Dodaj do ulubionych

ematka szarobura czy kolorowa?

09.09.14, 09:23
Jak się nosicie na co dzień?
Jesteście wyraziste? Macie swój specyficzny, odważny styl? Widać was z daleka? Wyróżniacie się?
Czy może jesteście przeciętne i nie wyróżniacie się w tłumie?

Nie pytam o to czy chodzicie w jeansach czy garsonce, ale o to czy te jeansy są np. żółte a garsonka w odjechane wzory?

Ja jestem zupełnie przeciętna. Jeansy, bluza i trampki. Włosy upięte, lekki (prawie niewidoczny) makijaż. Nie potrafię zaszaleć. Na zakupach ciuchowych nie odważam się na szaleństwa (a szkoda, ale nie potrafię).
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:28
      Kolorowe! Jebac bury.
    • heca7 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:31
      Ja bardzo nie lubię jak na mnie patrzą (albo wydaje mi się, że patrzą wink ). Dlatego odpadają ekstrawagancje. Nie ubieram się na szaro ale w oczy się nie rzucam.
      • mx3_sp Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:35
        uwielbiam elegancję, do pracy noszę się tak https://galeriamoda.pl/files/s09/melanz_l.jpg
        po https://s.afterparty.pl/i/ramona-rey-NEWS_MAIN-43913.jpg

jestem zaś przeciwniczką stylu Kupisza.
        • rhaenyra Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:39
          fredzelki big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          mialam w zerowce taka koszulke porwana tylko ze z kaczorem donaldem big_grin
          • mx3_sp Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:45
            też miałam razem z lambadówką.
            • eo_n Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:51
              To po pracy b. fajne.
              Oprócz kolorów też lubię czerń i grafit, jak najbardziej. Nie lubię burości.
        • mnietoniemi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:00
          mx3_sp napisała:
          > uwielbiam elegancję, do pracy noszę się tak https://galeriamoda.pl/files/s
> 09/melanz_l.jpg

Emama w kiecce za 139,00 złotych?
          Wstyd! big_grin
          archiwum.allegro.pl/oferta/elegancka-sukienka-victoria-m-38-nife-i3256539731.html
          Też tak podginasz nóżkę?
          Uważaj, bo ci się obcasik ułamie big_grin
          • dziennik-niecodziennik Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:14
            piłeś coś dzisiaj?...
            • mnietoniemi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:23
              dziennik-niecodziennik napisała:
              > piłeś coś dzisiaj?...

Oczywiście.
              Wypiłem już ćwierć litra herbaty big_grin
    • eo_n Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:35
      Uwielbiam zdecydowane kolory i oryginalne dodatki. Raczej nie ginę w tłumie wink Nawet jeśli na nogach mam akurat trampki.
    • guderianka Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:35
      Koszula-tunika w kolorze khaki, skórzany czarny pasek, skórzana czarna bransoletka, białe spodnie, granatowe trampki - aktualnie na sobie ? To szaro-buro ?
      • novanicka przykład 09.09.14, 09:54
        Nooo to zależy smile
        Czy idąc ulicą przyciągasz spojrzenia?

Nie mam na myśli czy ubierasz się modnie, tylko czy w twoim stroju jest coś odjechanego?

Dla przykładu ekscentryczna starsza pani

https://lh5.googleusercontent.com/-4VMnlxN6wtQ/UkBjToCiADI/AAAAAAAAMXc/iO6Wwlp0HRQ/s400/Photo%25252018%252520Sep%2525202013%25252012%25253A50.jpg

lub
        https://lh3.googleusercontent.com/-N_VkO9qcTBg/UkBoCd8VfVI/AAAAAAAAMZA/2vFD0fwVfdU/s400/Photo%25252023%252520Sep%2525202013%25252016%25253A45.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-ujVimRgJfYI/UkBnSDgqOZI/AAAAAAAAMYM/tEn016VmVoM/s320/Photo%25252023%252520Sep%2525202013%25252016%25253A39.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-5D45Iv2EhNU/UkBnVnL-oOI/AAAAAAAAMYc/s9u4W68igkQ/s320/Photo%25252023%252520Sep%2525202013%25252016%25253A40.jpg
        • aandzia43 Re: przykład 09.09.14, 11:07
          Zarąbista babcia! Może taką kiedyś będę wink Teraz noszę czerń z wyraźnym kontrapunktem mocnych kolorów. Np. czarne spodnie, tunika i buty, czerwone włosy i kolorowy szal.
        • guderianka Re: przykład 09.09.14, 15:39
          Nie ubieram się modnie
          Przyciągam niektóre spojrzenia
          Nie czułabym się dobrze w takim szale kolorów-chociaż na kimś mi się podoba wink
    • lafiorka2 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:37
      na kolorowo.Zdecydowanie smile
    • neffi79 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:40
      ja lubię pastele, czerń, biel. Z wyrazistych kolorów, jak już to fuksję i koralowy.

tak mam swój styl - wydaje mi się, że znalazłam to czego szukałam od dawnabig_grin uwielbiam sweterki, żakieciki, płaszczyki inspirowane Chanel, są bardzo kobiece. Pokochałam perły choć zawsze wydawały mi się babciowate
      moje ostatnie zakupy to marynarka biała i druga w pepitke
      pikowane torebki, duże ciemne okulary, ostatnio baleriny (długo nie mogłam się przekonać bo od zawsze nosze szpilki). to chyba tylesmile

ALE... też lubie ubrac się na sportowo, bluza, legginsywink
      • neffi79 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:44
        a mam też czarną krótką skórę (ale nie typu motocyklowa ramoneska) i nosze ją bardzo czesto
    • kardiolog Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:42
      Ostatni wpis od mana:
      Nie nosze trampek lecz buty przerozne, jeansy owszem tak, lubie. Jestem szczuply wiec nosze ubrania dopasowane, dopasowane koszule jednokolorowe, lysine spinam w koka jedna spinka tworzac nieuporzadkowany lad i uwalniam kosmyki, nosze dobry prosty zegarek na czarnym skorzanym pasku ze srebrna tarcza, prostym cyferbaltem. od swieta nosze delikatne.. spinki do mankietow niczym bizuterie. Moja dodatkowa bizuteria meska sa perfumy, bez nich czuje sie nieubrany. Co jeszcze? Lubie dobre paski i torby, porzadne portfele i etui na okulary (tez porzadne). Czapki w zimie lubie i cieple szale z rekawicami, plaszcze lubie gdy nie jezdze na rowerze. Kolory? W pracy tylko bialo, wiec po pracy coraz mniej bieli, glownie czern ale w cieplych porach roku szaleje niczym tecza. Bardzo czarny wiec, lubie tez zielony w wielu odmianach i brazowy zamszowy z patyna. Nie lubie granatowego, choc tez znajde w szafie, lubie niezapominajkowy. Co jeszcze? Nie wiem. Nie inetresuje sie moda. Na ulicach wielomilionowego miast jestem tylko jedna z mrowek. Czy sie wyrozniam? Nie wiem. Cyhab niekiedy tak, zauwazam w metrze, gdy na chwile oderwe nos od ksiazki.

Milego,
      kardiolog
    • zielonakrufka88 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:55
      ja jestem tak wysoka że wyrózniam się i tak. Unikam szpilek bo w pracy jestem o głowe wyższa niż 70% facetów smile I jestem szarawa - lubie biele, szarości, czernie.Za bezem i brazami nie przepadam za to lubie przełamywac te biele, szarości i czernie odjechanymi dodatkami - malinowe botki, wściekło pomaranczowe kolczyki etc
      • echtom Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 12:40
        Z ciekawości - ile masz wzrostu?
    • jematkajakichmalo Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 09:56
      Ja podobnie jak heca nie bije po oczach ubraniem, ale jakas szarzyzna tez nie zajezdzam wink
      Jesli chodzi o ubrania na co dzien to nie mam w szafie ani jednej rzeczy w kolorze szarym czy czarnym (butow takze).
      Mam za to sporo brazow, granatow, zieleni czy bordo.
      Czasem wlacze jakis jasniejszy element w kolorze np. musztardowym (wlasnie kupilam sobie takie spodnie).

Latem uwielbiam biel, bez, czerwien i granat (tak troche po marynarsku wink )
    • fin-dus Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:05
      Uwielbiam kolory i jestem w stanie za dobrą, kolorową jakość zapłacić duuużo. Niestety, oferta sklepowa jest raczej szarobura. Nawet jak są kolory, to nie zawsze jest to to, o co mi chodzi. Lubię paski i wzory. Uwielbiam zdecydowane kolory, pasteli nie znoszę - czuję się w nich fatalnie, wyglądam chyba jeszcze gorzej.
      Męża i syna też lubię kolorowych. O ile mąż nie ma z tym problemów (z nabyciem), to z synem gorzej. Oferta dzieciowa dla chłopców jest fatalna. Brązy, granaty i kolor zdechłej zieleni sad
    • default Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:08
      Nosze się na luzie, preferuję swobodne ciuchy - dżinsy lub inne spodnie o dżinsowym kroju, legginsy, jeśli spódnice (rzadko, tylko latem) - to albo wąskie o kroju "sportowym" albo cienkie, szerokie, kwiaciaste. Góra - bawełniane bluzki "t-shirto-podobne", luźne wdzianka (tzw. jebotka), jeśli marynarka to też o luźnym, sportowym kroju. Większość rzeczy mam w stonowanych kolorach, ale od czasu do czasu lubię włożyć coś wyrazistego - fuksjowy lub szafirowy sweter, malinową spódnicę z koła, limonkowe płócienne rybaczki. Do tych ostatnich kupiłam tego lata absolutnie zwariowane sandałki - w oczojebnym zielonożółtym kolorze , lakierowane, ze złotym łańcuszkiem wokół kostki smile Mój mąż powiedział na ich widok "wieś tańczy i śpiewa", ale ja się świetnie w nich czułam - są takie zabawne, tak radośnie kiczowate, wymarzone na gorące wakacyjne dni smile
    • run_away83 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:11
      Jestem nalogową koloromaniaczką i uwielbiam szalone połączenia kolorów - pomarancz z fuksją, turkus z koralową czerwienią, fiolet z kanarkową żółcią, etc. Latem chodziłam głównie w legginsach i sukienkach przed kolano, teraz przerzucilam się na kolorowe dżinsy/chinosy; noszę do nich kolorowe topy (mam ponad 30 takich samych w najróżniejszych kolorach) i taki zestaw uzupełniam rozpinanym sweterkiem (albo jak zimno i wieje bluzą z kapturem) oraz apaszką, okularami słonecznymi i okazałyni kolczykami w kontrastowym kolorze.

Najmłodsze dziecię, które w zasadzie wszędzie mi towarzyszy, staram sie ubierać pod kolor, to znaczy tak, żeby ładnie sie komponowało z mamusią, jak niosę go w chuście to też wybieram taką (mam cały stosik), żeby mi pasowała kolorystycznie do całokształtu. Ba, nawet wózek wybierałam tak, żeby ładnie się komponował z całą paletą kolorów obecną w mojej szafie smile
    • gazeta_mi_placi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:16
      Nijako, kompletnie nijako, nie chce mi się fajnie ubierać, byle co wciągnąć na siebie i tyle sad
      Zresztą i tak człowiek rzadko wychodzi na miasto, a praca z domu więc można i w upapranym podkoszulku.
    • dziennik-niecodziennik Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:19
      rożnie. ale zimą jestem zawsze kolorowa. ku pokrzepieniu serc smile
    • priszczilla Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:19
      Szarobura głównie, biel, czerń, granat, kolory naturalne, ewentualnie przybrudzone pastele w niewielkiej ilości. Uwielbiam kolorowe, wzorzyste ciuchy, ale niestety pasują do mnie.
    • beataj1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:20
      kocham kolory. zresztą miałam tu już comming out. Jestem odwrotnością Chanel. Ona mówiła spójrz w lustro i zdejmij jeden dodatek. Ja spoglądam w lustro i dodaje jeszcze jeden kolor.
      Im bardziej kontrastowe kolory tym lepiej. Lubie niebanalne zestawienia faktur i wzorów- kocham połączenie pasków z grochami)

Tej zimy będę żółta (ostatnie kupione prze zemnie ciuchy są w przewadze żółte) a dodatki to już w kolorach tęczy - dosłownie - właśnie kupiłam tęczową włóczkę - będzie szal albo komin i mitenki pieszczotliwie nazywane prze zemnie minetkami (tak rzuciłam już niechcący tą nazwą w sklepie szokując sprzedawczynie)
      • dziennik-niecodziennik Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:23
        dziergasz? smile
        • beataj1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:34
          Dziergam, haftuje, szydełkuje.
          Mam zespół niespokojnych rąk i muszę coś dłubać smile
          • dziennik-niecodziennik Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:38
            <piąteczka!> big_grin
      • gazeta_mi_placi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:24
        W tych żółciach wyglądasz zapewne jak Wielki Ptak z ulicy Sezamkowej sądząc po Twej posturze big_grin
        • beataj1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:33
          JA tam lubie wielkie praki smile
          Czasem nawet zakładam specjalnie czerwone rajstopy
          • gazeta_mi_placi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:35
            To w jakim cyrku można Cię zobaczyć? smile
            • beataj1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:39
              W cyrku, który nazywa się życie. Robie w nim za pawia. Opcjonalnie za klauna. A jak się nie wydepiluje za kobietę z wąsami...
              • solejrolia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 21:14
                big_grin
      • beataj1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:55
        Ostatnie moje must have. Czemu nie robia takich fajnych rzeczy w Polsce...https://www.glamour.com/images/fashion/2014/07/miroslava-duma-flamingo-coat-couture-schiaparelli-2014-w352.jpg

Jak by mi było fajne we flamingach ach ach...
        • gazeta_mi_placi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:28
          O matko jedyna!!!!!
          W Polsce robią takie rzeczy, jak najbardziej, zajrzyj na dział z namiotami big_grin
          Gdybym coś takiego zobaczyła na ulicy pomyślałabym, że to chodzący udekorowany nadrukiem namiot na dwóch nóżkach samoczynnie się przemieszczający big_grin
          Dzieci można by straszyć.
          • beataj1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:32
            Gazeciu ale ty już naprawdę nie musisz mnie bardziej zachęcać. Ten płaszcz już teraz mi się bardzo podoba.

Namioty mówisz. Popatrz nie wpadłam na to. Czasem się jednak na coś przydajesz...
            • lillaj Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 12:15
              Jesienią i zimą szaroburo. Lubię czarne skórzane kurtki, parki, dżinsy, jak na zdjęciu
              Tekst linka

Latem i wiosną trochę bardziej kolorowo, lubię maxi sukienki w kwiatki, kolorowe spodnie ze sklepów indyjskich, do tego dżinsowe kurtki.
              • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 14:50
                moge doradzic?:o)
                jeansowe kurtki sa dobre dla nastolatek a dla panienek po 20-tce sa de mode ;o)
                borgia
                • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 14:52
                  jesli zdaze to zamieszcze jeszcze buciki jakie lubie u pan.:oD
                  borgia
                  • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 15:08
                    i.ebayimg.com/t/Luxus-Damenschuhe-36-41-Schwarz-Designer-Pumps-Elegante-High-Heels-Schuhe-Damen-/00/s/MTM1MVgxNjAw/z/Y2gAAOxy3HJTIEkJ/$_35.JPG
                    wolalbym zamkniety przod ale w sumie moga byc.(te powyzej)

images.esellerpro.com/2293/I/513/7/NTY1BLACKPU16Pic109092013.jpg
                    i.ebayimg.com/t/Luxus-Damenschuhe-36-41-Schwarz-Designer-Pumps-Elegante-High-Heels-Schuhe-Damen-/00/s/MTM5MFgxNjAw/z/JrgAAOxyf1dTIEe0/$_35.JPG
                    ecx.images-amazon.com/images/I/51%2BlUc7bbcL._SL190_CR0,0,190,246_.jpg
                    cdn.yoox.biz/44/44452745bm_12_f.jpg
                    (na nieco lzejszej podeszwie)

www.shoekin.com/load/images/hallhuber-online-shop/thumb/ankle-boots-mit-schmalem-absatz-schwarz-40-hallhuber-ha-14109100590040.jpg
                    www.mellis-schuhoutlet.de/WebRoot/Store13/Shops/63764754/50AA/02EB/1F2F/F8D3/3BDA/C0A8/28BB/C7ED/IMG_1252.JPG
                    www.peek-cloppenburg.de/media/562/tommy-hilfiger-calina-stiefel-mit-absatz-dunkelbraun-8897842511902f0ef0f3.png
                    :o)
                    borgia
                • lillaj Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 14:59
                  1borgia napisał:

> moge doradzic?:o)
                  > jeansowe kurtki sa dobre dla nastolatek a dla panienek po 20-tce sa de mode ;o)
                  > borgia

Radzić sobie możesz, ale jeśli to co zalinkowałeś rzeczywiście ci się podoba to raczej nie skorzystam. Co do kurtki wyglądam jak nastolatka, więc jest okbig_grin
                  • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 15:10
                    alez nie musisz. nie za toba beda ogladac sie na ulicach :oD
                    borgia
                    • lillaj Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 15:15
                      1borgia napisał:

> alez nie musisz. nie za toba beda ogladac sie na ulicach :oD
                      > borgia

Świetnie się składa, nie mam takich ambicjibig_grin Zwłaszcza jeśli chodzi o facetów z kiepskim gustem.
    • koralik12 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:23
      Lubię kolorowe ubrania, mam duzo bluzek Desigual.
      Ale włosów nie farbuję, ust nie maluję, na oczy tylko tusz do rzęs.
      • gazeta_mi_placi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:24
        Desigual kojarzy mi się z zespołem pieśni i śpiewu "Mazowsze".
    • jematkajakichmalo Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:26
      podoba Wam sie desigual? Nie chodzi o kroj tylko wlasnie o zestawienie kolorystyczne?
      Niby tam kolorow tysiac, ale to i tak jakies takie bure i ciemne, no nie trafia do mnie i juz.
      • priszczilla Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:30
        Na wieszakach te ciuchy wyglądają bardzo ładnie, ale nie widziałam jeszcze osoby, która by w nich dobrze wyglądała. Kwestia i fasonów i kolorów i wzorów. Ujdą na ciemnowłosej nastolatce, ale to tyle.
      • sumire Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:31
        Nie zawsze. Czasami faktycznie za ciemne są te zestawienia. Ale płaszcze od nich uwielbiam.
      • neffi79 Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:33
        okres fascynacji mam za sobą, kiedyś (jakieś 6 lat temu gdy nie było tego jeszcze w PL) kupiłam sobie 2 płaszcze (jeden już dawno oddałam, czarny w kolorowe kółka jeszcze mam, chce ktoś?wink i kilka sukienek
        powiem szczerze, że zawsze czułam jakiś taki dyskomfort na ulicywink Nie lubię.
        Dobry dla nastolatek, ew. bardzo młodych kobiet pragnących zabłysnąć kolorem w szarym tłumie...
        • kanga_roo Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:44
          neffi79, o ten płaszcz pytasz serio?
          • neffi79 Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:53
            to jest ten płaszcz, ale starszy model z duzym haftowanym turkusowym wzorem na plecach (takie secesyjne wywijasy), rozmiar 36.
            jest troche podniszczony od razu zaznaczam!, przy rękawach i kółka są lekko przytarte fabrycznie (były takie od początku)
            link:
            www.zalando.pl/desigual-elisabeth-krotki-plaszcz-czarny-de121h029-q11.html
            https://houseoffraser.scene7.com/is/image/HOF/I_8433937603693_00_20140606?size=450,600&wid=450&hei=600&qlt=80&op_sharpen=1&ResMode=sharp2&pscan=4
            • kanga_roo Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:55
              jest absolutnie przepiękny, właśnie myślałam, że taki. problem tylko w rozmiarze, na 36 to ja najwyżej mogę sobie popatrzeć smile ale pewnie znajdziesz chętne bez trudu.
              • jematkajakichmalo Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:58
                Rozumiem, ze mozesz tylko popatrzec, bo nosisz 32... wink
                Nie wyobrazam sobie, ze ktoras ematka nosi wiekszy rozmiar jak 36!! big_grin
                • kanga_roo Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 11:45
                  niestety, po ciążach już 34. do tego stópka 36. i nikt mi nie chce sprzedać piwa i fajek, bo wyglądam na góra szesnaście lat. jestem drobna, a jednocześnie wysoka i smukła jak Anja Rubik, tyle że mam spory biust i kobiece biodra plus szczupłą talię. to cała ja, jasnowłosa brunetka, typowa ematka big_grin
                  • beataj1 Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 11:53
                    Jakie piwo, jakie fajki? Prawdziwą ematke pytają o dowód jak w warzywniaku (przepraszam na ecotargu) kupuje jarmuż i organiczne kiełki ciecierzycy...
              • neffi79 Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:58
                smile
      • gazeta_mi_placi Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:34
        Mi się kojarzą z Romami, względnie "Mazowszem".
        Nie wiem kto w nich wygląda w miarę ładnie.
        Może pulchne Niemki w wieku emeryckim?
        • neffi79 Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:36
          ja ten sklep omijam szerokim łukiem, jest zbyt męczący
          gdzie tam mazowsze, nie porównuj tradycji z bezcelowymi formami i przypadkowym łączeniem kolorów
        • sumire Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:39
          Hih smile jak tu nie kochać tego forum za to, ile można się dowiedzieć o sobie dzięki ujawnieniu preferencji kolorystycznych.
      • kanga_roo Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 10:35
        a ja lubię kolory, ale określone smile
        więc jestem w kolorze, ale nie kolorowa. od lat mam fazę na niebieski, zmienia się tylko odcień. najpierw turkus, potem peacock blue, teraz navy. do tego dżins, białe, czarne.
      • aqua48 Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 13:07
        jematkajakichmalo napisała:

> podoba Wam sie desigual? Nie chodzi o kroj tylko wlasnie o zestawienie koloryst
        > yczne?

Uwielbiam desigual, choć nie wszystko mi się podoba, niektóre zestawienia są dla mnie nieciekawe. Zadziwiająco dobrze w tych ciuchach wyglądają panie ok 40-60 lat smile Lepiej niż młodsze.
        • solejrolia Re: Do tych co lubia kolory: 09.09.14, 21:20
          nie mam nic disigual, parę razy zasadzałam się, i potem rezygnowałam.
          lubie kolory, ale wydaje mi się, ze ja jednak musze mieć spokojną bazę, a kolor to raczejw dodatkach, tak po całości i wzór i kolory wymieszane- to chyba dla mnie zbyt dużo, bałabym sie tego, że kupię, nie ubiorę ani razu, że będę sie czuła jak przebrana.
    • 18lipcowa3 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:38
      Raczej na sportowo - rehabilitacja + dzieci. Kolorowo.
      Ładnemu ładnie we wszystkim więc się wyrózniam czy chcę czy nie.
    • heet_joe Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:41
      Ja buro. Wiekszosc moich ubran jest w granacie. Nie lubie blyszczec. Mam prawie 180cm i i tak wyrozniam sie w tlumie. Chciałabym nosic się kolorowo, ale brak mi pewności siebie.
    • edelstein Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:41
      Szaro-buro,bo uwielbiam wezowy wzortongue_out
      Aktualnie mam na sobie trampki wezowe,dzinsy i Srebrna bluzke z cwiekami na ramionach.Paznokcie mam fioletowe i fioletowy Piercing nad ustamitongue_out
      • dziennik-niecodziennik Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:47
        na dyskotece jestes? wink
        • edelstein Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:00
          W trampkach na disco,toz to swietokradztwowinkuwielbiam weze,skory,cwiekami i tatuazetongue_out i fryzury rihanny b.przypadaja mi do gustutongue_out Stateczna matko na nie bede nigdy.
          • dziennik-niecodziennik Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:05
            pytam w kontekscie tej srebrnej bluzki smile
            • edelstein Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 12:23

• gazeta_mi_placi Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:29
        Piercing nad ustami czy wargami?
    • clio_1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:42
      Lubię kolory ale nie umiem ich nosić - tzn. najlepiej czuję się w zestawieniu coś neutralnego i coś kolorowego, nie umiem mieć na sobie np. koralowych spodni i limonkowego swetra - źle się w tym czuję, mam wrażenie że wyglądam jak papuga. Na lato mam trochę kolorowych rzeczy (limonka, fuksja, turkus) i pasteli, zimą wolę granat, szarość, biel, czerń, ale z jakimś kolorowym akcentem typu broszka, torba, naszyjnik.
    • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 10:48
      zainspirowany watkiem nowejnicki postanowilem wrzucci kilka linkow do zdjec ubran jakie nosi moja zona. tak na koniec dobrego i poczatek lepszego (gdzie indziej). nie chodzi o modelki (bardzo ladnesmile lecz o ubrania:
      uebergroessen-ratgeber.net/wp-content/uploads/2010/03/Sommerkleid_XXL_floral.jpg
      www.kleehause.com/image/cache/data/STKL50-500x600.jpg
      www.guten-einkauf.de/wp-content/uploads/2010/07/Sommerkleid3-225x300.jpg
      www.luciennebaba.de/wp-content/uploads/2011/01/mode_blusen_1.jpg
      media.dress-for-less.com/images/products/x1200x1600_g/pp-5852_0.jpg
      jakos tak tylko bluzka nieladna:
      i4.ztat.net/detail/1V/J2/1E/00/0Q/11/1VJ21E000-Q11@10.jpg
      czas do pracy na druga zmiane.
      borgia
      • neffi79 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:02
        ojej jak ja bym chciała żeby mój mąz tak analizował moja garderobębig_grin
        i te sukienki to do pracy?
        • aandzia43 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 12:53
          No i jeszcze tego brakowało! Mąż ma podziwiać i wielbić, a.nie analizować. Zbytnie rozeznanie w szczegółach babskich tajemnic urodowych może być niebezpieczne: jeszcze chłop się przeestetyzuje, zacznie marudzic, że mu bluzka nie pasuje do sprzączek przy butach i mu chuć ku żonie osłabnie wink
          • neffi79 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 13:20
            napisałam to trochę z przekąsemwink jestem pełna zdumienia dla pana borgia a ta zazdrośc powinna byc ujeta w cudzysłówbig_grin
            • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 14:49
              neffi79, twoj mily usmiech mnie ujal gdy zajrzalem z kanapka w ustach podczas przerwy..no i postanowilem odpisacsmile
              moja zona nie zna sie na modzie, wiec gdy idzie na zakupy bierze ze soba kolezanki, ktore jej pomagaja dobrac rzeczy lub pyta mnie w czym jest jej dobrze. no to jej mowie:0)
              ma ladne wlosy prawie do pasa, ale kaze jej nosic zwiazane, no chyba , ze chodzi po plazy to wtedy moze nosic sie jak chce i w ktorym kierunku chce.
              borgia
              • elle.hivernale Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 18:58
                1borgia napisał:
                > ma ladne wlosy prawie do pasa, ale kaze jej nosic zwiazane, no chyba , ze chodz
                > i po plazy to wtedy moze nosic sie jak chce i w ktorym kierunku chce.

Szczęściara. Tyle wygrać...
          • 1borgia Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 14:51
            ale ja najpierw doradzam co chce podziwac a potem podziwiam :o)
            borgia
            • neffi79 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 14:58
              smile
    • nenia1 Re: ematka szarobura czy kolorowa? 09.09.14, 11:03
      Lubię kolor, ale nie wzory. Dlatego kupuję np. gładkie kolorowe marynarki np. żółtą, malinową a to tego czerń i biel. Czyli klasyczna elegancja z fantazyjnym kolorem.
      Jeśli chodzi o ubrania sportowe to preferuję odcienie niebieskiego i jasnego beżu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka