Dodaj do ulubionych

"Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoanalizę

29.09.14, 07:48
Nie,nie mam 15tu lat,ale jednak problem z takowych.
A w zasadzie nie problem.Pytam osoby,które znają sie na flircie/mowie ciała i ogolnie na facetach-jeśli jest jakiś facet online- to jego tym bardziej proszę o odpowiedz;chociaż wiem,każdy jest innny,ale jednak pewne zachowania są steoretypowe-jaku kobiet.
Taka sytuacja-spodobał mi się jeden facet,niestety jest to mój szef ,starszy o rok.
I teraz-jego zachowanie-co o nim myślice-o tym zachowaniu.
Ilekroć jesteśmy sam na sam,albo kiedy wszyscy pochlonięci są pracą-to ona patrzy mi prosto w oczy-świdrująco, niemal groznie smile,często z góry-bo jest duzo wyższy...tak,że az mi miekną nogi w kolanach.... Długo patrzy-ja przeważnie patrzę na niego również,ale to ja odrywam pierwsza wzrok,po prostu nie daje rady wink
Przez osiem godzin-takich spojrzeń jest kilka. Codziennie,jeśli tylko jest w biurze.
Ale jeśli jest więcej osób-i wszystkie patrza na niego-on ucieka wzrokiem,totalnie mnie lekceważy,nie zauważa,traktuje jak powietrze...Patrzy na wszystkie-tylko nie na mnie.Jakbym nie istniała.
Co sądzicie o jego zachowaniu ?
Z psychologicznego punktu widzenia-podobam mu się ? Czemu nie okazuje mi sympatii przy innych osobach,czemu patrzy mi w oczy po kilkanascie sekund,a potem udaje ,że mnie nie ma ?
Nigdy nie miałam takiej "zagmatwanej" sytuacji ! Zawsze była jasność.
Dodam,że oboje jesteśmy zajęci (w związkach )i oboje o tym wiemy-o tej drugiej stronie.
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 08:35
      Może być tak, że sobie wyobraziłaś że on tak na Ciebie patrzy, bo Tobie się podoba.
    • moofka Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 08:40
      daj se spokoj
      potrzebny ci zakochany szef, jak psu drugi ogon
      skup sie na pracy, a nie na liczeniu spojrzen
      • ichi51e Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 09:31
        Do dokladnie
        Nie bierz dupy z swojej grupy. W kazdym znanym mi jezyku jest odpowiednik tego powiedzenia wiec cos w tym musi byc.
        • stacie_o ichi :) 01.10.14, 10:19
          znam tyko rosyjski,
          weź pochwal się innymi.
          • stacie_o Re: ichi :) 01.10.14, 11:20
            znalazłam angielskie
            you don't shit where you eat

taka dumna z siebie
          • rhaenyra Re: ichi :) 01.10.14, 14:22
            z polskich to jeszcze : gdzie sie mieszka i pracuje tam sie **** nie wojuje
    • triss_merigold6 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 08:58
      Może sprawdza czy robi na Tobie wrażenie i czy wciąż gapisz się jak sroka w gnat.
      Co za róznica czy mu się podobasz, to Twój szef.
      • nowi-jka Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o 29.09.14, 09:28
        triss_merigold6 napisała:

> Co za róznica czy mu się podobasz, to Twój szef.

w dodatku żonaty
    • fanny Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 09:26
      ania.koralik napisała:
      > Ilekroć jesteśmy sam na sam,albo kiedy wszyscy pochlonięci są pracą-to ona patr
      > zy mi prosto w oczy-świdrująco, niemal groznie smile,często z góry-bo jest duzo wy
      > ższy...tak,że az mi miekną nogi w kolanach.... Długo patrzy-ja przeważnie patr
      > zę na niego również,ale to ja odrywam pierwsza wzrok,po prostu nie daje rady wink

Czuje satysfakcje, ze wygrywa w waszej walce na spojrzenia. Co jest jego motywem? Bog raczy wiedziec i raczej strata czasu jest proba dojscia do tego samej. Jak jestes konfrontacyjna i lubisz ryzyko, mozesz go zapytac jak bedziecie sami.
      Gdybym to ja bym byla tym szefem, to moim motywem bylaby czysta rywalizacja, zabawa. Taka dorosla odmiana dzieciecej gry "kto pierwszy przy trzepaku". Pokazanie swojej sily i dominacji. A to, ze druga osoba byc moze nadaje tej grze podtekst seksualny, byloby dla mnie czyms w rodzaju forow (od miec fory). Jakbys mnie wprost zapytala po co to robie, to bez poczucia winny bym Ci sie przyznala smile

> Ale jeśli jest więcej osób-i wszystkie patrza na niego-on ucieka wzrokiem,total
      > nie mnie lekceważy,nie zauważa,traktuje jak powietrze...Patrzy na wszystkie-tyl
      > ko nie na mnie.Jakbym nie istniała.
      > Co sądzicie o jego zachowaniu ?
      > Z psychologicznego punktu widzenia-podobam mu się ? Czemu nie okazuje mi sympat
      > ii przy innych osobach,czemu patrzy mi w oczy po kilkanascie sekund,a potem uda
      > je ,że mnie nie ma ?

To dosc proste. Nie wchodzi z Toba w kontakt wzrokowy przy innych, bo musialby przegrac te walke, albo sprawa gry by sie wydala, bo inni by ja zauwazyli. Wydanie sie gry, ktora z Toba prowadzi mogloby miec jakies nieprzewidziane konsekwencje. A on chce grac bez konsekwencji.

> Nigdy nie miałam takiej "zagmatwanej" sytuacji ! Zawsze była jasność.

A nie mowilam, ze facet ma fory wobec Ciebie? On ma jasnosc czemu jego zabawa sluzy, podejmuje ja jak chce, a jak nie chce to nie podejmuje. Jest prawdopodobne, ze tak jak inni sobie robia przerwe w pracy i wskakuja na ematke czy fb, to on w czasie przerwy w pracy sie zaczyna na Ciebie patrzec. Jak odwraca wzrok, to przestaje o Tobie myslec, a Ty biedna probujesz rozkminiac o co mu chodzi i myslisz o nim czesciej niz on o Tobie.
      Jak lubisz ryzyko, to kiedys wytrzymaj jego wzrok chocby nie wiem co. Konsekwencje beda nieprzewidywalne smile

• eo_n Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 09:30
      Tu nie ma (jeszcze?) żadnej sytuacji. To że facet coś tam ćwiczy, nie znaczy jeszcze, że jest zainteresowany. Dorośli ludzie, chcący pokazać, że ktoś ich interesuje, potrafią to zrobić - jednoznacznie!
      A skoro oboje jesteście w związkach, to w ogóle jak dla mnie nie ma tematu.
      Chyba że Ty zechciałabyś się zastanowić nad tym, czy Twój związek jest udany, skoro kilka spojrzeń innego wystarczy, abyś uprawiała amatorsko "psychoanalizę" wink
    • cosmetic.wipes Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 09:47
      Bardzo się cieszę, że jestem mało spostrzegawcza i słabo chwytam "mowę ciała'. Przynajmniej nie mam z doopy wziętych rozkminek big_grin
    • dziennik-niecodziennik Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 09:59
      heh
      w obliczu tego że jest miedzy wami relacja zawodowa i na dokładkę oboje jestescie zajęcie - ciężko żeby sie przy ludziach otwarcie w Ciebie wgapiał. Tobie tez to potrzebne jak nie powiem co.
      przestań rozczajac, nie gap sie na sparowanego szefa, to Ci w kazdej dziedzinie na dobre wyjdzie...
    • mozambique Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 11:06
      na 99% facet jest krótkowidzem i nie nosi okularów - to wlasnie jest takei spojrzene "wiercące"
      albo
      widzi ze wilgotniejesz na jego widok a ze aboslutnie nia ma ochoty na sparwdzanie tego osobiscie wiec od razu z gory gasi cie wzrokiem , zeby ci sie jakies glupoty nie roiły ( ajk widac bezskutecznie)
      albo
      ty masz 16 lat a on 17 i wstydzi sie kumpli z podwórka

p.s. to ciekawe zjawisko psychologiczne - im mniej facet okazuje zainteresowania lasce tym bardziej ta laska jest przekonana o najgłębszym zainteresowaniu faceta
      • cosmetic.wipes Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 11:11
        Teoria z krótkowidzem wydaje się być najbardziej prawdopodobnabig_grin
    • kandyzowana3x Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 11:34
      Nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam. Jak jestescie w grupie to sie na ciebie nie patrzy, a jak jestescie sam na sam to patrzy?
      Hmmmm wydaje sie to dosc naturalne, na kogo innego mialby sie patrzec jesli tylko ty jestes?
      • bei Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o 29.09.14, 11:40
        Nawet, jeśli by chciał coś więcej wzrokiem przekazać jest bez znaczenia, jest Twoim szefem, jesteście w związkach- to potrójnie wyklucza ciąg dalszy smile
    • sanrio Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 11:40
      no dobrze, ale co z tego, że patrzy? Mówi coś przy okazji (jeśli tak to dość naturalne, że na ciebie patrzy) czy nic nie mówi tylko się gapi (jeśli tak, to nie uważasz, że to idiotyczne, iż dwójka ludzi w układzie szef - pracownica gapi się na siebie bez słowa?). Nie bardzo rozumiem dlaczego w ogóle wymyśliłaś sobie, że to cokolwiek ma oznaczać?
    • rhaenyra Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 11:56
      ktos mu zżera kanapki i podejrzewa ciebie suspicious
      • latarnia_umarlych Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o 29.09.14, 19:14
        o, dobre! big_grin
    • kroliczyca80 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 11:59
      Ja tak sobie czasem patrzę na facetów, którzy do mnie nieporadnie startują. To taka zabawa, lekka prowokacja, śmieszy mnie jak onieśmieleni odwracają wzrok. Potem przez jakiś czas ich olewam, niech myślą, potem odpisuję zaczepnie na ich smsy, znów olewam, potem nagle patrzę w oczy. I znów olewam wink
      No, ale ja jestem rozwiedziona i mogę się bawić. Tobie radzę odpuścić sobie szefa, zwłaszcza jeśli jesteście w związkach. Ośmieszysz się albo stracisz robotę, po co Ci to.
    • eve-lynn Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 15:38
      Jak patrzy groźnie to może z jakąś robotą zalegasz?
    • wrednadziewucha Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 15:58
      Wydaje mi sie, ze facet majacy ochotę na flirt z kobietą stara sie zaprezentować otwarcie i przyjaźnie, tak jakby mówil: jestem silny i męski, ale Tobie i naszemu potomstwu krzywdy nie zrobie. Szef albo psychopata albo chce Cię raczej odstraszyć, bo Cię przejrzal. Oooch, albo jest szaleńczo zakochany w Tobie i probuje to ukryć pod palszczykiem pozornej agresji, a tak naprawdę chce byc Twoim Christianem Greyem, a Ty będziesz Anastasia. Eee, żartuję.
    • bcde Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 18:01
      Podobasz mu się. Między 10 a 17 października odkryje karty.
    • majenkir Re: 29.09.14, 18:14
      ania.koralik napisała:
      patrzy mi prosto w oczy-świdrująco, niemal groznie smile,często z góry-bo jest duzo wy
      > ższy...tak,że az mi miekną nogi w kolanach.... Długo patrzy-ja przeważnie patr
      > zę na niego również,ale to ja odrywam pierwsza wzrok,po prostu nie daje rady wink

Psy tez tak robia. To ustalanie hierarchii w stadzie wink.
    • lauren6 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 29.09.14, 19:33
      Zdurnialas, zeby wkrecac sie w jakues flirty w miejscu pracy?!

Facet cie bzyknie na jakiejs imprezie firmowej, a nastepnego dnia bedzie udawal, ze cie nie zna. Ty bedziesz latami to przezywac i analizowac, w koncu rozwalisz swoj zwiazek i zostaniesz sama.

Daj sobie z nim spokoj. Stara baba, a naiwna jak pensjonarka.
    • ania.koralik Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 30.09.14, 18:47
      czyli myslicie,że to gra ?
      Bawi sie mną ?
      To może ja "zabawie "się z nim ? tongue_out
      • thea19 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 30.09.14, 22:14
        Pewnie, wysp mu soli do kawy albo schowaj telefon. Będzie zabawa na sto dwa. Naprawdę te baby to som durne i ja się chłopom nie dzieje, ze tak myślą.
        • ioanna80 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 01.10.14, 19:57
          Lepiej laxigenu wink
      • dziennik-niecodziennik Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 01.10.14, 09:31
        ja widze że Ciebie swędzi i Twoja praca i Twój związek...
    • kira02 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 30.09.14, 18:56
      >"Dodam,że oboje jesteśmy zajęci (w związkach )i oboje o tym wiemy-o tej drugiej stronie."

Masz rację, problemy jak z "Bravo". Przestań marzyć o romansie jak z Harlequina i skup się na pracy. Pomogłam ? ;>
      • paliwodaj Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o 01.10.14, 00:22
        oczy ma to sie patrzy
    • chicarica Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o psychoan 01.10.14, 09:22
      Może ma zatwardzenie i tak robi jak mu się na kupę zbiera.
      • ponis1990 Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o 01.10.14, 20:38
        Hahaha co jedna to lepsza big_grin
        • znowu.to.samo Re: "Nietypowe" zachowanie pana-prosba o 01.10.14, 23:04
          Ty tak serio ??? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka