mx3_sp 13.08.14, 10:39 chodzi mi o tę częśc uroczystości podczas której młoda pra dziękuje rodzicom za wsparcie i wychowanie. Taki mam pomysł, ale nie za bardzo patetyczne to: MESAJAH - Tylko raz dane Może macie jakieś pomysły, chętnie przygarnę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werualta Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:44 ja inne pokolenie więc mogę być nieobiektywna piosenka dla rodziców Zawsze kojarzy mi się z "Cudownych rodziców mam" może ktoś pamięta? www.youtube.com/watch?v=YoNakA_SH94 Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:49 o to właśnie chodzi by znaleźć alternatywne dla Sipińskiej ( 99% wesel to leci) i dla Ładysza. Starsi panowie również odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:58 O jesoooo rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:01 klasa wyższa też rzyga ? Nie wymiotuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:15 mx3_sp napisała: > klasa wyższa też rzyga ? Nie wymiotuje ? Mnie zbiera na womity. Gdybyś napisała, że chodzi o wiejskie wesele, to bym nie ptworzył wątku i by mmie nie zbierało. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:16 nie napisałam bo to nie jest wiejskie wesele . Zatkało kakało? Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:29 mx3_sp napisała: > nie napisałam bo to nie jest wiejskie wesele . Pewne wiejskie zachowania można zaobserwować nie tylko na wsi. "Zatkało kakało?" Takie zwroty kojarzą mi się z infantylizmem i z takim powiedzeniem: Człowiek może opuścić wioskę, ale wioska nie opuści czowieka nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:33 no tak, a każdy z nas kiedyś wieś opuścił. Mówią też, że inteligentny to i z głupim się dogada. Naśmiewanie się z czyichś poglądów, pogardzanie nimi \ zaśmiecanie wątku odpowiedziami nie na temat to czym jest? Może i nie wiocha, ale nie dalej niż sołtysostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:40 mx3_sp napisała: > no tak, a każdy z nas kiedyś wieś opuścił. Nie każdy. Ja urodziłem się w mieście. Moi rodzice też. I rodzice moich rodziców. A niektórzy mają przodków ze wsi, ale mieszkających w dworach a nie chałupach Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:42 to może jednak coś zaproponujesz? Jakiś jazz, blues, rock? Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:49 mx3_sp napisała: > to może jednak coś zaproponujesz? Jakiś jazz, blues, rock? Na wesele w stylu rustykalnym musi być coś rustykalnego. Proponuję folk. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 mx3 13.08.14, 11:47 A skąd niby lipcowa ma mieć jakiekolwiek pojęcie o klasie wyższej? Z namiętnie czytanego Pudelka? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: mx3 13.08.14, 11:49 może skończyła podstawkę 8 klasową, tak 8 była nawet najwyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: mx3 13.08.14, 11:58 > może skończyła podstawkę 8 klasową, tak 8 była nawet najwyższa. Nie jest tajemnicą, że nawet "studia" ukończyła - zaoczne, na uniwersyteciku szczecińskim, z "zarzadzania zarządzaniem", w okolicach trzydziechy. Po czym miesiącami skomlała na forum, że po tak fantastycznej edukacji nikt jej zatrudnić nie chce. Z tej desperacji wyjechała do Anglii kible szorować. W Anglii tez się kariera nie udał więc wróciła do Polski i pod swoją pacynką (już nie pamiętam czy ewatwa czy lidiak) opisywała jak to się wybiera na rozmowę o pracę i tam marzy, żeby ze 2000 zarabiać...Wciąż w tym życiorysie nie widzę tła dla dla "wyższych sfer". Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:44 U siebie miałam to: www.youtube.com/watch?v=b8Tc6hwM1dc Odpowiedz Link Zgłoś
kietka Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:48 nie wypowiem sie, bo piosenka dla rodzicow kojarzy mi sie co najmniej groteskowo. nie wystarczy wstac i powiedziec kilka cieplych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:50 nie nie tylko. młodzi po pogadance planują zatańczyć z rodzicami i coś im musi przygrywać, najlepiej taki wyciskacz łez. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:51 Oesu, te piosenki dla rodziców to wiocha nad wiochy. Jak już ktoś koniecznie ma ciśnienie na takie puste gesty, to krótkie przemówienie/wręczenie kwiatów/prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:54 Piosenka dla rodziców to szczyt wiochy, nawet wygrywa z oczepinami i pierwszym tańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:59 dobrze,młodzi nie są taką elitą intelektualna jak szanowne panie wyżej, ale to jest ich wesele i chcą zrobić po swojemu. Poza tym to nie jest ich piosenka, ale gest w stronę rodziców. Panie "jestem z miasta" mają może jakąś jazzową propozycję? Może być nawet i symfoniczna. Więcej możliwości-trafniejszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:08 a co rodzice lubią? chyba lepiej iść tym tropem, jeśli ma być piosenka jakaś w ogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:13 to są starsi ludzie, lepiej coś po polsku. Na swoim ślubie leciała Jantar (ulubiona mamy piosenkarka) tutaj tylko pomysły zbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:02 18lipcowa3 napisała: > Piosenka dla rodziców to szczyt wiochy Mam takie samo zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:05 i dlatego weszłaś w wątek by wyrazić swoją pogardę? Nie pytałam o szczyty tylko o propozycję, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:10 ale dziewczyna nie pyta o zdanie nt piosenki dla rodziców zadała zupełnie inne pytanie.. ciekawe jak tutaj odbywają się czasem dysputy i po co komuś od razu dowalać? ludzie nie macie co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:14 no wiesz, co dla innych jest sufitem... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:25 Jeżeli już musi być piosenka dla rodziców to poszukaj czegoś co rodzice lubią. I nie koniecznie ze słowami "mama" czy "tata". Jest wiele polskich piosenek, które będą się kojarzyć z ich młodością. Taki młodzieżowy rytm niekoniecznie przypadnie do gustu rodzicom, ale nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:30 a jakiś przykład? To nie moje wesele. Rada, żeby czegoś poszukać i by się rodzicom podobała jest hmmmmm zbyt oczywista? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:36 A może "Niebo z moich stron" Czerwonych Gitar? Albo walc z Nocy i dni? Wprawdzie nie są to utwory napisane z myślą o rodzicach, ale może takie klimaty będą odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:44 nie musi to być na nutkę disco, w 1 poście zaproponowałam Mesajah, więc wszystko się nada. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:41 mx3_sp napisała: > a jakiś przykład? To nie moje wesele. Może Anna Jantar, jeżeli mama ją lubi. To powinna być piosenka, która spodoba się przede wszystkim rodzicom, z ich młodych lat. Anna Jantar & Artyści - Radość najpiękniejszych lat Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 12:02 Anna Jantar - Staruszek świat Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:33 A może rodzice pary młodej mają zdanie zupełnie inne? I bardzo ucieszyliby się zadedykowanej im piosenki, nie bacząc na opinie pań z wyższych sfer, że to wiocha i takie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:36 skoro młodzi poprosili mnie o nazbieranie im jakiegoś koszyka utworów to znaczy, że madame i monsenjor nie było pytanie o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:41 >madame i monsenjor nie było pytanie o zdanie. Domyślam się ;> Odpowiedz Link Zgłoś
pole_koniczyny Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 14:13 maslova napisała: > A może rodzice pary młodej mają zdanie zupełnie inne? I bardzo ucieszyliby się > zadedykowanej im piosenki, nie bacząc na opinie pań z wyższych sfer, że to wioc > ha i takie tam? Heh dokładnie. Ja rozumiem te wszystkie "to moje wesele" bo jakby człowiek chciał każdemu dogodzić to by zwariował. Ale ślub jest też uroczystością ważną dla rodziców, a dla nich takie podziękowania są czasem bardzo ważne. Moi rodzice mają to akurat gdzieś, ale rodzice narzeczonego lubią takie klimaty i zamierzam ustąpić, bo ich samopoczucie też jest dla mnie istotne. Wracając do rzeczy: może też jakiś klasyczny walc, jeśli potem ma być taniec? Jakiś motyw z lubianego filmu? O ile młodzi nie mieli czegoś takiego na pierwszy taniec to podziękowania też są dobrym momentem na coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 14:16 najlepiej by było żeby w języku polskim, że im dziękują, że są wdzięczni i takie tam. Rodzice to starsi ludzie. Ni chyba z tych discopolowych trzeba bedzie coś wybrać i aranż zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
x.i.007 Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:16 18lipcowa3 napisała: > Piosenka dla rodziców to szczyt wiochy, nawet wygrywa z oczepinami i pierwszym > tańcem. Hehe widzę że niektórzy mają zaćmienie i odczytali wątek główny jako pytanie: "piosenka dla rodziców - czy jesteś ponad to i jak bardzo?" Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 10:59 ulub.pl/hz7F5S3tPC/hey-schizophrenic-family Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:00 yyyy nie bardzo to ogarną rytmicznie, ojciec jest po wylewie także chodzi o spokojniejszą nutę. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:25 Wiesz, nie trzeba naprawdę być nie-wiadomo-jaką elitą, żeby odróżniać "także" od "tak że". Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:26 Tu jest bardzo spokojnie. Choreografia też niewymagająca. I tekst wzruszający. Piosenka dla rodziców - To dzięki wam - w wykonaniu zespołu REMIX ciekawe, który to pan młody...? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:35 no i to jest jeden z niewielu konkretów, dzięki. Styl trochę inny bo kapela będzie hmmm softrockowa. Wszystko jest do przearanżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kietka Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:38 ha ha ha dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:38 Mam nadzieję, że moja córka nie wpadnie na taki pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 11:46 to jej to powiedz, a nie tylko palce krzyżujesz. Tamci rodzice widocznie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis_after_dinner a jak nie ma za co dziekowac? :) 13.08.14, 11:45 serio sie pytam Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: a jak nie ma za co dziekowac? :) 13.08.14, 11:50 OJP, to się nie dziękuje, takie to skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: a jak nie ma za co dziekowac? :) 13.08.14, 11:54 Myślę, że w wielu przypadkach nie ma to znaczenia. Moc tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Uściślę troszkę: 13.08.14, 11:54 te podziękowania mają mieć formę audio. Nagrali filmik młodzi, na sali chcą wręczyć rodzicom prezenty (piękne ich wspólne portrety malowane węglem), wcześniej słowne podziękowania i tak żeby przez chwilę się bujnąć w objęciach "walca". Taniec to tak na koniec by skryć wzruszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Uściślę troszkę: 13.08.14, 11:58 mx3_sp napisała: piękne ich wspólne portrety malowane węglem Węglem się nie maluje. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Uściślę troszkę: 13.08.14, 12:39 mx3_sp napisała: > ok, ręką. A może oni cudu dokonali. Niektórzy malują nogami. Ale węglem się rysuje a nie maluje. Myślałem że każdy o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Uściślę troszkę: 13.08.14, 12:46 ok udowodniłeś, że młodzi są wieśniakami i po co te żale na poziom wiedzy warstwy wieśnickiej? Może jednak jakiś utwór pan zapoda, milordzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Uściślę troszkę: 13.08.14, 13:01 mx3_sp napisała: > ok udowodniłeś, że młodzi są wieśniakami i po co te żale na poziom wiedzy warst > wy wieśnickiej? Zaproponowałem styl muzyczny - folk. Kąkretną piosękę w tym stylu, raczy pani wybrać sama, albowię wiedza pani w temacie piosenek ludowych na pewno przewyższa moją. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Może coś takiego? 13.08.14, 13:01 PRELUDIUM - To dzięki wam. Zobacz na YouTube Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: 13.08.14, 13:06 kłopot trochę jest w tym, że ani para młoda, ani zespół nie są w klimacie tych piosenek. Zazwyczaj tworzeniem tego parają się zespoły discopolo, a u Nich będzie rockowy band. Taki w stylu Mafii niegdysiejszej, lekki. Potrafią zmienić aranż, ale muszą mieć z czego zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: 13.08.14, 13:43 na ostatnim weselu, na którym byłam były podziękowania, kwiaty i wspólnie odśpiewane sto lat dla rodziców i chrzestnych razem. Młodzi nie chcieli przy tym momencie tańców min. ze względu na to ,że jednego rodzica już brak. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: 13.08.14, 14:20 to fajnie, że będą. Ja osobiście nie mam nic przeciwko takiej formie podziękowania i zawsze bardzo się wzruszam. to ostatnie wesele bylo odrobinę inne, na pozostałych królował a jednak Sipinska w lepszym lub gorszym wykonaniu. Przyszła mi teraz do głowy piosenka A. Rybińskiego nie licze godzin i lat fajnie by brzmiała w takim rockowym aranżu, ale nie wiem, czy pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 14:30 www.piosenkinawesele.eu/piosenki/dla-rodzicow/ www.dreamwedding.com.pl/jaka-piosenke-wybrac-na-podziekowania-dla-rodzicow/ www.weselezklasa.pl/poradnik/piosenka-podziekowania-rodzicow/ sporo propozycji wystarczy poszperać w sieci.. dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Piosenka "dla rodziców" podczas wesela? 13.08.14, 14:32 ale o to chodzi, żeby było coś innego niż te specjalnie na tę okolicznośc napisane. a to? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp a to: 13.08.14, 14:30 same wzruszenia ; Justyna Steczkowska - Wracam do domu tutaj już by z taśmy poleciało, nikt Jusi nie zaśpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: a to: 13.08.14, 14:48 smutne to ze śmiercią mi się kojarzy ale każdy ma inny gust pa Odpowiedz Link Zgłoś