Dodaj do ulubionych

Ile miałybyście dzieci?

• jola-kotka Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 14:45
      Tyle ile mam czyli zero.
      • roksana158 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 21:15
        jola-kotka napisał(a):

> Tyle ile mam czyli zero.
        egoistka
        • jola-kotka Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 22:13
          A brak chęci posiadania dzieci to egoizm niby czemu. Pozostawiając moja osobę bo egoistka jestem i przyznaje się do tego,ale to też nie jest coś złego, każdy ma prawo przeżyć swoje życie jak mu wygodnie
    • koza_w_rajtuzach Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 15:33
      Na razie dwójka wydaje mi się całkowicie satysfakcjonująca.
      Gdybym dzieci odchowała, to może (ale tylko w przypadku nieograniczonych możliwości finansowych) zdecydowałabym się na następną dwójkę wink).
    • edelstein Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 15:45
      Gdybym miala Grube miliony to zadnego.Gdybym te miliony wygrala teraz to nadal jedno.
    • triss_merigold6 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 15:48
      Trójkę, mam dwoje.
      • 18lipcowa3 Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 21:31
        Mam dwoje, przy dużym domu, pieniądzach na sprzątaczki, nianie, spa i wszystkie wydatki związane z dziećmi oraz operacje plastyczne po porodach mogłabym mieć jeszcze dwoje.
        Ale to nierealne, więc dwójka to jest mój max. Nigdy więcej dzieci.
    • landora Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 16:00
      Maksymalnie dwójkę, niezależnie od środków finansowych.
    • jagienka75 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 16:03
      nawet jeśli wygrałabym w totolotka, więcej niż dwójka nie wchodziłaby w grę.
      dwójka dzieci w zupełności wystarczy.
    • mruwa9 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 16:58
      nawet przy naszych obecnych warunkach finansowych spokojnie moglibysmy miec i piatke-szostke. Chcielismy trojke, mamy trojke, nie mialabym nic przeciwko jeszcze czwartemu (albo chetnie blizniakom), ale inne wzgledy sprawily,ze po trzecim dziecku fabryczka zostala ostatecznie zamknieta.
    • roksana158 Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 19:37
      ja bym chciała dwoje ale zdrowie nie pozwala, kasa jest.
    • vocativa Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 20:02
      Gdyby w ramach tych nieograniczonych środków był 200-metrowy apartament, pani sprzątająca i niania do pomocy to czworo smile A, że jest jak jest pewnie zdecydujemy się już tylko na drugie wink
    • nickbezznaczenia Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 20:34
      Wciąż tyle co mam czyli jedno.
    • kkalipso Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 20:55
      Trudne pytanie. Lubię dzieci mogłabym mieć gromadkę ale szkopuł w tym, że wychowywać nie za bardzo (dlatego często się cieszę, że mam tylko jedno). Gdybym była bogata to opłaciłabym stado niań żeby mi odchowały ....jako matka dochodząca byłabym idealna.
    • hanusina_mama Re: Ośmioro 23.08.14, 21:12
      Moje marzenie od zawsze. Jeśli ematki sypną groszem, to jeszcze zdążę zrealizować.
      • roksana158 Re: Ośmioro 23.08.14, 21:20
        hanusina_mama napisała:

> Moje marzenie od zawsze. Jeśli ematki sypną groszem, to jeszcze zdążę zrealizow
        > ać.

wiesz nie potepiam Cię ale zdrowie się sypie po przynajmniej 3,4 ciązy, chyba ze jakas twarda sztuka to moze nie. Chodź rzadko kobieta zdrowa w 100%. A co dopiero wygląd, ciało, itd....
        Po 4 ciązach mam koleżankę, wygląda jakby miała z 10 lat więcej ode mnie, a poppierwszym dziecku wyglądała młodziej ode mnie. Jesteśmy w tym samym wieku i w tym samym czasie urodziłysmy. Ona wygląda okropnie.
    • moofka Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 21:21
      po pierwszym myslalam, ze jedno jest idealnie
      ale uroslo
      po drugim myslalam, ze dwojka to akurat
      ale tez uroslo
      i teraz mysle ze trojka to dobra liczba smile
    • lilly_about Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 21:24
      Dwójkę. Póki co mam jedno, ale drugie w planie. W zupełności wystarczy.
      • bbuziaczekk Re: Ile miałybyście dzieci? 23.08.14, 21:47
        Maxymalnie 3 dzieci. Nie podoba mi się posiadanie większej ilości dzieci, nie chciałabym i nie nadawałabym się do posiada większej ilości niż 3
        Posiadam 2 i zawsze chciałam 2
        Jakies myśli o 3 sa coraz czestsze tak za jakies 6 lat. Miejsce mam ale gorzej z finansami.
        Coraz częściej zaczynam zazdroscic innym ciąży i takiego noworodka smile
        No ale prędzej niż za 6 lat odpada.
        A co będzie za 6 lat to się okaze.
        Tak czy siak 2 max 3 dzieci nawet przy nieograniczonych możliwościach finansowych i lokalowych.
    • kropkacom Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 08:22
      Gdybym miała nieograniczone środki finansowe to po dwójce dzieci kolejna ciąża nie wchodziłaby w rachubę. Raczej podróże i dobry sprzęt fotograficzny byłby na miejscu. Zresztą teraz też nie planujemy trzeciego... big_grin
    • guderianka Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 08:29
      jeszcze rok temu pisałam że czwórkę albo piątkę
      dzisiaj wystarcza mi moja 3 i no way- choćbym w totka wygrala nie zdecyduję się świadomie na kolejne
    • totorotot Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 09:57
      Gdybym dysponowała batalionem opiekunów/opiekunek i sprzątaczy/sprzątaczek to mogłabym z 5-7 spokojnie. Tylko, wiadomo: zapewniona kasa na studia, zajęcia dodatkowe (ludzie, jakie drogie to ku*estwo!!!-200zł/miesięcznie jedne), ubrania w miarę modne, no i oczywiście pokoje dla nich (mogą po dwoje w jednym). Niestety, w tym kraju najbardziej rżnie się z rodziców i z prowadzących dział. gosp. zamiast najbardziej inwestować w ten motor społeczeństwa.
    • klamkas Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 10:27
      Gdybym miała nieograniczoną kasę i podejście, że dzieci mogą chować nianie to miałabym 4-5. A że wierzę, że mama i tata są najlepsi i czas z nimi bardziej wartościowy niż z nianią, to mam jedno wink.
    • jusiakr Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 10:36
      Tyle co mam - u mnie to nie czynniki finansowe wpływają na decyzję o potomstwie.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 12:13
      Zero. No może jedno, gdyby mi szajba odwaliła- ale w tym wypadku na pewno skorzystałabym z usług surogatki- dbam o zdrowie, więc rodzenie dzieci nie wchodzi w grę.
      • ewakot0 Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 15:29
        nikt ci nie powiedział, że ciąża to nie choroba?
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 15:35
          ewakot0 napisał(a):

> nikt ci nie powiedział, że ciąża to nie choroba?

To skąd tyle ciężarnych na zwolnieniu lekarskim?
          Poza tym chcesz powiedzieć, że ciąża nie powoduje żadnego uszczerbku na zdrowiu?
          • guderianka Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 16:08
            brak ciąży również wink
            zwłaszcza podczas i po menopauzie, a bardzo często na starość
            ten sam mechanizm , który nie raz zdarza się u suk, które nigdy się nie szczeniły
          • ewakot0 Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 18:27
            dobrze, że nie wiedziałam o tym wcześniej, bo inaczej podczas ciąży nie maszerowałabym 5km dziennie, nie pływałabym 1km w dobrym czasie, nie biegałabym do końca 2. trymestru i nie chodziła na siłownię w trzecim. Jak i w 3 miesiące po cesarce nie wróciłabym do biegania na 10km. Ciekawe czy twoje zdrowie choć trochę dorównuje mojemu z czasu ciąży i wkrótce po połogu wink
    • werualta Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 16:22
      gdy miałam ok. 19 lat planowałam trójkę wink
      tyle chciałam, ale nie wiem.. czy tak by było, nawet gdybym wcześniej zaczęła rodzić (nie po 35 r ż), bo cała otoczka ciąży, porodu , połogu lekko mnie przeraziła smile
      i pytanie o finanse nie ma tu znaczenia, chodzi o ten cały strach.. i inne okoliczności okołoporodowe.... smile
    • daga_j Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 17:11
      Ja mam podobną sytuację jak autorka wątku. Gdybym miała lepszą sytuację chciałabym jeszcze 2 dzieci, z różnicą wieku 2 lata, tak, że starsze jak teraz mają i będą mieć bliższy kontakt ze sobą, a te kolejne ze sobą, bo jedno, trzecie dziecko, że tak powiem "na nic" by się zdało tej starszej dwójce. Planując więcej dzieci trzeba ogólnie planować rodzinę, więc od razu parkę bym chciała. No ale to marzenia.
      • wioskowy_glupek Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 17:14
        2 może 3 na pewno nie 1 ani więcej niż 3 z tym że wszystkie adoptowane

--
        "Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
        • andaba Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 22:04
          Ośmioro, tak w sam raz, nie za dużo, nie za mało.
    • lavinka Re: Ile miałybyście dzieci? 24.08.14, 22:09
      U mnie to jest niezależne od stanu posiadania, bo każda ciąża to duże ryzyko tak dla mnie, jak i dziecka. Przy dużej forsie zostaje opcja surogatki, ale chyba bym się już nie zdecydowała, mając jedno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka