Dodaj do ulubionych

Dziewczyny jak z Mangi

13.08.14, 12:06

Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 12:12
      Myślę, że jak kogoś to uszczęśliwia to czemu nie?

W tym miejscu przypomina mi się scena z "W imię ojca", w której matka głównego bohatera przychodzi do więzienia do męża i skarży się, że ich córka dziwnie się ubiera, chodzi w psiej obroży połączonej łańcuszkiem z kolegą. Na co ten mąż, konserwatywny, prosty człowiek, dla którego w normalnej sytuacji ta opowieść by była szokująca, z miną, z której jasno wynika, że w ogóle nie wie w czym problem mówi: "No cóż, jeśli ją to uszczęśliwia...?".

A jesli chodzi o ocenę takiej estetyki - mnie to nie rusza ale nie widzę w tym nic złego.
    • mozambique Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 12:14
      jak ona uzyskuja taki wygląd cery?

bo to chyab nie zwykle kosmetyki ale jakies farby , bielidła ?
      • gabrielwings Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 12:16
        Podkład mocno kryjący doble face este lauder. Jak go używam to twarz jest idealna smile
        • mozambique Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 12:27
          tez go uzwyam

ale one przeciez nie sa białe !
          • gabrielwings Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 18:21
            Ja mam bardzo jasną cerę i mam najjaśniejszy podkład double EL i jak go używam, to mam porcelanową cerę. Bez różu i pudru to wygląda właśnie płasko jak maska. Weź sobie próbkę najjaśniejszego Double face EL i potem jeszcze pociągnij twarz pudrem mineralnym mineral bare też jasnym i powinno śmigać big_grin
      • edelstein Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 12:23
        Tez mnie to ciekawi.Raczej nie farba, bo farba to robilam sie na gejsze, nie ten efekt.
        • bei Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 13:20
          Na youtube znajdziesz filmiki od azjatycki cukier.
          Dziewczyna jako ciekawostkę pokazywała jak zrobic makijaż- oczy jak z mangi smile
          • edelstein Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 20:28
            Tyle to umiem, chodzi mi jak uzyskuja ta cere.Zaden podklad nie daje u mnie takich efektow.
    • kira02 Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 17:08
      Widzialam foty dwoch lalek z Ukrainy - kwestia wieeelu operacji plastycznych, odpowiedniego makijazu (np. na zdjeciach widac, ze robia kreske znacznie ponizej dolnej powieki i te czesc powieki maluja na bialo, zeby wyglala jak oko), no i jeszcze odpowiednich warunkow (wiadomo, że z mula nie zrobisz jednorożca - ha, osiol ze Shreka mi sie przypomnial big_grin)

Mysle, że jak ktos lubi mange, siedzi w tym, to sie zachwyca - tez mialam taki okres. Ale dla osoby, ktora nie lapie tej estetyki taka zywa lalka wyglada bardzo sztucznie - tzn. uroda tylko dla amatorow.
    • buuenos Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 19:23
      Bedzie ich coraz wiecej.W weekend gamescom w kolonii sie zaczynasmile
    • edelstein Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 20:31
      Biedna, biedna sfrustrowana dziewczynka nie pojmujaca, ze ludzie lubia sie bawic, chodza na imprezy tematyczne i maja zainteresowanie inne od twoich.
      • buuenos Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 17:01
        Nie pojmuje skad takie wniski wyciagnelas.
        • edelstein Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 17:09

• dzoaann Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 21:31
      smile
      • dzoaann Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 22:25
        oo, ciekawa sprawa, posty polecialy.... moja buzka byla komentarzem na post, ktorego nie ma...
    • inguszetia_2006 Re: Dziewczyny jak z Mangi 13.08.14, 21:50
      Witam
      Moja córka jest fanką Mangi. Mam nawet portret mangowy. Oczyska mam na tym portrecie na pół twarzy i cerę jak alabaster. I jestem piękniejsza od Księżniczki z Księżyca, czy jak jej tam było;-P I w pokoju mojej córki Manga na Mandze się wala. Lubię te przedstawienia postaci, ale w realu nie widuję.
      Pzdr.
      Ing
    • raohszana Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 11:15
      Cera to efekt pierdyliarda zabiegów pielęgnacyjnych, młodości i ton tapety przeróżnej.
    • gazeta_mi_placi Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 11:45
      Nie wiem, po Krakowie takie dziwadła nie chodzą.
      • raohszana Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 12:26
        Poczekaj na Krakon i Imladris, to nie takie sobie pooglądasz.
        • aqua48 Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 17:16
          W paryskim Musee d'Orsay zawsze są dwie-trzy takie mangowe trzydziestolatki przebrane za 13 latki i robią sobie sweetfocie na parterze zaraz przy wejściu. Można się poprzyglądać smile
    • mnietoniemi Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 18:02
      "Tak wiem, spaczona jestem"

Wszyscy to wiedzą.
      • edelstein Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 18:10
        Raz juz polecialas z tego watku za uzywanie dwoch nickow, chcesz znow poleciec?big_grin
        • mnietoniemi Re: Dziewczyny jak z Mangi 14.08.14, 18:18
          delstein napisała:

> Raz juz polecialas z tego watku za uzywanie dwoch nickow, chcesz znow poleciec?
          > big_grin

Chcę big_grin

A może zrobimy zakład?
          Jeśli sie okaże, że wyleciałem z tego wątku za używanie wielu nicków, to administrator zbanuje mnie bezterminowo.
          Jeśli się mylisz, to ciebie zbanują bezterminowo.
          Ale ty się banem nie zmartwisz, bo masz wiele nicków.
        • raczek47 do mnietoniemi 14.08.14, 18:20
          edel sądzi,że ja i ty to te same osoby...

Cóż...taki z niej detektyw, jak i edelstein...
          • edelstein Re: do mnietoniemi 14.08.14, 18:22
            Coz za niesamowite przypadek, ze tak szybko odkrylas Post mnietoniemi.Powinni tlok widac zmienne ipbig_grin
            • edelstein Re: do mnietoniemi 14.08.14, 18:24
              Zlikwidowac.
              • raczek47 Re: do mnietoniemi 14.08.14, 18:37
                Edel weź wyłącz to T9, co myśli za ciebie, bo piszesz jak naćpany eukaliptusem miś koala, który przypadkowo znalazł telefon, zgubiony przez jakiegoś turystę...
                ty, zdaje się- pisałaś kiedyś- byłaś najlepsza z polskiego w całej szkole?
                Fajna ta szkoła była, na poziomie...
                • edelstein Re: do mnietoniemi 14.08.14, 18:55
                  Nudzisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka