Dodaj do ulubionych

Ile miałybyście dzieci?

23.08.14, 09:35
Gdybyście miały nieograniczone środki finansowe ile dzieci chciałybyście mieć? Ja mam dwójkę i kusi mnie tam gdzieś w przyszłości trzecie ale przy naszym budżecie i metrażu to raczej niewykonalne. Gdybym miała masę pieniędzy chciałabym piątkę maksymalnie szóstkę dzieci. Więcej to dla mnie za dużo, nie ogarnęłabym tego.
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:39
      Teraz czasami sobie myślę, ze fajnie byłoby mieć drugie dziecko. Ale możliwe, że mając nieograniczone środki finansowe znalazłabym sobie takie zajęcia, że dziecko byłoby ostatnią "rzeczą" jaką bym planowała smile
    • agrypina6 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:41
      Mam jedno i miała bym jedno. Ale na pewno bym adoptowała jakieś chore dziecko.
      • lauren6 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:52
        agrypina6 napisała:

> Ale na pewno bym adoptowała jakieś chore dziecko.

Emocji ci w życiu brakuje? Zgłoś się na wolontariat do hospicjum dziecięcego.
        • agrypina6 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:27
          Trafiłaś jak kulą w płot. Z hospicjum mam kontakt codziennie. To źle, że chciała bym pomóc takiemu dziecku? A bez pieniędzy to nie jest proste.
    • zuzanna56 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:43
      Mam dwoje. Myślę że miałabym troje. Metraż jest odpowiedni, finanse ujdą ale przy 3 dzieci nie byłabym w stanie tyle pracować czyli finansowo byłoby nie za dobrze. Ale cieszę się z tego co mam czyli 2 fajnych dzieci 😊
    • sueellen Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:51
      > Gdybyście miały nieograniczone środki finansowe ile dzieci chciałybyście mieć?

4. Serio, zdecydowałabym się na czwórkę. I to szybko, max 2 lata różnicy między kolejnymi.
      Musiałabym mieć jednak dom z ogrodem z szybkim łatwym dojazdem do centrum dużego miasta, przynajmniej 6 sypialni (bo nianię całodobową), dwa duże samochody i bez pracy na czysto przynajmniej 4-5 tysięcy funtów na koncie co miesiąc. Wtedy mogłabym mieć taką rodzinę.
      • memphis90 Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 08:10
        Podłączam się. Czwóreczka, nie za duża różnica wieku i koniecznie niania 24/7. Oj, byłoby bosko.
    • olewka100procent Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:55
      mogłabym mieć trzecie, ale takie od razu roczne , i żebym nie musiała rodzić uncertain
    • liliawodna222 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:56
      Zawsze chciałam mieć jedno, bez względu na sytuację finansową. Tak więc nic nie zmieniłoby się w tym temacie wink
      • eo_n Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 10:55
        liliawodna222 napisał(a):

> Zawsze chciałam mieć jedno, bez względu na sytuację finansową. Tak więc nic nie
        > zmieniłoby się w tym temacie wink

To tak jak u mnie.
    • murwa.kac Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 09:57
      trojke
    • anika772 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 10:07
      Przy nieograniczonych środkach, to czwórkę albo i piątkę.
      • bei Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 10:30
        Ograniczyla nas moja fizys, mielibyśmy jedno dziecko więcej.
        • pederastwa Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 15:11
          Jak twarz może ograniczyć liczbę posiadanych dzieci?
          • edelstein Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 15:44
            Ona ma zapewne na mysli fizjologie.
        • truscaveczka Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 09:16
          "fizys, proszę zauważyć, miał szyderczą" /Bułhakow/
    • mign-onne Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 10:34
      Tyle , ile mam. Finanse nie byly sprawa priorytetowa przy planowaniu dzieci, w mysl zasady "fortuna kolem sie toczy".
    • ewakot0 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 10:37
      Trójkę. Mamy 1, 2. chcieliśmy zmajstrować tak szybko, jak się da, ale spadła na mnie cesarka i przynajmniej rok muszę odczekać. Przy takim przesunięciu planów w czasie na 3. mogę być już za stara, bo przy 2. pewnie znów czeka mnie cesarka i odczekiwanie. A zresztą finansowo zrobi się ciężko przy dwójce, trójki możemy już nie ogranąć
      • lucadimontezemolo Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 10:52
        Myślę , że między 0 a 1. Ale raczej 0.
        • rosapulchra-0 Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 05:52
          A ile teraz masz?
    • majeczka200 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:08
      Mam dwójkę i jestem szczęśliwa ale nie ukrywam że gdybym miała nieograniczone środki finansowe byłaby trójka lub czwórka.
    • echtom Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:13
      Najwyżej czworo, gdybym miała dom z ogrodem i służbą wink Mentalnie byłam nastawiona na dwójkę, wyszła trójka.
    • slonko1335 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:32
      Mój diabelski synuś bardzo skutecznie wyleczył mnie z wszelkich planów prokreacyjnych na przyszłość i nawet gdybym wygrała w totka moja dwójka by pozostała dwójką choć kiedyś planowaliśmy troje-w chwili obecnej stan zdrowa też nie pozwoliłby na trzecie...
    • nellyssima Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:36
      Trójkę. I tyle będę miała.
    • marzeka1 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:43
      Dwoje, tak jak mam , mając nieograniczoną kasę - też byłoby tyle. Dokładnie tyle dzieci mieć chciałam.
    • sanrio Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:44
      trójkę. Na więcej nie miałabym fizycznej siły, bałabym się o stan pochwy i ciała po większej ilości porodów. Ale trójka - tak to moje marzenie, które nigdy się nie zrealizuje niestety.
      • czarna_kita Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:51
        Trójkę. I tyle mam.
        Odkąd pamiętam jak się bawiłyśmy z koleżankami w dom to zawsze miałam troje big_grin
        Z mężem jeszcze jako para chodząca jak rozmawialiśmy o rodzinie to zgodzie że chcielibyśmy 3.
        Jakbym miała kupę kasy to tez miałabym troje.
    • nika.lucja Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 11:56
      4-5
      gdybym mogła jeszcze raz prze,żyć swoje życie
    • klubgogo Jedno. 23.08.14, 11:57
    • asia_i_p Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:10
      Trójkę. Mam dwoje. Najbardziej ogranicza nas metraż, a teraz to i wiek; mam 38 lat i trzymiesięczniaka, więc kiedy mi się znowu zachce, to raczej już nie będę miała odwagi na świadomą decyzję o ciąży.
    • tryggia Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:20
      Chciałabym mieć dużo dzieci. Może ze czwórkę, ale blisko siebie, żeby były ze sobą zaprzyjaźnione.
      I to nawet nie o środki finansowe, ale o możliwości zdrowotne, już drugie wyprodukowałam, donosiłam i urodziłam wbrew lekarzom.
      Teraz pewnie stać by nas było na trójkę, moooże czwórkę, ale nic by z tego i tak nie wyszło. sad
      • k1234561 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:29
        Nieograniczone środki finansowe to dla mnie za mało,że mieć więcej niż jedno dziecko.Radośnie rozmnożyć to ja bym się mogła,gdyby:
        -poród przebiegał bezboleśnie
        -noworodek,niemowlak przesypiałby mi całe noce,nakarmiony wieczorem
        -ogólnie dziecko byłoby bardzo grzeczne i spokojne
        - mało chorowało
        -ogólnie było zawsze uśmiechnięte i bez focha i ryku o byle co
        wtedy mogę mieć nawet pięcioro.
        A ponieważ realnie to niemożliwe,zostanę przy jednym,nawet gdybym miała mega fortunę wink
    • run_away83 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:24
      Mam trójkę i na dzień dzisiejszy mi wystarczy, abstrahując od stanu finansów. Ale możliwe, że jak najmłodszy ciut podrośnie, to mi się odmieni i rozważę jeszcze jedno albo i dwoje wink

Tylko że ja wcześnie zaczęłam i mam jeszcze jakieś 4-5 lat na rozmnażanie smile
    • ichi51e Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:29
      3 i potem jeszcze 4 po przerwie smile
    • agnieszka77_11 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 12:32
      Trójkę.
    • solejrolia Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 13:29
      Mialabym trójkę albo czwórkę, ale to nie finanse mnie blokują, temat pieniędzy bylby ostatni gdybym rozważała powiekszenie rodziny.
      • aqua48 Czwórkę 23.08.14, 13:53
        A może nawet piątkę, blokowały mnie warunki mieszkaniowe przez zbyt długi czas. Mam dwójkę już doroslych i pewien niedosyt dzieci..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka