Dodaj do ulubionych

Ferie - kierunek góry

25.08.14, 15:47
Tak, wiem, wiem, są jeszcze wakacje a ja tu z feriami wyjeżdżam. kto nie chce niech nie odpowiada po prostu. w tym roku po raz pierwszy chciałabym wyjechać z mężem i dwójką dzieci (6 i 9 lat) na kilka dni w ferie zimowe. Marzą mi się góry polskie, w zasadzie obojętne które, ale jak zobaczyłam ceny to osłabłam. czy znacie jakieś fajne, niedrogie pensjonaty w górach, gdzie w ferie ( u mnie w mazowieckim od 19 stycznia) można miło spędzić kilka dni? Chodzi o pokój z łazienką w jakimś pensjonacie, ośrodku itp. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • dlania Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 15:49
      A jaka cena jest dla Ciebie do przyjęcia? Bo dla jednych niedrogie to bedzie 120 zł od osoby, dla innych - 20 .
      • kina1 Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 15:53
        myślę, że do 200 zł.za dobę za pokój bez wyżywienia byłoby ok.
        • agni71 Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 17:00
          mam fajne miejscówki, ale troche droższe, w Beskidach, Brenna i Wisła, jeśli będziesz zainteresowana, to podam namiary.
        • przeciwcialo Re: Ferie - kierunek góry 26.08.14, 08:02
          Kiepsko to widze. Takie ceny na kwaterach teraz sa, w zimie jeszcze skacza. Oscylują w granicach 70 za BB.
    • jamesonwhiskey Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 17:43
      to sie ogarnij troche , przestac cos pieprzyc o polskich goracj i jedz na slowacje
      • solejrolia Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 18:04
        bez przesady, w Polsce też da się znaleźć coś atrakcyjnego za normalne pieniądze!

np.w kotlinie kłodzkiej w pensjonatach ceny zaczynają się od 35zł/osobę w pokoju 4osobowym z łazienką, potem 50zł- jesli miejsce jest mocniej rozreklamowane, lub tuż przy samych atrakcjach, no a potem to wiadomo ceny w górę.
        najpierw obierz kierunek, a potem szukaj w konkretnych miejscowościach, na pewno coś znajdziesz. bo tak to trudno polecać konkretne adresy, konkretne miejsca noclegowe- mnie może taki standard odpowiadać, i te akurat atrakcje będą ok, a dla ciebie- wcale niekoniecznie, bo ty zwrócisz uwagę na coś innego.
        kto pyta googla- nie błądzi.
    • tol8 Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 21:06
      Ja jeżdżę co roku w Kotlinę Kłodzką. Miasto spore, dużo atrakcji (baseny,termy,stoki narciarskie,blisko granicy). Płacimy 25-35 zł od osoby za dwupokojowe studio z łazienką. Obiady w pysznym domowym barze to koszt 10-18 zł za osobę(dwa dania plus picie). Jednak rezerwacja jest dopiero od listopada.
      • tol8 Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 21:07
        Aha, od razu dopowiem- ośrodek duży, po remoncie, dobrze wyposażony, jest czysto, stołówka na miejscu.
      • kina1 Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 21:53
        A możesz podać namiary na to miejsce? Dzięki
        • mamaemmy Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 22:26
          Polecam Baciarkę,fajne,wyremontowane pokoje,przepyszne jedzenie,sala zabaw dla dzieci i rodziców-pilkarzyki,billard,playstation,lotki,do tego basen,sauna itd. Czysto,miło,wszedzie blisko
          tu ich profil na fejsie
          www.facebook.com/pages/Willa-Baciarka/198881683461319?fref=ts
          • mamaemmy Re: Ferie - kierunek góry 25.08.14, 22:36
            ale to chyba nie dla Ciebie-bo w ferie ceny wyzsze uncertain Ceny w sezonie i poza sezonem
            Poza sezonem 4 osobowy pokój 220zł...w sezonie ..więcej..szkoda,bo tam naprawde jest fajnie,zawsze bylismy zadowoleni..
            • mag1_k Re: Ferie - kierunek góry 26.08.14, 08:44
              Proszę napisz, czy są tam blisko stoki narciarskie na dojście na nogach?
              I jakie?
              Dzięki
        • tol8 Re: Ferie - kierunek góry 26.08.14, 09:34
          Wejdź na stronę FWP i masz wielki wybór. Cenniki są osobne przy każdym ośrodku, promocje pojawiają się z czasem, ale możesz przejrzeć zeszłoroczne. W górach zazwyczaj obowiązuje promocja -50% od cen regularnych w trakcie trwania ferii zimowych. Nie wiedzieć czemu im się to kalkulujesmile
    • jusytka Re: Ferie - kierunek góry 26.08.14, 09:37
      My już dawno ferie mamy wykupione i uważam, że czas na to najwyższy, jeśli chcemy złapać naprawdę fajną ofertę. Niestety minusem polskich gór są tłumy w ferie, w styczniu akurat ferie mamy tylko my i wszędzie zagranicą jest jeszcze przed sezonem, a więc ceny niższe i brak tłumów. Poza tym jak miałam dzieci w wieku twoich to w ogóle za ich nocleg (z wyżywieniem) nie płaciłam, co w Polsce jest raczej niemożliwe. Nawet teraz płacę za nie ułamek normalnej ceny wink Poszukaj więc w Czechach/Słowacji, a nawet Austrii, bo to prawdziwy raj dla rodzin z dziećmi.
    • gaskama Re: Ferie - kierunek góry 26.08.14, 09:56
      Jeśli nie chcecie jeździć na nartach, to polecam villę pod reglami (Kościelisko, 3 km od Krupówek). Bo na narty to Zakopane się nie nadaje.
    • monique_alt Re: Ferie - kierunek góry 26.08.14, 15:02
      Polecam Willę Hamry w Poroninie.
      Świetne miejsce - w lecie za pokój czterosobowy ze śniadaniem płaciliśmy 180 zł.
      Na miejscu oprócz pokoju do dyspozycji gości jest sala telewizyjna z kanapami, stołówka i aneks kuchenny. Nie wiem tylko czy do stoków narciarskich blisko - my byliśmy latem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka