Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów a okres

13.10.14, 14:51
Coś sie może stać ?
Kurcze,jestem zapisana na farbę,a tu zonk-dostałam okres ...
I teraz -przeczekać 3 dni i lazić w czapeczce smile czy olać i robić farbę ?
Robiła z Was któraś cos na wlosach podczas "tych dni" ?
Dodam,że farba ciemny brąz,tylko na odrosty w sumie...
Dlaczego niby nie można wtedy farbować-ktoś może mi to racjonalnie wyjaśnic ?
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 14:53
      Zabobon. Wielokrotnie farbowalam włosy podczas okresu, w ciąży i w połogu. Efekt za każdym razem taki sam jak zwykle smile
    • panna.w.paski Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 14:54
      Nigdy nie farbowałam, ale słyszałam, że to prawda. Podczas "tych" dni włosy są słabsze, szybciej się przetłuszczają, a co za tym idzie gorzej chłoną farbę do włosów.
    • nagako Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 14:59
      Nigdy nawet o tym nie słyszałam. Ostatnio farbowałam w drugi dzień okresu. Wszystko w normie.
    • sanrio Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 15:24
      > Coś sie może stać ?

tak! Nigdy nie farbuj włosów podczas okresu, bo zajdziesz w ciążę i będziesz miała (zależnie od kładzionego koloru, wiem że u Ciebie brąz a więc: ) czarne dziecko! Najgorzej mają blondynki bo rodzą dzieci z żółtaczką, rude też mają niezbyt bo rodzą Indian. Ja bym nie ryzykowała, poczekaj te parę dni. A najlepiej w ogóle zrezygnuj z farbowania, bo co zrobisz jak w dostaniesz okres w czasie wizyty???
      • zuzi.1 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 15:35
        W czasie okresu nie nalezy robic zabiegow skrecajacych wlosy, bo moze sie nie zrobic na nich skret, natomiadt farbe mozna robic jak najbardziej.
        • nowel1 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 16:43
          Co za bzdury smile
          Struktura włosa się zmienia w czasie miesiączki? Jego skład chemiczny?
          • aandzia43 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 17:25
            Ja tam nie wiem, co.się zmienia a co nie zmienia, ale moje bogate doswiadczenie w materii "moje włosy + trwała" podpowiada mi, żeby jednak unikać poddawania się zabiegom skrecającym w te trudne dni. Ale w koloryzacji menstruacja mi nie przeszkadza.
        • ichi51e Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 17:29
          I drozdzowe nie wychodzi wink
      • black.emma Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 16:15
        Indian big_grin
      • cosmetic.wipes Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 19:09
        I krowy doic nie wolno, bo się mleko kisi big_grin
    • wielkanocnaniespodzianka Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 16:11
      aż trudno uwierzyć, że współczesna kobieta może takie idiotyzmy rozważać !
      • aurinko5 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 16:23
        Idiotyzm czy nie, ale trzykrotnie siedziałam kilka godzin u fryzjera zanim moje włosy łaskawie poddały się farbie. Zwykle trwa to ok 1h. Więc zaczęłam w to wierzyć i nie farbuje włosów w tym czasie.
    • aurinko Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 16:33
      No proszę cię, ile masz lat, że wierzysz w takie bzdety?
    • neffi79 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 16:47
      Mój fryzjer twierdzi, ze podczas miesiączki włosy duzo gorzej się układają i nie zaleca farbowania podczas okresubig_grin - dodam, ze to rozchwytywany poznański mistrz fryzjerskiwink
    • nickbezznaczenia Re: Bzdura na resorach 13.10.14, 17:20
      • niutaki Re: Bzdura na resorach 13.10.14, 17:31
        e tam wymysly jakies, farbuje wlosy bez wzgledu na miesiaczki, ciaze i inne stany fizjologicznebig_grin
    • lauren6 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 18:34
      Powiedz, że żartujesz...
    • m_incubo Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 19:03
      ???
      Nic się nie stanie i kolor wyjdzie, ale musisz splunąć trzy razy przez lewe ramię.
      Ojapierdzielę...
    • inguszetia_2006 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 19:46
      Witam
      Możesz poczekać. Temperatura ciała się zmienia w zależności od dnia cyklu. W drugiej fazie cyklu masz 37-37,2 stopni, a w cieple łuski lepiej się rozchodzą i farba chwyta mocniej. Kolor będzie intensywniejszy. Miesiączka to I faza cyklu, czyli efekt będzie, ale dużo gorszy.
      Pzdr.
      Ing
      • nowel1 Re: Farbowanie włosów a okres 13.10.14, 22:20
        Inguszetia, naprawdę sądzisz, że włos zmieni temperaturę o 0,4 stopnia razem ze skórą i łuski się bardziej rozchylą z tego powodu? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka