Dodaj do ulubionych

PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCIE

27.08.04, 20:35
rodzę za 4 tygodnie i jeszcze męczę pracę mag. nie chcę się już kompromitować
przed promotorem więc was pytam ile najmniej może mieć praca mag? tzn czy
jest to jakoś z góry ustalone? Muszę oddać całość przed urodzeniem dziecka.
trafia mnie już, ale same wiecie jak to jest jak się ma brzuch jak dwa
arbuzy.
Obserwuj wątek
    • sabina74 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 20:40
      myślę że nie ważna ilość stron. nie ma żadnych ustaleń z góry. moja miała około
      100, ale nie sądzę, że jakaś tam praca 30 stronicowa jest w związku z tym
      gorsza. wszystko zależy od tego o czym piszesz i na jaki temat. moja praca była
      badawcza dlatego była grubsza.
    • joasiiik25 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 20:40
      zalezy czy masz sama czesc empiryczna czy tez badania...mi zajelo ok 150stron
      • antylopa1 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 20:44
        to nie ma jakiejś dolnej granicy? Piszę pracę raczej empiryczną. strasznie dużo
        własnej twórczości i trudno się rozwodzić. nie da rady powklejać kawałków
        książek. czy 50 stron ujdzie????
        • antylopa1 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 20:44
          mam już tak dość tego tematu i w ogóle. czas nagli. wiecie jak jest
    • josik11 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 20:46
      Zalezy od promotora i od uczelni.
      Moja miala miec gora 80 stron gdzie praca inzynierska miala 150.
      U meza na uczelni to jest specjalna instrukcja pisania pracy. Ma byc
      odpowiednia czcionka, wielkosc czcionki, szerokosc marginesow i ilosc linii na
      stronie itp. itd.
      • kocianna Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 21:07
        Moja miala ok. 60 czystego tekstu, do tego bibliografia, wstep, zakonczenie,
        strszczenie, strony tytulowe, srodtytuly... w sumie rowno 101.
    • hratli Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 21:13
      witam!
      znam ten bol - bronilam prace na poczatku 8 miesiaca ciazy smile komisja
      traktowala mnie delikatnie. moja praca ma 131 stron - duzo jest w niej badan. z
      tego co wiem, niektorzy promotorzy zastrzegaja sobie ile ma byc stron. na pewno
      z gory nie jest to ustalone. moze zrobic jakis wywiad u ludzi, ktorzy zdawali u
      tego promotora?
      zycze powodzenia - nie taki diabel straszny smile
    • denispapin Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 21:23
      Moja miala ok. 50 stron. Promotorka zapowiedziala, ze nie interesuja ja teorie
      przepisywane skads tam. One je zna i nie potrzebuje ich czytac w pracach
      magisterskichsmilesmile Miala byc tylko tzw. czesc wlasna. W moim przypadku analiza
      jezykoznawcza.
      • antylopa1 no właśnie ja też z językoznawastwa piszę pracę 28.08.04, 15:17
        to mnie pocieszyłaś.
    • oluncia Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 27.08.04, 22:05
      Oj antylopa jak ja cie rozumiem, porod mam na poczatek pazdziernika, prace
      poprawiam, wyjdzie ok 70 stron i starczy i tak mam demencje ciazowa....smile))
    • lideczka_27 a jak to jest z terminem? 27.08.04, 22:09
      Macie oddać prace do końca września a potem obrona, czy z obroną trzeba się
      wyrobić przed końcem września też?
      Pytanie do tych, co teraz piszą wink

pozdrówka
      lidka
      • oluncia Re: a jak to jest z terminem? 27.08.04, 22:25
        Praca z kompletnymi zalacznikami ( zdjecia, zaplata za dyplom, obiegowka itp.)
        musza byc oddane do dziekanatu przynajmniej na 2 tyg., przed obrona - tak jest
        u mnie na uczelni. Pozdrawiam Ola
        • verdana Re: a jak to jest z terminem? 27.08.04, 23:15
          To zalezy z czego ta praca! Z humanistyki czy nauk społecznych dłuższa niz z
          matematyki oczywiscie! A poza tym jako promotor oswiadczam uroczyscie, ze
          wklejanie fragmentów książek jest zakazane (no, chyba ze to cytaty), a
          przyłapanie kogoś na tym procederze grozi nie przyjęciem pracy. A wiec
          odradzam.
          • utalia Re: a jak to jest z terminem? 28.08.04, 00:05
            Uwazam tak jak verdana, ze to zalezy od kierunku na ktorym piszesz. Sa pewne
            zwyczajowe zasady. Humanisci rozpisuja sie i nie wypada wtedy napisac prace 30
            stronicowa. Ale namierunku bardzo scislym rozpisywanie sie tez moze byc zle
            odebrane jako wodolejstwo. Wszystko zalezy od tresci. Np. moja kolezanka (ale
            nie po fachu) bronila pracke (bo inaczej nie mozna tego nazwac)ktora nie miala
            wiecej chyba niz 15 stron, z czego jedna strona prezentowala ryzunek ( i to
            zeskanowany myszki, z ktorej miedzy innymi te prace pisala)... oboje z kolega
            bylismy zdziwieni i zazenowani ta tworczoscia ale ona obronila ja ponoc na
            bardzo dobrze... inna sprawa, ze to bylo na prywatnej uczelni a tam wiele
            zgrzytow uchodzi wiec.. napisz cos wiecej. Utalia
    • josik11 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 28.08.04, 00:09
      a tak wogole to nie mozesz sie spytac promotora? w koncu od tego jest
      • antylopa1 trochę mi głupio już :) 28.08.04, 15:20
        tyle zwlekałam z tą pracą - praca zawodowa, ciąża, że mi po prostu głupio
        zapytać
    • agawa79 Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 28.08.04, 09:33
      Moja praca miała 50 stron tekstu (filologia). Tyle zostawił z niej promotor,
      który przy sprawdzaniu poszczególnych rozdziałów wstawiał na marginesach
      znaczki H20 smile Kazał mi zostawić samą esencję smile Broniłam się w ósmym miesiącu
      ciąży i było baaardzo miło, choć uciążliwie ze wzgędu na upał.
      • gagunia Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 28.08.04, 14:55
        Moja praca miala 42 strony + ok 15 stron zalacznikow (mapki, tabele itp).
        Tylko, ze to byl projekt technologiczny (polibuda), wiec tekstu bylo na 31
        stron ( z czego kilka zajely rysunki), a reszta to obliczenia. Do tego bylo
        jeszsze kilka rysunkow projektowych na kalce w specjalnej kieszeni na okladce
        pracy.

Instrukcje (nieoficjalne) co do pisania dostalam od promotora - czcionka,
        odpowiednie marginesy, min i max ilosc stron itp.
    • aluniaaa Re: PRACA MAGISTERSKA - ILE STRON? PLEASE POMÓŻCI 28.08.04, 15:45
      moja mialam około 130 stron-AE we Wrocku,ale w tym juz jest spis
      tresci,bibliografia,tabele,rysunki,strona tytułowa.
      Wszystko zlaezy od uczelni,sa takei ktore nei maja specjalnych wytycznych,na
      mojej takie byly,marginesy,czcionka,odstepy pomiedzy wierszami,przypisy itd.
      Zalecana ilosc stron u mnie to 100,ale to tez zalezy u kogo sie pisalo.
      Nie martw sie na pewno bedzie dobrze,ja bronilam sie juz z dziekciem na
      rekach,ale pisalam w ciazy.
      Swoja droga warto spytac promotora,od tego jest,zeby Tobie pomagal.W koncu on
      sie pod Twoja praca podpisuje.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka