rodziny.
      • jola-kotka Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 19:36
        Z tego bloga wynika że od początku maja do 18 lipca, masakra.
      • enatealie Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 21:32
        Nie nowość w przypadku nowotworu, zwłaszcza późno wykrytego.
    • inguszetia_2006 Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 29.07.14, 21:34
      Witam
      Taaa... niezwykły, wspaniały. W sam raz dla hien i płaczek pogrzebowych. Żałuję, że weszłam. Cierpienie, ból, okrutny los. Faktycznie, niezwykłe i wspaniałe.
      Pzdr.
      Ing
      • wilowka Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 30.07.14, 18:32

• lady-z-gaga Re: Blog osoby chorej na raka.Niezwykły, wspaniał 30.07.14, 21:10
          Może autorka wątku sama go stworzyła, dlatego reklamuje. Świrów w necie pełno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka