Dodaj do ulubionych

Co to może być?

10.10.14, 09:02
Od dłuższego czasu źle się czuję. Ciągle kręci mi się w głowie, jest mi słabo i mam mdłości. Do tego dochodzi często straszny ból głowy, drżenie rąk i ból mięśni. Robiłam badania na tarczycę, cukier, morfologię i elektrolity, wszystko w normie. Lekarz rozkłada ręce i twierdzi, że to może być związane z porodem 7mcy temu i karmieniem piersią.Dał tylko skierowanie do laryngologa, bo twierdzi, że te zawroty głowy to sprawa błędnika. Miała któraś tak przy karmieniu dziecka, czy to raczej nie to? Powinnam wymóc na lekarzu dodatkowe badania? Jeśli tak, to jakie? Chciałam skierowanie na tomograf, ale uznał, że nie ma potrzeby.
Jestem załamana, bo od ok dwóch tygodni boję się sama wychodzić z domu bo mam wrażenie, ze zaraz zemdleję, o jeździe samochodem nie ma mowy.
Co robić droga redakcjo?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Co to może być? 10.10.14, 09:04
      A robiłas krzywa cukrowa czy tylko zwykły cukier? Miesiączki ci wróciły już?
      • evita-is-me Re: Co to może być? 10.10.14, 09:06
        Zwykły cukier, ale z cukrem nie mia łam problemów nawet w ciąży. Miesiączki wróciły jakieś cztery mce temu
        • noname2002 Re: Co to może być? 10.10.14, 09:13
          Miesiączki wróciły jakieś cztery mce temu

To może jesteś znów w ciąży?
          • evita-is-me Re: Co to może być? 10.10.14, 09:18
            Na pewno nie. A poza tym ciąża nigdy nie objawiała się u mnie w tak klasyczny sposób smile
    • evita-is-me Re: Co to może być? 10.10.14, 09:04
      Dodam jeszcze, ze mam niskie ciśnienie, ok 110/60, a ostatnio nawet 95/60.
      • verdana Re: Co to może być? 10.10.14, 09:09
        Co do zawrotów głowy - zbadaj jeszcze zatoki. Objawy na pewno są niepokojące i nie mogą być spowodowane wyłącznie karmieniem. Ciśnienie też jest niskie, ale nie powinno powodować takich objawów, to zresztą łatwo sprawdzić, wystarczy je podwyższyć koniakiem czy lekiem i zobaczyć, czy objawy miną.
        Idź do innego lekarza, a przede wszystkim odwiedź neurologa.
        • evita-is-me Re: Co to może być? 10.10.14, 09:13
          neurolog mnie badał dwa tygodnie temu, ale tak na szybko na pogotowiu, ostukał młoteczkiem i stwierdził, ze od strony neurologicznej wszystko ok.
          • kozica111 Re: Co to może być? 10.10.14, 09:31
            A jak u ciebie z apetytem, sporo jesz?

Verdana ma rację co do ciśnienia, warto zrobić próbę koniakową.
            Ja osobiście zrobiłabym jeszcze ta krzywą cukrową, zwykły cukier może być ok a krzywa juz nie, szczególnie jeśli karmisz, możesz wpadać okresowo w kwasicę, dlatego tez podpytuje o jedzenie bo jeśli jesz niewiele tym bardziej to prawdopodobne.

Moze też być ostry zjazd hormonalny.
            • evita-is-me Re: Co to może być? 10.10.14, 09:42
              Z apetytem różnie, nie głodzę się, ale też nie objadam szczególnie. Fakt,
              że piję nie dużo.
              A jeszcze mi sie przypomniało, że strasznie wypadają mi włosy i zapadły się policzki, chociaż wagę ma taką jak przed ciązą.
              https://www.suwaczki.com/tickers/wff2krhmmn1rg1vz.png
              www.poomoc.pl/
              Ludzie dzielą się na tych co kochają koty i na tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą.
              • e-kasia27 Re: Co to może być? 03.09.15, 17:55
                A nie robi ci się tak przypadkiem wtedy, gdy dłużej nie jesz?
                Bo te objawy wyglądają, jak przy za niskim cukrze we krwi.
                Jedz częściej, a jak coś takiego się zacznie to zjedz natychmiast coś z węglowodanami.

Jak karmisz, to musisz dużo pić, bo będziesz strasznie odwodniona - takie niskie ciśnienie może być skutkiem odwodnienia.

Twój organizm produkuje mleko, musi mieć z czego, bo jak brakuje składników i wody, to niszczy twój organizm, aby zaspokoić potrzeby dziecka i wyprodukować pełnowartościowy pokarm.

Może za mało jesz i pijesz i stąd te problemy ze zdrowiem.
    • liliawodna222 Nerwica 10.10.14, 09:48
      Masz typowe objawy. Zaczyna Ci dochodzić agorafobia (czyli lęk przed wyjściem z domu) - jeden z elementów nerwicy. Bardzo częsta przypadłość. Leczy się farmakologicznie. Idź do psychiatry, bo im wcześniej zaczniesz leczyć tym wcześniej unikniesz jeszcze przykrzejszych objawów - mam na myśli lęki napadowe. To jest dopiero kosmos!
    • guderianka Re: Co to może być? 10.10.14, 09:50
      wbij w wyszukiwarkę mojego nicka-znajdziesz sporo na ten temat (po 10 m-cach szukania jestem w końcu zdiagnozowana)
    • mary_lu Re: Co to może być? 10.10.14, 10:45
      To jeszcze sprawdź na forum tarczycowym te wyniki tarczycy, bo co niektórzy lekarze uznają za dobre, to ludzkie pojęcie przechodzi.
    • carolineq Re: Co to może być? 03.09.15, 16:15
      Czy udało się znaleźć przyczynę dolegliwości, mam ten sam problem, tez karmię piersią, identyczna sytuacja. Zawroty głowy przy pochylaniu do przodu, bóle głowy w skroniach, szumienie w uszach, drżenie rąk, ból oczu. Jestem ciekawa co z Toba. Pozdrawiam Karolina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka