Dodaj do ulubionych

Tomaszewski rzekł

22.09.14, 19:10
Że nie wyobraża sobie, że w drużynie piłkarskiej byłby masażysta gej albo zawodnik gej gdyż jak z takim spać w jednym pokoju. Już parę razy parę osób powtarzało ten argument. I raczej jednak są to argumenty powtarzane przez facetów. No bo czy słyszałyście, żeby laska rzekła, że nie pójdzie do masażysty bo ten jest facetem hetero? Albo do internisty? Albo nie będzie spała z kolegą od kitesurfingu w szkołce przy plazy w jednym pokoju bo to kolega hetero? No bez jaj no.
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 19:39
      Głupota, nic więcej.
    • scher Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 19:48
      Widać kobiety są przyzwyczajone do bycia z mężczyzną w sytuacjach z potencjalnym podtekstem seksualnym i umieją sobie z tym radzić.
      Facet zdecydowanie czuje się nieswojo, a nawet go to brzydzi.
      • blond_suflerka Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 19:59
        No to czas się nauczyć. Skoro kobiety się nauczyły to faceci też mogą.
        • scher Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:16
          blond_suflerka napisała:

> No to czas się nauczyć.

A co to w ogóle za rozkazujący ton?

> Skoro kobiety się nauczyły to faceci też mogą.

Nie widzę takiej możliwości. Po drugie jest jakiś przymus, żeby mężczyzna wzorował się na kobietach?
          • cosmetic.wipes Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:22
            > Po drugie jest jakiś przymus, żeby mężczyzna wzoro
            > wał się na kobietach?

Przymusu nie ma, ale wielu facetom by to dobrze zrobiło tongue_out
            • semihora Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 17:10
              Zdecydowanie smile
      • iwles Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:01

ciekawe, czy gdyby masażystą byla kobieta, to też by facetow brzydziło big_grin
        • scher Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:16
          iwles napisała:

> ciekawe, czy gdyby masażystą byla kobieta, to też by facetow brzydziło big_grin

Nie.
          • iwles Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:21

a dlaczego?
            czyżby nie byłu tu podtekstu seksualnego ? (a raczej erotycznego?)
            • cosmetic.wipes Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:22
              I tu zapadło krepujące milczenie big_grin
            • scher Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:24
              iwles napisała:

> a dlaczego?
              > czyżby nie byłu tu podtekstu seksualnego ? (a raczej erotycznego?)

Oczywiście jest.
              • iwles Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:35

i nie jest krępujący ?
                • scher Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 21:00
                  iwles napisała:

> i nie jest krępujący ?

Nie, to naturalna sytuacja.
                  • iwles Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 22:19

Zawsze podczas kazdej relacji damsko-meskiej wystepuje podtekst seksualny? Nawet czysto zawodowych? To jest naturalne??? Nie wierze, ze ktos moze tak myslec.

---
                    Paweł

Moje dziecko powiedziałosmile
                    • scher Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 22:29
                      Nie zawsze, ale zawsze może. Dla mężczyzny nieznośnym uczuciem byłoby, że ten podtekst może wystąpić w relacji z mężczyzną.
                      • priszczilla Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 11:57
                        Ale przecież ten podtekst występuje tylko ze strony mężczyzny, który jest mężczyznami zainteresowany. Mogłeś mieć do czynienia z wieloma takimi nie wiedząc o tym. Nie jesteś w stanie powstrzymać się od myślenia o seksie z mężczyzną jeśli wiesz, że mężczyzna w którego towarzystwie przebywasz mógłby być tym zainteresowany? Powinieneś w takim razie źle się czuć w towarzystwie wszystkich mężczyzn bo na pierwszy rzut oka nie widać, kto jest gejem. Jesteś nauczycielem? Jak sobie dajesz radę z faktem, że najprawdopodobniej kilka procent twoich uczniów to homoseksualiści?
                        • scher Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 13:01
                          priszczilla napisała:

> Ale przecież ten podtekst występuje tylko ze strony mężczyzny, który jest
                          > mężczyznami zainteresowany.

No i o to chodzi Tomaszewskiemu. W szatni nie chce być narażony na ryzyko, że wystąpi taki podtekst i chce mieć pewność, że otaczają go tam mężczyźni, którzy nie są mężczyznami zainteresowani.
                          • priszczilla Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 14:28
                            Powinieneś w takim razie ty i Tomaszewski w ogóle unikać męskich szatni.
                            • scher Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 15:50
                              priszczilla napisała:

> w ogóle unikać męskich szatni.

Nie widzę takiej konieczności. Da się rozpoznać, kto z obcych patrzy normalnie, a kto z chorobliwym zainteresowaniem, w razie czego wyrażając swoją, hm, dezaprobatę wink

Szatnia piłkarska to inna para kaloszy, bo tam sportowiec jest otoczony przez "swoich" i ma prawo czuć się bezpiecznie.
                              • priszczilla Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 16:18
                                Da się rozpoznać, kto z obcych patrzy normalnie,
                                > a kto z chorobliwym zainteresowaniem,

Czyli gej w szatni jako tako taki ci nie przeszkadza, dopiero jak patrzy na ciebie z chorobliwym zainteresowanie?

> Szatnia piłkarska to inna para kaloszy, bo tam sportowiec jest otoczony przez "
                                > swoich" i ma prawo czuć się bezpiecznie.

Towarzystwo homoseksualisty nie jest bardziej niebezpieczne od towarzystwa innych mężczyzn. Boisz się homoseksualistów?
                                • scher Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 16:50
                                  Widzę, postanowiłaś mnie uczynić wyznawcą swojej neomarksistowskiej ideologii.

Masz nadzieję, że twoje pozornie niewinne pytania sprawią, że zacznę błądzić, przeczyć samemu sobie, popadać w absurd i aporię, wreszcie - hurra! - odrzucę pierwotne poglądy, uświadamiając sobie, że to, co brałem za prawdziwą wiedzę, było jedynie nieugruntowanym mniemaniem.

Pamiętaj, że to właśnie ta metoda ściągnęła na Sokratesa oskarżenia o deprawację, sianie zwątpienia i mącenie w głowach.
                                  wink
                                  • priszczilla Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 17:08
                                    Nie wyznaję żadnej neomarksistowskiej ideologii i jest odwrotnie. Nie mam najmniejszej nadziei, że zmienisz swoje uczucia wobec homoseksualistów. Myślę, że ich towarzystwo zawsze będzie dla ciebie stymulujące w sposób, którego nie akceptujesz. Ciekawa jestem tylko skąd ci się to bierze.
                                    • scher Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 17:22
                                      priszczilla napisała:

> Myślę, że ich towarzystwo zawsze będzie dla ciebie stymulujące w sposób,
                                      > którego nie akceptujesz. Ciekawa jestem tylko skąd ci się to bierze.

Ja za to wiem, skąd ci się wziął cytowany "argument". Bo przecież nie jest on twój własny, autorski, przemyślany, lecz banalnie wyświechtany.

Popatrz, ile to czasu musiałaś być poddawana propagandzie, ile razy w różnych kontekstach wdrukowywano ci do głowy nieprawdziwą, arbitralną czyjąś tezę, iż powodem niechęci mężczyzn do pederastów jest nieuświadomiony pociąg seksualny, jaki do nich czują, żebyś tak mogła nie tylko przyjąć to kłamstwo za prawdziwe, za własne, ale byś mogła je na tyle uwewnętrznić, żeby nawet na użytek spontanicznych dyskusji rutynowo wyciągnąć je z głowy i przedstawić w dość oryginalnym językowym opakowaniu.

"Stymulujące w sposób, którego nie akceptujesz" - naprawdę doceniam autorstwo opakowania.
                                      • priszczilla Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 18:01
                                        Gdzie ja napisałam, że pociągają cię homoseksualiści???
                              • iwles Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 17:04
                                Na czym ma polegac brak poczucia bezpieczenstwa? uwazasz, ze kazdy homoseksualista jest gwalcicielem i na pewno by zaatakowal?
                      • priszczilla Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 11:58
                        Poza tym nie uogólniaj. To o czym piszesz z pewnością nie dotyczy wszystkich mężczyzn.
        • arwena_11 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:18
          ciekawe czy gdyby masażystka była lesbijką,to kobiet chodziłyby do niej bez skrępowania lub czy mając inny wybór skorzystały z jej usług?
          • cherry.coke Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:35
            Sorki w zyciu mi nie przyszlo do glowy sprawdzanie, czy masazystka, fryzjerka, kosmetyczka jest lesbijka czy nie. Wisi mi to, a statystycznie sporo pewnie bylo.
          • rhaenyra Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 12:07
            a czemu nie ?
      • oqoq74 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:06
        Ciekawe co robisz jak idziesz do lekarza i to facet? A nie masz pewności czy to nie gejsmile
    • marychna31 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:21
      Tomaszewski to sobie pewnie wyobraża, że jak się nie będzie przed tymi gejami tak opędzał to ci się na niego będą nieustannie rzucać...
      • nanuk24 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:28
        No bo geje to przeciez takie zwierzeta wyskakujace z krzakow, ewentualnie obmacujace meskie tylki w komunikacji miejskiej, a w windach wkladaja jezyki do ust, najczesciej lysiejacym, brzuchatym wymoczkom z krotkimi nozkami.
      • paskudek1 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:42
        ja tam hetero jestem ale jak tak na pana Tomaszewskiego patrzę to na miejscu jakiegokolwiek geja nie tknęlabym Tomaszewskiego szczotką na dlugim kiju. I na prawdę nie wiem kto kogo bardziej by się brzydziłsmile
    • glupia.suka No przecież każdy męski masażysta to gej 22.09.14, 20:40
      Więc nie rozumiem. Facet, który masuje męskie ciało, szczególnie uda, które są blisko jąder i trąby bez wątpienia jest gejem.
    • misiu-1 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 20:59
      blond_suflerka napisała:

> No bo czy słyszałyście, żeby laska rzekła, że nie pójdzie do masażysty bo ten jest
      > facetem hetero? Albo do internisty? Albo nie będzie spała z kolegą od kitesurfi
      > ngu w szkołce przy plazy w jednym pokoju bo to kolega hetero? No bez jaj no.

A cóż w tym dziwnego? No bez jaj, no.
    • lady-z-gaga Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 21:10
      Tomaszewski - obiekt damskich i męskich westchnień, mroczny przedmiot pożądania wszystkich homo i hetero.....kto by się nie bał na jego miejscu? wink
    • nenia1 Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 22:05
      Jestem całym sercem za mniejszościami, ale dajmy też czasem ludziom prawo do własnych odczuć, bo to nie jest metoda kwitować wszystko jednym słowem "głupota". Ta "głupota" się z czegoś bierze. A bierze się również z tego, że w naszym społeczeństwie chłopców traktuje się inaczej niż dziewczynki. Dwie przytulające się, całujące i chodzące za rączkę dziewczynki wydają się takie słodkie. Chłopcy o obrębie tej samej płci właściwie się nie dotykają (nie mówię o braciach). Gdzieś tam na dnie mniej lub bardziej, jak sądzę, w większości nas jest inne podejście w zależności od płci do dotyku zarówno neutralnego seksualnie jak i homoseksualnego.
      Kobiety w sprawach seksu zawsze były na gorszej pozycji od mężczyzn, z wyjątkiem homoseksualizmu, kobiecy wzbudza znacznie mniejsze wzburzenie. Może niech panowie wychowani w takiej kulturze też mają prawo do swoich odczuć, w końcucw...owanie też jest wytworem naszej kultury, w żeńskim więzieniu odpowiednika nie ma.
      • paskudek1 Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 11:44
        nenia ale pogląd poglądem, swięte prawo Tomaszewskiego nie lubić homoseksualistów. Choc podejrzewam że zadnego tak na prawdę nie zna osobiście, albo co gorsza zna a nie ma o tym najmniejszego pojęcia. Ale pogląd poglądem, nielubienie nielubieniem a pier...lenie takich debilizmów to pier...lenie debilizmów. I zaden pogląd tu nie ma nic do rzeczy. Co ma orientacja seksualna do rzetelności wykonywania zawodu? NIC. Albo sie jest dobrym albo złym" lekarzem, masażystą, dietetykiem i diabli wiedzą czym. Podejrzenie że każdy gej rzuci się na masowanego faceta jest tak samo debilne jak założenie że lekarz hetero rzuci się na pacjentkę bo kobieta w końcu.
        • nenia1 Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 13:13
          Nie chodzi chyba o nielubienie, ale o niechęć do znalezienia się w sytuacji, które się kojarzą (mogą kojarzyć) nieco dwuznacznie. Niby wszyscy wiedzą, że lekarz to lekarz, ale czy nie istnieją kobiety, często młode, które nie chcą iść do ginekologa-faceta, tylko wybierają kobiety? To w sumie ten sam mechanizm, moim zdaniem. Czy ktoś nazywa to fobią, zarzuca nielubienie ginekologów - nie spotkałam się. Po prostu staram się zrozumieć mechanizm, który stoi za takimi wypowiedziami, nie znaczy to, że je popieram czy propaguję. Staram się zrozumieć, bo tylko rozumiejąc jesteś w stanie prowadzić dalszy dialog, jeśli stwierdzisz "idiota" zamykasz rozmowę. Za Tomaszewskim nie przepadam z różnych względów zresztą, natomiast nie podoba mi się, że jako społeczeństwo coraz mniej rozmawiamy ustawiając się na dwóch krańcowych biegunach, bez woli zrozumienia.
      • princess_yo_yo Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 13:18
        masz racje glupota jak najbardziej sie z czegos zawsze bierze ale nie przestaje byc glupota dlatego ze ma jakies mniej lub bardziej odjechane zrodlo.
    • afro.ninja Re: Tomaszewski rzekł 22.09.14, 22:13
      Ale bycie gejem wsrod piłkarzy, to naprawde problem. To chyba jedna z niewielu dyscyplin sportowych, gdzie homoseksualizm jest tematem tabu i nikt nie chce wyjsc z szafy.
      • paskudek1 Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 12:20
        a dziwisz się? Lepiej sie urywać niz po ujawnieniu narazić się na obrzyganie wyzwiskami i szykany. Normalnie mysląca jednostka ma jakis tam instynkt samozachowawczy.
    • ichi51e Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 11:47
      Kazdy wie ze kazdy gej to rowniez gwalciciel. Rychem karate obala niewinnego hetero i rozdziewicza bez mydla. uncertain
      • mejerewa Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 17:10
        W filmie "Bruno" była swietna scena, jak należy się bronić przed gejem atakującym zwykłym dildo i czarnym dildo. Wąsaty instruktor karate twierdził, że geja łatwo poznać. Bo się uśmiecha smile
    • redheadfreaq Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 13:05
      Jest taki gatunek mężczyzn, który daje sobie i innym mężczyznom przyzwolenie na napastowanie kobiet, bo te ubrały się - ich zdaniem - zbyt wyzywająco i "się proszą". Skoro więc oni reagują tak na kobiety, to taki gej, który jak wiadomo, jest zbokiem z zębami do ziemi i kapiącą śliną, niemogącym pohamować swych bezbożnych chuci, niechybnie się przecież na takiego "normalnego" rzuci i wychędoży.
    • dorka.x Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 17:28
      Niezmiennie urzeka mnie traktowanie gejów jak zwierząt, które nie panują nad popędem. I - co więcej - traktowanie siebie jak bóstw, na które każdy gej poleci. Bo oni wszyscy tacy piękni i pociągający, że na pewno całe środowisko homoseksualne marzy o tete-a-tete z nimi big_grin
      • blond_suflerka Re: Tomaszewski rzekł 23.09.14, 18:06
        Otóż to. Pewnie wielu mężczyzn(z tych co to nie ogarniają, że gej może dotykać nieseksualnie) miałoby używanie z takiej kobiety co to jej się wydaje, że wszyscy mężczyźni na nią lecą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka