Dodaj do ulubionych

Stare programy na BBC chyba - pomocy

21.10.14, 16:28
Dawno temu, moze z 10 lat temu, ogladalam (prawdopodobnie na ktoryms BBC) dwa seryjne programy: jeden byl o poszukiwaniu domow, para prowadzacych przedstawiala propozycje kupujacym, drugi byl o metamorfozach wnetrz, prowadzacy byl sympatyczny. Jak ktos wie, o co mi chodzi, to niech mi powie : )
Obserwuj wątek
    • kaka-llina Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 16:33
      O domach jest ciągle mnóstwo programówsmile para pokazuje w bodajże "location, location, location"(ale to chyba channel 4)
      Metamorfozy były w "60 minutes makeover" a to to sie juz faktycznie skończyło (i to było ITV)
      Takich programów jest na prawdę sporo, ale te mi pierwsze wpadły do głowy..
      • zum.zum.zone Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 16:40
        Dziekuje bardzo za propozycje, spojrze tez na te i mam nadzieje, ze odnajde tamte stare. Wiem, ze tego jest mnostwo, dlatego tez ciezko sie szuka, ale moze akurat ktos bedzie kojarzyl. Nieraz takie znaleziska na ematce mozna wyszperac...
    • joa66 Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 16:39
      szukanie domów to chyba:

www.channel4.com/programmes/a-place-in-the-sun

www.bbc.co.uk/programmes/b0091v36

• kaka-llina Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 16:49
        W place in the sun,to zagranica domów szukają... Para domy pokazuje w Location, location, location na 100%
        • joa66 Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 16:57
          Wiem, że zagranica, ale autorka nie sprecyzowała. A chyba dużo jest takich programów...
          • zum.zum.zone Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 17:02
            W Wielkiej Brytanii szukali, przepraszam, niedokladnie napisalam. Tylko to stare bylo, dawno temu, ale za wszystkie tropy dziekuje, moze uda mi sie gdzies je obejrzec.
    • gazdzinazdaleka Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 17:23
      Escape to the Country?
    • kamilka_r Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 23:08
      To z sympatycznym prowadzącym to pewnie któryś z programów prowadzonych przez George Clarke. Być może The Home Show. Czy w którymś momencie programu rysował na ścianie projekt domu z wprowadzonymi zmianami? Później prowadził jeszcze serię The Restoration Man, o remontach starych budynków (i przekształcaniu ich na domy, jeśli wcześniej pełniły inną funkcję) oraz Amazing Spaces - serię o tworzeniu małych przestrzeni do mieszkania/wypoczywania/pracy (np. w ogródku, starym autobusie, kontenerze, itp.). Bardzo polecam obie serie, Amazing Spaces ma pojutrze premierę nowego sezonu na channel 4.

To z parą szukającą domów to pewnie Location, location, location - jak ktoś już wcześniej wspomniał.
      • zum.zum.zone Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 21.10.14, 23:15
        Dzieki za wszystkie namiary, sprawdzilam George'a Clarke'a - sympatyczny, ale do tej pory nie znalam go ; ) moze jeszcze komus jakas staroc sie przypomni, a jak nie, to mam duzo nowszych tropow, dzieki serdeczne : )
    • monstroteratum.furiosum Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 22.10.14, 01:41
      Trochę mało danych smile Na BBC był program Changing Rooms, ale tam była prowadząca, to nie wiemwink
    • plain-vanilla Re: Stare programy na BBC chyba - pomocy 22.10.14, 08:57
      Jeszcze Homes under the hammer na BBC, ale to o ludziach kupujacych domy na aukcjach. Secret Agent tez zabawny (nie pamietam kanalu).
    • zum.zum.zone mam! 22.10.14, 12:45
      Program o szukaniu domow to chyba byl faktycznie "Location, Location, Location", channel 4 jak slusznie zauwazylyscie.
      Metamorfozy to... "Changing Rooms"! Emitowany w latach 1996-2004 ; ) Pamieta to jeszcze ktos?
      Pozostale propozycje posprawdzam, czy mozna cos obejrzec na youtube, bo nie mam dostepu do materialow zamieszczonych na stronach producentow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka