mas.uka
11.10.14, 14:43
Mam ciemny brąz na głowie, robiony profesjonalną farbą w salonie z ombre bardzo delikatnym. Zamarzyło mi się naturalne farbowanie ponieważ mam trochę przesuszone włosy i denerwuje mnie wychodzenie do salonu i zmarnowane 3h. Mam nieco jaśniejsze włosy niż farbuję więc odrosty widać, dodatkowo na przedziałku mam trochę siwych, które są mocno widoczne. Kupiłam hennę khadi orzechowy brąz, ciemny brąz i naturalną z tego sklepu
www.helfy.pl/wlosy/farby-do-wlosow
Zrobiłam sobie mieszankę, mam włosy do ramion więc sporo tego wyszło. Włosy umyłam szamponem bez silikonów nie nakładałam odżywki. Nakładałam ciepłą masę, trzymałam pod czepkiem i ręcznikiem 3h. Spłukałam tylko wodą i przez 24h nie myłam włosów(udało się w weekend). Kolor wyszedł śliczny, włosy są błyszczące i miękkie ale... minęło 2 tygodnie i kolor się prawie spłukał. Siwe już lekko prześwitują i powinnam powtórzyć całość przynajmniej na odroście. Czy ja zrobiłam coś nie tak? Faktycznie henna spłukuje się tak szybko? Włosy myję codziennie jeśli ma to jakieś znaczenie.