Dodaj do ulubionych

podbluzki ;)

11.10.14, 20:59
Podbluzki czyli podkoszulki wink Zakladacie swoim dzieciom? Ja mam z nimi problem wink Do najczestszego jesienno-zimowego zestawu, tj. bluzeczka z dlugim rekawem + bluza nie zakladam nigdy. Wlasciwie zakladam jedynie do sukienki/tuniki, zeby nie podwiewalo od dolu wink A jak u Was? Z tego co widze to sporo dzieci nosi je nawet pod bluzkami czyli np. w przedszkolu maja podkoszulke + bluzke (+ bluze + kurtke). Wg mnie to za grubo, hm, a moze nie....?

Pytam bez zlosliwosci, po prostu ciekawi mnie jak jest u Was? Reszta mojej rodziny raczek podkoszulkowa wink
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:02
      Tak, zakładam.
      • mysz1978 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:12
        tak - wszyscy chodzimy w podkoszulkach w sezonie jesienno-zimowo-wczesnowiosennym
    • a-bara Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:23
      Typowego podkoszulka (takiego bez rękawów) moje dzieci nie noszą.
      Natomiast w sezonie zimowym zakładają koszulki/bluzki z krótkim rękawem i na to cienkie bluzy z długim rękawem. Jak jest im za ciepło to zdejmują długi rękaw i chodzą w krótkim. Jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w szkole/przedszkolu w podkoszulku. A zimą (zwłaszcza w przedszkolu) w salach jest bardzo ciepło.

Po prostu brak okazji do zakładania podkoszulków.
      • little_fish Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:33
        dzieci podkoszulki zakładają jedynie przy okazji zakładania koszuli i to raczej eleganckiej białej - pod pozostałe rzeczy koszulki z krótkimi rękawkami. Ja podkoszulkę zakładam jedynie w celach estetyczno-ozdobnych, pod bluzki z dużymi dekoltami, żeby je było widać. Mąż nie nosi nigdy.
    • dziennik-niecodziennik Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:37
      moja nosi, ale na to ma wtedy tylko jedn warstwe. czyli podkoszulek i bluzeczka jakas bawelniana najczesciej.
      • kropkaa17 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:44
        U nas podobnie. Syn cieplolubny nosi w tym przejsciowym okresie podkoszulke+bluzke z dlugim+ lekka kurtka.
        Jak zaczna grzac w przedszkolu to bez podkoszulki a w zamian bluze zaklada ( zosstawiana w szatni).
    • mala_mee Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:42
      OK, tak bez złośliwości smile))
      Ja sama nie lubię jak mi ciągnie po gołych plecach zimą.
      Więc ciężko żebym dziecko skazywała na wiatr po nerkach.
      Teraz - jeszcze podkoszulek nie zakładam bo jest dość ciepło.
      Potem jak się faktycznie ochłodzi to pod koszulkę z długim rękawem daję Mu podkoszulkę ale w przedszkolu zdejmuję bluzę albo cokolwiek ma. Jest ruchomym dzieckiem, więc staram się ubierać Go podobnie jak ubieram siebie.
      • pederastwa Re: podbluzki ;) 12.10.14, 08:39
        Twoje dziecko jest Bogiem? Jak inaczej wytłumaczyć pisanie wielką literą "Mu" i "Go"?
        • mala_mee Re: podbluzki ;) 12.10.14, 14:40
          Moje Dziecko jest moim Dzieckiem, więc piszę jak chcę. A w boga nie wierzę.
    • dzoaann Re: podbluzki ;) 11.10.14, 21:43
      Mam trojke dzieci, najstarsze ma 17 lat, najmlodsze 6. I wlasnie zakupilam pierwsze podkoszulki dla tego najmlodszego. Jeszcse nie wiem co i jakwink
    • gaga-sie Re: podbluzki ;) 11.10.14, 22:01
      Zimą zakładam taki podkoszulek na ramiączkach pod cienką bluzkę z długim rękawem. Przedszkole nie jest przegrzewane. W domu nie zakładam.
      Teraz jeszcze nie zakładamy, u nas jest bardzo ciepło. Podkoszulki kupuję z bawełny czesanej, są świetne.
      • czarna_kita Re: podbluzki ;) 11.10.14, 22:09
        Nie zakładam podkoszulek bo nie lubię. Dzieci tez nie noszą bo wolą koszulkę z krótkim rękawem a na to bluzę lub sweterek. Podkoszulki tylko i wyłącznie pod białe koszule. Pamiętam jak mama kazała mi podkoszulke zakładać zimą a mi zawsze tak gorąco w nich było a rozebrać sie nie bardzo w szkole bo wstyd na samym podkoszulku chodzic ...
    • beverly1985 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 22:15
      Nie, nie zaklada.
    • szmytka1 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 22:22
      w sezonie jesienno-zimowym mój syn nosi podkoszulki ale za to bluz nie, bluzy są na okres bez 'podbluzek' gdy trafi się chłodniejszy dzień.
    • agni71 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 22:26
      Moje nosiły w przedszkolu podkoszulki pod bluzki, ale bluza zostawała w szatni. Teraz w szkole jest podobnie poza najstarszą, ktora nosi T-shirty i na to bluzy, młodsze podkoszulka + bluzka z długim, bluza w szatni. To oczywiście kiedy jest zimniej, bo teraz to raczej w bluzkach z krótkim pomykają.
      • niutaki Re: podbluzki ;) 11.10.14, 23:00
        Corka nosi, w szkole jest bardzo cieplo, wiec na wierzch zaklada cos cienkiego z dlugim rekawem. Na przystanku stoi dobra chwile, wiec wole zeby nie wialo jej po plecach.
    • skarolina Re: podbluzki ;) 11.10.14, 23:11
      Nie znoszę, więc nie noszę. Nie rozumiem, co to znaczy podwiewało albo ciągnęło po plecach, jak człowiek ma na sobie bluzkę czy sukienkę czy cokolwiek innego. Dzieci też nie katuję. W zimie - koszulka z krótkim rękawem pod bluzę/sweter zupełnie wystarczy, a w razie czego można zdjąć bluzę i człowiek się nie męczy.
      • zuzanna56 Re: podbluzki ;) 11.10.14, 23:12
        Nie nosimy.
    • q_fla Re: podbluzki ;) 11.10.14, 23:57
      Nikt z mojej rodziny nie nosi podkoszulków.
    • mamaemmy Re: podbluzki ;) 12.10.14, 00:56
      tak,zakładam,mojej jest wiecznie zimno smile
    • koza_w_rajtuzach Re: podbluzki ;) 12.10.14, 09:22
      Koszulkę jeśli już to wkładam tylko pod bluzę, ale i rzadko, bo moje dzieci raczej w bluzach nie chodzą.
      Moje dzieci noszą albo bluzkę z długim rękawkiem bez niczego pod spodem, albo koszulkę z krótkim rękawem.
      A i często ich tak nietypowo ubieram, bo na koszulkę z krótkim rękawem bezpośrednio ubierają kurtkę, również w zimie. Sama także się tak ubieram. W sumie chyba u nikogo innego z takim zestawem się nie spotkałam.
      • koza_w_rajtuzach Re: podbluzki ;) 12.10.14, 09:25
        a, pisząc o podkoszulkach macie na myśli coś takiego??? helena-polska.streszczenia.pl/wp-content/uploads/2010/06/478725_71203963.jpg
        Nie, moje dzieci nie mają w ogóle takiej garderoby w szafie. Mają tylko zwykłe koszulki, takie na lato.
        • beeranek Re: podbluzki ;) 12.10.14, 09:33
          Cały czas myślałam o t-shirtach i się dziwilam jak niektórzy pisali ze nawet tego w domu nie mają smile Zastanawiałam się co w lato mają. Choć to żadna różnica pod bluza, t-shirt czy taka koszulka na ramiączkach, chyba że i jedno i drugie smile Nie mam, nie lubię takich koszulek, młody czasami ma tshirt pod bluzką w zimie, żeby w żłobku zdjąć górę i zostać w koszulce
    • attiya Re: podbluzki ;) 12.10.14, 09:35
      a nie łatwiej napisać t-shirt ? po co tworzyć jakieś nowe, dziwne słowa?
      tak, zakładam pod bluzkę z długim rękawem t-shirt, w razie czego jak jest ciepło w klasie, można tę z długim rękawem zdjąć.
      • najma78 Re: podbluzki ;) 12.10.14, 10:16
        Moj syn (7) ma trzy, biale, bawelniane podkoszule bez rekawow. Kupuje w sueprmarkecie na dzile z bielizna dla chlopcow. Zaklada je zima pod koszule lub pod jumper (gdubsza bluze czy sweter). Na ogol zaklada t-shirt z krotkim rekawem i bluze rozpinana, albo top z dlugim i na to koszule ktora pozostaje rozpieta. Do szkoly uniform czyli t-shirt polo plus jumper na wierzch wtedy nie zaklada podkoszulki bo byloby zbyt cieplo.
        Czasem zaklada tez pod onesie. Corka podkoszulek nie lubi wiec nie ma.
      • landora Re: podbluzki ;) 12.10.14, 10:41
        Podkoszulek to nie jest t-shirt, to jest taka bieliźniana koszulka na ramiączkach. Kojarzy mi się z moim dziadkiem, który jest z resztą jedyną osobą w mojej rodzinie, noszącą podkoszulki. Ale nowe słowo to to nie jest.
    • eo_n Re: podbluzki ;) 12.10.14, 10:53
      Nie zakładam, ale córka się czasem domaga "bo koleżanki mają". Jak nie jest za gorąco, to ulegam (wg mnie to bez sensu, pod bawełniany t-shirt z długim rękawem).
    • bluea.nne Re: podbluzki ;) 12.10.14, 15:19
      moje dzieci nie zakadaja, nosza podkoszulki na krotki rekaw i na to bluzy/sweterki;
      ja na starosc zakladamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka