Dodaj do ulubionych

Mała gaduła

23.10.14, 16:20
Wczoraj przy prasowaniu mała zupełnie spokojnie oznajmiła mi, że powiedziała pani w szkole, że krzyczymy na nią i zamykamy w pokoju. Faktycznie była dzień wcześniej taka sytuacja, ale bez krzyków i bez zamykania tylko nakaz pójścia do pokoju dopóki się nie uspokoisad
Śmiać się czy płakać?!
Wasze też tak lubią skarżyć się .... "obcym"?
Obserwuj wątek
    • hanka20074 Re: Mała gaduła 23.10.14, 16:54
      Moja nie skarży się obcym ale po rodzinie opowiada co jej ślina na język przyniesie, tworząc przeróżne historie. A później dzwoni do mnie np ciocia z pytaniem czy to prawda bo zasnąć nie może. Ma dziecię wybujałą wyobraźnie po matcesmile
    • majka003 Re: Mała gaduła 23.10.14, 16:54
      Rezolutna mała smile Porozmawiaj z nią nim się zjawi u ciebie opieka społ. Bo nie wiesz co jeszcze powie, zmieni.
      • antyideal Re: Mała gaduła 23.10.14, 17:05
        Mała bedzie mowila, ze rodzice na nia krzycza i zamykaja ja w pokoju ale mamusia kazala
        nikomu nie mowic wink
    • tomato.soup Re: Mała gaduła 23.10.14, 17:08
      Ogłoszenie w przedszkolu:
      „Drodzy rodzice, nie wierzcie we wszystko, co Wasze dzieci mówią o naszym przedszkolu.
      My ze swej strony zapewniamy, że nie będziemy wierzyć w to, co dzieci mówią o Was.”
      wink
      • konsta-is-me Re: Mała gaduła 23.10.14, 17:13
        big_grin
    • bei Re: Mała gaduła 23.10.14, 18:27
      smile

Wracamy sobie ze szkoły z synem ( prawie 10 latek) obok znajoma nauczycielka a syn
      Mamo- dałaś mi spleśnialą bulkę na śniadanie.
      Jestem zdziwiona, bulka kupiona wieczorem jako ta bardzo świeża.
      W domu oględziny- i okazuje się, ze bulka ma slad mąki ( zapewne zostala po pieczeniu na blachach podsypanych mąką)
      Kolejny dzien, wracamy, obok idzie ksiądz.
      Syn- mamo, dalas mi spleśnialy chleb na śniadanie.
      Prosze, by mi ten chleb pokazal-
      O, tu, to ZIELONEEEEE
      To zielone to pestki dyni, zawsze je ten chleb i dopiero teraz zauważyl.
      Zapewne mam juz opinię tej, co karmi dziecko pleśniąsad
      • zuzann-a Re: Mała gaduła 23.10.14, 18:32
        Boskiesmile
    • klamkas Re: Mała gaduła 23.10.14, 20:49
      Moja kiedyś powiedziała pediatrze, że tata robi jej ałki w pupę. Zapomniała dodać, że ma na myśli podawanie czopków...
      • bei Hicior koleżanki 23.10.14, 21:04
        Moja koleżanka jest mamą córeczek
        Mlodsza, niespełna trzyletnia uwielbiala bawić się z kotami.
        Nazwała kociaka " mały" a kocicę " matka"
        Wyobraźcie sobie miny znajomych gdy pada wyznanie slodkiego aniolka pokazującego zadrapanie na buzi- " matka mnie podrapala, matka mnie pobila"

A niedawno siostrzeniczka tej kolezanki- sześciolatka- zaczepila w szkole pana od ang.
        Zaskoczyła wyznaniem - " a moj braciszek M z piatej klasy powiedział, ze ma pana w d....e!
        Później okazało się, ze sześciolatka zmyśliła tą wypowiedźbig_grin
        Wyobraźcie sobie minę pana od ang. i minę tego piątoklasisty smile
    • kkalipso Re: Mała gaduła 23.10.14, 21:46
      Widzę że jednak nie jest tak źle po przeczytaniu waszych epizodówsmile
      Cierpliwości panie cierpliwości ....
    • nowel1 Re: Mała gaduła 23.10.14, 22:14
      Mała pacjentka, lat 5, na pytanie :
      -Co to za zadrapanie na twoich plecach?
      -A, to tata dziabnał mnie nożem.

- ????!!!!!!!??????!!!!!!!

- Nie, żartowałam.

To babcia.
      • kkalipso Re: Mała gaduła 23.10.14, 22:19
        Dobre!
    • mary_lu Re: Mała gaduła 24.10.14, 00:12
      Poszłam z czterolatkiem do świetnej lekarki, przełożonej kogoś z rodziny, wiedziała kim jesteśmy, więc starałam się zrobić doskonałe wrażenie. Szło dobrze do oglądania gardła, kiedy to moje dziecko oznajmiło: "Nie otworzę pyska!" oczywiście pediatra z trzydziestoletnim stażem wiedziała, że takie rzeczy dzieci powtarzają po rodzicach i spojrzała na mnie z oburzeniem. Strzeliłam buraka, ale przysięgam Wam na wszystkie świętości, że u mnie w domu nikt tak nie mówi. Po wyjściu, podłamana, pytam dziecko, dlaczego powiedziało "pysk". "Bo lubię pyski. Zwierzęta mają pyski."
    • mondovi Re: Mała gaduła 24.10.14, 09:51
      Zapytany o guza na czole mój syn odpowiedział, że babcia pobiła go łopata. W rzeczywistości mama coś sadzila w ogródku, syn zaszedł ją od tyłu, żeby zrobić niespodziankę, że już przyjechał i oberwal trzonkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka