Dodaj do ulubionych

Integracja

13.09.14, 22:04
Co teraz mają z ta integracją, spotkania integracyjne, wycieczki integracyjne, warsztaty integracyjne, itd.

Ma to sens? Jakoś nie wydają mi sie te dzisiejsze dziecaki lepiej zintegrowane, niż my kiedys byliśmy.

Poza tym - czy obowiązkowo muszą znać świetnie wszystkie 30 czy 40 osób w klasie?

Obserwuj wątek
    • bei Re: Integracja 13.09.14, 22:15
      Kiedyś integracja kojarzyła się z kręgami osób o obniżonej sprawności.
      Teraz w dobie hermetycznego życia - ciągłego trzymania nosa w komputerze lub ( tu starsze pokolenie) przed odbiornikiem tv i w czterech ścianach - konieczne sa specjalne działania do utrzymywania znajomości smile
      • angazetka Re: Integracja 31.10.23, 10:50
        > Kiedyś integracja kojarzyła się z kręgami osób o obniżonej sprawności.

??? Słowa mają więcej niż jedno znaczenie.
      • panna.nasturcja Re: Integracja 31.10.23, 16:10
        Co to jest za brednia? Serio nie słyszałaś nigdy o wyrazach, które mogą znaczyć co innego zależnie od kontekstu?
      • taki-sobie-nick Re: Integracja 31.10.23, 21:55
        bei napisała:

> Kiedyś integracja kojarzyła się z kręgami osób o obniżonej sprawności.

Nadal się kojarzy m.in. z nimi.
    • monika3411 Re: Integracja 13.09.14, 22:17
      Moja córka jedzie w przyszłym tygodniu na wycieczkę integracyjną - wyjazd w środę, powrót w czwartek - odległość 300 km. Koszt 3 stówy. W tym miejscu dodam, że klasa zintegrowała się 2 września.... ale za darmo i na miejscu, to nie wiem czy się liczy...
      • andaba Re: Integracja 13.09.14, 22:19
        To i tak dobrze, moje dzieci jeżdżą w weekendy.

• panna.nasturcja Re: Integracja 31.10.23, 16:11
        Wycieczka bez sensu, go fakt, ale nie klasa nie zintegrowała się 2 września, integracja grupy to jest proces, dość długi.
    • homohominilupus Re: Integracja 31.10.23, 11:07
      Sądzimy ze jesteś spamerem.
      Wypad stąd.
    • slonko1335 Re: Integracja 31.10.23, 11:11
      >Ma to sens? Jakoś nie wydają mi sie te dzisiejsze dziecaki lepiej zintegrowane, niż my kiedys byliśmy.

No własnie i dlatego teraz ma to sens
      • slonko1335 Re: Integracja 31.10.23, 11:13
        o raju już widze, że to coś wyciągniete pod reklamę
      • little_fish Re: Integracja 31.10.23, 11:14
        Poza tym dawniej też było sporo wspólnych imprez, które w założeniach miały integrować i ten (lub zbliżony) cel był wpisywany w dokumentacji szkolnej. Tylko nikt ich tak nie nazywał 😁
    • ga-ti Re: Integracja 31.10.23, 11:13
      W klasie znać by się wypadało. Jednak ze wszystkimi lubić tak samo? Niewykonalne. I to wcale nie wynika ze złego nastawienia, niechęci, uraz itp. po prostu jednych lubimy bardziej, innych mniej, a z wybraną grupką możemy konie kraść. Według mnie najważniejsze byśmy szanowali tych, których nie lubimy, dzieciom tłumaczę, że nie musisz z każdym się bawić, ale nie możesz nikomu dokuczać. Tyle i aż tyle.

Integracja - modne słowo. A może muszą tak w szkole, zwykłe wyjście do kina to banał, na który dyrekcja nie musi wyrażać zgody, ale już wyjście w celu integracji grupy to co innego wink
      • ga-ti Re: Integracja 31.10.23, 11:15
        O, nabrałam się na wątek wyciągnięty przez spamera!
        Ale w sumie mam rację big_grin
    • ga-ti Re: Integracja 31.10.23, 11:18
      Żałosne. Harcerzem się jest lub nie i w gry terenowe się gra lub nie. Grać w gry terenowe można będąc harcerzem lub nie. Jedno z drugim nie wiele ma wspólnego.
      Marna reklama.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Integracja 31.10.23, 21:07
      U mnie w szkole też były spotkania, wycieczki i klasowe dyskoteki, tylko to się nie nazywało "integracyjne" i nie było po to, żeby na siłę kogoś do czegoś zmuszać, tylko dlatego, że tego chcieliśmy, bo się dobre razem bawiliśmy. Jeden tylko nigdy nie przychodził i całe szczęście, bo by psuł atmosferę.
      • taki-sobie-nick Re: Integracja 31.10.23, 21:58
        mamtrzykotyidwato5 napisała:

Jeden ty
        > lko nigdy nie przychodził i całe szczęście, bo by psuł atmosferę.

Och jak miło.

W jaki sposób psuł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka